Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה שנמנענו מלדבר עליו פה והוא חלק מהמחיר היקר שהצרכן הפרטי משלם , סיבסוד הליסינג .

הסיבסוד הצולב גורם לאזרח הפרטי לשלם יותר ובזה המחוקק צריך להתערב. (בין היתר).

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

למה להתערב? כי ליסינג מקבל הנחות כמות ואשראי שאתה לא מקבל?

בכל שוק יש הנחות כמות ואשראי ספקים מה שאין ללקוח פרטי יחיד. זה ממש לא סיבסוד צולב.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 40 דקות, CX25GTI כתב:

מה שנמנענו מלדבר עליו פה והוא חלק מהמחיר היקר שהצרכן הפרטי משלם , סיבסוד הליסינג .

הליסינג היום מקבל הנחות מצחיקות ובסוף התור לפתיחת הזמנות.

אתה שוכח שהליסינג לקח עודפי מלאי בלי אולמות תצוגה ובלי כאב ראש 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 5 דקות, Night Driver כתב:

משברי הקורונה והשבבים יגמרו זה לוקח זמן אבל  זה יגמר. אז לפי מה שאתה אומר  זה בטח לא הגיוני שהליסנג קיבלו הנחות כאילו ללא כאבי ראש ואולמות תצוגה.

להוציא שיקוצים של דגמים תפורים כמו קאיה LX שנימכרו במפרט מקוצץ ובמחיר דומה  מאוד לטובת ערך השוק של רכבי הליסינג. חברות הליסינג מכרו רכבי מיינסטרים בכמויות.

פורסם

אני לא יודע במה אתה עוסק אבל כל יצרן/יבואן/סוחר יתן הנחה יפה למי שלוקח כמויות כי ההתעסקות הרבה יותר פשוטה וזולה.

זה מתחיל באולמות תצוגה והאיוש שלהם (נסה לחשוב אחד מתוך כמה שמגיעים לאולם תצוגה שם בסוף הזמנה וכמה זמן מבקר ממוצע מבלבל את המוח לאיש המכירות), דרך מילוי הזמנות, הנה"ח, מתקני מסירה ועוד הרבה דברים שאתה אפילו לא מעלה על דעתך. 

הדברים האלה עולים כסף ולא מעט.

פורסם
לפני 11 דקות, Night Driver כתב:

אני לא יודע במה אתה עוסק אבל כל יצרן/יבואן/סוחר יתן הנחה יפה למי שלוקח כמויות כי ההתעסקות הרבה יותר פשוטה וזולה.

זה מתחיל באולמות תצוגה והאיוש שלהם (נסה לחשוב אחד מתוך כמה שמגיעים לאולם תצוגה שם בסוף הזמנה וכמה זמן מבקר ממוצע מבלבל את המוח לאיש המכירות), דרך מילוי הזמנות, הנה"ח, מתקני מסירה ועוד הרבה דברים שאתה אפילו לא מעלה על דעתך. 

הדברים האלה עולים כסף ולא מעט.

וואלה.

לכן לפני עידן הקורונה רכבי מיד 2 0ק"מ נמכרו ב 10-20% הנחה בפיקציה של יד נוספת מול לקוח פרטי שהיה מגיע ונטחן במחיר מחירון אצל היבואן הרשמי ?

מה עוד שחברות הליסינג בקומבינה עם לוי יצחק יצרו מחיר נפרד לשיקוץ הזה , ואם הבאת מכתב מחברת הליסינג שהרכב נמכר בעיסקה כזו אחוז ההפחתה היה נמוך מרכב ליסינג רגיל...

לפני 34 דקות, Night Driver כתב:

זה נכון היום, עד מרץ 21 מסלול יד 2 0ק"מ פרח ושיגשג תחת כל עץ רענן...

אכן הליסינג לקח עודפי מלאי ומכר ברווח , גם היבואן לא נפגע , מי שאכל אותה הוא הצרכן הפרטי שקנה ישירות מהיבואן את אותו רכב ואכל לקרדה עם מחירון מלא.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני שעתיים, CX25GTI כתב:

כמו שהיבואנים טורחים לעלות את המחיר עם עלית שערי המטבעות זה לא אמור גם להיות כאשר המטבעות נופלים ??

מחירי ההובלה היו בשפל של כל הזמנם עד אמצע 2021, האם הצרכן ראה ירידת מחיר ?

