Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 דקות, mcaspi כתב:

אם הרווח גבוה יחסית, אז יבואני הרכב דרשו תשלום גבוה

אולי מבנה ההוצאות שלהם יעיל ונמוך?

אולי הם מרווחים יותר על פעילות הנדלן?

אולי שער המטבע נע לטובתם?

אולי, כמו שאני טוען, המחירים מתואמים מול היצרנים בגלל האופן בו היצרן מתמחר ליבואן?

אפשר לשאול שנייה בבקשה, מה הרקע שלך בניתוח דוחות כספיים?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הכל טוב ויפה. השאלה היא אם הם גלגלו את הדברים הללו לצרכן, או ניסו בכל דרך למקסם רווחים (שערי מטבע, למשל. הדו"חות עוסקים בהם). את גופי המדינה עניינה התוצאה הסופית, לא נדל"ן.

אני אקדמאי וזה הרקע שלי בניתוח דו"חות כספיים. אבל שוב, אני לא העניין אלא כלכלנים/רואי חשבון בשירות המדינה שטוענים שיש בעיה בנושא, ואיתם צריך להתמודד. לא איתי. אני רק מנסה להביא את הצד של אותם גופים לצורך הדיון.

פורסם

ומה שמעניין את המדינה והכלכלנים מטעמה זה למצוא כל סיבה למה לא לטפל בנטל המס המופרך על הרכב בישראל, ולהסיט את האש מכך. והנה, לפי השרשור הזה, הם מצליחים בזה יופי.

• אהבתי 4

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

זה כי יש להם כאבי ראש לשלם על הוצאות הצבא, רפואה, משטרה, הוראה, נכים, תלמידי ישיבות, חובות עבר,תחבורה, פנסיות ועוד. אם כל אדם בריא במדינה ילמד ויעבוד "בהילוך חמישי", אולי אפשר יהיה להוריד את "נטל המס המופרך על הרכב בישראל".

עריכה אחרונה על ידי mcaspi
פורסם
לפני 13 שעות, mcaspi כתב:

רכשת רכב חדש בשנים האחרונות, לא?

אפילו 2 בשלוש שנים וגם במזומן.....אז אתה רומז שאני גם צרכן מטומטם ?!?
ב-2019 אחרי חיפוש ארוך להחליף את הקורולה 2006 הישנה שלנו שנקנה משומש ב-2009 (עד היום אצל ילד הגדול הייטקיסט שיכול להרשות לעצמו כמעט כל דבר, אבל למה לו, בקושי נוסע), עם צפי לנסוע גבוה ורצון לקנות רכב מודרני עם כל המערכות בטיחות אקטיביות, וכבר הייתי בשל לרכב חשמלי, לשוק יד שניה לא היה מה להציע, E-NIRO רק הושק עם המתנה של שנה אם מתעקש לייבא, טלקאר מהר מאוד ירד מלהביא אותו, אחרי בדיקה כדאיות נקנה PHEV ברמת גימור מפוארת, לפני שהגיע לשוק הליסינג בגימור "תחת".
וואלה שירת אותי נאמנה שלוש שנים עם 125 אק"מ, ירידת ערך התקזז עם חיסכון עצום בדלק, 0 הוצאות תיקון, נמסרה לאישתי ואני רכשתי בדקה 90, אחרי שחזרתי מחו"ל לנסות להביא EV6 ובכלל לבדוק עלויות וכדאיות ייבוא אישי של כל מני דגמים, מהמשלוח אחרון NIRO EV שנראה יקר אז ב-179,900 (מול מחיר כזה ל-IONIQ 5 שלא אהבתי ונפסל גם בגלל הנעה אחורית) אבל הבנתי לאיזה מחסור עולמי נכנסנו, אבל גם אני לא תיארתי איזה טירלול יהיה עוד כמה חודשים אחרי זה, ואנשים יאבדו פרופורציות ויקנו במחירים הזוים כל מני הפלצות סיניות או בכלל כל מני דגמים שהיבואנים המקבילים שעל פניו היו צריכים להכניס תחרות פשוט חוגגים ( לא מזלזל בסינות ספציפית, אבל הם מראש תוכננו לשחק במגרש של VFM ולא בגזרת 180-200 אש"ח :shock: ).
אז לפני שאתה ממשיך לז**ן את השכל עם ריוויות חזירית ופיצול מותגים והכנסת שחקנים נוספים וכל מני ניתוחים הזויים כדי לנסות להסביר לא יודע מה, תסתכל מה קורה היום שהיבואנים המקבילים פשוט מספסרים בסחורה ולא לדבר על טימטום של "יד 2 0 ק"מ מבן אדם פרטי". כל גורם שיכנס רוצה להשתתף בחגיגה, טובת הצרכן או תחרות מחירים בענף ממש לא מעיניין אותם !

