Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מדבר על קודנית.

יש רכבים שמולטימדיהמותקנת בארץ למשל. מצלמות וחיישני רוורס מקוריים וכו'

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 8 דקות, Nakamichi כתב:

אני עכשיו כבר ממש משוכנע שלא כדאי להיות יבואן רישמי. כל הכבוד להם שהם לוקחים את זה על עצמם.

אם הצלחת לפרש את זה ככה, אז לא הייתי ברור 😆

הכוונה היא שבמוצרים לבנים יש ליבואן מקביל יכולת להרוויח. ברכב זה לא המצב.

אגב, חלק מתחלופת יבואני מותגים רשמיים בתחום המכשירים הלבנים נבע מחוסר הכדאיות לעבוד ישירות מול יצרנים מסויימים.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 12 דקות, Nakamichi כתב:

א. אני יודע מה התקינו בארץ. הוא רושם לך בהצעת מחיר - קודנית שאף ביטוח כבר לא מבקשת = 1300 ש"ח. אבל בגלל שאתה נהג לילה וואלה אנחנו אוהבים אותך. 500. עלינו.

ב. מה שהתקינו בארץ לא נכלל במיסים. 

ג. מיסוי:

https://www.gov.il/he/Departments/Guides/personal_import_of_vehicles_guide?chapterIndex=3

ממש כתוב לך בדיוק. כמה אחוז מס אתה משלם לפי דירוג בטיחות, דרגת זיהום אוויר וסוג הרכב. 

אפילו היבואן חישב לך. 

ד. הרבה דברים - כן. וכו' ועוד' וכיוצ"ב.

בוא נשחק משחק. תבחר רכב שמשווק היום בארץ. ואני אגיד לך מה אחוז המיסים עליו. יאללה תורך.

עכשיו אם יהיה לי את הסכום ואת האחוז. אני יכול לדעת מה היה מחיר הרכב בבסיס והשאר זה התקנות בארץ. הרבה דברים ורווח.

אבל פבל טען שיש פה איזה נעלם מסויים שמשבש את זה ואני מאמין לו.

ואני טוען בחזרה.

יש רכב X. אני בדקתי מה האבזור הבטיחותי שלו. זיהום והכל ומצאתי שאחוז המס עליו 80%.

רכב אחר Y. אחוז המס גם 80%.

המחירון הרשמי של שניהם 120.

על רכב X שולם מס של 50 אלף.

על רכב Y מס של 40.

רכב Y עלה ליבואן פחות.

כמו שאח"כ הוא נכנס לארץ והתקינו לו המון דברים ושמו לו אבזורים, טבלאות ועוד הרבה דברים ולכן היבואן בעצם מפסיד עלי פה. 

ושוב, לבסיס הדיון - למי אכפת כמה היבואן שילם עליו? מה זה נותן לי?

אני בודק כמה ישפאר שילמו על הטלויזיה שקניתי? או בכמה הם מכרו אותה לדודו אלקטריק דיל? וכמה הוא מרוויח?

זאת מחשבה אחת.

בעתם אתה אומר היבואן הרישמי של המוצרים הלבנים משלם יותר פר מוצר לעומת היבואן המקביל.

תשמע, אני עכשיו כבר ממש משוכנע שלא כדאי להיות יבואן רישמי. כל הכבוד להם שהם לוקחים את זה על עצמם.

סגרו כבר את הרשימה של מדליקי המשואות לשנה הבאה?

בין כל הררי הציניות והצחוקים בעיני עצמך, עדיין נשאלת השאלה, שטרם נענתה פה. מאיזה שיעור רווח הופך לחזירי?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אתה שוב לא הוגן, כי אני כן עניתי לך על זה. 

אני רשמתי מה אני מרגיש שהוא רווח חזירי.

אתה מחפש הגדרה בחוק? מספר? נוסחא? מה?

אני לא חושב שיש.

שיש מונופולים שמוגדרים כמונופולים המדינה מגבילה את אחוז הרווח שלהם? אם כן אולי זה המספר?

