Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1046 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במקום להתווכח על המחירים ההזויים שהיבואנים מעיזים לדפוק אתם מתווכחים מי פחות גרועה. למה לעזאזל משפחתית צריכה לעלות 150K וצפונה?

• אהבתי 1
  • תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 28 דקות, Fraysa כתב:

אממ, ב-10K יותר אני מביא אוקטביה שמלבד להעיף את התחת קיבינמט לקורולה גם תהיה משמעותית נוחה יותר לנהיגה, בטיחותית יותר, חסכונית יותר ומאובזרת יותר. זה לא באמת בר השוואה. 

מה אתה אומר? זה מה שאתה מביא? אחלה לך.

רק קח בחשבון ש-10K זאת הוצאה לא מבוטלת עבור רוב הישראלים, כן, גם אלה שקונים רכב חדש ב-150K, במיוחד כשלוקחים בחשבון את שיעור ההתייקרות מאז שהדגם הזה הגיע.

חוץ מזה, תברר מה זמני האספקה של האוקטביה לפני שאתה רץ "להביא אותה", נראה לי שתופתע.

אוקטביה אמנם חסכונית בפני עצמה, אבל היא עדיין לא קורולה היברידית. לזכותה ביצועים עדיפים באופן משמעותי וגם תחושות עדיפות שמעניקה יחידת ההנעה.

דבר אחרון, מניסיון אישי עם צי של וואגיות, רמת האמינות שלהן היא עדיין לא של טויוטה קורולה.

אני לא אמרתי, ואפילו לא רמזתי לכך שטויוטה היא המשפחתית הכי טובה בסגמנט. אבל מכאן ועד להפוך אותה לעגלה עם סוסה, המרחק גדול מאוד.

• אהבתי 3
פורסם
לפני 36 דקות, Fraysa כתב:

אממ, ב-10K יותר אני מביא אוקטביה שמלבד להעיף את התחת קיבינמט לקורולה גם תהיה משמעותית נוחה יותר לנהיגה, בטיחותית יותר, חסכונית יותר ומאובזרת יותר. זה לא באמת בר השוואה. 

לא חסכונית יותר ולא נעליים.

ושלא נדבר על האמינות. ועל המכירה של הרכב ביד2. 

היתרון העיקרי כמו שאמרו זה המנוע של האוקטביה שעדיף ותא מטען שלו.

• אהבתי 1
פורסם

מניח שהרבה פה מגיבים מסטיגמות.

מ2015 נסעתי 3 שנים על קורולה חדשה.

מ2018 נסעתי 3 שנים על אוקטביה חדשה.

הקורולה רכב פשוט מעולה, נוח ואמין ממש אהבתי אותו, לא סתם מייצרים קורולה מעל 50 שנה בדגמים שמוחלפים כל כמה שנים.

הסקודה הייתה חזקה יותר, מרווחת יותר, נוחה פחות, אצלי הייתה אמינה למופת.

שניהם רכבים טובים, הסקודה מרגישה סגמנת אחד גבוהה יותר מהקורולה, אבל עדיין הקורולה רכב מצויין ומומלץ.

• אהבתי 1

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם
לפני שעה, evc כתב:

חוץ מלהעיף את התחת לקורולה עם מנוע ה- 1.5 שום דבר ממה שכתבת אינו נכון.

הנדסת האנוש של האוקטביה החדשה על הפנים ולכן פחות נוחה לנהיגה וגם פתחי המזגן מקררים לך את הביצים שזה יכול אולי להיחשב כיתרון.

היא לא נוחה יותר מהקורולה.

היא לא מאובזרת יותר (אולי בניואנסים קטנים).

היא פחות חסכונית.

והיא אפילו לא יותר איכותית בפנים.

היא יותר מרווחת ועם תא מטען גדול יותר ושימושי יותר (אלא אם כן אתה קונה קורולה סטיישן).

יותר בטיחותית קצת (עשו במקרה מבחן ריסוק בין קורולה לאוקטביה והאוקטביה שרדה קצת יותר טוב).

היא פחות אמינה ופחות סחירה.

כל אחד לוקח מכאן את מה שחשוב לו יותר.

והיום אפילו השלדה בקורולה עדיפה על זו של אוקטביה!

האמת, אני שם לאשתי ברקס על החלפת הרכב, אבל כשתגיע קורולה רלוונטית עם מנוע 2 ליטר יש מצב שאולי נלך על זה.

