Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1531 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אנחנו זוג צעיר + תינוקת שקנה השבוע רכב ראשון.

לא משהו נוצץ או יקר במיוחד - יונדאי IX35 בת עשור.

בינתיים נראה שהרכב במצב סבבה, אבל הריפודים דיי מלוכלכים, הדאשבורד קצת דביק ובכללי לכל החלקים הפנימיים לא יזיק ניקוי.

ההבנה שלנו בניקוי רכבים אפסית, אבל אני מבין ששטיפה רגילה ב-60 שקל לא תעזור כאן.

בשורה התחתונה, נשמח לנקות את הכתמים מהמושבים ומהחלק הפנימי של גג הרכב. במקביל שוקלים לעשות גם איזשהו טיפול חיצוני שיעלים שריטות קטנות ויעזור לשמור על הצבע. מחפשים שירות מומלץ לניקוי.

מה לדעתכם מומלץ לעשות לפנים הרכב? (רק היום התחלתי להבין מה זה דיטיילינג)

ובנוגע לחוץ הרכב - יש משהו שיוכל לעזור לשמור על הצבע לטווח ארוך? (הרכב ישן ואשמח למנוע הופעת כתמי שמש וקילופים בעוד 2-3 שנים)

התקציב הוא כמה מאות שקלים, מקווה מאוד שנוכל לא להגיע ל-1000 בסה"כ.

תודה רבה מראש!

פורסם

שבוע טוב חבר , ברוך הבא לפורום .

ראשית אשאל אם אתה מוכן לעשות חלק מהעבודה בעצמך ? יכול לחסוך לך לא מעט כסף ..

שנית , אתה מתאר מצב של רכב שהוזנח מעט , לא נשמע ביג דיל לכן אם הייתי במקומך הייתי מעדיף להתחיל לטפל בעצמי ולאחר מכן באם אין לך את הכלים / הידע / הזמן / חומרים המתאימים רק אז הייתי פונה לבעל מקצוע .

ממליץ לך לפני הכל לקרוא מעט בפורום כדי להבין פחות או יותר מה אפשר לעשות לבד .

לגבי המושבים , אפשר להתחיל עם חומר ניקוי ייעודי בדילול או ללא דילול , קרצוף עם מברשת שטיחים ולאחר מכן ניגוב וייבוש בעזרת מטלית מיקרופייבר שאפשר לקנות בכל סופר ( לא צריך יותר לדעתי ) . 

כמובן לתת לזה להתייבש ולחכות לתוצאה הסופית . אם היא לא תספק אותך תמיד אפשר לפנות לאדם שמתעסק בניקוי ספות וכו׳ בכדי שישלים את העבודה ( עלות של איזור 500 ש״ח תלוי במקום מגורייך ) .

לגבי ניקיון של פלסטיקים בתוך הרכב , חומר ייעודי לניקוי פלסטיקים מהמומלצים בפורום יעלה באיזור 50-60 שקלים , ריסוס על מטלית וניגוב החלק אמור לדעתי לתת לך את התוצאה המבוקשת .

לגבי ניקיון חיצוני , אפשר להתחיל בשטיפה טובה בשיטת שני הדליים , הקצפה עם חומר ייעודי ולאחר מכן שטיפה עם שמפו לרכב וכפפה . אם ישנם כתמים שלא יורדים אפשר לשלב פלסטלינה ( כמו של ילדים , רק שזה חומר ייעודי לרכב ) שבדרך כלל תעלים כתמי צבע מפגיעות חנייה קלות , ובאם זה לא יעזור פוליש עדין נקודתי יכול לעזור .

אם תרצה טיפול דיטיילינג מקיף לחלקו החיצוני של הרכב שכולל שטיפה פלסטלינה פוליש וציפוי ננו קרמי - הדבר הזה עולה כמה אלפי שקלים ( כמובן בהתאם למצב הרכב , חומרים , זמן עבודה וכו׳ ) .

איפה אתה גר ? כך נדע לכוון אותך טוב יותר לבעל מקצוע או חנות לקניית מוצרים להתחלה .

