Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 779 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 דקות, Liran xsi כתב:

תענוג, הסברים מפורטים ופשוטים תודה רבה איציק.

:mm_yeah:

שים לב: אם התלוננת במקרה על הבורג של התושבת של המצבר...

בפרוייקט הזה ישנם 2 ברגים ארורים שאם אתה מכיר את המיקום שלהם, חסכת לעצמך המון זמן של חיפושים ו/או עצבים.

1. באיזור מאחורי המשאבת וואקום, יש איזה בורג (משושה, 8 ממ) שתופס את התעלת פלסטיק השחורה שבתוכה יושבת צמת חוטים. הבורג הזה גם תופס את התעלה הזו, וגם מהדק סופית חוט (מינוס), ככל הנראה, לאיזור הראש מנוע (הבורג לא יפול מהסופית חוט אחרי שתשחרר אותו לחלוטין, קיימת שם אבטחה לבורג שזה לא יקרה).

2. על הפרפר מצערת (משמאל למסנן הסולר) ישנן 4 ברגים שתופסים אותו. 3 מוברגים מכיוון החזית, אחד מוברג *מהחלק האחורי* (ממש צמוד לכיסוי טיימינג העליון). שים לב ש-2 מהם קצרים ו-2 מהם ארוכים, לא בעיה לזהות מה הולך לאן.

סט 1/4" כמובן חובה, פנס (רצוי נטען) ומראה קטנה - יעזרו לך מאוד.

לציין שהפעם עבדתי עם ראצ'ט נטען שקניתי באמאזון לפני חודש. חסך לי המון זמן בפירוקים והרכבות (בניגוד לפרוייקט האחרון ב C4, שם הכלי היה בידיי אבל עדיין לא התרגלתי אליו). המד מומנט הדיגיטלי שרכשתי לפני כחודשיים גם כן עשה כאן עבודת קודש.

בהצלחה

איציק

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תודה.

את בורג ה-8 מ"מ שנמצא בחלק האחורי ותופס את הפלסטיק של צמת החוטים אני מכיר פירקתי אותו כשהחלפתי את בית הטרמוסטט החשמלי בכדי לקבל גישה טובה יותר לעבודה.

תודה רבה טיפים של אלופים איציק 

• אהבתי 1

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם
לפני שעה, Liran xsi כתב:

פירקתי אותו כשהחלפתי את בית הטרמוסטט החשמלי בכדי לקבל גישה טובה יותר לעבודה.

ספויילר: מבדיקה כללית שעשינו אתמול, אנחנו כנראה בדרך גם לזה 🤣

1.6
HDi 100Hp Automatic

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מדהים.

הייתי רוצה לבצע דבר כזה למנוע שלי ew10j4

פיג׳ו 206cc. מנוע שעבר 200k

מאיפה אני שולף tsb?

שוב, מדהים.

פורסם

הפרוייקט בוצע לפני חודש ללא TSB על מנוע EW10A שהוא התאום של ה EW10J4 רק עם תזמון שסתומים משתנה ועוד כמה סוסים.

לינק לשירשור:

שים לב:
בית קמשאפט פליטה לא ניתן לפירוק ברוב המקרים בעקבות ברגים שנתפסים (ככל הנראה בגלל חום יתר) לכן תיקח בחשבון שהמהלך שלך צריך להיות על קמשאפט יניקה בעיקר.
את האטמים למכסים אתה יכול להזמין בכמה עשרות שקלים מאליאקספרס.
אני ניקיתי אותם היטב עם תרסיס לניקוי בלמים (אלכוהול) ואטמתי עם Victor Reinz.
אומנם עבר רק חודש, אבל הכל עדיין יבש כמו הנגב.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ את השירשור לאחר שנתיים עם עיצת זהב (או שתיים ?).

ראשית, הסיליקון של ויקטור ריינז סה"כ עושה עבודה טובה. לטעמי היא לא מושלמת אבל אני לא תולה את כל התקוות דווקא בו - ולכן הקפצתי את השרשור (עם הסבר). יש איתו קצת הזעות אבל בגלל שלטעמי יש איזה כשל בהוראות יצרן (מבחינת אופן מריחת החומר) אני חושש שלא בהכרח החומר אשם.

חבר שביקש עזרה עם ה TSB הנ"ל - החזיר אותי שוב לשולחן העבודה (או, בעברית, מתחת לאוטו - כי משם מתחילים לפרק גם את הטיימינג).

