Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצת פעיל גם לאחר כיבוי רכב

מעבר לפיתרון נפתר ע"י מרק10,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה לגבי הרכב השני שלי:

אוקטביה 2018 .

משום מה המצת ממשיך לפעול גם לאחר כיבוי מלא של הרכב, מחובר למצת מפצל עם נורית לד שאליה מחובר מטען ומצלמת רכב ללא סוללה שיש לה אופציה של הפעלה בנגיעה של מישהו ברכב (למשל מכה בחנייה) .

מה שרלוונטי לשאלה זה האם מצב זה כאשר רק נורית לד פעילה על המטען יגרום לפריקת מצבר? האם מצב זה הגיוני? או שיש לי צורך להגיע לחשמלאי שינתק מצת בעת כיבוי הרכב.

מעדכן כי לא היו לי עד עתה בעיות עם המצבר

כמו כן מעדכן שבדקתי בפורום לגבי שאלות מעין אלה אך לא הבנתי כל כך מה כדאי?!

פורסם

בכל רכבי סקודה שאני מכיר יש מתח בשקע המצית גם כשהמפתח מחוץ לסוויץ'.

לנורת לד בודדת יש צריכת זרם מאוד נמוכה ואין סכנה שהמצבר יתרוקן.
אגב קרה לי שהשארתי מצלמת נסיעה דולקת (כלומר מצלמת) למשך 24 שעות ולא קרה כלום. לא מומלץ אבל קורה.

פורסם

אוקי תודה.

כמובן שיש אופציה כל סיום נסיעה לשלוף את התקע המפצל הזה אבל המשחק הזה בסוף יהרוס לי

את שקע המצת…

אז אני מקווה שנורית לד קטנה לא תשפיע🙃

פורסם

עם אני מבין נכון ותקן אותי עם לא, המצלמה שלך עובדת ואתה לא מכבה אותה ידנית בסוף כל נסיעה. ז"א שלא רק הלד עובד אלה גם המצלמה! בלי לדעת כמה הספק המצלמה משתמשת במצב כזה, קשה להגיד אם היא תוכל לגמור את המצבר (כמה זמן).

במידה ואתה רוצה לנתק את המפצל כל פעם, הוספה של מפסק ידני על החוט לא תהיה בעיה גם למישהו שהוא לא מבין בחשמל ואפשר לראות סרטונים והסבר ברשת.

במידה ואתה רוצה להיות יותר מקצועי ולהשקיעה כסף, חשמלאי רכב בהחלט יכול לחבר את המצת שיעבוד רק בהפעלת הסוויטש.

• פיתרון
פורסם
לפני 22 שעות, Eli Goldenberg כתב:

שאלה לגבי הרכב השני שלי:

אוקטביה 2018 .

משום מה המצת ממשיך לפעול גם לאחר כיבוי מלא של הרכב, מחובר למצת מפצל עם נורית לד שאליה מחובר מטען ומצלמת רכב ללא סוללה שיש לה אופציה של הפעלה בנגיעה של מישהו ברכב (למשל מכה בחנייה) .

מה שרלוונטי לשאלה זה האם מצב זה כאשר רק נורית לד פעילה על המטען יגרום לפריקת מצבר? האם מצב זה הגיוני? או שיש לי צורך להגיע לחשמלאי שינתק מצת בעת כיבוי הרכב.

מעדכן כי לא היו לי עד עתה בעיות עם המצבר

כמו כן מעדכן שבדקתי בפורום לגבי שאלות מעין אלה אך לא הבנתי כל כך מה כדאי?!

במידה ורק הלד דולק ואין שום אביזר שעובד וצורך זרם בזמן שהמנוע כבוי ניתן להשאיר את התקע בשקע המצית.

לא הייתי ממהר לחפש חשמלאי רכב שיתעסק עם החיווט המקורי ויבצע שינויים עם חיתוך חוטים ובידוד בעזרת איזולירבנד.

איזה כייף לי :)

פורסם

נתחיל בשיעור עברית:

מצית - משמש להצתת סיגריות.

מצת - משמש להצתת תערובת הדלק במנוע.

מכאן שפות"ש מתכוון לשקע המצית, לא המצת.

לגבי מפצל שקעי 12 וולט שהוצע כאן - מניסיוני הדל העפתי אותו אחרי נסיעה אחת, שכן התקעים לא יושבים בו באופן יציב.

לגבי חיבור המצלמה - יש שרשורפלצת בעניין, מציע לעיין בו. חוץ.מזה, אפשר לבמע התקנה מקצועית על ידי חשמלאי, שתפתור את בעיית כיבוי המצלמה בהדממת הרכב, וגם תהיה יותר אסתטית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בזמנו כשהייתה לי אוקטביה חיברתי את מצלמת הדרך ישירות לחיבור הUSB של המולטימדיה.   זה עבד מצויין. 

אם המצלמה שלך עובדת על 12V ניתן לקנות מתאם שמתחבר לשקע ה USB. 

חשוב לשים לב שהמתאם מיועד לצרכני זרם קטנים בלבד.   

971873636_SmartSelect_20211218-161721_AmazonShopping.thumb.jpg.3f74bb80218e55fbf7c648aea4ee105a.jpg

• אהבתי 1

S60 Rdesign

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא תהרוס שום דבר אם תוציא את זה משקע המצת ותחזיר כל נסיעה. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...