Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1048 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 שעות, Fraysa כתב:

כל הרכבים שציינת עולים כמעט כמו הגולף שלי. הרכב שאני רוצה עולה פי 5, לכן אני עדיין חוסך אליו ועבור בחור בגילי יש לי אחלה של רכב 🙂

א. הם לא עולים כמו גולף 1.4

ב. ונניח שכן, אז לגמרי לא ברור למה לבחור בגולף 1.4 המשעממת לנהיגה לעומת האחרות שהזכרתי שמתנהגות נהדר וכיף לנהוג בהם.

הגולף נחמדה ובגירסה שלך היא גם עם ביצועים טובים ביחס למשפחתית רגילה, אבל זהו בגדול.

לא צריך להאדיר משהו שהוא לא, ולא להקטין משהו אחר.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
  • תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם מותר לי להעיר תנסו פחות להכנס למקום האישי, שאיפות ורצונות כן, זקן טרחן - פחות
לגבי הנירו - לא רואה שיש ערך מוסף גדול על הקורולה בהנאה מנהיגה, אלא במרווח פנים, נוחות נסיעה, מרווח גחון איכות ומבנה הדש, גיר וכו'.

• אהבתי 3
פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, Doron_Z כתב:

איזה ערך מוסף מציע הקיה נירו אם אפשר לשאול?

מה באמת אנחנו בתקופה שקיה נירו, רכב ליסינג טיפוסי ודי כעור, זה כביכול רכב עם אופי וערך מוסף מסוג כלשהוא שאתה קונה לא עם הראש אלא מהלב? 

מבחינתי כמו הקורולה זה לגמרי רכב שינוע משפחות מנקודה א׳ ל ב׳. אין שם שום דבר מעבר לזה.

ניהוג , מרווח פנים, שקט , הרכב גבוהה יותר, יחידת מנוע גיר טובה משמעותית , איכות הרכבה וחומרים בקבינה אשר עדיפה משמעותית  ואכן הרכב אינו נאה במיוחד אבל לטעמי נראית הרבה יותר טוב מהקורולה.

עריכה אחרונה על ידי CX25GTI
  • רעיון טוב! 1

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם (נערך)

יש הבדלים לכאן ולכאן בין הקורולה לנירו, אבל הקורולה ממש לא עם היד על התחתונה גם בהשוואה הזאת, שני הרכבים מוצלחים, אבל אם כבר נכנסים לפרטים, לדעתי הקורולה נוחה יותר, מבודדת רעשי דרך טוב יותר, יחידת הנעה חלקה יותר, אבל פחות חזקה, מרחב הפנים דומה מלבד גג גבוה יותר בנירו, מושבים טובים יותר בקורולה, תנוחת ישיבה דומה בגובה שלה למרות הבדלי גובה המרכב, רמת חומרים והרכבה דומים, ניהוג דומה אבל הרגשת היגוי טבעי יותר בקורולה, בתאי המטען הבדלים בהתאם לשוני במבנה הרכב (סדאן או סטיישן לעומת האצ'בק מוגבה), הבדלי אבזור תלוי בדגם.

עריכה אחרונה על ידי evc
  • אהבתי 1
פורסם

רק מהאמוציות אפשר לחשוב בטעות שהשרשור עוסק בכך שאלפא ייצרו איזו ג׳וליה חדשה, או שאבארת׳ שוב הביאו מכונית בתמחור של פרארי, אבל עם נשמה. 

היום אי אפשר לקנות מכונית לא טובה ב-150 אש"ח (משפחתיות). כולן טובות, חלקן מצטיינות בכמה דברים, חלקן בפחות. אבל, כולן מאוד טובות. וזה מצוין. 

אני זוכר שמאזדה תמחרו את הדור האחרון של ה-3 (לפני שנתיים?) ב-150k כולם התפלצו. פרימיום או לא פרימיום. דיונים מפה עד להודעה חדשה. והנה, בתוך פחות משנתיים כל היבאונים הצליחו ליישר קו יפה מאוד, חלקם אולי בצדק, חלקם לא ממש. מאוד עצוב שמחיר כמעט כל משפחתית מאובזרת עולה 150 אש"ח. מאוד.

