Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1607 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, לאשתי יש רכב איביזה 1.2 TSI משנת 2015. הרכב יד שניה (הכל פרטי) עם 165 אלף ק"מ, במצב טוב מאוד (לא היו שום בעיות מכניות, רק טיפולים ושקניתי אותו כל הנתונים בבדיקה שלו לרבות מנוע גיר וכו' היו מצוינים)

הרכב נפגע בתאונה שבאשמת אשתי. צריך להחליף טמבון קדמי, פנס שנשבר, פלסטיקה שמתחת למכסה מנוע (לא יודע מה השם של זה) וראדיטור (אחרי התאונה לא היה סימן שיש בעיה שמונעת לסוע ברכב, אשתי המשיכה לנסוע עם הרכב עד שנדלקה נורת חום מנוע כי הסתבר שהמים נזלו מהראדיוטור ומיד עצרה וכיבתה את האוטו. לדברי בעל המוסך המנוע לא נפגע). אין פגעות שלדה.

יש אפשרות או לתקן, או לקבל פיצוי מחברת הביטוח (אובדן להלכה).

פרט חשוב, אנחנו זוג ואנו מצפים לתינוק ראשון בע"ה בעוד כמה חודשים (הרכב צריך להכיל את כל האביזרים של התינוק, עגלה וכל אלו..)

בהתחלה חשבתי לקבל את הפיצוי (בדיוק חידשתי טסט וגם ביטוח מקיף, ככה שאני מפסיד את העלות של הטסט והעלות של המקיף שאני מעביר את הרכב לביטוח), אבל אז הסתכלתי על שוק היד שניה וקיבלתי קצת חום על המחירים שאנשים דורשים על רכבים היום. המון המון המון כסף מעל המחירון, גם המחירון המשוקלל.

השאלה אם האיביזה יכולה לשמש את אשתי יחד עם תינוק? (לי יש רכב גדול, אבל במהלך השבוע הרכב שלה כן יצטרך לאכלס אותה ותינוק בע"ה עם כל הציוד ומכיוון שאין לנו עדיין ילדים אני לא מבין את הסדר גודל של הנפח של כל האביזרים)

אז האם כדאי לתקן את הרכב ולהמשיך להשתמש בו? (אגב האם בהמשך הוא יהיה סחיר יחסית עם התאונה וק"מ שהוא לא נמוך?) או לקבל את הפיצוי מהביטוח ואולי לקנות רכב עם תא מטען יותר גדול? (אם נקנה חדש אז אני מעדיף להשקיע עד 20,000 תוספת למה שאקבל, אבל כמו שאמרתי השוק עכשיו קצת משוגע מבחינת המחירים)

הרבה שאלות אני יודע, אבל אני נורא מתלבט......

והקטע שאני צריך להחליט די מהר.

מה אתם אומרים?

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 11 דקות, חיפאי12345 כתב:

אשתי המשיכה לנסוע עם הרכב עד שנדלקה נורת חום מנוע כי הסתבר שהמים נזלו מהראדיוטור

רק בגלל זה הייתי הולך על האפשרות של אבדן להלכה, למרות ש

לפני 12 דקות, חיפאי12345 כתב:

לדברי בעל המוסך המנוע לא נפגע

אני בספק שהוא באמת יכול לבדוק זאת במצב הנוכחי.

פורסם

על הטסט אתה מקבל החזק יחסי, אני דיי בטוח שאם מפעילים ביטוח ומוכרז אובדן להלכה אז הפוליסה מתבטלת וגם שם אתה מקבל החזר יחסי. 

עניין ההתחממות באמת מטריד. אני אישית הייתי מעדיף אובדן להלכה ולא לקבל את הרכב חזרה אחרי תיקון, אבל זאת במידה ויש לך כסף להוסיף על מנת לרכוש רכב אחר טוב יותר. אם אחרי כל הסיפור אתה צריך לחפש רכב ב-35K אז אין הרבה אופציות וזה יכול לקחת זמן.

• רעיון טוב! 1
פורסם

תודה על התגובות!

בדקתי (בוודאות):

באובדן להלכה (בניגוד לאובדן גמור) גם על הטסט לא מקבלים החזר יחסי (כ-900 ש"ח הפסד), וגם המקיף בעצם מתבטל אבל ללא שום החזר (כ-1500 ש"ח הפסד). רק על הביטוח חובה אני יכול לקבל את הזיכוי על החלק היחסי.

אם אני לא אתקן אז המחשבה היא לקנות רכב ב-50K (אני יכול לגייס גם קצת יותר, אני פשוט רוצה למצוא sweet spot של רכב תקין בטוח ואמין שלא יהיה חדש יותר ויאכל ירידת ערך חזקה ויהיה חסכוני יחסית בהוצאות)

• תוכן חדש...