Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 16 דקות, SlowRide כתב:

מה זה אוהב לשלם? מישהו מכריח אותך לקנות? ובוא נדבר תיאורתית מחוץ לנושא הרכב לרגע, נניח וזה אמיתי. יש לך אפשרות לקנות סחורה ולמכור אותה בפי עשר, לא תעשה את זה? 

כאשר יש לך רכב תחת אחריות ואתה יודע שאם לא תכניס את הרכב לטיפול במוסכי היבואן אתה תקבל לקרדה במידה ותהיה בעיה זו חזירות כיוון שהיבואן מודע לעובדה הזו ויודע לנקנק אותך כמו שצריך.

חוויתי את זה עם צמפיון, קרסו , לובינסקי  , אבא שלי עם קורולה ויש עוד דוגמאות למכביר.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 29 דקות, RK כתב:

ואתה שוב מתעקש לא לענות על השאלה. תן בבקשה דוגמא של אותו מוצר, עם הדגש על אותו מוצר, שנמכר בארץ בפי 10 מחו"ל.

בבקשה:

חיישן חמצן של בוש (שזה מה שיושב ברכב מהיצרן) - 180 שקל 

https://www.aliexpress.com/item/4000105221533.html

בקטלוג לובינסקי - 2,000 שקל. 

האתר שלי: long.co.il

פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

מה זה אוהב לשלם? מישהו מכריח אותך לקנות? ובוא נדבר תיאורתית מחוץ לנושא הרכב לרגע, נניח וזה אמיתי. יש לך אפשרות לקנות סחורה ולמכור אותה בפי עשר, לא תעשה את זה? 

ברור שמכריחים אותי. גם אם לא אטפל רק אצלו כי הוא היבואן, כשאצטרך אותו הוא יגיד לי ללכת לחפש.

זה בדיוק ההגדרה של קהל שבוי, הם משתמשים בזה יופי יופי כדי לגרוף רווחים חזיריים.

בדיוק זה.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני כשעה, edward כתב:

בבקשה:

חיישן חמצן של בוש (שזה מה שיושב ברכב מהיצרן) - 180 שקל 

https://www.aliexpress.com/item/4000105221533.html

בקטלוג לובינסקי - 2,000 שקל. 

דוגמא מצוינת. 

במקרה הזה הרגולטור כבר התערב לטובתך, ואתה רשאי וזכאי להזמין את החלק מעליאקספרס (למרות שהייתי מעדיף מאתר אחר, יותר מוכוון רכב), ולבוא איתו למוסך.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

סתם דוגמא, תכף תסבירו לי למה היא ממש לא רלוונטית ושאני לא מבין כלום בכלכלה ואני מודה לכם על זה כי ככה הבנתי מקודם שבעצם ריכוזיות אצל יבואן אחד זה הדבר הנכון בשבילנו. 

השקל מאוד התחזק לאחרונה (לאחרונה - תקופה כבר).

אז יש פה רווח מסויים גם מהכיוון הזה. 

בארץ אין רכבים או אין כמעט רכבים שיושבים בסטוק ונרכשו בשערי מטבע ישנים. כלומר יש פה תוספת רווח לרווח שנעשה.

עכשיו ששער המטבע לרעת היבואנים, מייד יש עדכוני מחירים. אבל זה רק בכיוון אחד. תמורת ירידות מטבע פעם הציעו כל מיני מבצעים והטבות, היום זה פחות קורה בגלל שאין רכבים במלאי וזה הגיוני. אין סיבה לעשות מבצע על מוצר שנמכר בלי מבצע. אבל רווח כפול (גם מכירה בלי מבצע וגם השערי מטבע) - קצת חזירי.

ובהמשך לנאמר מעליי. שגם כאן תסבירו לי כמה משפטית זה לא נכון ואם זה ייקרה אף אחד כבר יביא מכוניות לארץ ונלך כולנו ברגל. 

בואו נניח שהמצב המשפטי היה הפוך. 

