Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1331 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, eladns כתב:

מה? אז מה עשינו בזה? זה חמור מאוד! החניה נהפכה למחסן \ יחידת דיור ועכשיו יש עוד רכב בחוץ ברחוב והעומס מטורף גם ככה!

מי נתן את ההוראה?

מה אתה דואג? כולה עד ינואר 2026 ואז כולם ימכרו את המכוניות שלהם.

• מצחיק 2

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

גם אני בעד לרכוש שתי חניות, עם מכפיל, ועמדת טעינה.

זה יהיה השילוב האופטימלי לעוד הרבה שנים, ואם מצבם הכלכלי יאפשר להם להחזיק שני רכבים, זה ישרת אותם בצורה מיטבית. גם תהיה להם אופציה להתחדש ברכב חשמלי, והתשתית כבר מוכנה.

פורסם

עוד 4 שנים לא יהיו מכוניות אוטונומיות, אבל רכבים חשמליים כבר יהיו עמוק במיינסטרים. וזה אומר שאתה חייב חניה פרטית עם אפשרות להתקין עמדת טעינה צמודה. ממליץ להמנע ממכפיל שזה פתרון חניה מהגיהנום בלי קשר, ועם מכפיל זה עוד יותר מקשה על התפעול. בקיצור ההמלצה שלי היא לרכוש עוד חניה אחת נורמלית לפחות.

פורסם
לפני 15 דקות, shlomub כתב:

ממליץ להמנע ממכפיל שזה פתרון חניה מהגיהנום

לעומת טכנולוגיות של מכפילים בעבר, יש היום פתרונות שלא מחייבים להוציא את הרכב התחתון, כדי לשחרר את הרכב העליון. זה למשל פתרון אחד:

• מעניין 1

פורסם

לא הבנתי את השאלה המקורית...

מישהו מכריח אותו לקנות חנייה? 

ומה הקשר בין רכב אוטונומי לחנייה? אולי אנשים ירצו חנייה לאוטו האוטונומי הפרטי שלהם? 

מישהו אמר שכשיהיו רכבים אוטונומיים, הם יהיו ציבוריים בלבד? לא יהיו פרטיים?  🤔

• אהבתי 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

@שביט

כל הרעיון הוא שלא נצטרך חניות. לא נצטרך את ה"רכב הצמוד"  כי הרכב יבוא ויסע לדרכו.

6:30 בוא קח אותי לעבודה

10:00 קח אותי לקנות פלאפל אצל שבח המלך של הפלאפל והשווארמה בצומת פת

10:30 קח אותי לסבתא לביקור

11:00 תחזיר לעבודה

18:00 קח אותי לבית

18:30 בהול- רבתי עם האישה קח אותי למאהבת

וחוזר חלילה

מה הרעיון אם נמשיך להחזיק רכב "צמוד" אוטונומי? לא עישנו בזה דבר וזה יהרוס את כל ההגמוניה שמתכננים.

רכב יהיה מוצר צריכה בסיסי.

יבוא יקח וימשיך ללקוח הבא.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

לא הבנתי למה רכב אוטונומי לא יכול להיות פרטי.  מה שאתה מתאר מתאים למוניות ולשרותים כמו UBER שעובדים ללא רכב אוטונומיץ

• אהבתי 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני כשעה, eladns כתב:

יבוא יקח וימשיך ללקוח הבא

לא בעשורים הקרובים. הטכנולוגיה עוד ממש לא שם. 

• אהבתי 3
  • מבאס 1
פורסם
לפני שעתיים, eladns כתב:

@שביט

כל הרעיון הוא שלא נצטרך חניות. לא נצטרך את ה"רכב הצמוד"  כי הרכב יבוא ויסע לדרכו.

6:30 בוא קח אותי לעבודה

10:00 קח אותי לקנות פלאפל אצל שבח המלך של הפלאפל והשווארמה בצומת פת

10:30 קח אותי לסבתא לביקור

11:00 תחזיר לעבודה

18:00 קח אותי לבית

18:30 בהול- רבתי עם האישה קח אותי למאהבת

וחוזר חלילה

מה הרעיון אם נמשיך להחזיק רכב "צמוד" אוטונומי? לא עישנו בזה דבר וזה יהרוס את כל ההגמוניה שמתכננים.

יבוא יקח וימשיך ללקוח הבא.

"כל הרעיון הוא..."

רעיון של מי?

• מצחיק 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אם כבר, הרעיון הוא שלא נצטרך מכוניות ונשלם דמי מנוי חודשיים לחברת הסעות עם רכבים אוטונומיים. שזה נחמד כרעיון לסדרת מד"ב בנטפליקס. 

על מטרו בגוש דן דברו כבר בשנות ה80. אנחנו ב2022 וחוץ מתכניות שמשתנות כל הזמן וכמה מחילות בת"א, היום שניסע במטרו עוד רחוק. אז אתה מדבר על העברת כל נהגי הרכב הפרטי למודל של תחבורה אוטונומית ב4 שנים וביטול הקונספט של רכב פרטי, שזה בעצם אחד העטינים הכי שמנים שהמדינה מוצצת ממנו מיסים. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 28 דקות, SlowRide כתב:

על מטרו בגוש דן דברו כבר בשנות ה80. אנחנו ב2022 וחוץ מתכניות שמשתנות כל הזמן וכמה מחילות בת"א, היום שניסע במטרו עוד רחוק. 

בוצעה נסיעת מבחן לפני 4 חודשים,

רק אומר.