מכוון שרכב זה לא איזה פלאפון שאני קופץ לחו"ל ומביא איתי או מזמין מאמזון או דוד עלי, קצת יותר מסובך לבדוק מחיר נטו ועל זה להעמיס את כל המיסים המטורפים שאתה מצדיק דרך אגב, וואלה בדקתי, השוואתי, בדגמים עד 180 אש"ח אין לי שום חיסכון ששווא להתאמץ חוץ מכאב ראש !!!
אז היבואן המקומי יודע לקבל מחיר יותר טוב מזה של סוחרים מאירופה, שיהיה לו לבריאות !
לפני שאני הולך לקנות משהו אני יודע לעשות חישובי TCO, לעשות השוואות בינלאומיות (אבל עדיין חיי בישראל ואין דרך לברוח מהמיסוי הדרקוני מה שאני לא אעשה)כמו שמישהו כבר כתב לפני, לא איכפת לי כמה היבואן מרוויח כמו שלא מעיניין אותי מה הוצאות תקורה שלו, כל עוד זה נראה לי סביר מול אלטרנטיבה אחרת !!!

לסיכום, זה שיש כשל שוק מקומי זה ברור, מנגד יש מציאות חדשה, מחסור אמיתי, תעשייה שעובר שינוי, שוק של מוכרים, מנגד יש עם מטומטם שקונה הכל בכל מחיר עם בלון, אז תמשיכו "לזיין ת'מוח" באין סוף דיונים עם 1000 דפים, זה העם שלנו וזה מה שמגיע לנו כנראה, מי שמבין יודע להסתדר ולמצוא פתרונות לכל כשל ולהשלים עם היתר כי אנחנו חיים בישראל !

פורסם

לא הבנתי, אתה מציין את חוסר הרמה של המוסכים בארץ, את זה שהצרכן הישראלי פראייר שהוא קונה רכבים חדשים.

ואתה גם קונה רכבים חדשים?

פורסם
לפני 15 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

היבואנים ה"חזירים" זכו בצרכן הכי מטומטם בעולם שלא מסוגל לדחוק שום סיפוק

לפני 15 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

אחרי בדיקה כדאיות נקנה PHEV ברמת גימור מפוארת

ואחרי "יבואנים חזירים" מגיע "היבואן המקומי יודע לקבל מחיר יותר טוב מזה של סוחרים מאירופה, שיהיה לו לבריאות !".

ואם "זה נראה לי סביר מול אלטרנטיבה אחרת", אז היבואנים לא חזירים כפי שאתה כותב, וזה האחרים, לא?

וזה חלק מהדברים מפאת חוסר בזמן. בחיי שגם אני לא מבין מה הולך כאן. ועוד מדובר על שני רכבים. עמישראל הוא הצרכן הכי מטומטם חוץ מכבודו? מי שבאמת חושב שהיבואנים חזירים ודוחה סיפוקים,  לא קונה רכבים מהם, אלא כל רכב משומש אחר, ויש רבים כאלו. והוא רוכש רכבים אפילו עם כמה חודשים על הכביש, במיוחד למישהו עם נסועה כמו שלך.

פורסם
בתאריך 11.9.2022 בשעה 00:32, Lior_Django כתב:

לא הבנתי, אתה מציין את חוסר הרמה של המוסכים בארץ....

קודם כל שכחת לציין שאני חושב שיותר מדי אנשים בלי הבנה בסיסית מקשקשים ויש להם דעות נחרצות :unsure:

טפו טפו חמסה חמסה לא חסרה פרנסה :mm_cool:

לא הבנתי, אתה מציין ....את זה שהצרכן הישראלי פראייר שהוא קונה רכבים חדשים

איפה כתבתי שהצרכן הישראלי פראייר שקונה רכבים חדשים ? יש לך בעיות קשות של הבנת הנקרא....צרכן פראייר שקונה כל דבר בכל מחיר, כי אין זמינות ורוצה עכשיו ומייד , אז ברור שהיבואן יכול לחגוג !

אנשים פשוט אל תקנו רכב חדש, זה פשוט הוצאה ענקית סתם (לדעתי)

מה אתה עושה בדיון הזה ספציפית ???

ואתה גם קונה רכבים חדשים?

