Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1501 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 28 דקות, HybridBoy כתב:

לא מבין את הביג דיל האמת.

כולה נסע ליומיים-שלושה, לאנשים יש חיים מעבר לעבודה ראבאק.

סבבה שהוא חדש, אבל אפשר להבין, זאת הייתה הפתעה שתוכננה שנה מראש ללא ידיעתו.

זה בגלל שאתה רואה רק צד אחד של המתרס.

במציאות, אם אתה היית המנהל, לא היית מדבר ככה.

איציק

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 184
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 12 שעות, renault5 כתב:

כן זה ידוע בחברות הגדולות גם אמדוקס התחילו עם זה חופש מתי שרוצים.

יש כמה וכמה חברות שמתנהלות כך עם חופשים כבר כמה שנים טובות. אני הכרתי את זה מsandisk (כיום WD).

כמדיניות לעובד יש אינסוף ימי חופש.

רק שמי שחושב שהמטרה פה היא להטיב עם העובד מפספס בגדול חח. הטרנד הזה נולד ממחקר שהראה שבחברות כאלו העובדים בפועל לוקחים פחות ימי חופשה בממוצע, בהשוואה לחברות בהן ישנו מספר ימי חופשה מוגדר וסופי. ולאורך זמן אכן הסטטיסטיקה הזו מוכיחה את עצמה בחברות הללו.

• אהבתי 2

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 11 דקות, איציק נ. כתב:

זה בגלל שאתה רואה רק צד אחד של המתרס.

במציאות, אם אתה היית המנהל, לא היית מדבר ככה.

איציק

בוא תסביר למה זה סוף העולם (פיטורים) כשעובד נעדר יומיים מהעבודה.

הוא הודיע מראש, כמה שיכל, ולא נעלם.

זה לא שהוא קם יום אחד בבוקר והחליט שהוא טס לחו"ל, עשו לו הפתעה.

אם אתה בתור מנהל לא יכול להבין שלאנשים יש חיים מחוץ לעבודה, אתה לא מנהל טוב לטעמי.

במיוחד במקרה כזה שביטול יעלה לעובד הרבה כסף.

אני לא בדיוק מנהל, רק אחראי על הסטודנטים אצלנו, זה לא אותו דבר אבל עדיין אפשר להבין כשאחד מהם אומר שלא יגיע יומיים (שלפעמים זה כל מה שהם נותנים בשבוע) ולחפות על זה, גם כשיש עבודה.

They are trying to ban me...

פורסם
Just now, HybridBoy כתב:

זה בכלל לא סוף העולם שעובד ייעדר ליומיים, אבל יש גם דרך להעביר את המסר או הבקשה - ואיך שהעובד פעל, זו ממש לא הדרך.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 11 דקות, HybridBoy כתב:

אם אתה בתור מנהל לא יכול להבין שלאנשים יש חיים מחוץ לעבודה, אתה לא מנהל טוב לטעמי.

במיוחד במקרה כזה שביטול יעלה לעובד הרבה כסף.

אני לא בדיוק מנהל, רק אחראי על הסטודנטים אצלנו, זה לא אותו דבר אבל עדיין אפשר להבין כשאחד מהם אומר שלא יגיע יומיים (שלפעמים זה כל מה שהם נותנים בשבוע) ולחפות על זה, גם כשיש עבודה.

באותה המידה זה גם לא סוף העולם לפטר עובד.

צריך להבין שביחסי עובד מעביד יש שני צדדים שצריכים לכבד אחד את השני. העובד לא "מודיע" אלא מתאם והמעביד לט אומר אוטומטית לא אלא עושה מאמץ ללכת לקראת העובד. פה שני הצדדים לא פעלו כמצופה מהם.

ברגע שמישהו רואה רק את עצמו אין לזה סיכוי בלי קשר אם מדובר בעובד או במעביד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לדעתי מקום העבודה הזה או המנהל לא אפויים עד הסוף.

שימשיך הלאה.

גם לעובדי ייצו יש תחליף וגםבמקרה הזה לא היה איוש בתפקיד, אז יומיים שאדם נעדר לא קריטי.

כמו בתפקיד שלי,תפקיד בכיר בחברה והגעתי ללא חפיפה וזה אחרי שבועיים שקודמי עזב.

אז כן היה הרבה זנבות ובלאגן אבל הסתדר.

פורסם
לפני כשעה, איציק נ. כתב:

איך שהעובד פעל, זו ממש לא הדרך.

זה בדיוק.

