Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1046 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 34 דקות, Liran xsi כתב:

כאחד שהיה לו לפי הפורום רוב הזמן אירופאיות מפתיע שבחרת בקורולה הייבריד, ולא למשל c4 חשמלית או 208 חשמלית, לדוגמא.

כרגע אני גר בשכירות. ברגע שאעבור לבית משלי, התמונה תשתנה וכנראה שאעבור לרכב חשמלי או לפחות לפלאג אין.

גם הטווח של מכוניות כאלו פחות מתאים לי כרגע.

לפני 35 דקות, Liran xsi כתב:

לעניין הקורולה, מה הסקירה שכתבת בהחלט ממצה, למעט רמות הרעש הכללי שגבוהות מהמצופה, אני אוסיף שהפגוש הקדמי שלה נמוך וגם לא יושב מספיק חזק על התושבות בחיבור לכנפיים/בטנה, תראה לא מעט קורולות שמשפשוף הפגוש במדרכה נוצר רווח בחיבור בין הפגוש לכנף.

לא מרגיש משהו חריג מבחינת רעש למען האמת.

יש רעשים מבתי הגלגלים במהירויות בינעירוניות גבוהות, אבל לא משהו בלתי נסבל בעיניי.

ולגביי הטמבון ראיתי תלונות גם בקבוצה של טויוטה בפייסבוק או בווטסאפ.

לפני 43 דקות, CX25GTI כתב:

ההשוואה מול הארונה היוצאת אינה רלוונטית, הארונה המחודשת סגרה חלק גדול מהפערים מהדגם היוצא ולכן חלק לא קטן מההערות שלך אינו רלוונטי מול הדגם הנוכחי.

לצערי הקורולה שימשה אצלי כרכב גישור עד קבלת הנירו פלאג אין , באופן חד משמעי הנירו רכב עדיף בכל מובן אפשרי.

הקורולה "נהנית" מתא נוסעים משמים עם פלסטיקה ברמה נמוכה, רעש נוכח בכל מהירות מבתי הגלגלים וכאשר נדרש להאיץ מגיעה היבבה מהגיר , בקיצור למי שמבלה מעל 3500 ק"מ בחודש ברכב זו בהחלט אינה אופציה רלוונטית, שלא לדבר על העובדה שהרכב נמוך ופשוט נופלים לתוך הרכב , מקשה בכניסה והרבה יותר ביציאה.

יחידת ההנעה עצלה ורועשת , הנירו למרות המשקל העודף עקב הסוללה זריזה יותר, שקטה יותר , והמערכת ההיברידית חלקה למשעי .

לטעמי אין שום סיבה מוצדקת לשלם 150K על קורולה , זה מחיר הזוי לרכב משפחתי בינוני במקרה הטוב , יבואני טויוטה \ קיה \ יונדאי יצרו מעין קרטל בו מחירי הרכבים ההיברידים באופן מפתיע נעים כולם בסביבות ה 150K ...

איפה היבואנים המקבילים שיציעו רכבים בהנחה משמעותית מהחמדנות של היבואן הרשמי ?

לגביי הארונה - סבבה.

נהגתי על הנירו ואני לא חושב שהיא עדיפה בכל מובן אפשרי.

תא הנוסעים משמים, אבל לגביי הרעש תראה מה כתבתי ללירן. לגביי היבבה מהגיר - אין לי מושג על מה מדובר.

כמו שרשמתי בסיקור לא הייתי צריך אף פעם לעלות מעבר ל-3500-4000 סל"ד (וגם זה בעליות מאוד מתמשכות) ולמעט רעש מהמנוע לא שמעתי יבבה מהגיר.

והיבואנים המקבילים מבקשים מחיר דומה, אז מה זה משנה? כבר עדיף לרכוש מהיבואן הרשמי רמת גימור ברורה מאשר לקבל משהו שאומרים לך שאולי יש ואולי אין, משהו שנאמר לי אצל אחד היבואנים המקבילים לפני שנה+.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נסעתי כבר כמה פעמים בכביש 6 בקטעים עם 3-4 נתיבים (איפה שמותר לנסוע 120 קמ"ש) ויש שם עליות מתמשכות.