• אהבתי 3

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, evc כתב:

יש הבדלים לכאן ולכאן בין הקורולה לנירו, אבל הקורולה ממש לא עם היד על התחתונה גם בהשוואה הזאת, שני הרכבים מוצלחים, אבל אם כבר נכנסים לפרטים, לדעתי הקורולה נוחה יותר, מבודדת רעשי דרך טוב יותר, יחידת הנעה חלקה יותר, אבל פחות חזקה, מרחב הפנים דומה מלבד גג גבוה יותר בנירו, מושבים טובים יותר בקורולה, תנוחת ישיבה דומה בגובה שלה למרות הבדלי גובה המרכב, רמת חומרים והרכבה דומים, ניהוג דומה אבל הרגשת היגוי טבעי יותר בקורולה, בתאי המטען הבדלים בהתאם לשוני במבנה הרכב (סדאן או סטיישן לעומת האצ'בק מוגבה), הבדלי אבזור תלוי בדגם.

אני עם נירו פלאג אין, ושקלתי את הקורולה סטיישן. לאחר נסיעת מבחן בשתיהן, ההתרשמות שלי מעט שונה:
הקורולה מרווחת בתא המטען ויותר נוחה מבחינת עבודת מתלים, אבל לא בכסא הנהג, היא פחות מרווחת מאחור, בוודאי במימד הגובה שנותן תחושה קלסטרופובית אבל גם במרווח רגלים וברוחב מושב. היא חלשה יותר והמולטימדיה שלה בינונית מינוס. בנוסף, השווי שימוש של נירו פלאגאין נמוך יותר.

היתרונות לקורולה - נוחות מתלים והתנהגות כביש, תא מטען, עיצוב. בכל השאר  - הנירו עדיפה.

חשוב לציין שהיתרונות והחסרונות הם ברמת נקודות ולא נוק אאוט, שתיהן מספקות תמורה טובה ואיכותית, הרבה מעבר למה שהתרגלנו ממשפחתיות דור או שתיים אחורה.

לפני 14 שעות, ניקו פ. כתב:

והנה, בתוך פחות משנתיים כל היבאונים הצליחו ליישר קו יפה מאוד, חלקם אולי בצדק, חלקם לא ממש. מאוד עצוב שמחיר כמעט כל משפחתית מאובזרת עולה 150 אש"ח. מאוד.

נכון, מבאס ממש.
מצד שני צריך לזכור שהמשפחתיות קפצו כיתה, גם במרחב הפנימי, גם באיכות החומרים, אבזור, וביצועים.
אפשר לרדת לסגמנט נמוך יותר של תת-משפחתיות (למשל סקודה סקאלה, יונדאי אקסנט) שהם במימדים ובמחיר של משפחתיות לפני עשור.

עריכה אחרונה על ידי דור--
  • אהבתי 2
פורסם

והסקאלה המאובזרת גם רצה לה מהר מאוד למחוזות ה130K ש"ח,
האקסנט לטעמי פחות טובה משמעותית (למרות שלא נהגתי על הדור האחרון).

פורסם
לפני 8 דקות, llaavvii כתב:

והסקאלה המאובזרת גם רצה לה מהר מאוד למחוזות ה130K ש"ח,
האקסנט לטעמי פחות טובה משמעותית (למרות שלא נהגתי על הדור האחרון).

גרסת הסטייל עולה 129K, והיא מאובזרת יפה מאוד, ובטח עדיפה על משפחתיות של לפני עשור שנמכרו סביב 128K.
(למשל קורולה GLI 2012 נמכרה סביב 128K)

לפני 6 דקות, yoav911gt2 כתב:

לאקסנט אין מערכות בטיחות בכלל.  רכב ליסינג/השכרה ולא מעבר.

אכן, אבל האבזור והמרווח שלו דומה למשפחתיות של לפני עשור.
הרכבים התקדמו ומערכות חכמות הפכו לסטנדרט - ואיתם המחיר זינק.
הדרישה למערכות בטיחות מתקדמות וציפייה לסטנדט גבוה - זה אחד הסממנים של עלייה ברמת חיים.
ברחבי העולם (השלישי) מוכרים משפחתיות בגירסאות מוזלות ופחות מאובזרות במחירים נמוכים יותר.

פורסם
לפני 55 דקות, דור-- כתב:
לפני 16 שעות, evc כתב:

אני עם נירו פלאג אין, ושקלתי את הקורולה סטיישן. לאחר נסיעת מבחן בשתיהן, ההתרשמות שלי מעט שונה:
הקורולה מרווחת בתא המטען ויותר נוחה מבחינת עבודת מתלים, אבל לא בכסא הנהג, היא פחות מרווחת מאחור, בוודאי במימד הגובה שנותן תחושה קלסטרופובית אבל גם במרווח רגלים וברוחב מושב. היא חלשה יותר והמולטימדיה שלה בינונית מינוס. בנוסף, השווי שימוש של נירו פלאגאין נמוך יותר.

היתרונות לקורולה - נוחות מתלים והתנהגות כביש, תא מטען, עיצוב. בכל השאר  - הנירו עדיפה.

