Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1448 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעניין לדעת מדוע לאחר שהרכב עמד מכוסה יום שלם בשמש הפח של הרכב רותח כאילו עמד ללא כיסוי, יש קשר לאיכות הכיסוי? (כיסוי חיצוני של הדר רוזן מדגם סופרים נחשב מאוד איכותי)

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ברור שהפח יהיה חם

הרכב היה בתוך חממה

מה שנחסך לך מבחינת החום זה שמש ישירה שנכנסת דרך החלונות ולכן פנים הרכב יהיה פחות חם מרכב שעמד בשמש ישירה

וכן הצבע נשמר יותר ללא קרינה ישירה

• אהבתי 2
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

תנסה פעם אחת להשאיר קטע חשוף, מכסה מנוע או מטען או משהו כזה, ותחזור אחרי כמה שעות לבדוק את ההבדל בין החלק המכוסה לחשוף, אני מאמין שההבדל יהיה משמעותי.

• רעיון טוב! 1
  • ספונסר פורום
פורסם
לפני 11 שעות, CRuzer669 כתב:

אם ככה אז תחת הכיסוי הצבע מקבל הגנה מלאה?

בוודאי - הנזק לצבע (כמו גם לחלקי הפלסטיק והריפוד בפנים הרכב) נגרם מקרינת UV ישירה. ברגע שזו נחסמת - רוב הבלאי הנ"ל נחסך מהרכב.

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

רק תיקון, זה לא נחשב כיסוי סופר איכותי.

יש כיסויים הרבה יותר טובים ושם כן תרגיש הבדל גם בטמפרטורת הפח.

אבל עדיין הכיסוי שלך עושה עבודה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני כשעה, הלוחש למכוניות כתב:

בוודאי - הנזק לצבע (כמו גם לחלקי הפלסטיק והריפוד בפנים הרכב) נגרם מקרינת UV ישירה. ברגע שזו נחסמת - רוב הבלאי הנ"ל נחסך מהרכב.

רוב בהחלט, אבל לא כל. עצם החום גם גורם נזק לחלקי פלסטיק כשלעצמו לאורך זמן, אפילו ללא קרינה. גם הפרשי טמפ׳ קיצוניים בזמן קצר (חומרים שמתרחבים ומצטמקים, למשל אטמים שונים). כיסוי לא נותן את ההגנה מלוא שנותן גראז׳ בנוי, כל עוד הוא מאוורר כמו שצריך.

• אהבתי 1
פורסם

כמו שאנשים שעובדים בחוץ לובשים שרוולים ארוכים, כשחם מאוד ההבדל בתחושה מינורי, אבל ההגנה העיקרית לעור היא בקרינת ה-uv

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, הלוחש למכוניות כתב:

ואתה מקבל על הדרך סווירלז (מערבולות) בצבע שאתה צריך לדאוג לפוליש ודיטיילינג אפילו אם יש לך ציפוי ננו כלשהו.

הנזק מהכיסויים לצבע עצום

עריכה אחרונה על ידי kobi_g

קובי

:-)

פורסם
לפני 17 שעות, CRuzer669 כתב:

מעניין לדעת מדוע לאחר שהרכב עמד מכוסה יום שלם בשמש הפח של הרכב רותח כאילו עמד ללא כיסוי, יש קשר לאיכות הכיסוי? (כיסוי חיצוני של הדר רוזן מדגם סופרים נחשב מאוד איכותי)

אז כנראה שהוא לא איכותי ולא נעליים.

אצלי יש כיסוי מאוד עבה בתפירה אישית לפי מידות הרכב, עלה 1800 ש"ח, והפח לא חם בכלל.

לפני חודש עשיתי פלסטלינה ואז ננו, אין סוורלים בכלל, הכיסוי מאוד רך מבפנים והאוטו שלי תמיד נקי, אולי בגלל זה.

• אהבתי 1

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

@kobi_g תרשה לי לחלוק עליך.

אם מקפידים להניח את הכיסוי על רכב נקי, ומכבסים את הכיסוי פעם בחודשיים-שלושה, לא נגרמים סווירלז.

הרכב הקודם שלי, נמכר בן תשע, וללא נזקים מהכיסוי. כנ"ל גם לגבי הרכב הנוכחי, בן שלוש וחצי.

שוב, להניח רק על רכב נקי, לא להתעצל, לא חייבים שטיפה יסודית עם שלושה דליים, רק ניגוב לח ועדין.

• אהבתי 2

פורסם
לפני 40 דקות, kobi_g כתב:

ואתה מקבל על הדרך סווירלז (מערבולות) בצבע שאתה צריך לדאוג לפוליש ודיטיילינג אפילו אם יש לך ציפוי ננו כלשהו.

הנזק מהכיסויים לצבע עצום

זה ממש לא נכון. 