ועם זה שהוא לא הולך אפילו לשימוע - נשמע ששני הצדדים קצת לא אפויים כמו שנכתב

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לטובת הדורות הבאים, יתכבדו נא המומחים ויסבירו לקוראים כיצד היו פועלים במקום העובד.

(מתנצל מראש אם זה כבר הוסבר ופספסתי)

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, Liviur כתב:

זה בדיוק.

ועם זה שהוא לא הולך אפילו לשימוע - נשמע ששני הצדדים קצת לא אפויים כמו שנכתב

הוא נעלב לטענתו שלא הודיעו לו מהתחלה שהוא מפוטר וחיכו שהוא יצור קשר לאחר שבוע וחצי

והכול בטלפון. הוא אמר לי שאם היו מהתחלה מודיעים לו שהוא מפוטר בשיחה אישית פנים מול פנים (שימוע)

זה היה נראה אחרת לכן הוא מרגיש שזה מיותר מבחינתו לגשת ולראות את המנהל שוב.

אז אני חושב שמהצד שלו זה אפוי פשוט המנהל פחות מהתחלה.

עריכה אחרונה על ידי renault5

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם
לפני כשעה, renault5 כתב:

הוא נעלב

עדיף להשאיר סנטימנטים כאלו בבית.

עבודה זה עבודה ולדעתי חשוב לשמור על זה ככה מבחינת סטייט אוף מיינד (אני שם בצד אולי כשאתה הבעלים או שמעורבת באמת משפחה)

לטוב ולרע (גם בקטע שזה לא ״משפחה״ אבל גם חשוב לנסות לא לגרור אגו לזה)

That aside אני חושב שבתור אדם בוגר שרוצה לשרוף מינימום גשרים - הייתי הולך ומסיים את זה וגם לא הופך את דעתי כל יום.

ביקש שימוע - שילך , יציג את הגירסא שלו ברוגע , ואם לא - אז להגיד תודה ולהתראות.

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 13 שעות, Igalz כתב:

יש כמה וכמה חברות שמתנהלות כך עם חופשים כבר כמה שנים טובות. אני הכרתי את זה מsandisk (כיום WD).

כמדיניות לעובד יש אינסוף ימי חופש.

רק שמי שחושב שהמטרה פה היא להטיב עם העובד מפספס בגדול חח. הטרנד הזה נולד ממחקר שהראה שבחברות כאלו העובדים בפועל לוקחים פחות ימי חופשה בממוצע, בהשוואה לחברות בהן ישנו מספר ימי חופשה מוגדר וסופי. ולאורך זמן אכן הסטטיסטיקה הזו מוכיחה את עצמה בחברות הללו.

נכון ובנוסף במאזני החברה ימי חופש צבורים נרשמים כהוצאה. כאשר מגדירים חופשה ללא הגבלה רושמים לעובדים החדשים את המינימום החוקי כימי חופש וכמובן מנכים אותם ממאזני החברה כאשר משתמשים בהם. זה משפיע גם כאשר עובד מפוטר\מתפטר - ימי חופש הם מזומן לכל דבר. במקרה כזה יהיה לו את המינימום החוקי.

לגבי נושא הדיון - לדעתי פורש כהתנהגות מזלזלת של העובד. מכיר די והותר מעסיקים כאלו והאמת מצדיק את רובם. אני מעריך שאפילו חודש אחרי תחילת העבודה התגובה של המעסיק היתה אחרת (אלא אם כן באמת מדובר במעסיק גרוע). קשה לדעת בלי לראות מה היתה ההתנהלות של 2 הצדדים.

פורסם
לפני 8 דקות, Liviur כתב:

עדיף להשאיר סנטימנטים כאלו בבית.

זו גם דעתי, אבל זה ממש לא תמיד אפשרי. 

לפעמים השימוע זה רק "לפרוטוקול" ואין לו שום משמעות, אלא דבר שמאלצים אותו לקרות על מנת למנוע תביעה.

עובד קיבל בהפתעה חופשה, הודיע כנדרש ואמר שיחפה על ההיעדרות. איך אמר, כמעט ולא משנה. הגישה קובעת ואומרת לא מעט. 

מנהלים שחושבים מעצמם יותר מדיי עשויים להיפגע מאיך שהדברים נאמרו ולהגיב בקטנוניות. חברות נוקשות מדיי לרוב לא יאפשרו דברים כאלו כי זה "מעיד" על התנהלות בעייתית של העובד. 

בשני המקרים, נשמע שזו חברה שעדיף לוותר עליה ממילא.