במקרה שמתי לב לאיזשהו כשל פוטנציאלי בהוראות יצרן ולכן אני חוזר לכאן עם העיצה הזו:
בהדבקה של 2 פאנלים לא זהים, עדיף למרוח את החומר איטום על הפאנל עם הדפנות הצרות ולא הרחבות - וזאת בניגוד להוראות היצרן במקרה הזה.

משום מה, בחר היצרן (בהוראות ה TSB) לבצע מריחה של פס סיליקון על האלמנטים שיש בהם דפנות רחבות, כאשר החלק שצריך להידבק אליו הוא בעל דפנות צרות יותר.
הסבר מדוייק יותר: הדפנות ב-2 החלקים שצריך להצמיד, הן ברמה העקרונית, באותו העובי.... אבל רק בחלק אחד בחר היצרן לעשות זווית 45 מעלות (בחלק הפנימי של הדופן), מה שמקטין את שטח המגע בין חלק אחד למישנהו.
דבר זה יכול לגרום לבעיה באיטום כי לא בהכרח מרחת בדיוק את הפס של הסיליקון במקום המדוייק להפליא שבחר היצרן.

תמונה אחת שווה יותר מאלף מילים:
שימו לב לתמונה מספר 1 (עיגול כחול) ולתמונה מספר 4 (עיגול אדום).
תיאורטית, בקו האלכסוני בתמונה 4 אמור להתבצע איטום.

אממה, החלק שמסומן בתמונה 1 בעיגול הכחול - אמור לפגוש את הפינה בעיגול האדום בתמונה 4.
כמו שאתם רואים, יש שם בורג. מה מבטיח את האיטום סביבו אם יש שם קו אלכסוני ? GOD KNOWS. זאת הסיבה שבחרתי הפעם למרוח את החלק עם הדפנות הצרות ולכן מרחתי חומר מסביב לאותו בורג - מה שיבטיח אטימה.

בתמונה מספר 3 ניתן לראות היטב את הבית קמשאפט כאשר החלק העליון (צד ימין) הוא בעל דפנות צרות יותר ביחס לחלק התחתון (צד שמאל) וגם שם באופן מסתורי בחר היצרן למרוח את החומר על החלק התחתון ולא העליון.

בביצוע הזה טרחתי להקפיד על 2 דברים:

1. לזהות היטב את הפאנל עם הדפנות הצרות יותר, ולמרוח אותן - כי ככה יש בוודאות מריחת חומר איטום בצורה מדוייקת שתבצע אטימה.
2. פירקתי ל-2 את הבית קמשאפט, ניקיתי כמובן, והדבקתי אותו קודם ולאחר מכן הלבשתי אותו קומפלט על הראש (זאת בניגוד לפעם הקודמת בה הרכבתי קודם את החלק התחתון של הבית קמשאפט ואחכ את החלק העליון). 

הפעם בחרנו להשתמש בחומר שהוא מומלץ על ידי היצרן: לוקטייט 5135.
בניגוד להיגיון שלי - מדובר בחומר אצטי שלא תמיד "מסתדר טוב" עם אלומיניום.

אממה, לחומר אין את הריח החריף המוכר של הסיליקונים האצטיים וכנראה שהיצרן יודע מה הוא עושה אם הוא מתיר את השימוש בחומר הזה למטרות האלו. ייתכן ורמת האצטיות שלו יחסית נמוכה או שהוא פשוט לא פוגע בתרכובת החומרים שמהם עשויים החלקים הללו (ובכלל).

במבחן לא מקצועי של 2 חתיכות יבשות: הויקטור ריינז מרגיש גמיש וקל לקריעה - לעומת הלוקטייט שמרגיש יותר SOLID ויותר קשה לקריעה.

כמו הויקטור ריינז, גם הלוקטייט מתייבש במהירות הבזק ולכן צריך לעבוד איתו מהר. מאוד מהר.

לתחושתי השילוב בין הלוקטייט 5135 למריחה היותר מדוייקת של החומר בין הבית קמשאפט לראש - תוליד רמה יותר טובה של אטימה, לאורך זמן רב יותר.

ימים יגידו.

תמונה של WhatsApp‏ 2024-05-28 בשעה 20.24.26_b1e66c51.jpg

תמונה של WhatsApp‏ 2024-05-28 בשעה 20.22.41_6e6c1108.jpg

תמונה של WhatsApp‏ 2024-05-28 בשעה 20.22.53_8dce1edd.jpg

תמונה של WhatsApp‏ 2024-05-28 בשעה 20.24.46_73f48fd7.jpg

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כמו שאתה יודע, אצלי בוצע התיקון הזה פעמיים במוסכים מורשים ופעמיים הנזילה חזרה בדיוק כמו שהייתה. רואים בבירור שהחומר איטום ברח החוצה, כנראה אתה צודק בהנחה שלך שצריך למרוח על הצר ולא הרחב...