כמובן שזה לא יקרה כאשר אין תחרות , או אז היבואן גורף את ההפרש הישר לכיסו.

לא, הוא לא אמור. מכוניות אינן מוצר מפוקח. מחיר מכוניות נקבע על ידי היצע וביקוש. היבואן הוא חברה מסחרית, שאמורה לגרוף כל הפרש אפשרי לכיסה. חברות מסחריות קיימות להשיא רווחי בעלי מניותיהם. אין להן שום מטרה אחרת. כל עוד הביקוש קיים, המחירים לא ירדו, זה עד כדי כך פשוט. אני מניח שאם הביקוש היה יורד, אותן חברות היו מקבלות תמריץ לראות האם יכולות להוריד במחיר, להתייעל, לפטר עובדים, לקדם מהלכים מול המדינה (הקטנת רגולציה, למשל, בעניין מלאי חלקים וכו'). כרגע, מה התמריץ שלהן?

ועם זאת, עיקר הבעיה במחיר היא עדיין המיסוי. גם אם החברות יתחפשו למלכ"רים ולא יישאו כל רווח, המחיר עדיין יהיה מופרך לעומת מדינות רבות, כי מדינת ישראל מחייבת מכוניות חדשות בסכומי מס עצומים.

• אהבתי 2

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 43 דקות, CX25GTI כתב:

ואלה.

לכן לפני עידן הקורונה רכבי מיד 2 0ק"מ נמכרו ב 10-20% הנחה בפיקציה של יד נוספת מול לקוח פרטי שהיה מגיע ונטחן במחיר מחירון אצל היבואן הרשמי ?

מה עוד שחברות הליסינג בקומבינה עם לוי יצחק יצרו מחיר נפרד לשיקוץ הזה , ואם הבאת מכתב מחברת הליסינג שהרכב נמכר בעיסקה כזו אחוז ההפחתה היה נמוך מרכב ליסינג רגיל.

לפני עידן הקורונה היו מלאיםשהגיעו קרוב לשלב שהיו צריכים להירשם על שם היבואן ונמכרו בזול לחברות הליסינג כדי למזער נזקים.

ההפחתה הנמוכה יותר זו לא קומבינה אלא מציאות הגיונית. 

• אהבתי 1

פורסם
לפני 32 דקות, Night Driver כתב:

לפני עידן הקורונה היו מלאיםשהגיעו קרוב לשלב שהיו צריכים להירשם על שם היבואן ונמכרו בזול לחברות הליסינג כדי למזער נזקים.

ההפחתה הנמוכה יותר זו לא קומבינה אלא מציאות הגיונית. 

אז אולי כדאי לחזור לתקופת האבן ולאפשר ליבואנים למכור לנו רכב שהשתזף +20 חודשים באילת בתור יד ראשונה .

פורסם

לא תריך לחזור לשם אבל צריך להבין שרכב שנמכר עם 0 קילומטר לא דומה לרכב ליסינג שננהג 90,000 קילומטר על ידי מישהו שהאוטו לא מעניין אותו.

פורסם (נערך)

כמה אכלו לי שתו לי בשרשור אחד

כן

מחירי הרכב פה גבוהים מאוד

לא

זה לא באשמת היבואנים, כי שולי הרווח שלהם נעים בין 8 ל- 12 אחוז, וזה מאוד נמוך ביחס למחזורי העתק

לא

היבואנים לא פילנתרופים ואין להם שום סיבה לגלגל לצרכן ירידה בשערי החליפין

כן

האשמה העיקרית במחירים האלה היא מדיניות מיסוי לא פרופורציונלית הרואה ברכב "מותרות" וממסה בהתאם

לשם המחשה

כמה יחסוך הלקוח אם היבואן יחליט להפחית ב50% את הרווח שלו?

לעומת זאת

כמה יחסוך הצרכן את המדינה תחליט להוריד ב50% את המס שלה?

דיאטה עושים בשומנים

אם יש לי אפליקציה ואני רואה שהמחשב שמריץ אותה לא מצליח לעמוד בעומסים, אני אבצע פרופיילינג ואלך לייעל את הפונקציות הכבדות והמסורבלות. רק אידיוט ילך לאיזה פונקציה שולית שתופסת 0.000065% מהזכרון.

עריכה אחרונה על ידי avargel
  • אהבתי 2
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני 15 שעות, CX25GTI כתב:

אני לא מכיר ירידה במחיריפ של רכבים בארץ, המחיר פה הוא רק בכיוון אחד , מעלה.