יבואן לא היה יכול להתנות מתן תיקון באחריות באי ביצוע טיפולים כברירת מחדל. 

אלא הוא היה מחוייב לתקן ולאחר מכן היה יכול לתבוע בבית משפט את הלקוח שכיוון שלא טיפל כנדרש עליו להחזיר את הוצאות התיקון.

הוא כמובן היה מחתים את הלקוח על כך מראש.

במקום המצב היום שהלקוח מתקן ותובע את היבואן חזרה.

פורסם
Just now, Nakamichi כתב:

סתם דוגמא, תכף תסבירו לי למה היא ממש לא רלוונטית ושאני לא מבין כלום בכלכלה ואני מודה לכם על זה כי ככה הבנתי מקודם שבעצם ריכוזיות אצל יבואן אחד זה הדבר הנכון בשבילנו. 

השקל מאוד התחזק לאחרונה (לאחרונה - תקופה כבר).

אז יש פה רווח מסויים גם מהכיוון הזה. 

בארץ אין רכבים או אין כמעט רכבים שיושבים בסטוק ונרכשו בשערי מטבע ישנים. כלומר יש פה תוספת רווח לרווח שנעשה.

עכשיו ששער המטבע לרעת היבואנים, מייד יש עדכוני מחירים. אבל זה רק בכיוון אחד. תמורת ירידות מטבע פעם הציעו כל מיני מבצעים והטבות, היום זה פחות קורה בגלל שאין רכבים במלאי וזה הגיוני. אין סיבה לעשות מבצע על מוצר שנמכר בלי מבצע. אבל רווח כפול (גם מכירה בלי מבצע וגם השערי מטבע) - קצת חזירי.

ובהמשך לנאמר מעליי. שגם כאן תסבירו לי כמה משפטית זה לא נכון ואם זה ייקרה אף אחד כבר יביא מכוניות לארץ ונלך כולנו ברגל. 

בואו נניח שהמצב המשפטי היה הפוך. 

יבואן לא היה יכול להתנות מתן תיקון באחריות באי ביצוע טיפולים כברירת מחדל. 

אלא הוא היה מחוייב לתקן ולאחר מכן היה יכול לתבוע בבית משפט את הלקוח שכיוון שלא טיפל כנדרש עליו להחזיר את הוצאות התיקון.

הוא כמובן היה מחתים את הלקוח על כך מראש.

במקום המצב היום שהלקוח מתקן ותובע את היבואן חזרה.

אתה יוצא מתוך הנחה שאתה זכאי להגביל שולי רווח. אתה לא. לא נאה לך? אל תקנה. זה עד כדי כך פשוט. זה לא לחם, זאת מכונית.

לגבי אחריות, למה לאלץ חברה לתבוע מישהו עבור משהו מאד טריוויאלי, כמו טיפול נאות ברכב כתנאי לאחריות, ולאחר קבלת פסק דין לרדוף אחרי הכסף בהוצאה לפועל?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 23 שעות, falou כתב:

בוודאי שאני יכול.

שאלת תם, איך אפשר לחייב יבואן לדאוג שיהיו מספיק מוסכים בפריסה ארצית, מבלי שהם כפופים לו?

נניח שהוא דואג לזה כנקודת פתיחה, אבל אחרי שנה אחד המוסכים נסגר, איך הוא מוצא תחליף תוך פרק זמן סביר? מחייבים אותי לחתום על חוזה עם המוסך הסמוך שיכול עכשיו לכופף לו את היד כי היבואן לחוץ לעמוד ברגולציה?

פורסם
לפני 21 דקות, RK כתב:

אתה יוצא מתוך הנחה שאתה זכאי להגביל שולי רווח. אתה לא. לא נאה לך? אל תקנה. זה עד כדי כך פשוט. זה לא לחם, זאת מכונית.

לגבי אחריות, למה לאלץ חברה לתבוע מישהו עבור משהו מאד טריוויאלי, כמו טיפול נאות ברכב כתנאי לאחריות, ולאחר קבלת פסק דין לרדוף אחרי הכסף בהוצאה לפועל?