חשוב לציין שהיתרונות והחסרונות הם ברמת נקודות ולא נוק אאוט, שתיהן מספקות תמורה טובה ואיכותית, הרבה מעבר למה שהתרגלנו ממשפחתיות דור או שתיים אחורה

השוותי את הקורולה לנירו היברידית רגילה.

לנירו פלאג אין מערכת הנעה טובה יותר מהקורולה שכן היא מאפשרת נסיעה רק על חשמל או בתמיכה ממושכת יותר על ידי חשמל, בהנחה שיש עמדת טעינה.

אבל המינוס הוא תא מטען קטן. בגירסת הליסינג אין גם פתח מיזוג למושבים מאחור וזה כבר ביג נו נו.

בכל אופן כל רכב והתאמתו ללקוח.

מי ששקל קורולה סטיישן קשה לי לראות כיצד הנירו פלאג אין תתאים לו.

פורסם
לפני כשעה, evc כתב:

מי ששקל קורולה סטיישן קשה לי לראות כיצד הנירו פלאג אין תתאים לו.

שקלתי קורולה סטיישן ובסוף הנירו יותר התאימה, החיסרון היחידי זה תא מטען קטן שנפתר חלקית באמצעות מוטות גגון, ובשקלול הכולל הנירו הייתה עדיפה.

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מסכמים שנה משעממת עם קצת יותר מ-11 אלף ק"מ ועם ביקור במוסך לצורך טיפול שנתי ראשון.

הקורולה בילתה בכל הארץ בשנה האחרונה, מהחרמון ועד אילת.

צריכת הדלק:

צריכת הדלק המשולבת לפי אפליקציית דרייבו - 1:19.25.

אופי הנסיעות מאוד מגוון, כולל נסיעות עירוניות, בינעירוניות במרכז, בינעירוניות ארוכות יותר (מאיזור המרכז לצפון למשל), כולל נסיעות מדי פעם לעבודה (9 ק"מ ב-50 דקות) מה שלא מוסיף לצריכת הדלק למרות היחידה ההיברידית (צריכת הדלק בנתיב כזה עומדת על 1:14-1:15, בארונה עמדה על 1:9) ובסך הכול אני חושב שהרכב בילה בכל תנאי אפשרי (כבישים בינעירוניים, כבישים מהירים, תנועה עירונית סטנדרטית יחסית, תנועה פקוקה מאוד, עליות, ירידות, כבישים הרריים).

ענייני תחזוקה והוצאות השנה:

הייתה תקלה באיתוראן (נפלאות ההתקנות המקומיות) שהפסיק לשדר מיקום, התקלה תוקנה בחינם.

טיפול ראשון בוצע במוסך מורשה יבואן של טויוטה, שפילמן בפתח תקווה.

הטיפול כולל שמן 5W30 סינטטי, פילטר שמן מקורי, אטם פקק וניקוי של המסנן לקירור המערכת ההיברידית.

המחיר? 846₪ אחרי שביקשתי הנחה, לפני הנחה היה 941₪. עלויות האחזקה לא זולות בכלל! יותר יקר מטיפול ראשון בסיאט (שעלה כ-520₪ וכלל גם החלפת פילטר מזגן).

קניתי גם צמיג רזרבי פשוט (משהו סיני), עם ג'אנט ברזל, ג'ק ומפתח - עלה לי 600₪.

אגרת רישוי - קבוצת רישוי 3, כ-1800₪.

התקנת מצלמת דרך - 300₪.

שטיפות - חלק ביצעתי לבד, חלק לקחתי לדיטיילר, אז אין לי מספרים מדויקים לתת כאן.

ירידת ערך?

מחירון משוקלל - 141,803₪.

אובדן של כ-10 אלף ש"ח בשנה הראשונה שמייצג משהו כמו 6-7% של ירידת ערך לשנה הראשונה.

ביטוח?

התייקר מאוד השנה, למרות שלא היו תביעות ב-2022. מקיף וחובה עולים קצת יותר מ-6000₪. גם כששיקלתי את הנתונים שלי (גיל 30 עם וותק של 13 שנים). היו הצעות הרבה יותר יקרות.

מסקנות נוספות?

אין הפתעות, רכב מ-A ל-B, לא מרגש לנהיגה, אך עושה את העבודה, לא הרגשתי מחסור בכוח בעליות מאילת (שני מבוגרים ברכב עם מזגן) או בעליות בצפון.

