Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1402 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבדיקה שעשיתי בשבוע רואים שמחירי הרכבים המבוקשים מגיעים גם ל 20% מעל המחירון (בעיקר 7 מושבים והיברידיות). כמה שאלות:

1. אם הרכב נגנב או טוטלוסט, המשמעות היא שההפסד ברור כי ההחזר יהיה לפי מחירון. מדוע המחירון של לוי יצחק, לא מתעדכן ומשקף את מצב השוק?

2. זה ברור שעליית המחירים היא בגלל חוסר במכוניות. שאלה למי שאולי מצוי בשוק: האם יש צפי לאספקה סדירה שתחזיר את השוק למצב נורמלי?

3. למי שהמצב לא לחוץ מאד בהיבט של קנייה (רכב נוסף ולא החלפה), האם כדאי להמתין לסוף השנה? החשש שערך הרכב שייקנה עכשיו, ערכו יפול בהמשך.

תודה

נדב

פורסם (נערך)

1. המחירים המבוקשים משקפים אנומליה בשוק, מחירי המכירה בפועל מעט נמוכים יותר. לוי יצחק אף פעם לא היה מחובר יותר מדי למציאות.

2. אין צפי, והמלחמה באוקראינה רק מוסיפה לאי הוודאות.

3. אל תרכוש רכב אף פעם כי מחירו תמיד ירד. וברצינות - אם אתה צריך רכב עכשיו תקנה אם אתה מוכן לשלם את הפרמיה הכרוכה בכך, אם לא - חכה (אבל אף אחד לא מבטיח לך שהמחירים לא ימשיכו לעלות..)

עריכה אחרונה על ידי PriceDevil
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אני עובד בתעשיית השבבים ואנחנו לא רואים את הסוף.. המחירים ימשיכו לעלות כנראה כי חש חוסר ברכבים ובשבבים

הצפי לפתרון המשבר הןא לא ידוע … יש מצב עוד 3 שנים כאלה

• ספונסר פורום
פורסם

אכן - כל מי שמשלם משמעותית מעל מחיר מחירון על רכב, נמצא מיידית במצב של תת-ביטוח במקרה של טוטאל-לוס.

אני האחרון שינסה להגן על מחירון לוי יצחק (שמלא באנומליות גם כשמצב השוק שפוי לחלוטין...), אבל בהחלט 

ניכר במחירון במהלך השנה האחרונה שהוא כן משקף התנהגות חריגה בשוק: יש עשרות דגמים (מן הסתם - אלו המבוקשים יותר) שמחירם לא ירד לאורך תקופה, אלא אף עלה.

האם לוי יצחק צריך להתרגש מכל מוכר וספקולטור, שעפים על עצמם, ודורשים סכומים פשוט הזויים מעל המחירון? - ממש לא!

זה שאנשים דורשים הרבה מעל זה אולי חוקי (אחרי הכל - אנו בשוק חופשי) - אבל גם לא אומר שהם מקבלים משהו קרוב למחיר המפורסם.

אני חי את השוק הזה מתוקף מקצועי, ויכול להעיד בלב שלם שהרבה מודעות שמתחילות בשמיים - נגמרות בקול ענות חלושה במחיר מקסימלי של 10% מעל למחירון. וזה כבר בסדר גמור, לפחות לדעתי. מותר למחירי השוק לשקף את רוח התקופה, המחירון ממש אינו דבר קדוש שחקוק בסלע - אבל חשוב לזכור שתפקידנו כצרכנים נבונים הוא לא להיבהל ולהסכים לכל מספר הזוי שמופיע במודעות.

וזה מתקשר לסיפא של השאלה

בתאריך 12.8.2022 בשעה 11:57, darom כתב:

3. למי שהמצב לא לחוץ מאד בהיבט של קנייה (רכב נוסף ולא החלפה), האם כדאי להמתין לסוף השנה? החשש שערך הרכב שייקנה עכשיו, ערכו יפול בהמשך.

במצב כה עשיר בחוסר וודאות - קשה לנחש מה יקרה בסוף השנה.

מחד, אולי יסופקו המון רכבים עד דצמבר כדי לתפוש בזמן את עליית המיסוי (על חשמליות בעיקר), מאידך עצם עליית המחירים תמשוך את השוק למעלה גם כאשר ההיצע יגדל עקב האספקות של החדשות.

במקום לנסות לחיות בספקולציות - מציע לכל מי שמחפש כעת רכב פשוט להתרכז בנתונים ולחפש בסבלנות את אותו מוכר שפוי שכבר התפכח מאשליית המחיר המונפץ שאולי פירסם בהתחלה, ולמצא את השילוב הנכון של המוכר ורכב טוב.

• רעיון טוב! 2

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם
לפני 3 שעות, הלוחש למכוניות כתב:

אני חי את השוק הזה מתוקף מקצועי, ויכול להעיד בלב שלם שהרבה מודעות שמתחילות בשמיים - נגמרות בקול ענות חלושה במחיר מקסימלי של 10% מעל למחירון. וזה כבר בסדר גמור, לפחות לדעתי. מותר למחירי השוק לשקף את רוח התקופה, המחירון ממש אינו דבר קדוש שחקוק בסלע - אבל חשוב לזכור שתפקידנו כצרכנים נבונים הוא לא להיבהל ולהסכים לכל מספר הזוי שמופיע במודעות.

אכן היום הייתי בסוכנות של חברת ליסינג מהמוכרות בארץ  לראות רכב שהביאו לי מאזור אחר בארץ.

הרכב -  TOYOTA RAV4 היברידית משנת 2019 עם קילומטרז ממש נמוך, שנראה שמבוקשת מאד בשוק.