מי אתה שתכנס לכיס שלי, יכול/מסוגל לקנות רכב חדש, מנגד לא היה לי בעיה לנסוע על רכב בן 12-13, בשבילי זאת הוצאה שיכול לעמוד בו פעם ב-8-10 שנים, והסברתי על מה לא רציתי להתפשר, וגם סיכמתי, במקרה שלי השודד הראשי, המסיסים של המדינה, תציץ בכותרת של שירשור, על זה הדיון, והסברתי שבמקרה שלי לא יעזרו 1000 שחקנים בינלאומיים, גם אם אקנה בכל חור בעולם, אגיע לאותם מספרים !!

לפני 9 שעות, mcaspi כתב:

ודוחה סיפוקים,  לא קונה רכבים מהם, אלא כל רכב משומש אחר, ויש רבים כאלו. והוא רוכש רכבים אפילו עם כמה חודשים על הכביש, במיוחד למישהו עם נסועה כמו שלך.

טיעונים של ילד או תפרן, מיותר לנסות להסביר לך שלפי חישובי TCO רכב חשמלי של 180 אש"ח כמו שלי, עם רמת נסוע כמו שלי, יהיה יותר זול מרכב משומש ב-100 אש"ח אחרי 4-5 שנים, ולא סתם ציינתי שנרכש בכסף מזומן, מבחינתי אחזיק בהם גם 10 שנים, אני לא בלופ של עסקאות בלון, כל הטירלול של צרכן טיפש, זה שרוב המוחלט של אנשים, ממש לא עושים חישובים כאלו, וקונים בכל מחיר לפי גובה החזר, יעני בפועל רכב לא שלהם, רק משלמים על ירידת ערך במשך התקופה, ואז מתגלגלים לעסקה חדשה.

יאללה תמשיכו לז**ן ת'מוח בדיון האינסופי הזה :silly:

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 10.9.2022 בשעה 16:50, mcaspi כתב:

הכל טוב ויפה. השאלה היא אם הם גלגלו את הדברים הללו לצרכן, או ניסו בכל דרך למקסם רווחים (שערי מטבע, למשל. הדו"חות עוסקים בהם). את גופי המדינה עניינה התוצאה הסופית, לא נדל"ן.

אני אקדמאי וזה הרקע שלי בניתוח דו"חות כספיים. אבל שוב, אני לא העניין אלא כלכלנים/רואי חשבון בשירות המדינה שטוענים שיש בעיה בנושא, ואיתם צריך להתמודד. לא איתי. אני רק מנסה להביא את הצד של אותם גופים לצורך הדיון.

אני שואל לא כדי להוכיח אותך, אלא שיש ביננו דודו שיח של חרשים, בגלל שאנחנו לא מדברים את אותה השפה. אתה נתלה בתיאור התפקיד של מי שכתב את הדוח, אני שואל אם קראת והבנת אותו, כי זה מה שצריך כדי להתמודד איתו.

אני לא צריך שתביא את הצד של אותם גופים, אני יכול לקרוא את הדוח

על הדרך אני מציע גם לקרוא את דוח זליכה מלפני עשור.

לעניין דו השיח של החרשים, למה אתה חושב שפירמה צריכה לגלגל התייעלות לצרכן?!

מחיר נקבע ע"י היצע וביקוש, לא על בסיס עלות.

זה דבר בסיסי להבין בכלכלה...

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

יאללה תמשיכו לז**ן ת'מוח בדיון האינסופי הזה :silly:

אהבתי שלפעמים אתה מצנזר ולפעמים לא (אפילו באותו הפוסט…).

בכל אופן, למה לרדת לרמה כזו של שיח?

עריכה אחרונה על ידי robertf
פורסם
לפני 14 שעות, mcaspi כתב:

מי שבאמת חושב שהיבואנים חזירים ודוחה סיפוקים,  לא קונה רכבים מהם, אלא כל רכב משומש אחר, ויש רבים כאלו

אתה ראית מה קרה לשוק היד השנייה?

לפני כשנה מכרתי ספארק בת 5 בכמעט 50,000 שקל כשחדשה היה ניתן לקנות בסביבות 75. אישית הייתי קונה חדש ולא רכב בן 5 בשביל הפרש כזה.

• אהבתי 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בתאריך 9.9.2022 בשעה 14:30, mcaspi כתב:

עוד תזכורת למי שלא טרח לקרוא את תקציר דו"ח מבקר המדינה האחרון על התחרותיות בתחום הרכב שהבאתי בעבר, או שהיה לו נוח להתעלם ממנו:

image.png.e4696cf1c2d7b7610233e4b14ed0eb44.png

בוא נדבר שניה מספרית ולא בכותרות מתלהמות.