מעניין כמה זמן נותנים אחריות על התיקון הזה.

פורסם
לפני 46 דקות, Buki כתב:

כמו שאתה יודע, אצלי בוצע התיקון הזה פעמיים במוסכים מורשים ופעמיים הנזילה חזרה בדיוק כמו שהייתה

אם הנזילה חוזרת, אתה לא חוזר להתלונן?

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

זה שהחומר איטום "בורח החוצה" זה תקין.

גם המקורי ככה.

לאחר הידוק הברגים ל 10NM נשארת שם שכבה דקיקה מאוד של עשיריות המילימטר.

מה שיותר מטריד, וכאן בעצם אנחנו פועלים לבדיקה באמצעות ניסוי וטעיה, זה כל נושא המריחה של החומר - עם דגש חזק על הפינה הימנית למטה (ליד הטורבו).

במקביל לזה - לא סתם בחרנו הפעם ללכת עם חומר אחר. הויקטור ריינז הוא חומר מעולה אבל יכול להיות שיש טובים ממנו.

אגב, אני שם לב שההזעה תמיד מתחילה מקדימה. בהתחלה חשבתי שזה מהטורבו, אבל טורבו יש גם במודל 2015 ואין שם בעיה כזו.

אז נשארנו עם בעיית יישום.

בחלק הפנימי רוב הזמן יבש עד שהמצב נהיה קטסטרופה (לוקח המון זמן).

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 10 דקות, מלטבשי כתב:

אם הנזילה חוזרת, אתה לא חוזר להתלונן?

פעם ראשונה זה החזיק איזה שנה בערך אז כבר נגמרה האחריות, פעם שניה החזיק רק כמה חודשים. אז מעניין אותי כמה זמן נותנים על זה אחריות. 3 חודישם או שנה?

פורסם
לפני 10 דקות, איציק נ. כתב:

אגב, אני שם לב שההזעה תמיד מתחילה מקדימה.

אצלי בשלושת הפעמים הנזילה מאחורה, מרטיבה את איזור המזרקים. מקדימה ליד הטורבו הכל יבש לחלוטין. 

פורסם
לפני 9 דקות, Buki כתב:

אצלי בשלושת הפעמים הנזילה מאחורה, מרטיבה את איזור המזרקים. מקדימה ליד הטורבו הכל יבש לחלוטין. 

לטעמי זה פשוט יישום כושל של כללי העבודה (ניקיון, מריחה, הצמדה).
מעניין לדעת גם איזה חומר הם משתמשים שם במוסכים שהיית. ויקטור ריינז זה כמעט קונצנזוס במוסכים אבל זה לא אומר שזה מתאים לכל כלי באשר הוא.

כאשר הרכב עוד מקורי ומבצעים איטום פעם ראשונה, אני שם לב שזה מתחיל מקדימה (כשזה מגיע לחלק האחורי זה כבר חרבו דרבו מסוג אחר - אבל לוקח המון זמן).

גם הפציינטית הפעם לא סבלה משום נזילה בחלק האחורי (וגם לא בימני, וגם לא בשמאלי [איפה שהטיימינג] ), היה יבש כמו הנגב.

רק בגלל שהחבר הוא יקה פוץ (מהסוג ששם את FAZER בכיס הקטן) הוא גם עושה טיימינג (כי לא צריך) ב 100K ק"מ וגם (בהמלצתי)  נדחף בעל כורחו לטפל בסימני ההזעה שהתחילו מקדימה. מדובר ב 3008 אגב.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כאמור אצלי גם בפעם הראשונה זה התחיל מאחורה, ראיתי את הנזילה כשעשיתי טיפול והחלפתי פילטר אוויר, פעם שניה ושלישת  בדיוק אותו מקום. מקדימה אין טיפת שמן, יבש לחלוטין. 

אחרי התיקון כמה אלפי ק"מ היה יבש לחלוטין ומצויין אבל אחרי שהאוטו התאמץ טיפה בעליות בחזרה מאלית, חזרה הנזילה. 

פורסם

ידוע לך באיזה חומר בוצע האיטום ?
מההתרשמות שלך - הקפידו על הידוק נכון 10NM לכל הברגים ?

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...