ואם אני כצרכן מוחה על מחיר של מוצר והמחיר יורד. אז זה טוב לי.

לא יודע אם הרווח היה חזירי, נשאר חזירי או שהפך ללא חזירי.

אני גם לא מבין למה אתה נתפס על זה. לאן זה מוביל?

אני בספק שמישהו פה באמת יודע כמה מרוויח היבואן על רכב.

אבל אני גם די בטוח שכולם פה יודעים שרוב היבואנים יכולים למכור את רוב הרכבים שהם מוכרים במחירים יותר זולים (בכמה יותר זולים? לא יודע. אין לי מושג. אולי ב-1000 ש"ח ואולי ב-10 אלף ואולי ביותר) ועדיין להרוויח.

העלו כמה הצעות שלדעת המשתמשים יכולים לגרום באופן תיאורטי לירידת המחירים. הפרדת מותגים. יבואנים ממוסכים וכו'.

אתה יודע שבפועל עד שתנסה לא תדע. מכיוון שאנחנו לא ועדת הכלכלה או מי שמתעסק בזה, אז זה סתם עוד דיון שיישאר פה בדפי קארספורום.

אף אחד לא דמיין שמה שעשה כחלון עם הסלולר ישפיע עד כדי כך. אם היה דיון לפני היית רואה המון אנשים שיסבירו למה לא. איך לא וכו'.

אגב, אם  צרכנים באמת היו מוחים ולא סתם מתבכיינים כמו שהיה כתוב פה, אולי גם המיסים היו יורדים.

הנה תראה עם הדלק. הורידו את הבלו. שיהיה לך ברור שאם הדלק לא היה מפוקח - תמורת ההורדה הזאת חברות הדלק היו מעלות המחיר.

אבל לטעון שהמחירים בארץ נמוכים? לא יודע. לא מרגיש לי נכון.

לטעון שזה הכי נמוך שאפשר? לא חושב.

פורסם

זה מוביל לזה שבגדול, אתם מדברים שטויות. הרגשה היא לא מדד.

כשאתה ואחרים אומרים "יבואנים יכולים למכור יותר בזול ועדיין להרוויח" למה אתה מתכוון? וכאן אנחנו מגיעים לשאלה - כמה הם מרוויחים עכשיו? כמה ירוויחו אחר כך? 

ואני שואל למה ובאיזו זכות? למה לא להגביל שכר, למשל, לרופאי שיניים? או, שלא תגיד שזה אישי, לעורכי דין? לעובדי הייטק? זה יותר טוב?

המחירים בארץ גבוהים מאד, רק שהסיבה לכך היא מיסוי פסיכוטי, שנובע בעיקר משני מגזרים שנמנעים מלשלם מס באופן קרוב למוחלט ומתלות בתקציב בטחון גבוה, אבל זה כבר פוליטי.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 41 דקות, RK כתב:

בין כל הררי הציניות והצחוקים בעיני עצמך, עדיין נשאלת השאלה, שטרם נענתה פה. מאיזה שיעור רווח הופך לחזירי?

למכור את התאומות 3008 / C5 במחיר של 169K לרכב אשר מצויד במנוע 1.2 ליטר זו חזירות.

למכור את הנירו + פלאג אין במחיר של 173K זו חזירות .

למכור את הספורטאז פלאג אין ב 240K זו חזירות.

דוגמאות מייצגות בלבד.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני 2 דקות, CX25GTI כתב:

למכור את התאומות 3008 / C5 במחיר של 169K לרכב אשר מצויד במנוע 1.2 ליטר זו חזירות.

בכמה זה לא חזירות? 159? 149? 139? 129?

לפי מה אתה קובע מתי זה חזירות ומתי זה לא.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למכור זאת חזירות. יש להם מלאי ענק, אין למשפחת לובינסקי מה לעשות עם כל המכוניות, יש להם יותר מדי. שיחלקו למי שאין לו.

