Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1406 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא נתקלתי מעולם בבעיה להכין אורז בבית ושיצא אותו הדבר. תמיד יוצא טוב.

הכללים להצלחה:

1. אורז טעים. לא, בסמטי זה לא אורז טעים. טעים זה פרסי, יסמין וכד'.

2. אורז:מים בכמות של 1 ל 1.5 (אמרו לפניי: 2 כוסות אורז = 3 כוסות מים).

3. שמן בנדיבות (לא, כף שמן או 2 כפות שמן זה לא בנדיבות). שים שמן כמו מרוקאי באטרף (טוב, אולי קצת הגזמתי...אבל הבנת ת'רעיון).

4. מלח (על כל כוס שים 1 כפית מלח).

לטגן מעט את האורז, להוסיף מים רותחים, מלח, לערב מעט ולהוריד לאש נמוכה עם מכסה כ 18-20 דקות.

סה-טו.

איציק

• רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק - זה גם מה שאני חשבתי עד ש:

1. לא תמיד רציתי אורז מתובל - לפעמים אתה צריך אורז הכי plain בשביל אוכל מסוים (במיוחד אסייתי שבא עם רטבים)

2. עד שניסיתי instant pot.

ואפשר להכין גם בול את האורז שאתה מדבר עליו - גם בrice cooker - ב15-20 דקות בלי לגעת בכלום - פשוט לזרוק פנימה ולשבת לנוח. יצא לך לנסות? תשמע זה כמו קסם....

לפני 12 דקות, איציק נ. כתב:

שים שמן כמו מרוקאי באטרף (טוב, אולי קצת הגזמתי...אבל הבנת ת'רעיון).

😂

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 2 דקות, Liviur כתב:

ואפשר להכין גם בול את האורז שאתה מדבר עליו - גם בrice cooker - ב15-20 דקות בלי לגעת בכלום - פשוט לזרוק פנימה ולשבת לנוח. יצא לך לנסות? תשמע זה כמו קסם....

כנ"ל בסיר. אתה לא חייב לטגן ולא כלום. אתה יכול לזרוק הכל בסיר ל 18-20 דקות וזהו.

חוזר על מה שאמרתי: אורז טעים, שמן, מלח.

בלי שלושת אלו - זה סתם אוכל בלי טעם.

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 29 דקות, איציק נ. כתב:

לטגן מעט את האורז, להוסיף מים רותחים, מלח, לערב מעט ולהוריד לאש נמוכה עם מכסה כ 18-20 דקות.

אתה יכול - אבל בשבילי המתכון שלך אתה צריך:

1. קודם להרתיח מים בנפרד.

2. לטגן את האורז

3. לתזמן את הכיריים שלך לפחות כמה פעמים.

rice cooker זה פשוט הדרך לחסרי סבלנות :)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
לפני שעה, Liviur כתב:

אתה מתכוון אולי לכיוון מאות מליונים ומעלה (ואני באמת לא מגזים)

מההכרות שלי - כ ל - החברים היפנים , סינים וקוריאנים שלי מחזיקים אחד בבית נקודה.

בדיוק. למדתי באוניברסיטה במערב אירופה שהיו מגיעים אליה לא מעט סטודנטים אסיאתיים. כל מי שנתקלתי בו הגיע עם סיר אורז קומפלט פק"ל מהבית, שהיה אצלם בשימוש יומיומי.

ובהזדמנות חגיגית זו, נראה לי שהגיע הזמן לקנות אחד לעצמי.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

השנקל שלי...

מי שלא מצליח לעשות אורז נורמלי פשוט לא עוקב במדויק אחרי ההוראות על האריזה. גם אשתי סובלת מהבעיה הזו ולכן אני אחראי על הכנת אורז בבית.

לכל סוג אורז ההוראות שלו וחשוב לבצע במדויק.

כתוב לכסות ולהנמיך את האש? אז על תרים את המכסה! לא, גם לא רק לרגע.

כתוב להשאיר מכוסה עוד 5 דקות אחרי תום הבישול? אז שוב, אל תרים את המכסה! Have faith in the system 😉

כתוב, שתי כוסות מים על כוס אורז? אז קח פאקינג כוס ותמדוד. על תעשה בערך.

כתוב רותחים? שים רותחים מהקומקום.

כתוב לשטוף לפני הבישול? קח מסננת ותשטוף.

ואין בעיה שזה יהיה רק שתי כפות שמן, אם זה מה שכתוב על האריזה.

איכשהו אצלי אין שום בעיות עם האורז. פשוט עוקב אחרי ההוראות על חבילת האורז. לא יודע אם משנה, הכיריים אינדוקציה.