אישית, הייתי קורא לעובד לשיחה על מנת לתכנן את הזמן שלו עד לטיסה בצורה הטובה ביותר לטובת המפעל\חברה\מקום. כולנו בני אדם, לכולנו יש הפתעות לא צפויות בחיים (לטוב ולרע). כמובן במידה והדבר לא ישפיע על החברה (חברה של 2 עובדים, שאחד מהם פתאום צריך לצאת, זו בעייה אחרת מאשר חברה של מאות).

במקום העובד, לא יודע איך הייתי מתנהל בעצמי. תלוי גיל, מקצוע ומקום עבודה.

בגילי ובמקומי הנוכחי: סביר שהייתי מסביר את הסיטואצייה, כולל את העובדה שזה טיול החלומות שלי, ומבקש לשבת לתכנן את הזמן עד לטיסה כדי ללמוד ולעשות כמה שיותר - ואילו מטלות יש להשלים עד לטיול.

כן, את הגישה הזו לקחתי גם לניהול כמו שכתבתי למעלה.

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

@ברווז מחזק, מכפיל ומשלש.

בחייאת, אתם מדברים פה כאילו מישהו עשה תהליך ויום אחרי תחילת העבודה אמר אני לוקח 3 חודשים לטייל בדרום אמריקה.
לא יודע מה הגישה הייתה בשיחה, אבל יש לי תחושה שהוא לא נכנס למנהל ואמר "שומע מחר אני לא פה ביי", המנהל יכל לבוא לקראתו וכמו שברווז כתב לנסות לבנות איזה תוכנית כלשהי.

המעסיק קטנוני, רשמו פה שהעובד צריך לשים רגשות בצד, המעסיק צריך לעשות הפוך, לנסות לראות איך הוא גורם לעובד להרגיש טוב עם עצמו ולהגיע בכיף לעבודה. זרימה עם החופשה הייתה מביאה לו עובד מחויב הרבה יותר.

פורסם
לפני 21 דקות, ברווז כתב:

הודיע כנדרש

אתה לא ״מודיע״ למנהל על חופש, את מתאם איתו.

לפני 22 דקות, ברווז כתב:

איך אמר, כמעט ולא משנה

באמת? לא משנה לך אם עובד מציג את הדברים בצורה שמבהירה שהוא מבין גם את הצד של המעסיק? כמנהל אתה אוהב שעובדים מציבים לך עובדות שאתה צריך להתמודד איתם?

לפני 25 דקות, ברווז כתב:

אישית, הייתי קורא לעובד לשיחה על מנת לתכנן את הזמן שלו עד לטיסה בצורה הטובה ביותר לטובת המפעל\חברה\מקום

אז אתה כן מבין את החשיבות של איך לומר את הדברים, את התיאום, ההדדיות. אבל זה נדרש רק מהמנהל? 

לפני 13 שעות, HybridBoy כתב:

ולא נעלם

ודאי שנעלם, הוא נסע מבלי לקבל אישור.

לפני שעתיים, renault5 כתב:

הוא נעלב לטענתו שלא הודיעו לו מהתחלה שהוא מפוטר וחיכו שהוא יצור קשר לאחר שבוע וחצי

הוא הציב למנהל שלו עובדה. המנהל אמר שיחזור אליו ולא חזר. אז הוא נסע בלי לטרוח לפנות אליו ולקבל תשובה ועכשיו הוא נעלב? כי הוא החליט שאם לא חזרו אליו אז הכל בסדר, אחרי שנאמר לו בפירוש שזה התקבל לא טוב?

החבר שלך עושה מה שטוב לו ולא טורח לבדוק מה יש לצד השני לומר (פעמיים, גם לשימוע לא הגיע, שימוע שהוא דרש), ואז נעלב שההנחות שלו לא מתקיימות.

אין לנו מושג איך היומיים האלה השפיעו על המנהל והחברה. נכון, זה רק יומיים ואולי חסרי חשיבות, ואולי אלה יומיים לחוצים? או שעובד אחר או המנהל עצמו תכננו לקחת חופש באותו זמן? 

ואולי זו רק הדרך שבה דברים נאמרו, שמבהירים למנהל שהעובד הזה רואה בעיקר את עצמו (בהנחה שהניסוחים של פות״ש משקפים את המציאות).

ואולי תגובת המנהל קיצונית ומיותרת, אבל העובד הפגין חוסר בגרות יותר מפעם אחת (לא טורח לקבל תשובה סופית לפני הנסיעה, דורש שימוע ואז לא מגיע, נעלב מאיך שהתנהלו כלפיו אבל לא בוחן את ההתנהלות שלו עצמו...)

• תוכן חדש...