זה לא הטורבו שהיה לארונה, אבל מצד שני צריכת הדלק המשולבת כאן עדיפה במשהו כמו 30-35%. (והארונה נסעה יותר מחוץ לעיר מאשר הקורולה, כך שבנתונים דומים סביר להניח שהקורולה הייתה מציגה אפילו מספרים עוד יותר יפים)

הרכב מרווח ל-4 מבוגרים, לא ניסיתי להסיע 5 מבוגרים.

המזגן עושה עבודה נהדרת בקיץ ומקרר היטב, הפשרת מראות בחורף עוזרת מאוד גם כן.

מבחינת מערכות הבטיחות לא היו דברים חריגים למעט מה שציינתי בתחילת הפוסט.

מעצבן אותי קצת שלהבדיל מ-VAG, אי אפשר לשמור בטויוטה את ההגדרות של ה-Auto hold ושל המרחק בבקרת השיוט האדפטיבית. בכל נסיעה אני נאלץ להפעיל את ה-Auto hold מחדש (שזה פיצ'ר מאוד נוח לדעתי).

דוגמה לצריכת דלק בשעות העומס, צאלים לפתח תקווה דרך כביש 6:

20220516_183943.thumb.jpg.dc5d25fb1709ca0ce1c8fd7dfa029642.jpg

וקצת תמונות של הרכב (אולי אעלה עוד בהמשך):

20220509_112143.thumb.jpg.b26f7d4512d025e52fb90162fc8e368c.jpg20220610_110708.thumb.jpg.ea7cd86e8ea3991f114531537b3c955e.jpg

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני מיואש מהפקקים שהחלטתי לעשות את זה ברכבת, לוקח לי בערך אותו זמן, אבל פחות עצבים על הבוקר :)

אין מקום מסודר לרכב לאורך כל הדרך, אחרת הייתי שוקל בהחלט לרכב. היה לוקח כחצי שעה לכיוון כי לא בא לי להגיע מיוזע לעבודה (למרות שיש מקלחת).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

טוב, לצערי הרב הסיכום הגיע לתום הרבה לפני שחשבתי שהוא יסתיים.

לא תכננתי להחליף עכשיו את הרכב, אולי עוד שנתיים, אולי אפילו יותר.

למי שלא עוקב בפורום - הרכב נגנב בתחילת החודש.

המחירון המשוקלל החודש עמד על 144,657₪, כלומר מחיר הרכב עלה ביחס למחירון שלו בתחילת 2023.

ביחס למחיר בו רכשתי את הרכב (כ-150 אלף ש"ח) - ירידת הערך קטנה מאוד. מדובר על אובדן ערך של כ-5500₪ בשנה ו-7 חודשים שזה די מרשים.

מצד שני, מחיר של קורולה חדשה מאותה רמת גימור זינק משמעותית, מכ-150 אלף ש"ח לכ-170 אלף ש"ח על הכביש.

נכון, היחידה ההיברידית חזקה יותר, שיפרו קצת אבזור (מערכות בטיחות יותר מתקדמות, חיישנים מקוריים קדמיים ואחוריים, מולטימדיה גדולה יותר, לוח שעונים דיגיטלי מלא), אבל אני לא חושב שזה שווה עוד 20 אלף ש"ח. לדעתי, זה שווה משהו כמו 5000-7000₪.

רמת גימור לימיטד גם קשה להשיג כרגע, אם כי הסוכנות בבאר שבע מצאה לי שני רכבים כאלו בצבעים שונים שלקוחות לא קנו בסוף.

צריכת הדלק הממוצעת עמדה על קצת יותר מ-1:19 כאשר היצרן מצהיר על 1:20 משולב. סך הכול לא רע.

הרכב אכן נסע מהצפון ועד אילת ומה שביניהם, כך שאני מאמין שהמדידה הזו די מדויקת וכוללת את רוב התנאים האפשריים (בינעירוני, הררי, עליות, פקקים, עירוני וכו').

האם במחשבה לאחור זה מה שהייתי קונה? לגמרי.

אם המחיר היה נשאר דומה למחיר שבו קניתי את הדגם טרום מתיחת הפנים, יש סיכוי טוב שזה מה שהייתי קונה שוב.

אני לא חושב שהרכב מצדיק מחיר של 170 אלף ש"ח. לא שאני חושב שיש הרבה רכבים בארץ שמצדיקים את המחיר שלהם אבל זה נושא לשרשור אחר.

אחרי התלבטות בין נירו פלאג אין לבין טסלה מודל 3 SR, נבחרה המחליפה - טסלה מודל 3 SR שעתידה להגיע בין אוקטובר לדצמבר.

אם למישהו יש שאלות על הקורולה אשמח לענות.

עריכה אחרונה על ידי dorsht
  • אהבתי 8
  • מבאס 1

• תוכן חדש...