ויש לי גם רייס קוקר מתקדם, מה שמכונה אצל הרוסים מולטיוורקה. לא טורח להשתמש בו להכנת אורז פשוט. החברה זו החברה השולטת בשוק הרוסי - רדמונד.

עריכה אחרונה על ידי A_lex
  • אהבתי 1
  • מצחיק 2
פורסם (נערך)
לפני 32 דקות, פינדר כתב:

טוב, אז אחרי שסיכמנו שזה מוצר טוב, אם לא חובה, נא להתחיל לתת המלצות קניה, עם לינקים.

תודה.

כן, גם אני מחכה בקוצר רוח להמלצות!

אגב, עכשיו הבנתי שכל המוצרים שהזכרתי בפוסט הראשון בכלל שייכים לשוק האמריקאי\יפני(כמו שאחד המגיבים כאן ציין), ולכן הם בכלל לא רלוונטיים...

מצאתי את זה:

https://www.ebay.com/itm/263907714969?epid=1910273856&hash=item3d72202799:g:114AAOSwbpVbiDrS&amdata=enc%3AAQAHAAAA8Pzp%2FJyFgaUhZe7%2FY48LEB%2BjiqgglbFwPJHO3sSisZ3DMr5y1S%2B1QYi0Tb4TKJ7fgAXJona3gNL02YXPYeM7qjnRwXZhwIempXHoz%2F6DZiuUt2p0YA1%2BMYI8fBIrobzNpug6YWQhWuft05WE402TRUvjrK7kp40qfx5Nst7duJl5tIp4p8BD%2ByCUb6tXliv3V5TYyXPewd47a17aWKn6N7vMTTlgG3TD09hkTFaOdsb2aCHdVjdmu1FJWSUZP%2B0gX6y5kYpwpp4bJfG0cVmzu5paHExilvE7M2WN7ppaiwD42tNuq0a2OCEdA0JcfjTRZA%3D%3D|tkp%3ABk9SR6rrl_ndYA

זה הרבה מעבר לתקציב שהגדרתי לסיר אורז, אך בנתיים זה המוצר היחיד שמצאתי מבית טוב ועובד ב 220וולט

עריכה אחרונה על ידי method
פורסם
לפני 38 דקות, A_lex כתב:

השנקל שלי...

מי שלא מצליח לעשות אורז נורמלי פשוט לא עוקב במדויק אחרי ההוראות על האריזה. גם אשתי סובלת מהבעיה הזו ולכן אני אחראי על הכנת אורז בבית.

לכל סוג אורז ההוראות שלו וחשוב לבצע במדויק.

כתוב לכסות ולהנמיך את האש? אז על תרים את המכסה! לא, גם לא רק לרגע.

כתוב להשאיר מכוסה עוד 5 דקות אחרי תום הבישול? אז שוב, אל תרים את המכסה! Have faith in the system 😉

כתוב, שתי כוסות מים על כוס אורז? אז קח פאקינג כוס ותמדוד. על תעשה בערך.

כתוב רותחים? שים רותחים מהקומקום.

כתוב לשטוף לפני הבישול? קח מסננת ותשטוף.

ואין בעיה שזה יהיה רק שתי כפות שמן, אם זה מה שכתוב על האריזה.

איכשהו אצלי אין שום בעיות עם האורז. פשוט עוקב אחרי ההוראות על חבילת האורז. לא יודע אם משנה, הכיריים אינדוקציה.

ויש לי גם רייס קוקר מתקדם, מה שמכונה אצל הרוסים מולטיוורקה. לא טורח להשתמש בו להכנת אורז פשוט. החברה זו החברה השולטת בשוק הרוסי - רדמונד.

גם אני מכין יופי של אורז.

אבל יש לי בת 17 שאורז לבן הוא אחד המאכלים היחידים שהיא אוכלת, אז אם יש מכשיר פלא כזה, שמאפשר לה להכין לבד בלי מאמץ ובלי בלבולים, אז אני אומר תנו לי בלינקים לקניה ישירה עם משלוחה הביתה!

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעה, Liviur כתב:

2. לטגן את האורז

זה בדיוק אותו הדבר.

מה ש @איציק נ.שכח זה שצריך לשטוף טוב טוב את האורז כדי שלא יידבק.

מטגנים קצת שום, מוסיפים את האורז השטוף בכמות מדודה, מוסיפים מים חמים מהתימי 4 בכמות של 1:1.5, מביאים לרתיחה, מהמיכים את האש, מכסים,מכוונים טיימר ל 15 דקות, מכבים את האש ומחכיםמעוד 5 דקות. סה טו.

