Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 22 שעות, mikyl כתב:

לא שאני באה להגן על הרוסים (מספיק לקראו מה שכתבתי בשרשור הזה). אבל אתה משווה  את מבצעים מוגבלים למלחמה כללת. אם חס וחלילה נגיעה למצב כזה אף אחד לא ידפוק לא בגג ולא בדלת. אתה חושב שכאשר גולני הסתבכו בשג'אעיה מישהו היקש בדלת? גדודי תותחנים הורידו שם 600 פגזים תוך שעה.  

אתה לא יכול לכתוב שאני לא יכול להשוות פעולה נקודתית למלחמה כוללת ואז להשתמש בדוגמה של מקרה ספציפי של כוחות שהסתבכו ונדרש לחלצם תחת אש.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)

זה בדיוק מקרה שמראה מה קורה במלחמה. ברגע שאתה חייב להגן על החיילים שלך נגמר סיפור הקש בדלת ומתחילה מלחמה. לדפוק בפינות של גגות אפשר במקרים נקודתיים, כאשר אין לחץ ויש לך עדיפות תכנית עצומה. אבל גם שם לפעמים זורקים פצצה של טון. במלחמה כמו במלחמה.

למי שהיה ספק, שרוסיה ואירן בעלי ברית.

ציטוט

בכירים בממשל נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן מסרו היום (שישי) כי רוסיה מספקת "כמות חסרת תקדים" של תמיכה צבאית וטכנית לאיראן בתמורה לכך שטהראן תספק נשק למלחמה באוקראינה. כחלק מכך, ייתכן כי רוסיה תספק לאיראן ציוד ורכיבים צבאיים מתקדמים, לרבות מסוקים ומערכות הגנה אווירית.

הבית הלבן אמר בעבר כי הוא מאמין שאיראן מספקת מל"טים לרוסיה לשימוש באוקראינה, אך כעת הוסיף כי מערכת היחסים בין שתי המדינות הפכה לאחרונה ל"שותפות הגנה מלאה" עם כלי נשק ומומחיות צבאית שזורמים לשני הכיוונים.

https://news.walla.co.il/item/3545209

עריכה אחרונה על ידי mikyl
פורסם

הידעתם שהייתה תקופה שבה ברוסיה לא דיברו רוסית?

לפחות המעמדות הגבוהים. השפה המקומית הייתה השפה של פשוטי העם. בני האצולה דיברו צרפתית או גרמנית.

אפילו המשורר אלכסנדר פושקין, שנחשב לארכיטקט של השפה הרוסית המודרנית, כתב את רוב היצירות שלו בצרפתית.

בפגישה בין צאר פאבל ה-1 (או אלכסנדר ה1 , לא סגור על זה) בין נפוליון (הקורסיקני) בזמנו, הצאר הרוסי דיבר צרפתית טובה יותר מקיסר צרפת.

זה הגיע למצב אבסורדי שהאצולה ופשוטי העם לא הבינו אחד את השני מהסיבה שהם פשוט לא דיברו אותה שפה.

להשוואה - תארו לכם שישיבות הממשלה בישראל היו מתנהלות באנגלית, והעשירון/מאיון העליון בכלל לא היו דוברים עברית, רק אנגלית או צרפתית.

כנ"ל אוקראינה ובלרוס. באוקראינה, למיטב ידיעתי, האצולה קודם דיברו פולנית ואז רוסית, ואוקראינית הייתה שפת איכרים לא מחונכים.

אפילו אני, בתור אחד שנולד וגדל בקייב, דובר, קורא וכותב רוסית ברמת שפת אם, אבל בקושי יודע אוקראינית.

בבלרוס זאת הייתה פולנית.

הירידה בפופולאריות של השפה הצרפתית ברוסיה התחילה במאה ה19, בהתחלה בגלל המלחמה עם נפוליון ב1812, כשחפ"שים רוסיים פשוט לא הבינו מה הקצינים רוצים מהם (כי לא דיברו את השפה), ולעיתים התבלבלו בינם לבין האויב, וגם כי לדבר בשפת האויב היה קצת לא במקום.

הרומן עם השפה הצרפתית נגמר כשצאר ניקולאי ה-1 קבע שהשלטון הרוסי ידבר רק רוסית.

• אהבתי 2
  • מעניין 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 22 דקות, vadim6385 כתב:

אפילו המשורר אלכסנדר פושקין, שנחשב לארכיטקט של השפה הרוסית המודרנית, כתב את רוב היצירות שלו בצרפתית.

כתב את רוב היצירות בצרפתית? ממליץ לקרוא

איך חריזה ברוסית בקצב של פושקין תופסת בצרפתית?

אגב:

ציטוט

В последнем вкусе туалетом
Заняв ваш любопытный взгляд,
Я мог бы пред ученым светом
Здесь описать его наряд;
Конечно б это было смело,
Описывать мое же дело:
Но панталоны, фрак, жилет,
Всех этих слов на русском нет;
А вижу я, винюсь пред вами,
Что уж и так мой бедный слог
Пестреть гораздо б меньше мог
Иноплеменными словами,
Хоть и заглядывал я встарь
В Академический словарь.

תשמע וואדים, הפתעת אותי עם זה ששפת האצולה לא הייתה רוסית, ושזה חדש לך.