לפי החישוב שלי באפליקציה של לוי יצחק (אחרי שקלול הקילומטרז וזה שהרכב מליסינג), על פניו היה נראה שהמחיר הוא 18% מעל המחירון.

הוסבר לי שם כי במחירון של לוי יצחק (המודפס) כתוב שיש להוסיף מוסיפים 9% עבור ביטוח לשנתיים תיקונים שניתן על ידם + 9% "תוספת מעל המחירון".

לרכב יש אחריות 5 שנים (עוד שנתיים) או עד 100000 ק"מ על המערכת ההיברידית, כשביטוח התיקונים המוצע זה לעוד שנתיים על כל מערכות הרכב.

דעתך?

• ספונסר פורום
פורסם
בתאריך 15.8.2022 בשעה 21:01, darom כתב:

דעתך?

דעתי, כ"חובב" ליסינג מושבע (NOT) היא, שה"תוספות" למיניהן לרכבי ליסינג נולדו בחטא.

לא זו בלבד שהרבה מאד חברות ליסינג לא מטפלות ברכבים שלהן באותם סטנדרטים בדיוק שהיצרן מחייב (סוגי שמנים ונוזלים במיוחד, פילטרים זולים וחליפיים וכיוב'), אלא שכולנו יודעים שרכבי ליסינג לא זוכים ליחס טוב בידי חלק מנהגיהם - וכך יוצא

שהחבילה כולה פשוט לא יכולה להימכר במחירון כאילו אין לליסינג כל השפעה!

זהו חלק ממהלך שיווקי (מאד מוצלח, אגב) שנועד לגרום לנו לחשוב שלקנות ליסינג זה פשוט כיף, קול, קליל וכו' (כפי שיעידו המצחיקנים המקצועיים שמגוייסים תדיר לפרסומות).

את דעתי האישית כתבתי בפרוט בפוסט הזה, למי שרוצה להעמיק.

באשר למקרה הפרטי שלך - הראב4 הוא, לעניות דעתי, הרכב עם המחירים ה"מופקעים" ביותר שניתן למצא במודעות כיום.

הסטטוס ההזוי הזה גורם למוכרים פרטיים למכור בייחוד את הגירסא האחרונה (2019 ומעלה) במחירים הגבוהים בלפחות 20K ש"ח מלוי יצחק. יש מודעות שמפרסמות גם מחירים של 30K מעל מחירון משוקלל!

בהתחשב בכל זה, ואם הנסועה אכן כה נמוכה (נניח פחות מ-40000 ק"מ מ-2019), אז ניתן לבדוק יחסית בקלות האם הרכב עבר התעללות מכנית קשה בשנות הליסינג, או נסעו בו בצורה סבירה ולכן גם 3 הטיפולים שהיה אמור לעבור מאז עלייתו לכביש לא

ממש הספיקו לגרום לו נזק. דרוש לקבל חשבוניות מוסך על טיפולים, ולא דו"ח אקסל עלום ללא כל פירוט על מה הוחלף והיכן. זה לא סוד צבאי!

בהנחה שהוא נראה טוב, הייתי בודק ישירות מול טויוטה לוודא שהסוללה שלו אכן רשומה אצלם תחת אחריות (הרבה לא מודעים לכך שהאחריות מתבטלת אם הרכב הושאר לעבוד זמן רב בניוטראל ולא ב-D, כי זה מרוקן אותה, וזה מוחרג מפורשות באחריות וניתן לבדיקה בקלות ע"י מחשב דיאגנוסטיקה במוסך היבואן).

אם הרכב בסדר, הסוללה באחריות, ואתה מוכן נפשית להילחם על כל פסיק ב"אחריות" של הליסינג אם וכאשר תזדקק לה - 

אזי הייתי נלחם להוריד לפחות עוד 5% מהתוספת ההזויה של 9% שציטטת, שהשם "תוספת מצליח" רשומה על כל כולה...

בהינתן מצב השוק ההזוי לגבי ה-RAV4, הייתי בהחלט שוקל קנייה כזו.

אנא דאג לציין בכתב בחוזה המכר, שלרכב לא היתה כל תאונה (לפחות לא תאונת שילדה או כזו שהיתה מורידה אחוזים משוויו אילו היה מבוטח מקיף, כי מן הסתם אין לו כל היסטוריה ביטוחית בליסינג). זה ייתן לך כח בעתיד במקרה שתגלה משהו לא תקין. שמור את דו"ח הבדיקה מטעם הליסינג - בייחוד אם אינו מציין כל פגיעה כזו.

• אהבתי 4

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם (נערך)

לא שאלת לדעתי - אך אכתוב אותה בכל זאת:

דעתי היא שהם ימצאו רוכש במחיר המבוקש הזוי ככל שיהיה.

רוצה לומר - אם תסרב - זה לא יעשה עליהם רושם.

עריכה אחרונה על ידי PriceDevil
פורסם
בתאריך 18.8.2022 בשעה 12:37, PriceDevil כתב:

לא שאלת לדעתי - אך אכתוב אותה בכל זאת:

דעתי היא שהם ימצאו רוכש במחיר המבוקש הזוי ככל שיהיה.

רוצה לומר - אם תסרב - זה לא יעשה עליהם רושם.

אגב, עבר שבוע והרכב עדיין במגרש בתצוגה

פורסם

ראב 4 מעבר להמתנה ארוכה, המתנתי קרוב לתשעה חודשים. החברה מעלה מחירים כל מספר חודשים. הגיע מצב שרכב יד שניה עולה יותר ממה שרכשתי חדש. בדיוק כמו טסלה.

• תוכן חדש...