הנזק לצבע מהסווירלים הוא מינורי, ובטל בשישים לעומת ההגנה לרכב שהכיסוי מספק.

להקפיד לשים כיסוי אך ורק על רכב נקי, ולא לגרור אותו על הצבע בקיפול ופריסה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 5 שעות, PinkDolphin כתב:

רוב בהחלט, אבל לא כל. עצם החום גם גורם נזק לחלקי פלסטיק כשלעצמו לאורך זמן, אפילו ללא קרינה. גם הפרשי טמפ׳ קיצוניים בזמן קצר (חומרים שמתרחבים ומצטמקים, למשל אטמים שונים). כיסוי לא נותן את ההגנה מלוא שנותן גראז׳ בנוי, כל עוד הוא מאוורר כמו שצריך.

זה לקחת את כל מדע הנדסת החומרים ולדחוף אותה לתוך כלל אצבע מה שעשית פה.

יש לכל חומר טווח טמפ' שלא ממש מזיז לו. רוב חלקי המתכת, הצבע, הלכה, וחלקי הפלסטיק והגומי ברכב - אינם רגישים לטמפ' של 50-60 מע' אליה יגיעו ברכב מכוסה שעומד בחוץ(הם כן רגישית לUV, ללחות באוויר ולחומרים מזהמים שיש באוויר.

הפרשי טמפ' קיצוניים כאלה שיגרמו להתפתחות מאמצים פנימיים בחומר לא יגיעו מהסביבה בחיים.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Shmelov כתב:

אז כנראה שהוא לא איכותי ולא נעליים.

אצלי יש כיסוי מאוד עבה בתפירה אישית לפי מידות הרכב, עלה 1800 ש"ח, והפח לא חם בכלל.

לפני חודש עשיתי פלסטלינה ואז ננו, אין סוורלים בכלל, הכיסוי מאוד רך מבפנים והאוטו שלי תמיד נקי, אולי בגלל זה.

לשם השוואה מול כיסוי האנדרקאבר, הכיסוי הפנימי של הדר רוזן סופרים הוא כמו צמר גפן לעומת מגבת וואפל של מטבח באנדרקאבר.

ככה שמסרווילים אני בכלל לא דואג גם שיש קצת אבק ואגב הוא הוכיח את עצמו בעניין זה (ואני מאוד חרד בעניין)

הרכב נשמר נקי ושבוע הוא כמו יום ללא כיסוי.

הסיבה לדעתי שהחום מורגש בפח הוא שהכיסוי יושב צמוד לרכב, (ממש רואים את הקווים והפיסול בפח)

סה"כ ממש מרוצה ממנו ביחס למחיר.

עריכה אחרונה על ידי CRuzer669

פורסם
לפני 4 שעות, pasat04 כתב:

אם מקפידים להניח את הכיסוי על רכב נקי, ומכבסים את הכיסוי פעם בחודשיים-שלושה, לא נגרמים סווירלז.

הרכב הקודם שלי, נמכר בן תשע, וללא נזקים מהכיסוי. כנ"ל גם לגבי הרכב הנוכחי, בן שלוש וחצי.

שוב, להניח רק על רכב נקי, לא להתעצל, לא חייבים שטיפה יסודית עם שלושה דליים, רק ניגוב לח ועדין.

ברגע שהאוטו נסע / עמד בחוץ הצבע לא יכול להיות נקי, ואתה לא יכול לנקות אותו מדי יום. גם הכיסוי מתלכלך מעצם קיומו, לכן בהכרח אתה גורר את הלכלוך הזה, קטן ככל שיהיה, על הצבע, וגורם נזק, בהגדרה. ייתכן שלא שמת לב לנזק, אך נראה סביר שנזק כלשהו נגרם.

אישית, מעדיף תחזוקה עם חומרים איכותיים. מה גם שבעיניי, הכיסויים האלה חריגים בנוף, וייתכן שהם ״קוראים״ לוונדליזם, שזו בעיה אחרת.

לפני 4 שעות, pasat04 כתב:

ברגע שהאוטו נסע / עמד בחוץ הצבע לא יכול להיות נקי, ואתה לא יכול לנקות אותו מדי יום. גם הכיסוי מתלכלך מעצם קיומו, לכן בהכרח אתה גורר את הלכלוך הזה, קטן ככל שיהיה, על הצבע, וגורם נזק, בהגדרה. ייתכן שלא שמת לב לנזק, אך נראה סביר שנזק כלשהו נגרם.

אישית, מעדיף תחזוקה עם חומרים איכותיים. מה גם שבעיניי, הכיסויים האלה חריגים בנוף, וייתכן שהם ״קוראים״ לוונדליזם, שזו בעיה אחרת.

• תוכן חדש...