• לא הבנתי... 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, CX25GTI כתב:

דוגמאות מייצגות בלבד

האמת מחיר שעורייתי. חזירים אמיתיים.
לא הייתי קונה אותן גם אם היו מצמידים לי אקדח לרקה, אבל גם 20K פחות לא היו משנים את החשיבה הזו שלי.
אני מעדיף להכנס בכל יום 3 פעמים ליד 2 ולסרוק מודעות במשך חודש-חודשיים וכך עשיתי כשחיפשתי רכב. חוץ מאנשים עשירים לא ברור לי למה אנשים קונים רכב חדש ומתלוננים.
מצב חרא, אבל לא יעזור שום דבר זה המצב במדינה הדפוקה הזו. היבואנים הם בסך הכל מסלקת מיסים של המדינה, על הדרך הם מקבלים תשלום ראוי בהחלט ונהנים מהגנה.
אחלה סידור למדינה אם אתה שואל אותי, קצת כמו ראש מאפיה שחילק אזורי שליטה לחיילים ומקבל את החלק שלו, 50-60% מהברוטו.
החיילים מקבלים פה אחלה תשלום++ 

בתחום הדלק למשל הבוס לא כזה נדיב. החיילים (בתי הזיקוק) בקושי מרוויחים משהו, והבוס לוקח כמעט הכל לעצמו.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 13 דקות, SlowRide כתב:

למכור זאת חזירות. יש להם מלאי ענק, אין למשפחת לובינסקי מה לעשות עם כל המכוניות, יש להם יותר מדי. שיחלקו למי שאין לו.

אכן חזירות של יבואן בלבדי ללא תחרות.

היבואן לא התבייש להעלות מחירים ללא הפסקה מרגע השקת הדגם המעודכן ב 2017, אז הוא נמכר ב 145 בגירסאת הדיזל, ומנוע 1.2 הושק במחיר של 152.

אבל כאשר היבואן קלט שהטמבל הישראלי קונה בכל מחיר המחירים טיפסו ללא הפסקה למרות האירו הצונח.

כל אחד שיעשה מה שהוא רואה לנכון עם כספו , אבל ההגנה האוטומטית שמקבלים פה יבואני הרכב אצל חלק מהמגיבים מראה שבהחלט זה מגיע לנו .

לפני 18 דקות, David32 כתב:

בכמה זה לא חזירות? 159? 149? 139? 129?

לפי מה אתה קובע מתי זה חזירות ומתי זה לא.

כאשר הרכב הושק במחיר של 150K זה היה בהחלט מחיר סביר , היום הרכב נושק ל 170, אם זה נראה לך שפוי תתכבד וקנה.

אני חושב שזו חזירות.

פורסם

אבל זה כל הקטע של השוק החופשי. אם אני חושב שמחיר של מוצר כלשהו גבוה לעומת ערכו הנתפס בעיני, אני לא קונה. זאת מכונית, לא כיכר לחם.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 10 דקות, RK כתב:

אבל זה כל הקטע של השוק החופשי. אם אני חושב שמחיר של מוצר כלשהו גבוה לעומת ערכו הנתפס בעיני, אני לא קונה. זאת מכונית, לא כיכר לחם.

איפה יש שוק חופשי ?

יש יבואן נוסף לתוצרת ?

אני יכול לגשת לדילר בעיר אחרת ולהתמקח על מחיר הרכב ?

בתקופת טרום קורונה ראינו את החזירות של היבואנים כאשר מסלולי יד 2 0ק"מ הציעו רכבים בעשרות אלפי שקלים מתחת למחירון הרשמי של היבואן , וגם אז כסף הם לא הפסידו...

פורסם

התירו בחוק יבוא מקביל. אני יוצא מתוך הנחה שנישה כדאית, מתמלאת. אם לא התמלאה, כפי הנראה היא לא מספיק כדאית. עובדה שלמותגים ומוצרים אחרים יש יבוא מקביל. להתמקח או לגשת לדילר בעיר אחרת אתה יכול גם היום, ובמקרים מסוימים זה גם ישא פרי.

ZC6 | JB43 | 932

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...