עם כל זה שאני לא חובב קורולות, היא לגמרי בשורה של המובילות בקטגוריה. 

וכן, טויוטה התקדמו מצד אחד אבל המתחרות בהחלט זזו אחורה. הקש היה הפסקת שיווק איוניק ותא הנוסעים בוואגיות...

פורסם
לפני שעתיים, Fraysa כתב:

כן, זה לא טורבו, זה לא סוחב כמו TSI. אני יודע.

חסכונית יותר היא בטוח לא תהיה, מניסיון עם מנוע 1.5TSI בבית על קארוק, הצריכה של הקורולה טובה יותר בעשרות אחוזים ואני נוסע בתנועה פקוקה יותר מאשר ההורים שלי. גם בנהיגה בינעירונית סטנדרטית ללא פקקים הקורולה מציגה יתרון משמעותי.

מאובזרת יותר כנראה גם לא בהרבה, בסופו של דבר את כל מה שחשוב לי, יש לי כאן (בקרת שיוט אדפטיבית, בקרת אקלים, מולטימדיה נורמלית עם AA ו-CP, מצלמת רוורס, אוטו הולד, מראה מתכהה אוטומטית וכו').

לגביי נוחות אני נמנע מלהגיב כי טרם נהגתי על האוקטביה מהדור הנוכחי.

לגביי הבטיחות נראה לי שכבר די ענו לך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אז ממש במקרה היום יצא לי לנהוג במילואים על קורולה היברידית חדשה, ואפילו באותו צבע של פות״ש!

ו… מצטער, זה לגמרי לא בר השוואה. הייתי לוקח אוקטביה בלי לחשוב פעמיים. כנראה שזה עניין של טעם והרגל. 

תתחדש!

• רעיון טוב! 1

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני 14 שעות, motior כתב:

התחלתי לכתוב תגובה ל-Yoj  אבל זריזים יותר כבר הקדימו אותי וכתבו בערך מה שרציתי לכתוב.

בכל זאת שני דברים:

מה שמצדיק את המחיר של הקורולה הוא המחיר של המתחרות.  ההבדל הוא לא "שמיים וארץ".  הקורולה (ההיברידית כמובן) מוכוונת לחיסכון ואמינות ולא לביצועים. זה לא אומר שמכלול המנוע-גיר שלה נחות משל הצרפתיות, ה-VAG או הדרום קוריאניות. הוא אחר.

גם אני נהגתי ב-CHR בנהיגת מבחן לפני כמה שנים ופסלתי את הרכב על הסף בעיקר בגלל תחושת הצפיפות והקדרות. נהגתי גם בקורולה ולא הרגשתי כך וקניתי יאריס קרוס ואני לא מרגיש כך

לטעמי שום דבר לא מצדיק את המחיר של הקורולה (ולא של האיוניק ולא של הנירו וגם לא של האוקטביה) היבואנים מנפחים מחיר בדיוק כמו הדירות - כי יש אנשים שמשלמים,
לטעמי מחיר משפחתית היה צריך להשאר כמו לפני 7 שנים בגזרת ה120K+/-, האינפלציה עוד לא עלתה ובטח לא ב25% בזמן הזה.

לפני 13 שעות, Fraysa כתב:

והאוקטביה שווה 155K? ממש לא נסעתי עליה היא משפחתית מרווחת ותו לא, שוב גזרת ה120K+/- תלוי בדגמים, הפער בינה לבין הקורולה לא כזה גדול, ובמחירי הדלק של ימינו לקונה הפרטי שעושה מעל 20K בשנה אני הייתי ממליץ על הקורולה.
מה שכן חטעמי הנירו מוצלחת יותר אבל אם לפותח השרשור הקורלה הייתה עדיפה - שיתחדש ויהנה, זה הכי חשוב.

• אהבתי 4
פורסם (נערך)
לפני 22 שעות, CX25GTI כתב:

כנס לכל אירופאית מקבילה ואפילו לאיוניק ותראה איך בהחלט ניתן לטעות עם הקורולה ...

זה לא אותה איוניק שעשתה לך צרות מפה עד הודעה חדשה?

לפני 15 שעות, Mike808 כתב:

מרגיש כאילו מרבית המגיבים האנטי כאן מונעים מסטיגמות

הם מונעים מכך שזה אופנתי ומגניב פה בפורום לשנוא את טויוטה, כי זה עושה אותך אברופאי מעודן, מתוחכם ומתנשא, שבשבילו רק סטיישן דיזל ידני.

