Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1446 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים. 

ברצוני להוזיל עלויות ולעשות בעצמי רק את התשתית הגסה. 

זא להעביר מנקודה A לנקודה B כבל חשמל. 

שאלתי היא, איזה כבל להעביר? 

מה עליי לרכוש? 

יש לקחת בחשבון שהכבל יזין כנראה שתי עמדות. 

תודה רבה. 

פורסם

לא מוצא מקום יותר ראוי בלחסוך כסף של איש מקצוע. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

פות"ש, אני אהיה יותר בוטה: אם אתה שואל כזו שאלה כנראה שההבנה שלך בהתקנות חשמל מוגבלת, ועמדת טעינה היא לא מקום טוב לעשות ניסיונות ראשונים. אתה הולך לשלם 200 אש"ח ויותר על הרכב, שים עוד משהו על בטיחות הבית שלך. יש לך מושג בהתקנה בטוחה של הכבל? לחיבור נכון ללוח החשמל?

חוץ מזה, אם למתקין העמדות יש איזו אחריות מינימלית הוא יסרב לחבר את העמדה לכבל המאולתר שתסלול, ידרוש לראות שהתשתית תקנית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

הוא לא הולך לחבר שום דבר בעצמו ממה שהוא מתאר, רק מעביר את הכבל ממקום למקום וחשמלאי כבר יחבר לאספקה ולעמדות.

ההמלצה שלי במקרה כזה היא דבר ראשון לקבל הצעות מחיר להתקנה של העמדה, ובמפרט לראות איזה כבל מציעים.

הוא יהיה קבור באדמה, ירוץ לאורך קיר? בתוך קיר?
יש הרבה משתנים שצריך כדי לעמוד בתקן, להבין מה פיזור החום בתווך שהוא עובר בו, האם הוא נדרש להיות משוריין (אם הוא קבור באדמה לדוג') וכו'.
שתי העמדות תטענה שני רכבים בו זמנית? מה ההספק של כל עמדה? עמדות חד או תלת פאזיות?

עריכה אחרונה על ידי nitch
  • אהבתי 1

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

לא רואה שום בעיה בלחפור תעלה להכניס צינור ולהשחיל כבל. 

במקצועי השחלתי קילומטרים של כבלים לטובת חשמלאים בהמשך. 

החוק אומר שאדם אינו יכול להתעסק בעבודות חשמל כלשהן במידה ולשם כך הוא צריך כלי כלשהו. 

זא למשל להחליף נורה  און צורך בחשמלאי למרות שזו משימה בתחום החשמל. 

אני לא חושב שטוריה או את חפירה נכללים. 

העבודה הזו מייקרת מאוד את ההצעות והן בגדר משימה קשה פיזית  בגלל התוואי אבל לא מצריכה שום ידע, הסמכה או ניסיון. 

אולי רק איך  איך למגן מפני נזקים או גישה של אנשים אליו. 

כל מה שנותר זה רק לדעת איזה כבל להכין לאיש המקצוע. 

פורסם
לפני 2 דקות, megabyte כתב:

לא רואה שום בעיה בלחפור תעלה להכניס צינור ולהשחיל כבל. 

במקצועי השחלתי קילומטרים של כבלים לטובת חשמלאים בהמשך. 

החוק אומר שאדם אינו יכול להתעסק בעבודות חשמל כלשהן במידה ולשם כך הוא צריך כלי כלשהו. 

זא למשל להחליף נורה  און צורך בחשמלאי למרות שזו משימה בתחום החשמל. 

אני לא חושב שטוריה או את חפירה נכללים. 

העבודה הזו מייקרת מאוד את ההצעות והן בגדר משימה קשה פיזית  בגלל התוואי אבל לא מצריכה שום ידע, הסמכה או ניסיון. 

אולי רק איך  איך למגן מפני נזקים או גישה של אנשים אליו. 

כל מה שנותר זה רק לדעת איזה כבל להכין לאיש המקצוע. 

אם כך, מה הספק העמדות, וכמה פאזות הן?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

גם לתעלות ולצינורות שבהן מועברים הכבלים יש תקן שצריך להכיר. אם מדובר במעבר בשטח שאינו פרטי שלו יש עניין של הסכמה של הבעלים הנוספים ושל המנעות מגרימת נזק לתשתיות אחרות. נכון, זה עולה עוד כמה אלפי שקלים, אבל הנזק הפוטנציאלי מעבודה חאפרית גדול בכמה סדרי גודל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 14 דקות, megabyte כתב:

החוק באינטרנט אומר שצריך ליירט כל רעיון טוב שלא חשבת עליו בעצמך וישא"ק. בד"כ זה מתבצע עם טיעונים כמו 'היה לי חבר ש...', או במקרה הגרוע מזכירים לך שזה 'נכתב בדם'.

אלו מאיתנו שלא מפחדים להתלכלך, או שפשוט גדלו בעוני ולא באמת הייתה להם ברירה חוץ מללמוד לעשות הכל לבד (כולל פשעים ועבירות חמורות כמו חיבור כיריים לגז ללא טכנאי), לוקחים את ההערות האלה בערבון מוגבל ומשתדלים להתעלם מכותביהן או פשוט מוצאים מקום קצת יותר חיובי להתייעץ בו. אישית, הייתי משאיר כמה שפחות עבודה ל'בעלי המקצוע' בישראל והולך להתייעץ עם יוטיוב. זה לא יצא מושלם בפעם הראשונה, אבל זה הסיכוי הכי טוב שלך לקבל ביצוע איכותי ב-2022, כי מאז שסגרו את בסמת ואורט כבר ממילא אין על מי לסמוך. 

• אהבתי 3
  • תוכן חדש...