אני לא אמרתי שאני זכאי לכלום. אבל שאלת מה זאת חזירות. הוא יכול להרוויח כמה שבא לו. 

אבל לטעמי ודעתי חזירות זה כשמישהו עושה משהו שגורם לך כלקוח להרגיש קצת סלידה מהמעשה.  וכל לקוח יש לו את הסף שלו. 

אני מרגיש את הסלידה מזה שרצים להעלות מחירים כי שערי המטבע עלו ואז שהם יורדים לא לעשות את המהלך ההפוך.

ניקח את זה לדירות? אתה קונה דירה ומקבעים את המחיר למדד ביום חתימת החוזה. המדד עולה? המחיר עולה. 

המדד יורד מתחת למחיר שחתמת? בעיה שלך. קצת חזירות.

אלו כפי שאני רואה את זה מנגנוני הגנה חד צדדים.

לגבי הטיפול - מכיוון שאין לי מקרה קונקרטי לתת לך וזה נטען בהנחה שאחד משני מצבים ייקרו:

1. הלקוח טיפל ברכבו בנדרש במוסך לא מורשה ולכן היבואן מערים קשיים.

2. הלקוח לא טיפל אך התקלה אינה קשורה לביצוע/אי ביצוע טיפולים. ברור שאם לא החלפת שמן 3 שנים ויש לך תקלה במנוע אז אין לך קייס. 

אבל חלקים שהם לא SERVICEABLE - והם מתקלקלים ואז היבואן - אומר - מה? לא טיפלת. מדחס מזגן שכושל לא קשור לאי ביצוע טיפולים. גם אם לא החלפת פילטר מזגן. 

אז כמו שאמרתי כיוון שאין לי באמת דוגמא קונקרטית, אני יורד מהטענה הזאת ואצא מנקודת הנחה שטיפולים במוסך כללי שווי ערך לטיפולים במוסך יבואן כתנאי לקבלת האחריות.

פורסם
לפני 40 דקות, RK כתב:

דוגמא מצוינת. 

במקרה הזה הרגולטור כבר התערב לטובתך, ואתה רשאי וזכאי להזמין את החלק מעליאקספרס (למרות שהייתי מעדיף מאתר אחר, יותר מוכוון רכב), ולבוא איתו למוסך.

דוגמה מצוינת גם לעושק. אתה נכנס מחר למוסך כי הרכב מזייף או הגיע על גרר כי נקתעת בדרך. גילו שהחיישן תקול לא תמתין לרכישה בחול כי אתה צריך לאסוף את הילד מהחוג.

אכן הרגולטור עשה משהוא חיובי אבל יכל לעשות הרבה יותר. למשל לבדוק מדוע היבואן נותן הנחה של 75% או יותר על חלקים לחברות ביטוח או גופים אחרים.

כניראה זה כשר אבל מסריח.

פורסם
לפני 44 דקות, RK כתב:

דוגמא מצוינת. 

אתה ממשיך להגן על עוולות צרכניות ללא שום היגיון נראה לעין.

להזמין מעלי אקספרס לוקח לפעמים חודשיים, אז לחכות חודשיים? אחלה. אבל זה לא סעד סביר.

הציפיה שלי מהרגולטור היא להביא לתחרות בישראל על המוצר הזה וגם לגרום לכך שהיבואן לא יעשה לך פרצוף או שביתה איטלקית כשאתה מביא חלק מהבית (גם את זה ראינו הרי).

והאופציה היחידה לעשות את זה היא הפרדה בין המכירה לשירות.

אתה תמשיך להגן על העוולות הצרכניות כמו שאתה עושה פה בקול גדול.

מחר גם תגיד לי להזמין נוטלה מאמזון כדי לחסוך 50% במחיר.

ואני אומר, אני רוצה שוק תחרותי ובריא בישראל בלי לנסות להזמין מחו"ל (שזה פתרון לא מידתי ולא סביר שאינו נגיש ממילא למרבית האוכלוסיה וזה עוד לפני הקשיים שיבואן מערים במוסך).