בוא, בשביל הספורט, ניקח את הנתון של 8.1% אחוזי רווח ונצא מנקודת הנחה הכי מתירנית, שכל ה-8.1% האלה הלכו לכיס של היבואנים.

פיג'ו 3008 שמשום מה הפכה לכוכבת השרשור מתחילה היום ב-169 אש"ח. אם היא הייתה מתחילה ב-155 אש"ח (0% רווח) כולנו היינו מבסוטים?

וראב4, אם הייתה מתחילה ב-175 אש"ח? או סופרב ב-172? אאוטלנדר ב-170?

אם אלה היו המחירים, היינו יוצאים לרחובות ופוצחים בשירת הלל על היבואנים ההוגנים בתבל שעובדים ללא לאות כדי להביא לצרכן הישראלי מחירי עלות?

תרשה לי להעריך, בזהירות והעדינות המתבקשת, ש"ביצים שלי".

בתאריך 10.9.2022 בשעה 23:56, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

לפני שאני הולך לקנות משהו אני יודע לעשות חישובי TCO

מתחבר לזה, תו"כ קריאת התגובה שלך נזכרתי בנתון הזה ששכחתי (ואז אפילו כתבת אותו). 
מחיר הרכב ה"אמיתי" הוא אף פעם לא מחיר הקניה, אלה ה-TCO, או Total Cost Of Ownership. פלוני קנה את אותה 3008 ב-500 אלף ומחר אותה אחרי שלוש שנים ב-450K - המחיר ה"אמיתי" שלה היה 50K. זה המחיר האמיתי שאנחנו צריכים להשוות למדינות אחרות, לא מה שכתוב על הסטנד ליד האוטו באולם.

לפני 3 שעות, robertf כתב:

בכל אופן, למה לרדת לרמה כזו של שיח?

מתנצל, זה אני התחלתי. לוקח את האשמה עלי.

• אהבתי 4

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם (נערך)
לפני שעה, פבל כתב:

ה המחיר האמיתי שאנחנו צריכים להשוות למדינות אחרות, לא מה שכתוב על הסטנד ליד האוטו באולם.

לא מדויק, אתה שם בצד סכום של 500 אלף שקל (לפי הדוגמא שלך) בזמן שבמדינות אחרות אתה שם סכום נמוך יותר. כלומר במדינה אחרת אתה יכול לקנות את אותו הרכב ובנוסף להישאר עם כסף ביד ולדוגמא להשקיע אותו.

בנוסף בסוף אחרי X שנים הערך של הרכב יורד ל 0 בדיוק כמו במדינות אחרות, כלומר אתה משלם על אחזקת הרכב הרבה יותר ממקביל אליך במדינה אחרת עם אותו הרכב, כי הערך יורד יותר מהר.

עריכה אחרונה על ידי motizkn

טסלה 3 2022

פורסם
לפני 6 שעות, falou כתב:

אני שואל לא כדי להוכיח אותך, אלא שיש ביננו דודו שיח של חרשים, בגלל שאנחנו לא מדברים את אותה השפה. אתה נתלה בתיאור התפקיד של מי שכתב את הדוח, אני שואל אם קראת והבנת אותו, כי זה מה שצריך כדי להתמודד איתו.

אני לא צריך שתביא את הצד של אותם גופים, אני יכול לקרוא את הדוח

על הדרך אני מציע גם לקרוא את דוח זליכה מלפני עשור.

לעניין דו השיח של החרשים, למה אתה חושב שפירמה צריכה לגלגל התייעלות לצרכן?!

מחיר נקבע ע"י היצע וביקוש, לא על בסיס עלות.

זה דבר בסיסי להבין בכלכלה...

שוב,  קראתי קטעים מהדו"ח. גם אם הבנתי אותו וגם אם לא, אני לא צריך להבין אותו, כי אני רק צופה מהצד. עד כמה שידוע לי, כותבי הדו"חות הם אנשי מקצוע, והיבואנים ואנשים כמוך הם אלו שצריכים להתמודד עם הדו"חות.

פירמה יכולה לעשות מה שהיא רוצה, והתפקיד של המדינה, בין היתר, הוא להציג לציבור מגמות כפי שעשתה, ולטפל בהן או שלא.

• מעניין 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

הדו"ח מציג מגמה שאין תחרותיות בתחום הרכב, נכון? הוא מסביר למה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...