Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם מדובר ברכב ביטחון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1618 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 14 שעות, sperial כתב:

מעבר באור אדום הוא התנהלות מסוכנת ביותר, קשה לי להאמין שאדם מן היישוב יתקין לעצמו מערכת סירנות וצ'קלקות (לא חוקי לכשעצמו) בשביל זה. סביר שמדובר ברכב הצלה או ביטחון, גם אם אינו שייך לאחד מהגופים היותר מוכרים.

המחיר כל כך זול וכל אחד יכול להזמין ולהתקין בלי קשר לעצם העבירה.

אגב שים לב שסעיף העבירה (7104) מתייחס להפעלה ולא להתקנה. 

לגבי החוקיות ברכבי הצלה של מתנדבים, לדעתי יש העלמת עין מצד המשטרה לנושא הזה.

image.thumb.png.77d091e5b4f3932c839118fc345e4ae5.png

פורסם

screenshot-beersheva.mynet_co.il-2022_01.12-12_25_10.thumb.png.cbf2f84c19b5cb7482fb8b19fd902092.png

התחזות לניידת, מביאה למעצר

בזמנו התלבטתי אם מדובר בשינוי רכב או לא. לא מצאתי אצלי בבלוג את המקרה הנ"ל וכנראה שזה המצב..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 5 שעות, David2540 כתב:

עבריין???? מתחזה???

מה עבריין או מתחזה באדם בדרך לעשות החייאה? שני הגופים שהזכרתי הינם גופים מוכרים ורשמיים במדינת ישראל שעושים עבודת קודש בהצלת חיים.

רכב של מתנדב לא יוגדר ע"י רשות הרישוי כרכב בטחון. יש ועדה במשרד התחבורה המאשרת רכבי בטחון (כולל של משרדי ממשלה למעט משטרת ישראל) לפיכך כל עבירת תנועה שיעבור רכב של מתנדב או עמותה אינה בסמכות. התקנת פנס מהבהב אדום או כחול על רכב שאינו מורשה ע"י הוועדה  הינה עבירה. הדבר מעוגן בתקנת התעבורה 94 - הוראות נהיגה ברכב בטחון. על מנת לפשט את מה שכתבתי: כל מתנדב או עמותה שמתקין פנס מהבהב ועובר עבירת תנועה הוא עבריין גם אם כוונתו טובה ונועדה להציל חיי אדם. מי שרוצה לעזור שיתנדב במד"א / כיבוי / משטרה. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 6 שעות, sperial כתב:

איחוד מוקדים לא בהכרח יצמצם את מספר המוקדנים. הרי לא צפוי שמספר הפניות ישתנה.

מהפעמים המעטות שיצא לי לפעול מול מספר מוקדים בעת חירום, תמיד הייתי צריך שמישהו אחר יבצע עוד טלפון למוקד אחר. כי לך תדע אם בכלל יענו לי לטלפון.  

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם
לפני 9 שעות, sperial כתב:

הגיעו למקום 2 אמבולנסים ושלושה קטנועים

כאשר מתקשרים למד"א, הם שולחים מספר אמבולנסים ו/או קטנועים מתוך מחשבה שהראשון מהם שיגיע -> ייתן מענה רפואי לנפגע (במיוחד כשהם יוצאים מנקודות הזנקה שונות).

פורסם

@guya72במקה זה היו אמבולנסים וקטנועים  גם של מד"א וגם של איחוד הצלה. המקום קרוב לבי"ח כרמל שבו תמיד יש אמבולנסים של מד"א (אני לא מכיר נקודת הזנקה קרובה נוספת שלהם), ומצד שני כנראה למתנדב של איחוד הצלה, כי ברח' הנטקה הסמוך תמיד חונה קטנוע או אמבולנס שלהם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טוב התאפקתי כמה ימים אבל וואו אני ממש לא מצליח להבין אנשים פה. יש אנשים שמתנדבים ומצילים חיים על בסיס שבועי אם לא יותר. עוזבים הכל ובאים. במקום להעריך ולכבד אומרים שעדיף שהם לא יתנדבו. 

עכשיו במידה והם עברו על התקנות/חוקים צריך לחדד נהלים אבל מפה ועד למה שקורה פה בשרשור הזוי לי ממש.

נ.ב אני לא מתנדב בשום ארגון כזה 

• אהבתי 7
פורסם
לפני 6 דקות, jpex כתב:

יש אנשים שמתנדבים ומצילים חיים על בסיס שבועי אם לא יותר. עוזבים הכל ובאים. במקום להעריך ולכבד אומרים שעדיף שהם לא יתנדבו. 

אף אחד לא אומר שהם לא מצילים חיים

לפני 7 דקות, jpex כתב:

עכשיו במידה והם עברו על התקנות/חוקים צריך לחדד נהלים אבל מפה ועד למה שקורה פה בשרשור הזוי לי ממש.

