Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, WideFocus כתב:

המילטון...אחרי שמונה שנים עם מכונית שמתנהגת באופן מסוים (פחות או יותר) שהוא התרגל אליו, אני מאמין שקשה לו להתרגל או לשנות את סגנון הנהיגה למכונית החדשה. בייחוד שלמרצדס הזו יש בעיות התנהגות לא פתורות עדיין, אז היא דורשת צורת נהיגה קצת שונה - לדוגמא בלימה ממהירות גבוהה דורשת הדרגתיות בעוצמה כדי שהזנב יתייצב מהפורפויסינג שלפני הבלימה (קפיצות או איך שלא קוראים לזה בעברית). זה לפי הפירשונים בסקיי ספורט. אני מאמין שיש להם עוד כל מיני מוזרויות כאלה.

לדעתי זה מראה כמה קשה להתרגל למכונית פורמולה1 אחרת אחרי הרבה שנים עם מכונית זהה, והיו עוד שתי דוגמאות כאלה בשנים האחרונות - ווטל ב-2015 אחרי 4 אליפויות התקשה בדור החדש של מכוניות ההייבריד וגם התקשה מול ריקאדו שצטרף לקבוצה כנהג שני.

שומכר חזר ב2010 לפורמולה1 למרצדס והתקשה גם כן, אפילו מול הנהג השני של הקבוצה.

אחרי המירוץ בבאקו, שהמילטון בקושי הצליח ליישר את הגב אחרי שיצא מהמכונית, וראסל שקצת משפיל אותו עם תוצאות לא רעות מתחילת העונה... יש ליהרגשה שהוא מתחיל לחשוב על פרישה

הturbo hybrid era התחיל ב2014 , וב2015 פטל בכלל היה בפרארי וכמעט לקח איתם את האליפות עולם החמישית שלו, ובכלל דניאל וקביאט נהגו ברד בול ב2015.

בנוסף לזה, הוא עדיין מצליח לגרור את האסטון מרטין העגלה הזאת לP6. מה שאומר שהוא עדיין לא איבד את זה, ובמכונה הנכונה הוא היה במיקום הרבה יותר גבוה.

@Igalz

יש פה כל מיני פיזיקה מאחורי זה ,אבל בגדול כל עניין הקפיצות נגרם בעקבות עיצוב של הunderbody של המכוניות.

בלי קשר לזה , מרצדס בתחילת השנה עשו טרולינג כשהציגו מכונית אחרת (עם sidepods) מאשר אותה מכונית (בלי sidepods) שהם הופיעו איתה במבחנים בברצלונה.

פעם ראיתי סרטון של מומחה אווירודינמיקה שעבד פעם בf1 שמסביר למה העיצוב בלי sidepods (כונסי אוויר) יותר חכם ויעיל.

עריכה אחרונה על ידי FlicK
  • אהבתי 1

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, WideFocus כתב:

נראה לי דווקא די משפיל...בייחוד מול נהג של שנה על הכביש עם רכב תחרותי

image.thumb.png.e4ffb442cffb6a482c4e7789cdb570fb.png

מי שנה על הכביש? ראסל בעונה רביעית שלו בפורמולה 1 והוא אחד הצעירים המבטיחים ב F1. לא סתם קיבל את המקום שלו במרצדס, הוא דור ההמשך.

קראת בכלל את מה שכתבתי?

לפני כשעה, FlicK כתב:

@Igalz

יש פה כל מיני פיזיקה מאחורי זה ,אבל בגדול כל עניין הקפיצות נגרם בעקבות עיצוב של הunderbody של המכוניות.

בלי קשר לזה , מרצדס בתחילת השנה עשו טרולינג כשהציגו מכונית אחרת (עם sidepods) מאשר אותה מכונית (בלי sidepods) שהם הופיעו איתה במבחנים בברצלונה.

פעם ראיתי סרטון של מומחה אווירודינמיקה שעבד פעם בf1 שמסביר למה העיצוב בלי sidepods (כונסי אוויר) יותר חכם ויעיל.

בדיוק אותם מומחי אווירודינמיקה אחרי הטסטים ולפני תחילת העונה אמרו שמרצדס ייצרו רכב מנצח ופרארי הולכים להיכשל.

אבל כפי שאנחנו רואים המומחים והסימולציות לפעמים טועים. 

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

להזכירך מקלארן הפציצו במבחנים ותראה אותם היום , לא מסוגלים לעקוף את אלונוסו עם DRS פתוח ביישורת של 2 ק"מ.

פרארי גם במבחנים הפציצו לכן קשה להאמין שמישהו אמר עליהם שהם הולכים להיכשל.

עיקר הבעיה של מרצדס זה לא העיצוב של הsidepods , אלא עניין הקפיצות שגורם להם לאבד מהירות (שקשור לריצפה של המכונית).

עריכה אחרונה על ידי FlicK

פורסם

באמת לא זכור לי שמקלארן הפציצו במבחנים, רק זוכר שהיו להם מלא בעיות טכניות.

אני כן זוכר כתבות עם Gary Anderson שהסביר מדוע מרצדס הולכים להפציץ עם הקונספט שלהם ופרארי לא יוכלו להתמודד על אליפות (מבחינתם זה אומר להיכשל).

לא זכור לי באילו שלבים בדיוק זה נאמר (האם בין טסטים של ברצלונה ובכריין או אחריהם, לא מוצא את הכתבות כרגע).

יש הטוענים כי חוסר סיידפודס מגביר את הבעיה של הקפיצות.

הקפיצות לא גורמות בצורה ישירה להורדת הקצב של המכונית, יותר בצורה עקיפה.

