Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה על ביטוח חיים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1663 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם יש לי ביטוח חיים ואני רוצה לקחת משכנתא אני צריך לעשות עוד ביטוח חיים או מספיק מה שיש לי?

אם כן במידה ועשיתי ביטוח חיים שמגיע כקיצבה (סכום כסף למשך 20 שנה) זה ביטוח חיים מספיק מבחינת משכנתא?

פורסם

ביטוח חיים למשכנתא אמנם מבטח את החיים שלך, ומי שמשלם את הפרמיה זה אתה.

אבל המוטב במקרה של חו"ח פטירתך, זה הבנק

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אין קשר בין הביטוחים.

ביטוח פרטי אתה עושה לפי הסכום שאתה מעריך, שאותו יצטרכו השארים התלויים בך. ואז יש הבדל בין רווק, לבין מי שיש לו ילדים קטנים, לבין מי שהילדים שלו בוגרים ועצמאים.

ביטוח עבור המשכנתא עושים לפי גובה המשכנתא והמוטב הוא הבנק.

אפשר לקחת בחשבון את ביטוח המשכנתא כשעושים ביטוח פרטי.

נגיד שיש לך ביטוח פרטי של 2 מליון שקל ואין לך משכנתא.

ואז אתה קונה נכס ששווה 2 מליון שעבורו אתה לוקח משכנתא של מליון שקל, שאותם אתה מבטח אותה עבור הבנק.

אז אתה יכול לשקול להפחית מהביטוח הפרטי, כי במקרה של מוות השארים שלך יקבלו נכס ששווה 2 מליון, ללא משכנתא.

לפני 52 דקות, עדי-אל כתב:

אם כן במידה ועשיתי ביטוח חיים שמגיע כקיצבה (סכום כסף למשך 20 שנה) זה ביטוח חיים מספיק מבחינת משכנתא?

לא. הבנק רוצה ביטוח שישלם לו את יתרת המשכנתא בפעם אחת, אחרי המוות של המבוטח.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אכן

יש לשים לב שזה חד כיווני - הביטוח משכנתא יכול להשפיע על הביטוח הפרטי, אבל לא הפוך, כלומר בלי ביטוח משכנתא על כל הסכום הבנק פשוט לא ייתן לך את המשכנתא

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אבל אם יש לי ביטוח חיים של מיליון ואחר כך לקחתי משכנתא בגובה מיליון אי אפשר להעביר את ביטוח החיים לביטוח משכנתא? (שהמוטב יהיה הבנק ולא היורשים?)

פורסם

בדוק מה העלויות לביטוח חיים ייעודי למשכנתא (כולל התמקחות). אם אתה צעיר ובריא יתכן שתרכוש אותו כביטוח נוסף, ולא במקום הקיים.

שים לב שכמו בביטוח רכב צריך להתמקח. כאשר נזקקתי לביטוח משכנתא לפני מספר שנים המיקוח הפחית את המחיר לחצי מההצעות הראשונות, ואני לא בטוח שלא יכולתי לכווץ עוד קצת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 12 שעות, עדי-אל כתב:

אבל אם יש לי ביטוח חיים של מיליון ואחר כך לקחתי משכנתא בגובה מיליון אי אפשר להעביר את ביטוח החיים לביטוח משכנתא? (שהמוטב יהיה הבנק ולא היורשים?)

מה הסיבה שאתה רוצה לעשות דבר כזה?

מצבך הבריאותי השתנה משמעותית מאז שעשית את הביטוח הקיים? או שהזדקנת מאוד?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

יש לי ביטוח חיים.

במידה ואצטרך לקחת משכנתא מעניין אותי אם אוכל להשתמש בביטוח חיים הנוכחי או צריך לעשות עוד ביטוח חיים למשכנתא

פורסם
לפני 15 שעות, עדי-אל כתב:

זה אומר שאם חו"ח יקרה לך משהו, המשפחה נשארת עם בית, ובלי שום דבר אחר.

אז עולה השאלה - למה יש לך את הביטוח חיים הקיים? (קירות אי אפשר לאכול)

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 36 דקות, עדי-אל כתב:

במידה ואצטרך לקחת משכנתא מעניין אותי אם אוכל להשתמש בביטוח חיים הנוכחי או צריך לעשות עוד ביטוח חיים למשכנתא

אז אלא אם השתנה מצבך וביטוח חדש יעלה לך יותר יקר, לא רואה סיבה לעשות את זה, אם זה בכלל אפשרי.

בביטוח חיים רגיל המוטבים הם מסוג "מוטב רגיל" ויש לזה משמעות חוקית מבחינת ירושה ומבחינת האפשרות לשנות מוטבים.

בביטוח משכנתא הבנק מוגדר כ"מוטב בלתי חוזר", מה שאומר שאי אפשר לבצע שינויים בביטוח ללא הסכמת הבנק.

אני לא יודע אם ניתן לשנות את סוג המוטבים בביטוח קיים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

יש גם לשים לב שהרבה פעמים ביטוח חיים כולל סכום חד פעמי במקרה פטירה, וגם תשלום חודשי לשארים.

זה של המשכנתא כולל רק סכום חד פעמי, לבנק, עבור כיסוי שארית המשכנתא

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 37 דקות, m3x7r3m3 כתב:

זה אומר שאם חו"ח יקרה לך משהו, המשפחה נשארת עם בית, ובלי שום דבר אחר.

אז עולה השאלה - למה יש לך את הביטוח חיים הקיים? (קירות אי אפשר לאכול)

אבל אפשר למכור קירות. 

לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

יש גם לשים לב שהרבה פעמים ביטוח חיים כולל סכום חד פעמי במקרה פטירה, וגם תשלום חודשי לשארים.

זה של המשכנתא כולל רק סכום חד פעמי, לבנק, עבור כיסוי שארית המשכנתא

אני חושב לעשות דבר כזה

יש לי ביטוח חיים שאני מקבל הכל כקצבה (אבל אני חושב לעשות חצי חד פעמי וחצי כקצבה)

בגלל זה שאלתי את השאלה הזאת

(המצב הבריאותי לא השתנה)

לפני 23 שעות, עדי-אל כתב:

פורסם
לפני 1 דקה, עדי-אל כתב:

אבל אפשר למכור קירות. 

אכן, השאלה אם משפחה שאיבדה את האב בנויה להתמודד עם מכירת הקירות, וקנייה של משהו זול יותר / מעבר לשכירות.

לפני 2 דקות, עדי-אל כתב:

אני חושב לעשות דבר כזה

יש לי ביטוח חיים שאני מקבל הכל כקצבה (אבל אני חושב לעשות חצי חד פעמי וחצי כקצבה)

בגלל זה שאלתי את השאלה הזאת

(המצב הבריאותי לא השתנה)

השאלה מה המטרה של הביטוח.

בד"כ המטרה של הביטוח היא לעזור למשפחה להתמודד עם המכה שבאובדן האב וההוצאות המיידיות והטלטלה של האובדן (חד פעמי), וגם לעזור למשפחה להתמודד עם אובדן של מפרנס עיקרי (או לכל הפחות 50% מההכנסה) - קצבה חודשית.

אם נוסיף לזה שנדמה לי שהמשכנתא הממוצעת עומדת על למעלה ממיליון שקל, וביטוח חיים ממוצע עומד על סכום חד פעמי של כחצי מיליון, אתה תצטרך להגדיל משמעותית את הסכום החד פעמי

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...