יש לי נינג'ה פודי ואין הבדל בתוצאות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לא יודע, בשבילי לקנות סיר אורז זה בערך כמו לקנות עוד רכב "שיהיה בצד" אם יגמר הדלק בראשון.

גם בסיר חשמלי יש פעולות לעשות, הוא לא לוקח בעצמו את האורז ומכניס את המרכיבים במדוייק לבד.

בקיצור, לטעמי מיותר...אבל אם זה מה שיגרום לך להיות מאושר, תקנה.

@Night Driver אני אפילו לא שוטף את האורז והוא עדיין יוצא "אחד אחד". 

איציק

לפני שעתיים, Liviur כתב:

2. לטגן את האורז

מה אני אגיד לך ליביו...אתה צודק. לפני שאני מבשל אורז אני לוקח יום חופש. לפעמים אפילו סוף שבוע שלם.

צ'מע, להרתיח מים, לטגן את האורז וללחוץ על הכפתור בכיריים...זה בטח לוקח המון המון המון שניות.

(בדקה שלוקח למים בתמי4 לרתוח אתה כבר מטגן קלות את האורז ומתקדם הלאה, לא סוף העולם. אגב, גם לא חייבים לטגן את האורז... שים שמן, מלח ומים בכמויות שצריך ועדיין יצא לך פ33ה).

;-) 

• מצחיק 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אומרים על טעם ועל ריח - אבל חולק עליך איציק.

מתנצל מראש - זה קצת ארוך, אבל באורז, איני מאמין בקיצורי דרך.

אורז בסמטי, לפחות לדעתי, הוא יותר טעים, יותר גדול בגרגריו (אם אתה קונה למשל את DAAWAT מומלץ לדעתי - שק של 5 קילו מספיק אצלי לחודשיים וחצי לערך), וגם יותר סלחני בבישול. אה, וגם יותר "אחד אחד" (וניסיתי הרבה מאוד סוגים).

אופן הכנה מומלץ (המהירות וכל מכשירי ההכנה הם מהשטן... 😉) :

שוטפים את האורז טוב טוב בסיר תחת הברז כמו שמישהו כבר ציין. אפילו 15 שטיפות לערך.

שמים את האורז בסיר עם מים וקצת מלח. מערבבים היטב. מביאים לרתיחה על הגז (במקרה שלי) עד שהאורז כמעט מוכן (טיפה טיפה עוד קשה) - לבדוק בטעימה ! (הרגישות לגעת מתי מוכן תתפתח אצלכם לאחר מספר בישולים).

מסננים במסננת דקה ומשאירים לפחות שעה בצד (ניתן גם יותר ללא חשש)  שהמים ינטפו ממנו (בצורה הזו נמנעת אפשרות לעשות מהאורז "בוץ", בבישול יתר / עם כמות מים גדולה מדיי ב"פעם אחת", דהיינו ללא סינון. אל דאגה - האורז כבר ספג את המים שהיה צריך לספוג).

אחרי כשעה, מחממים סיר עם מעט שמן בתחתית (בשלב זה ניתן לשים בתחתית הסיר פרוסות תפוח אדמה ולטגן אותן מעט).

מוסיפים את האורז המסונן לסיר (מציין כאן שניתן להוסיף פה גם שמיר / צימוקים / חמוציות לפי הטעם). באצבע עושים 4 עד 5 "ארובות" באורז שבסיר ויוצקים אח"כ מעט שמן על כל שטח הפנים הגלוי של האורז. מכסים במכסה ומבשלים על אש נמוכה (המהדרין שמים מגבת לפני סגירת הסיר ומכסים כשהמגבת לכודה בין המכסה לאורז עצמו, לספיגת אדי מים מיותרים).

אחרי כחצי שעה עד 45 דקות (תלוי בעוצמת הבישול ובסוג הסיר) האורז מוכן.  אני תמיד טועם ובודק מתי מוכן.

ככה אני מכין מדי שבוע, שנים רבות.

אישית, איני אוהב את הבישול ה"ייחסי" של "קח 2 כוסות מים על כוס אורז" (סתם דוגמה) - לא כל אורז מתנהג אותו דבר.

אורז בסמטי אוהב לספוג הרבה מים יחסית לאורז "יסמין" למשל.

שיטת הבישול עם הסינון מתאימה גם לסוגים אחרים של אורז ("יסמין" / "פרסי"), אבל להבדיל מהבסמטי, אם הם יספגו (בכל שיטת בישול) יותר מדיי מים - הבישול שלהם יתחרבש לגמריי (אורז בסמטי לכן סלחני יותר בבישול).

• אהבתי 1

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...