הייתי ממליץ לך גם לצרף תמונות מקוריות של חוץ ופנים הרכב כדי לקבל פה חוות דעת של פחות או יותר מה צריך . לדעתי תוכל לפתור את רוב הבעיות בעצמך כמובן עם החומרים והכלים היעודיים לכך בעלות נמוכה הרבה יותר מאשר לשלוח את הרכב לסדנא .

• אהבתי 1
פורסם

היי!

המון תודה על המענה המפורט :)

שוב, באמת לא מבין בזה כלום, עד היום נהגנו בטויוטה בת 20 שהועברה אלינו וקצת הרמנו ידיים בנוגע לניקיון שלה.

בגלל שאנחנו הורים טריים עם תינוקת קטנטנה שבינתיים לא ממש מספיקים משהו מאז שהשתנה הסטטוס, הייתי שמח להעביר את האחריות לבעל מקצוע שיטפל בזה (עד לפני 3 חודשים דווקא הייתי מאלה שאוהבים ללמוד בעצמם וליישם לבד).

אנחנו גרים בתל אביב, אז אם יש מקומות מומלצים באזור - אשמח לשמוע.

מהתשובה שלך אני מבין שטיפול חיצוני על ידי בעל מקצוע - זה כבר מעבר לתקציב שלנו. אולי באמת כשהקטנה תגדל אנסה ללמוד איך לשמור על הרכב בעצמי.

בנוגע לניקוי פנימי - אם זה מסתכם באמת בכ-500 ש"ח - נראה לי שנלך על זה.

בנוגע לתמונות - אצרף עוד היום

פורסם

שוב חבר , לגבי נקיון פנימי זה באמת תלוי במצב הרכב עד כמה הוא מטונף בפנים , יש הבדל בין כתם קטן ונקודתי שנגרם כתוצאה משתייה מתוקה שנשפכה על המושב לבין טינופת של בוץ שהתייבש בכל פנים הרכב שלזה צריך כבר להערך בהתאם .

אם יש לך טיפה זמן פנוי ( שעה בערך אולי טיפה יותר ) ושואב הייתי ממליץ לך להתחיל לבדך ומשם להתגלגל . 

אני מבין שעם הוצאות המחייה ובמיוחד שהמשפחה התרחבה לא מזמן ורק לומדים את טווח ההוצאות אין יותר מדי כסף להשקיע ברכב ( וזה הגיוני לחלוטין ) , ההמלצה לנסות לנקות לבד הופכת יותר רלוונטית .

לפני הכל תנסה קצת לדפדף בפורום , יש פה המוןןןן מידע שיכול לחסוך לא מעט כסף , בנוסף גם המלצות לחומרים טובים וכלים נלווים שיקלו על העבודה .

אם תרצה עוד עזרה אתה מוזמן לפנות אלי בפרטי ואנסה לעזור ככל שאוכל

פורסם (נערך)

אני מאמין שאין טעם לנסות לבד, כמו שהוא כתב.. זה רכב בן עשור, סיכוי נמוך ששמרו עליו כמו שצריך, במקרה כזה צריך לעשות חיטוי כמו שצריך, שואב רטוב ועוד חומרים שאין סיבה שהוא יקנה אותם באופן פרטי, לאחר מכן צריך לבצע חידוש לכל החלקים, תהליך לא פשוט לאחד שלא מבין בזה

עריכה אחרונה על ידי Krip
פורסם

אני גם עם מצב קצת דומה, אם כי כנראה פחות 

מישהו יודע איפה ניתן לעשות את הנ"ל באיזור השומרון? 

או מקום זול במרכז הארץ? 

פורסם

שוב, תודה רבה על כל הטיפים!

אני מצרף כמה תמונות, לצערי לא צילמתי את פנים האוטו.

יש כתמים קלים של מושבים בני עשור. לא בוץ שהתייבש, אבל כן איזה עט או יד שנגעו בבד הגג שבפנים האוטו.

PXL_20220410_064930278.jpg

PXL_20220410_064919987.jpg

PXL_20220410_064855115.jpg

PXL_20220410_064848326.jpg

PXL_20220410_064840731.jpg

PXL_20220410_064832278.jpg

• תוכן חדש...