נסיעת מבחן לרכבת הקלה בתל אביב (צילום: חדשות 12)

https://www.mako.co.il/news-israel/2021_q4/Article-d791b69f841ac71026.htm

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

זה הרכבת הקלה, לא המטרו. וזה רק קו יחיד שהבטיחו שיפתח השנה. מעניין אם זה באמת יקרה, יש להם עוד 10 חודשים בערך.

עד שיהיה פה מטרו מתפקד כמו שמתכננים לילדים שלנו יהיו שיערות לבנות, וזה בתרחיש האופטימי.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

המטרו מתוכנן ל2040, ואני מנחש שיגיע ב2045 בערך.
אם אתם חושבים שאפשר לעשות את זה מהר יותר במציאות של היום, אתם צודקים, בהצלחה, רק לכו תראו כמה סרטונים על ערי הרפאים של סין ועל התשתיות המתפוררות שם שלא משרתות את האוכלוסיה בשיט אז פשוט בונים ושוכחים, העיקר תכננו מהר וביצעו בשניה, חלילה לא טוען שישראל היא מדינה מושלמת בתכנון, אבל בעשור האחרון לדעתי יש מהפך ותרבות הסמוך קצת פחות שולטת בענף ומעצ כבר לא קיימת עם כל הקומבינות המסריחות שהיא אחראית עליהן.
לעניין השאלה המקורית של אלעד - אם את רציני אז אתה חי בסרט מהסוג ההזוי ביותר.
הבניין שאתה מדבר עליו כבר מתוכנן, איפה יש היום בעולם רכבים שנוסעים לבד בכביש ציבורי שלא במסגרת ניסוי? אה... בשום מקום. אז מפתיע שלא תכננו את הבניין שיתאים לזה אה?
טסלה לא 'נוסעת לבד', יש לה את היכולת הבסיסית לנווט את עצמה בכביש בסיטואציות ברמת סיבוכיות קלה עד בינונית, מפה ל'נוסעת לבד' יש עוד בערך עשור של פיתוח ומפה ל'אני לא צריך חניה כי מוניות נוסעות לבד' יש עוד איזה 20 שנה. ממש חארות הרגולטורים האלה שלא קופצים ראש ונותנים לחברות פרטיות לעשות את מה שבא להן, בעיני זו אחלה דרך לצמצם טיפה את הגודש בכבישים - לאשפז את האוכלוסיה במחלקות אורטופדיה ובבתי העלמין.
אם החלטת שאתה לא רוצה חניה תעבור למרכז תל אביב, שם תקן החניה הוא 0.7 (אולי פספסתי בעשירית) חניות לדירה בבניינים חדשים. העיר שטוחה אז אפשר ללכת לכל מקום ויש מספיק תח"צ (ויהיה יותר) כדי להגיע לעבודה בנוחות הגיונית.
כל הפוסט הזה מרגיש כמו איזו הטרלה ילדותית של מישהו שקרא כותרות  קליקבייט בטמקא וחושב שהוא מבין איך העולם עובד, כשבפועל אין לו מושג, כי הוא לא טרח לחשוב על זה לעומק.

@Mr.Hybrid, זה שבוצעה נסיעת מבחן ברכבת הקלה - לא אומר שהתוואי גמור (הוא לא, הוא קרוב אבל). זה רק אומר שיש מקטע מסילה קצר שגמור (בפתח תקווה) ברמה שהוא מוכן לתפעול.

הנה סרטון מהפייסבוק של DJI:
https://fb.watch/aSOlQ-BmUn/

הנה רפרנס קצר על טווחי זמנים של פרוייקטים בסגנון בערים גדולות בלי לשתק את כל העיר:
https://en.wikipedia.org/wiki/Big_Dig

• רעיון טוב! 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני שעתיים, SlowRide כתב:

אם כבר, הרעיון הוא שלא נצטרך מכוניות ונשלם דמי מנוי חודשיים לחברת הסעות עם רכבים אוטונומיים. שזה נחמד כרעיון לסדרת מד"ב בנטפליקס. 

על מטרו בגוש דן דברו כבר בשנות ה80. אנחנו ב2022 וחוץ מתכניות שמשתנות כל הזמן וכמה מחילות בת"א, היום שניסע במטרו עוד רחוק. אז אתה מדבר על העברת כל נהגי הרכב הפרטי למודל של תחבורה אוטונומית ב4 שנים וביטול הקונספט של רכב פרטי, שזה בעצם אחד העטינים הכי שמנים שהמדינה מוצצת ממנו מיסים. 

יש פרק בסדרה "שמש" שבו הוא יוצא להפגין נגד המטרו שאמור להרוס לו את העסק

פורסם

במה רכב אוטונומי שאתה מזמין כשאתה צריך שונה ממונית רגילה שיש היום?

כבר עכשיו אתה יכול להזמין מונית שתיקח אותך לכל מקום מתי שתרצה במקום להחזיק רכב.

רכבים אוטונומים לא יפתרו שום בעיות מבחינת הגודש בכבישים, זה לא משנה אם יש נהג שמתפעל את הרכב או שהרכב נוסע לבד, עדיין יש רכב שתופס מקום על הכביש. רק תחבורה ציבורית תעזור פה. ואם עוסקים ביבנה, לא צפויה מהפכה משמעותית בתחום התחבורה הציבורית שם. כבר עכשיו יש שם שתי תחנות רכבת ולא נראה שבעשורים הבאים זה ישתנה. הרק"ל והמטרו מתעלמים לחלוטין מאזור יבנה. הדבר המשמעותי היחיד שצפוי ליבנה בעשור הקרוב, זאת תוספת של רכבות על המסילות הקיימות בעקבות חשמול שלהן.

• תוכן חדש...