למעט העליה שהרכב מעלה את הסל"ד, אין משהו חריג.

כנ"ל לגביי נסיעות שעשיתי בצפון הארץ.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

תתחדש , נראה מעולה. 

אני חושב שמישהו סיכם זאת כאן בעבר - קורולה זו בחירה של הראש, ולא של הלב  - ומניסיון פשוט אי אפשר לטעות איתה.

פורסם
לפני 59 דקות, familyguy כתב:

תתחדש , נראה מעולה. 

אני חושב שמישהו סיכם זאת כאן בעבר - קורולה זו בחירה של הראש, ולא של הלב  - ומניסיון פשוט אי אפשר לטעות איתה.

כנס לכל אירופאית מקבילה ואפילו לאיוניק ותראה איך בהחלט ניתן לטעות עם הקורולה ...

• רעיון טוב! 1

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

זה רכב מודרני,אל תגזימו בכמה גרוע הוא כבר יכול להיות.

קניתי רכב ב20 אלף ואני מופתע מכמה שהוא סבבה וציפיתי להרבה יותר גרוע,אז ב150 אין סיכוי שיהיה רע.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

אני לא חושב שמישהו חושב שהוא רכב גרוע, בכל זאת קורולה, כבודה במקומה מונח. זה פשוט המחיר ההזוי הזה שהיא מתומחרת בו, למה? באמת שאין שם שום דבר שמצדיק כזה מחיר.

תקביל את זה לvagית או צרפתית או אפילו דרום קוראינית ב150 וזה שמים וארץ בכל הקשור לרמות גימור, איכות חומרים ומכלולי מנוע-גיר.

נהגתי מספר פעמים בCHR חדשה ורק רציתי שהנסיעה כבר תגמר, גם כי הרגשתי שהנהיגה היא כמו נאד ברוח וגם בשביל לברוח מכל הפלסטיק השחור והקודר שעוטף אותך מכל הכיוונים. שלא לדבר על תחושת הצינוק בתור נוסע מאחור.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, YoJ כתב:

אני לא חושב שמישהו חושב שהוא רכב גרוע, בכל זאת קורולה, כבודה במקומה מונח. זה פשוט המחיר ההזוי הזה שהיא מתומחרת בו, למה? באמת שאין שם שום דבר שמצדיק כזה מחיר.

תקביל את זה לvagית או צרפתית או אפילו דרום קוראינית ב150 וזה שמים וארץ בכל הקשור לרמות גימור, איכות חומרים ומכלולי מנוע-גיר.

נהגתי מספר פעמים בCHR חדשה ורק רציתי שהנסיעה כבר תגמר, גם כי הרגשתי שהנהיגה היא כמו נאד ברוח וגם בשביל לברוח מכל הפלסטיק השחור והקודר שעוטף אותך מכל הכיוונים. שלא לדבר על תחושת הצינוק בתור נוסע מאחור.

אחזור על מה שרשמתי באשכול אחר :-)

אני אישית חושב שזה בגלל שאין תחרות אמיתית בשוק המקומי. הקורולה מייצגת גם בטיחות, אמינות וסחירות . 

נראה שיש לאנשים טעם רע בפה מהשירות והתחזוקה של מכוניות אירופאיות,  והיבואנים של האסיאתיות האחרות לא נראות כאילו מנסות בכלל.. מאזדה 3 עדיין מוכרת מנועי 2 ליטר, סוזוקי מוכרת קרוסאובר עם מובילאיי, הונדה מחוץ למשחק ויונדאי - אני חושב שאיוניק היברידית כבר לא משווקת ,והקונה *ההיברידית* (שרק, ממש לפני שבוע חזרה לקטלוג) כמעט אותו מחיר - אז אנשים מעדיפים את הקורולה. - פספסתי משהו ?

מי המתחרות האמיתיות שלה בקטגוריה ומה הן מביאות לשולחן שאמור לגנוב מהנתח שוק של הקורולה ?