אבל אתה תמשיך להגן על החזקים, שוב. לא ברור לי למה או מה המניע שלך.

לפני 3 דקות, blackpolo כתב:

דוגמה מצוינת גם לעושק. אתה נכנס מחר למוסך כי הרכב מזייף או הגיע על גרר כי נקתעת בדרך. גילו שהחיישן תקול לא תמתין לרכישה בחול כי אתה צריך לאסוף את הילד מהחוג.

אכן הרגולטור עשה משהוא חיובי אבל יכל לעשות הרבה יותר. למשל לבדוק מדוע היבואן נותן הנחה של 75% או יותר על חלקים לחברות ביטוח או גופים אחרים.

כניראה זה כשר אבל מסריח.

רק אל תקרא לו חזיר ש- RK לא יטיף לך

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

אני, בניגוד למה שאתה חושב, לא מגן על חזרקים, או על חלשים. אני מבקש, ממך ומהאחרים, שאחת ולתמיד יפסיקו לדבר בססמאות ויתנו פתרון קונקרטי. חזירות, הגנה על חלשים, אי הגנה על חזקים, עידוד תחרות - כל אלה אינן אלא ססמאות נבובות. 

פתרון קונקרטי אחד לא שמעתי ממך. 

• אהבתי 4

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

רומן שתול של כול הייבואנים והמונופולים בארץ.

לא הבנתי את הטענה נגד אלי אקספרס. לוקח זמן, נכון. בגלל זה זה זול.

לא שילמתם אף פעם אקסטרא על משלוח מהיר?

• אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אני לא יכול לתת פתרון, איני מחוקק ואיני בעל תפקיד. הציפיה שלך ממני לפתרון אינה במקומה.

אני יכול להציע הצעות - ואכן הצעתי פה הצעות להפריד בין היבוא לשירות והטיפול (חזרתי על זה 20 פעם אולי בשרשור הזה)

הפתרון שלך הוא "אז אל תשלם" הרי זוהי תשובה לא ראויה ואני בהחלט מצפה מהרגולטור להתערב.

אין לי שום ציפיה מהיבואנים (וגם את זה אמרתי) שמנסים למקסם את הרווח שלהם ובצדק. זה עדיין לא אומר שאין פה חזירות.

גם על הסלולר בזמנו שילמנו 900% יותר ממה שאנחנו משלמים היום, וגם אז זה היה מותר וחוקי, האם זו לא הייתה חזירות?

ספוילר: זו בהחלט הייתה חזירות!. 

אז בא המחוקק ושינה את המציאות שלנו בעשור האחרון, אני מצפה ללא פחות בתחום הרכב.

• אהבתי 1

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני כשעה, RK כתב:

אני, בניגוד למה שאתה חושב, לא מגן על חזרקים, או על חלשים. אני מבקש, ממך ומהאחרים, שאחת ולתמיד יפסיקו לדבר בססמאות ויתנו פתרון קונקרטי. חזירות, הגנה על חלשים, אי הגנה על חזקים, עידוד תחרות - כל אלה אינן אלא ססמאות נבובות. 

פתרון קונקרטי אחד לא שמעתי ממך. 

רעיון פשוט, לחייב את יבואני הרכב לפרט בהצעת מחיר את המחיר נטו של הרכב ובנפרד את המס שהמדינה גובה על הרכב.

בצורה כזו כל אחד יוכל להתמקח בין הסוכניות השונות על מחיר הרכב נטו כאשר המיסים הם נתון ידוע ממחיר הרכב.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אני לא רואה איך זה מקדם אותך. 

אגב. אתה יכול לעשות את זה גם היום.

יש דרך לעשות חישוב של הרווח על ידי המחיר לנכים.

נכים לא משלמים מיסים והמחיר לנכה הוא מחיר הרכב פחות המיסים.

מהמס אתה יכול לחשב את עלות הרכב ליבואן בכניסה לארץ. ואז אתה יכול לדעת מה הרווח.

ושוב - מה זה עוזר לך?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...