גם אם אותה קורולה תהיה אובייקטיבית עדיפה בכל פרמטר אפשרי על כל דבר מאירופה, וגם תכין קפה ותשים הולוגרמה של בחורה לטינית שתאכיל אותך ענבים, הם עדיין יעקמו את האף ויחפשו בפינצטה מגרעות.

הקפה לא טעים כמו בפינת המתנה במוסך פיאט, הבחורה עם עור כהה מדי לטעם האירופאי הנאור, והענבים מתוקים מדי כי אתה בדיאטת שקר טרנדי כלשהו.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • מצחיק 7
  • רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 52 דקות, vadim6385 כתב:

הם מונעים מכך שזה אופנתי ומגניב פה בפורום לשנוא את טויוטה, כי זה עושה אותך אברופאי מעודן, מתוחכם ומתנשא, שבשבילו רק סטיישן דיזל ידני.

גם אם אותה קורולה תהיה אובייקטיבית עדיפה בכל פרמטר אפשרי על כל דבר מאירופה, וגם תכין קפה ותשים הולוגרמה של בחורה לטינית שתאכיל אותך ענבים, הם עדיין יעקמו את האף ויחפשו בפינצטה מגרעות.

הקפה לא טעים כמו בפינת המתנה במוסך פיאט, הבחורה עם עור כהה מדי לטעם האירופאי הנאור, והענבים מתוקים מדי כי אתה בדיאטת שקר טרנדי כלשהו.

אכן אותה איוניק שעשתה לי צרות , אצל רבים אחרים מהחברים שלי היא תיפקדה בצורה טובה מאוד חלקם החזירו את הרכב עם קרוב ל 150K על השעון בתום 3 שנות הליסינג.

יש מספיק טויוטות עם בעיות , כאשר עברתי ליד מוסך טויוטה הקרוב לביתי ברוך השם הם לא ישבו מובטלים.

מה הקשר בין לסלוד מהקורולה לבין להיות אירופאי ??

נוסע היום בנירו שכידוע אינה אירופאית והיא טובה לעין ערוך מהקורולה הבינונית ומטה.

לצערי הרב הייתה לי קורולה כרכב גישור ממודל 2019 , מעבר לחיסכון בדלק רכב של כלום ושום דבר , שקוף לחלוטין .

ברור לי שזה קורץ למרבית רוכשי הרכב בארץ בוגרי ה DL שראו בו ממש מרכבת אלים, אני לא חושב על מכירת הרכב לפני שקניתי אותו כמו בעלי הקורולות אשר הדבר היחיד אשר מעניין אותם היא שמירת הערך , יש כאילו אשר מחפשים ערך מוסף מעבר לזה , מוזרים שכאילו אני יודע.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני שעתיים, vadim6385 כתב:

בלה בלה בלה אני איש קול שכל חייו הסתפק ביפניות ויורד על ״אירופאים״ כי אני מגניב שנוסע ברכב ״אמין״ ששומר על הערך שלו

די להזיע על יפניות, הטיעונים של ״אמין״

״שומר על ערך״ אלו משפטים שהורשו בתרבות רכב הקלוקלת הישראלית המגעילה של החסכון וחוסר ההשקעה. כל אחד והטעם והסטנדרטים שלו. 

• אהבתי 1

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני 10 דקות, Fraysa כתב:

בלה בלה בלה אני איש קול שכל חייו הסתפק ביפניות ויורד על ״אירופאים״ כי אני מגניב שנוסע ברכב ״אמין״ ששומר על הערך שלו

wat meme - Create meme - Meme-arsenal.com

ראית את החתימה שלו?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

• אהבתי 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

85% יפניות, 100% משעממים ולא מרגשים 

כדי לקנות פעמיים קורולה בחייך אתה צריך להיות או ממש לא מבין ברכבים, או בן אדם שמחפש רכב מא׳ לב׳ ותו לא

• רעיון גרוע 1
  • משעמם 1

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני 2 דקות, Fraysa כתב:

85% יפניות, 100% משעממים ולא מרגשים 

Wat | Know Your Meme

סה"כ 9 רכבים, מתוכם 5 יפניות כלומר 55.5% יפניות.

100% משעממים ולא מרגשים? תסתכל טוב על הרשימה, נראה לי אתה מפספס.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• תוכן חדש...