זה לא נכון.

תבדוק.

לפני 14 שעות, CX25GTI כתב:

זה היה נכון לפני הרבה הרבה הרבה שנים. מאז שהעלו את שווי השימוש, זה כבר לא נכון.

לראייה, הרווחיות של חברות הליסינג.

לפני 14 שעות, zaf כתב:

למה להתערב? כי ליסינג מקבל הנחות כמות ואשראי שאתה לא מקבל?

בכל שוק יש הנחות כמות ואשראי ספקים מה שאין ללקוח פרטי יחיד. זה ממש לא סיבסוד צולב.

פעם המיסוי של עובדים על שווי השימוש לרכב היה כ"כ נמוך שלעובדים השתלם לקבל רכב מהעבודה במקום כסף בתלוש (מבחינת הנטו, פחות מבחינת ההפרשות הסוציאליות). למעסיקים זה השתלם בגלל שלא משלמים על ההטבה הזו סוציאליות.

מי הפסיד?

המדינה, במסים וצרכני שוק הרכב הפרטי.

נוצר מצב שנתח השוק של "רכב חברה" גדל מאוד (כולל חברות הליסינג), שיצר הגבלת ההיצע והעלאת המחירים לשוק הפרטי, כי היבואנים התרכזו במכירה במחיר מטרה של דגמים שהתאימו לשווי שימוש מסויים של מדרגת המס, ושאר הרכבים היו יקרים הרבה יותר (גם אם יותר מאובזרים)

זה כבר מזמן לא נכון, ההיצע כיום הרבה יותר גדול ושהפער שהיה בין רכבי ליסינג לרכבי שוק פרטי, כבר לא קיים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 4 שעות, falou כתב:

ההיצע כיום הרבה יותר גדול ושהפער שהיה בין רכבי ליסינג לרכבי שוק פרטי, כבר לא קיים.

מאיזו בחינה? איבזור?

זה עדיין לא משנה את העובדה שחברות מקבלות הנחות ואשראי שאין לשוק הפרטי.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
בתאריך 8.9.2022 בשעה 12:56, Nakamichi כתב:

מה שאתה אומר לא יכול להיות ולא יכול להתקיים.

דייהטסו הוא מותג של טויוטה. כמו שלואג יש מספר מותגים. נראה לך הגיוני?!?!?! שיצרן יילך ויעבוד מול 2 יבואנים בארץ? אתה יודע איזה טירוף זה יעשה לו? אתה מבין בכלל מה המשמעויות של זה.

בלי לנקוט עמדה לגבי הויכוחים בשירשור, יונדאי וקיה הם מותגי אחות של אותו יצרן, ויש להם יבואנים נפרדים בארץ.

פורסם (נערך)
לפני 22 שעות, פבל כתב:

אבל אם אנחנו עולים על בריקדות כנציגי היבואנים ומנסים להסביר את הנושא לעומק, הייתי מצפה ממי שמייצג את מעליי הבעיה לנהוג בצורה דומה, לא? אחרת מה אנחנו עושים פה בעצם?

גם אני עליתי על בריקדות עד שקיבלתי תגובות על דוח המבקר 😀.

לא מייצג אף אחד אלא רק את עצמי. לא תכננתי לעלות על בריקדות כי אני יודע שגם אחרים אשמים בנושא, ולא רק היבואנים. ולראיה, לא כתבתי מילה בנושא בתחילתו לאורך הרבה עמודים, עד שהזכירו את דו"ח המבקר.

לפני 20 שעות, RK כתב:

ועם זאת, עיקר הבעיה במחיר היא עדיין המיסוי. גם אם החברות יתחפשו למלכ"רים ולא יישאו כל רווח, המחיר עדיין יהיה מופרך לעומת מדינות רבות, כי מדינת ישראל מחייבת מכוניות חדשות בסכומי מס עצומים.

עיקר הבעיה היא שלצערנו אנחנו מדינה זעירה, מתקדמת, מוקפת אויבים, ופוליטיקאים שנכנעים לקבוצות קטנות בחברה כדי לשלוט. מי שמתלונן על המיסוי מוזמן לפעול, למשל, לביטול ההכנות לתקיפה באיראן, ולביטול ההגנה מתקיפה כזו. לצערנו, ישנן סיבות למיסוי הכבד.

עריכה אחרונה על ידי mcaspi
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...