Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שוק יד 2 יורד מהפסים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1250 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המצב ממש מורכב - ראב 4 אין להשיג במשך חודשים רבים אבל לקסוס מקבילה יש במלאי. חבר רכש לפני כחודש. והמחיר גם לא כזה הפרש בשמיים בשביל המותג.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תגובות 514
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רק שלקסוס לא מחזיקים שום דבר שדומה לשימושיות של RAV4 ..

כן, יש להם רכבים גדולים והכל,

אבל דין RAV4 לא כדין NX (או RX אם נסחפים)... אין להשוות בשימושיות ובטח לא במחיר:

RAV4 מאובזר ברמה הגבוהה ביותר עם 4X4 יעלה 260K 

NX מאובזר ברמה הגבוהה ביותר (יש רק 2 גם ככה) עם AWD יעלה 324K

וברור לנו עם מה תעדיף להיכנס לשבילים סבירים..

שניהם אגב, בינוניים בתחום של AWD לעומת סובארו למשל, 

ואם כבר סובארו, אני אהיה עדין...

אין להם מה למכור בישראל בגלל יבואן מנותק שמביא לכאן רמות גימור בזויות, עם מנועים חלשים, במחיר שלא קשור לכלום,

מביאים לפה אאוטבק "לוקשורי" עם ברושור מלא בתמונות אמריקאיות ומנוע שאין אמריקאי שפוי שיקנה,

2.4/2.5 ליטר אטמוספרי רועש וחלש, עם 25 קג"מ, שזוחל מ-0-ל-100 ב-10+ שניות עם תיבת CVT
במקום, 2.4 ליטר טורבו,  עם 38+ קג"מ שאשכרה יזיז את החיה הזו (ועל אופציות ואפשרויות ותוספות אני לא מדבר),

ואם רוצים משהו יוצר "עממי" אז אין פה את הקרוסטרק עם מנוע 2.5 ליטר, רק 2 ליטר... כי? לא יודע...

ועל WRX בדור האחרון שלה שנתפסת כמכונית מעולה בחו"ל אין על מה לדבר, פחדנות נטו.

בקיצור,

יבואן או יד 2, צריך לבחור היטב, או להיות סבלניים,

לפחות ממה שאני חוויתי, הסבלנות משתלמת, כנראה שלרוב הישראלים - פחות בא לחכות.

• רעיון טוב! 2

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

הלקסוס עלתה 285K ה ראב 4 היה 235K והספקה בעוד 8-12 חודשים.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Super_T כתב:

רק שלקסוס לא מחזיקים שום דבר שדומה לשימושיות של RAV4 ..

כן, יש להם רכבים גדולים והכל,

אבל דין RAV4 לא כדין NX (או RX אם נסחפים)... אין להשוות בשימושיות ובטח לא במחיר:

RAV4 מאובזר ברמה הגבוהה ביותר עם 4X4 יעלה 260K 

NX מאובזר ברמה הגבוהה ביותר (יש רק 2 גם ככה) עם AWD יעלה 324K

וברור לנו עם מה תעדיף להיכנס לשבילים סבירים..

שניהם אגב, בינוניים בתחום של AWD לעומת סובארו למשל, 

ואם כבר סובארו, אני אהיה עדין...

אין להם מה למכור בישראל בגלל יבואן מנותק שמביא לכאן רמות גימור בזויות, עם מנועים חלשים, במחיר שלא קשור לכלום,

מביאים לפה אאוטבק "לוקשורי" עם ברושור מלא בתמונות אמריקאיות ומנוע שאין אמריקאי שפוי שיקנה,

2.4/2.5 ליטר אטמוספרי רועש וחלש, עם 25 קג"מ, שזוחל מ-0-ל-100 ב-10+ שניות עם תיבת CVT
במקום, 2.4 ליטר טורבו,  עם 38+ קג"מ שאשכרה יזיז את החיה הזו (ועל אופציות ואפשרויות ותוספות אני לא מדבר),

ואם רוצים משהו יוצר "עממי" אז אין פה את הקרוסטרק עם מנוע 2.5 ליטר, רק 2 ליטר... כי? לא יודע...

ועל WRX בדור האחרון שלה שנתפסת כמכונית מעולה בחו"ל אין על מה לדבר, פחדנות נטו.

בקיצור,

יבואן או יד 2, צריך לבחור היטב, או להיות סבלניים,

לפחות ממה שאני חוויתי, הסבלנות משתלמת, כנראה שלרוב הישראלים - פחות בא לחכות.

בהנחה שיש ביקוש גבוהה לדגם הטורבו של האאוטבק ובמצב כרגע בעולם בכלל לא בטוח שסמל"ת יכולים לקבל הקצאות כפי שלמשל כרגע לפחות אין הקצאות ל BRZ.
מה חסר לך ברמות הגימור שאתה קורא להן בזויות?

אם ה2.5 חלש ורועש אז למה אתה מתלונן על זה שהוא לא מוצע בקרוסטרק? 
ממה שאני זוכר בנסיעה על הB4 שהיתה לאבא שלי הוא היה לא חלש ולא רועש (והרעש שלו נחמד).
WRX הלוואי ויביאו, לא ברור לי למה לא. הרי STI היו מביאים וליבואן יש היסטוריה די טובה עם רכבי נישה

ואגב, כשאבא שלי פרסם את הB4 למכירה (יד1 פמריום 2017)  גם הוא בקושי קיבל טלפון. 