-------

לגבי רוסיה איראן:

לא ברור לי איך מצד אחד טוענים שלרוסיה נגמרות היכולות הצבאיות, שהמזלטים האיראניים לא פועלים בחורף וכו' וכו', ומצד שני לטעון שרוסיה מספקת מלא ציוד בכמויות מטורפות לאיראן תמורת תמיכה. 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 27 דקות, David32 כתב:

תשמע וואדים, הפתעת אותי עם זה ששפת האצולה לא הייתה רוסית, ושזה חדש לך

זה לא חדש לי, פשוט רשמתי את זה בתור fun fact.

אולי מכאן אפשר לנסות להבין למה פוטין מנסה לדחוף אנטי לכל דבר מערבי - לרוסים תמיד היו יחסי אהבה-שנאה לתרבויות זרות.

קצת אירוני שפוליטיקאים רוסים קמים בבוקר, לובשים חליפה איטלקית, עונדים שעון שוויצרי, מדברים בסמארטפון אמריקאי עם הילדים שלומדים בלונדון, נכנסים לאוטו גרמני, ונוסעים למשרד שבו הם מדברים על איום מערבי על רוסיה.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני שעה, vadim6385 כתב:

אולי מכאן אפשר לנסות להבין למה פוטין מנסה לדחוף אנטי לכל דבר מערבי

לא רואה את הקשר, וגם לא רואה אנטי לכול דבר מערבי.

לפני שעה, vadim6385 כתב:

קצת אירוני שפוליטיקאים רוסים קמים בבוקר, לובשים חליפה איטלקית, עונדים שעון שוויצרי, מדברים בסמארטפון אמריקאי עם הילדים שלומדים בלונדון, נכנסים לאוטו גרמני, ונוסעים למשרד שבו הם מדברים על איום מערבי על רוסיה.

לא רק שלא אירוני, אלא גם לא סותר את העמדה.

- By lifting money bags

פורסם
לפני שעתיים, David32 כתב:

לא רק שלא אירוני, אלא גם לא סותר את העמדה

איך זה לא סותר את העמדה?

אתה שונא את המערב, אז תחרים את התוצרת של המערב.

כמו שאני לא קונה תוצרת רוסיה, שלא יקנו תוצרת מערב.

שיתנו דוגמא לעם.

פורסם
לפני שעתיים, vadim6385 כתב:

איך זה לא סותר את העמדה?

אתה שונא את המערב

אבל זה לא נכון.

הוא/הם לא שונאים את המערב ולא את כול מה שהוא מייצג.

- By lifting money bags

פורסם
Just now, David32 כתב:

הוא/הם לא שונאים את המערב ולא את כול מה שהוא מייצג.

אז זה עוד יותר גרוע, "דתי לפי דעתי".

אמריקה זה רע, אבל אייפון זה טוב.

גרמניה זה רע, אבל מרצדס זה טוב.

שווייץ זה רע אבל פאטק פיליפ זה טוב.

בריטניה זה רע, אבל את הילדים שלנו נשלח לקבל השכלה מערבית רקובה.

רוצים לתת דוגמא לעם - אז שיסעו בלאדה ווסטה, ילבשו חליפות תוצרת מקומית (או סינית), וילכו עם שעון שיומי וסמארטפון oppo, והילדים שלהם ילכו לאוניברסיטאות מקומיות (שחלקן ברמה מאוד גבוהה).

פורסם (נערך)

מה הקשר וואדים.

גם אני חושב שארהב זה לא טוב, או רע, ממלא סיבות. אז אני צריך לא לצרוך שיט שאיכשהו קשור לארהב? למה?

מה זה האבסולוטיות הזאת?

נגיד פוטין מתלונן על עיניין של ערכי המשפחה המסורתיים. אוקיי. אני לא מסכים איתו. 

אבל נגיד והייתי מסכים איתו שמשפחה זה רק אבא זכר ואמא נקבה - לטענתך אני צריך להחרים כול מקום שתומך/מרשה נישואים חד מיניים.

אגב, גם האוקראינים בעלי הממון, שכמובן בחלק גדול מהמקרים גנוב, שולחים את ילדיהם ללמוד בחול.

עריכה אחרונה על ידי David32

- By lifting money bags

פורסם
לפני 1 דקה, David32 כתב:

אבל נגיד והייתי מסכים איתו שמשפחה זה רק אבא זכר ואמא נקבה - לטענתך אני צריך להחרים כול מקום שתומך/מרשה נישואים חד מיניים

אם אתה עומד מאחורי מה שאתה מאמין בו - כן.

אחרת זה צביעות.

פורסם
לפני 31 דקות, David32 כתב:

אבל נגיד והייתי מסכים איתו שמשפחה זה רק אבא זכר ואמא נקבה - לטענתך אני צריך להחרים כול מקום שתומך/מרשה נישואים חד מיניים.

לא, אבל אם היית שולח את הילד שלך לגדול אצל משפחה להטבית זה היה לכל הפחות מפתיע.

והם לא צריכים להחרים את המערב, אלא פשוט להבין את מקומם בעולם ולהיות צנועים בהתאם. אבל זה לא משהו שהם אי פעם היו חזקים בו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

יש למישהו מפה עדכנית של האזורים שנכבשו ושוחררו ושל האזורים שעדיין כבושים?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...