בגלל הקפיצות הם לא מסוגלים להנמיך את המכונית למרווח מהקרקע שדרוש בשביל שכל האווירודינמיקה תעבוד כמו שתוכננה.

פורסם
בתאריך 13.6.2022 בשעה 21:54, FlicK כתב:

הturbo hybrid era התחיל ב2014 , וב2015 פטל בכלל היה בפרארי וכמעט לקח איתם את האליפות עולם החמישית שלו, ובכלל דניאל וקביאט נהגו ברד בול ב2015.

בנוסף לזה, הוא עדיין מצליח לגרור את האסטון מרטין העגלה הזאת לP6. מה שאומר שהוא עדיין לא איבד את זה, ובמכונה הנכונה הוא היה במיקום הרבה יותר גבוה.

כן טעות שלי, התכוונתי לעונה 2014 של ווטל, לא 2015 - הוא הושפל ע"י ריקארדו באותה שנה.

אגב ב-2015 עם פרארי, האיום שלו על מרצדס היה זניח...ניצח רק בשלושה מרוצים כל העונה. בכללי הוא איבד את זה מבחינתי ב-2018 כשהיה לו סיכוי אדיר לקחת אליפות עם פרארי אבל פספס את זה בגדול.

וב - 2019\2020 לקלר כבר הוכיח שווטל איבד את זה

בתאריך 13.6.2022 בשעה 23:06, Lauri Törni כתב:

מי שנה על הכביש? ראסל בעונה רביעית שלו בפורמולה 1 והוא אחד הצעירים המבטיחים ב F1. לא סתם קיבל את המקום שלו במרצדס, הוא דור ההמשך.

קראת בכלל את מה שכתבתי?

ציינתי - נהג של שנה על הכביש עם רכב תחרותי

ב 3 שנים שלפני, הוא היה עם וויליאמס - רכב בלתי תחרותי בעליל. אז בשנה הראשונה שלו עם רכב תחרותי והוא משפיל את לואיס...זאת הייתה הנקודה שלי בהקשר של נהג GOAT שמתקשה לשנות את סגנון הנהיגה למכונית חדשה\שונה.

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מוזר שאף אחד לא הקפיץ,

אוטוטו מתחילה העונה החדשה וכבר כמה קבוצות הציגו את המכוניות החדשות,חוץ מרד בול שבחרו להציג את הRB19 שהיא בעצם RB18 עם אותו ליברי משעמם שהם רצים איתו כבר שנים,נראה שפשוט כולם העתיקו את ה RB18 , מחר מרצדס מציגים את הרכב שלהם ומעניין מאוד אם הם ימשיכו באותו עיצוב של שנה שעברה עם חוסר הsidepods,

לטענתם הם יודעים מה הבעיה כבר משנה שעברה, פשוט לא יכלו לתקן בגלל ההגבלת תקציב.

אולי פרארי לא חזקים באסטרטגיה או באמינות של המנועים שלהם , אבל דאמ הם יודעים לעצב מכונית F1.

פורסם
לפני 17 שעות, FlicK כתב:

אולי פרארי לא חזקים באסטרטגיה או באמינות של המנועים שלהם , אבל דאמ הם יודעים לעצב מכונית F1.

+ מכונית שלפי הצילומים אין לה Porpoising שזה מעניין בפני עצמו.

אבל אחרי כל כך הרבה שנים של ציפיה, כבר אין אמונה בפרארי :(

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

מה אומרים, מקלארן משיגה את רדבול ביצרנים? מקס יביא עוד אליפות?

אשמח לשמוע מה אתם חושבים.

סך הכל עונה מעניינת ומלאה בהפתעות.

יום טוב גם לך

פורסם

התשובה סביר להניח שכן לשתי השאלות שלך.

הפער בין מקלארן לרדבול קטן, ועם הביצועים העדיפים של מקלארן יהיה להם קל לצמצם אותו. נשארו עוד 9 מרוצים כשהפער הוא של 30 נקודות, אם מקלארן תקבל בתוחלת טיפה מעל 3 נקודות יותר מרדבול בכל מירוץ היא תשיג אותם. ועם הפער בביצועים נראה שהפער בנקודות בכל מירוץ יהיה אף גדול יותר - סביר שגם לנדו יעקוף את מקס, וגם אוסקר את צ'קו. אבל הספרינט יכול לייצר קצת סטייה מהקו הזה.

לעומת זאת, בנהגים, הפער בין לנדו למקס גדול יותר, ולכן יותר קשה לי לדמיין מצב שלנדו ישיג אותו. גם אם נניח שבכל מירוץ מעכשיו לנדו ייקח מקום ראשון ומקס שני (ונתעלם מספרינטים בהם החסרון של רדבול פחות בולט/לא קיים לעומת מקלארן), הרי שאנחנו מגיעים לצמצום של 63 נקודת, בעוד שהפער כרגע עומד על 70 נקודות. לנדו צריך לדאוג לנצח בכל מירוץ (מה שכנראה לא ייקרה), ולקוות שדברים ישתבשו למקס יותר. הסיכוי שלנדו ייקח אליפות קיים, אבל לא הייתי שם על זה כסף.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, Igalz כתב:

מה אומרים, מקלארן משיגה את רדבול ביצרנים? מקס יביא עוד אליפות?

אשמח לשמוע מה אתם חושבים.

סך הכל עונה מעניינת ומלאה בהפתעות.

מקלארן נראים מצוין, 2 נהגים מאד מוכשרים עם רכב מאד תחרותי. 

לא רואה את נוריס משיג את ורסטפן, אבל אליפות היצרנים כנראה תלך למקלארן.

פרארי יציבים מאד, יהיה מעניין לראות תחרות בינם לבין מרצדס.

• אהבתי 1

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...