בהינתן שאני לא רואה תחרות מהמתחרים - הדבר שבאמת מאכזב זה הנושא של יבוא מקביל שכן קיוויתי שיביא תחרות .

עריכה אחרונה על ידי familyguy
  • אהבתי 1
פורסם

לפני 9 דקות, YoJ כתב:

ההשוואה הזאת לא תופסת. ב-150 מדרום קוריאה אתה מקבל היום יונדאי אלנטרה שאיכות תא הנוסעים שלה נחותה באופן משמעותי מזאת בקורולה. על תא הנוסעים של הקונה אני בכלל לא מדבר, פלסטיק הכי בסיסי שיש ואווירה קודרת מאוד.

צרפתיות - מה קונים מצרפת ב-150K? פיג'ו 2008? סיטרואן C4? הן לא איכותיות יותר מהקורולה, ולטויוטה CHR לעומת יש תא נוסעים איכותי יותר באופן דיי בולט.

וואג? נמצאים במגמת נסיגה בעיני. הרבה פלסטיק שחור מבריק סתמי, ריפודים פשוטים לעומת העבר, לזכותם נשארו פקדים שמרגישים מאוד איכותיים אבל הרוב עבר לפיקוד במגע אז גם היתרון הזה הולך ונעלם.

מרגיש כאילו מרבית המגיבים האנטי כאן מונעים מסטיגמות. טויוטה התקדמה מאוד בשנים האחרונות בתחום התנהגות הכביש ונוחות הנסיעה, תאי הנוסעים איכותיים יותר וגם האבזור יישר קו עם המתחרים.

אין אוטו מושלם, אז החסרונות הם ביצועים לא משהו, קצת רעש, ואווירה כללית קצת משעממת, אבל השעמום הוא יותר עניין של תפיסה וסטיגמה כלפי המותג.

יש גם יתרונות בדמות שמירת ערך טובה, עלויות אחזקה נמוכות וגם רמת אמינות גבוהה ביחס למתחרים, גם אם זה אומר שימוש במכלולים וותיקים. כל עוד הם מצליחים להיות למכור כנראה שזה עומד בדרישות של הלקוחות.

כל המשפחתיות ההיברידיות התייקרו לאיזור 150K, הקורולה לא חריגה ובעיני היא עדיין תחרותית.

• רעיון טוב! 3
פורסם

הסתכלתי גם על האיוניק,

לא ראיתי איזשהו יתרון משמעותי באבזור ברמות הגימור הגבוהות של שתיהן.

גם מבחינת שילוב גיר ומנוע - זמני התאוצה של האיוניק ושל הקורולה מאוד דומים מבחינת 0-100 (קורולה 11 שניות ואיוניק 11.1 שניות).

לגביי איכות חומרים - לא נראה שמתישהו החזקתי מרצדס\אאודי\BMW עם איזו איכות חומרים מטורפת ואני לא יושב ללטף את הדשבורד כל היום. כל עוד שום דבר לא מקרקש לי ולא מרעיש לי זה בסדר.

פורסם (נערך)

התחלתי לכתוב תגובה ל-Yoj  אבל זריזים יותר כבר הקדימו אותי וכתבו בערך מה שרציתי לכתוב.

בכל זאת שני דברים:

מה שמצדיק את המחיר של הקורולה הוא המחיר של המתחרות.  ההבדל הוא לא "שמיים וארץ".  הקורולה (ההיברידית כמובן) מוכוונת לחיסכון ואמינות ולא לביצועים. זה לא אומר שמכלול המנוע-גיר שלה נחות משל הצרפתיות, ה-VAG או הדרום קוריאניות. הוא אחר.

גם אני נהגתי ב-CHR בנהיגת מבחן לפני כמה שנים ופסלתי את הרכב על הסף בעיקר בגלל תחושת הצפיפות והקדרות. נהגתי גם בקורולה ולא הרגשתי כך וקניתי יאריס קרוס ואני לא מרגיש כך

עריכה אחרונה על ידי motior
  • רעיון טוב! 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

גם אבא שלי לא אהב את ה-CHR ואין לו בעיה עם הקורולה.