אך זה לא אומר ששאר משתמשי הדרך צריכים לסבול 

התנהגות מסכנת בכביש

Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם
לפני 7 דקות, jpex כתב:

מה שקורה פה בשרשור הזוי לי ממש.

נ.ב אני לא מתנדב בשום ארגון כזה 

יכול להיות זה בדיוק מאותה סיבה שציינת? אולי כי אתה לא מכיר מה קורה בשטח?

• רעיון גרוע 3
  • לא הבנתי... 1
פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, sperial כתב:

לפני כמה חודשים עברתי במרכז חורב (למי שלא מכיר - צומת מרכזי בחיפה), היתה שם איזו תאונה קטנה. העיקר שבגלל התחרות בין הארגונים הגיעו למקום 2 אמבולנסים ושלושה קטנועים, וחסמו את הצןמת.

אסביר לך למה זה קרה..

עובר אורח מתקשר למוקד ומדווח על תאונת דרכים, הוא לא אומר מה העוצמה של התאונה ויתכן וזה תאונה קשה עם נפגעים רבים ח"ו..

המןקד מיידי שולח הודעה בקשר על תאונה, הנהלים במקרה תאונה אומרים שזה נמצא בעדיפות עיליונה..

זה הסיבה שראית מס אמבולנסים..

נ.ב. אני אישית מעריך את כל מתנדבי הארגונים השונים. כולם עושים עבודת קודש שמה שמעניין אותם זה עזרה וחסד אמיתית..

בנוסף, כל אופנועי ההצלה והבימבות מוגדרות ברשיון כרכב ביטחון, הרכבים הפרטיים ע"פ רוב עוברים קורס בנהיגה על אמבולנס.

זה הסיבה שבכל שנות חיותו של ארגון איחוד היה תאונה אחת בלבד של מתנדב שקרה תוך כדי יציאה למקרה, ושם זה היה עם אופנוע שפשוט החליק, מה שהיה יכול לקרות לכל רוכב..

בקיצור, אין עליהם..

עריכה אחרונה על ידי המהיר הזהיר
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 4

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם
לפני 52 דקות, jpex כתב:

יש אנשים שמתנדבים ומצילים חיים על בסיס שבועי אם לא יותר. עוזבים הכל ובאים. במקום להעריך ולכבד אומרים שעדיף שהם לא יתנדבו. 

בעבר התנדבתי בגוף כזה או אחר.

במלוא הכנות - היו שם לא מעט מתנדבים שהיה עדיף אם לא היו מגיעים, מאחר ורובם באו בשביל הפוזה ולא מתוך כוונה לתרום/ לא מתוך אמונה במטרות אותו גוף.

אז כן, יש לא מעט מתנדבים שהם פשוט מיותרים.

הם עוזרים למערכת בכך שאפשר להגיד : "יש לנו הרבה מתנדבים" או משהו בסגנון. אפשר גם להיעזר בהם לסגור כל מיני חורים. וזהו.

לפני 3 דקות, המהיר הזהיר כתב:

עובר אורח מתקשר למוקד ומדווח על תאונת דרכים, הוא לא אומר מה העוצמה של התאונה ויתכן וזה תאונה קשה עם נפגעים רבים ח"ו..

אני מעט חולק עליך. ממליץ לך לקרוא את תשובתי בנדון.

במידה ויש תאונה עם נפגעים רבים, מפעילים נוהל אר"ן. בשביל זה יש להם גם אמבולנס ייעודי (כנראה שיש בו ציוד ייעודי לאירוע אר"ן).

• אהבתי 1
פורסם
לפני 2 דקות, guya72 כתב:

בעבר התנדבתי בגוף כזה או אחר.

במלוא הכנות - היו שם לא מעט מתנדבים שהיה עדיף אם לא היו מגיעים, מאחר ורובם באו בשביל הפוזה ולא מתוך כוונה לתרום/ לא מתוך אמונה במטרות אותו גוף.

אז כן, יש לא מעט מתנדבים שהם פשוט מיותרים.

הם עוזרים למערכת בכך שאפשר להגיד : "יש לנו הרבה מתנדבים" או משהו בסגנון. אפשר גם להיעזר בהם לסגור כל מיני חורים. וזהו.

אין סלקציה? 

בתאריך 2.10.2018 בשעה 21:25, GTI33 כתב:

אל תתרגש מ0-100, זה כ''כ לא מעניין, מה שחשוב זה החיוך שנמרח לך על הפרצוף שאתה נוהג ברכב ושאתה צועד בדרך אליו או מסתובב להגניב בו עוד מבט מאוהב שאתה יוצא ועוזב אותו.

פורסם

אני רואה הרבה תגובות שליליות, בעיקר מאלו שלא התנדבו אף פעם. מצד שני, מי שכן מתנדב/התנדב כן מסכים איתי.
אתם יכולים להמשיך להגיב ולגנות, זה לא ישנה את העובדות - ההיתנדבות לא הופכת אף אחד לצדיק או קדוש.

• רעיון גרוע 2
  • תוכן חדש...