מצד אחד המנוע נופל בנושא הביצועים ממנועי טורבו מבחינת תגובות, מצד שני זה לא ברמה בלתי נסבלת. זו לא סוזוקי אלטו עם מנוע 1000 וגיר אוטומטי.

הרווח הוא כמובן בצריכת הדלק ועל הנייר גם מבחינת פוטנציאל לתקלות (למרות שיש מנועי טורבו טובים מאוד מבחינת אמינות).

• אהבתי 1

פורסם
לפני 27 דקות, Mike808 כתב:

ההשוואה הזאת לא תופסת. ב-150 מדרום קוריאה אתה מקבל היום יונדאי אלנטרה שאיכות תא הנוסעים שלה נחותה באופן משמעותי מזאת בקורולה. על תא הנוסעים של הקונה אני בכלל לא מדבר, פלסטיק הכי בסיסי שיש ואווירה קודרת מאוד.

צרפתיות - מה קונים מצרפת ב-150K? פיג'ו 2008? סיטרואן C4? הן לא איכותיות יותר מהקורולה, ולטויוטה CHR לעומת יש תא נוסעים איכותי יותר באופן דיי בולט.

וואג? נמצאים במגמת נסיגה בעיני. הרבה פלסטיק שחור מבריק סתמי, ריפודים פשוטים לעומת העבר, לזכותם נשארו פקדים שמרגישים מאוד איכותיים אבל הרוב עבר לפיקוד במגע אז גם היתרון הזה הולך ונעלם.

מרגיש כאילו מרבית המגיבים האנטי כאן מונעים מסטיגמות. טויוטה התקדמה מאוד בשנים האחרונות בתחום התנהגות הכביש ונוחות הנסיעה, תאי הנוסעים איכותיים יותר וגם האבזור יישר קו עם המתחרים.

אין אוטו מושלם, אז החסרונות הם ביצועים לא משהו, קצת רעש, ואווירה כללית קצת משעממת, אבל השעמום הוא יותר עניין של תפיסה וסטיגמה כלפי המותג.

יש גם יתרונות בדמות שמירת ערך טובה, עלויות אחזקה נמוכות וגם רמת אמינות גבוהה ביחס למתחרים, גם אם זה אומר שימוש במכלולים וותיקים. כל עוד הם מצליחים להיות למכור כנראה שזה עומד בדרישות של הלקוחות.

כל המשפחתיות ההיברידיות התייקרו לאיזור 150K, הקורולה לא חריגה ובעיני היא עדיין תחרותית.

אממ, ב-10K יותר אני מביא אוקטביה שמלבד להעיף את התחת קיבינמט לקורולה גם תהיה משמעותית נוחה יותר לנהיגה, בטיחותית יותר, חסכונית יותר ומאובזרת יותר. זה לא באמת בר השוואה. 

2016 BMW M235i.

פורסם (נערך)

חוץ מלהעיף את התחת לקורולה עם מנוע ה- 1.5 שום דבר ממה שכתבת אינו נכון.

הנדסת האנוש של האוקטביה החדשה על הפנים ולכן פחות נוחה לנהיגה וגם פתחי המזגן מקררים לך את הביצים שזה יכול אולי להיחשב כיתרון.

היא לא נוחה יותר מהקורולה.

היא לא מאובזרת יותר (אולי בניואנסים קטנים).

היא פחות חסכונית.

והיא אפילו לא יותר איכותית בפנים.

היא יותר מרווחת ועם תא מטען גדול יותר ושימושי יותר (אלא אם כן אתה קונה קורולה סטיישן).

יותר בטיחותית קצת (עשו במקרה מבחן ריסוק בין קורולה לאוקטביה והאוקטביה שרדה קצת יותר טוב).

היא פחות אמינה ופחות סחירה.

כל אחד לוקח מכאן את מה שחשוב לו יותר.

עריכה אחרונה על ידי evc
  • אהבתי 2

• תוכן חדש...