עריכה אחרונה על ידי mcshmupi

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, ALÞћÃ כתב:

זו גם דעתי. עם זאת, המשוקלל של הרכב בלוי איזאק תפח הבוקר (1.7) ב 4K, אז כעת אני "גרידי-lite".

שלי קומפורט 2015 מנוע 1.5 עלתה החודש בעוד אלפייה - ומסכמת עליה של כ 11 אלף בשנה האחרונה עד למשוקלל של 70 אלף. קניתי אותה לפני שנה בפחות ממחיר משוקלל.

כנראה שיצחק לוי לא מבקר ביד 2 ולא יודע שהרכבים תקועים בלוחות שבועות..

עריכה אחרונה על ידי LEGACY 1.8

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

התגובה ארוכה לא כי אני כועס עליך, פשוט הרמת לי לפרוק על דברים שמציקים לי - אתה אחלה :-)

לפני 6 שעות, mcshmupi כתב:

בהנחה שיש ביקוש גבוהה לדגם הטורבו של האאוטבק ובמצב כרגע בעולם בכלל לא בטוח שסמל"ת יכולים לקבל הקצאות כפי שלמשל כרגע לפחות אין הקצאות ל BRZ.

ידידי, מעולם לא היתה בישראל האופציה להזמין את מנוע ה-2.5/2.4 טורבו של סובארו שמגיע ברכבים בארה"ב, ברכבי השטח לפחות,

לפחות לא מאז הפורסטר XT טורבו שהיתה פה לפני עידן ועידנים וגם במספרים לא גדולים במיוחד,

זו לא היתה אופציה פה ב-8 שנים האחרונות, אשמח להיות מתוקן ולאכול את הכובע, תאמין לי. אפילו אביא את המלח בעצמי. 😏

לפני 5 שעות, mcshmupi כתב:

מה חסר לך ברמות הגימור שאתה קורא להן בזויות?

מציע לך להיכנס לאתר סובארו האמריקאי, כל תוספת אפשרית וכמויות של רמות גימור שמבלבלות לך את העיניים - 

שים לב למה שהולך שם, תחזור ומבחינתי נפתח שרשור שלם על איך חלק גדול מהיבואים עושים מהלקוח בארץ צחוק,

אני אשמח לדון בזה איתך, ברצינות. בקטע הזה סובארו מדהימים בארה"ב.

אם ה2.5 חלש ורועש אז למה אתה מתלונן על זה שהוא לא מוצע בקרוסטרק? 

כי ה-2.5 הזה על קרוסטרק, מבחינת הנתונים וגודל הרכב, הוא שיפור ואשכרה יכול להביא את הרכב הזה לביצועים יפים ביחס לרכב קרוס אובר דמוי ג'יפון שעושה בשטח צחוק מהרבה רכבים שיקרים ממנו בהרבה, תאמין לי, אם יש משהו מרשים זו היכולת של מערכת ה-4*4 של סובארו, ואני לא "סובי-פאנבוי".

WRX הלוואי ויביאו, לא ברור לי למה לא. הרי STI היו מביאים וליבואן יש היסטוריה די טובה עם רכבי נישה 

לא רק לך לא ברור, גם לי, גם לעוד מאות רוכשים פוטנציאלים בישראל,

הבעיה של היבואנים - זה פחד,

במקום לאפשר הזמנות למי שיכול להרשות לעצמו ולהיות אשכרה יבואן שמייבא רכבים מסוג מסויים ברמת גימור מסויימת,

יש פה חבורת אנשי עסקים שהלקוח הוא האחרון שמעניין אותם.

😐

הנושא הזה עלה בדיון אחר שניהלנו פה בעבר על רמות גימור ומה מקבלים בהן בארץ לעומת חו"ל (לאו דווקא ארה"ב),

היגענו לשם לרמות פירוט גבוהות של איך דופקים אותנו פה, תאמין לי.

רוצה להבין מהו פחד של יבואן? 😏

- תשאל את יבואן טויוטה למה הוא בורח מכל דבר ספורטיבי מאז היאריס ספורט שהיתה פה בכמויות קטנות ולמה אין בארץ סופרה מהדור החדש או כל דבר עם התג של GR עליו (כיום בעולם לפחות שני דגמים אם לא שלושה...)

- תשאל את יבואן פורד למה בקושי היו פה פוקוס ST או RS? (ועל הדרך תשאל למה צריך למכור שלוש כליות בשביל ברונקו)

- תשאל את יבואן סובארו למה אין פה WRX , שהוא דגם שהרבה יותר אנשים יכולים להרשות לעצמם מ-STI, כבר שנים - רק STI היו פה (וברזים כמובן).

רוצה עוד? כי יש... מלא...

אפילו שאני עכשיו מחכה לרכב השני שלי של צ'מפיון,

הייתי מת לדעת למה אין פה לא מעט זמן S3, SQ3, GOLF GTI CLUBSPORT ושאר דגמי ספורט שניתן היה בשמחה להביא והיה מי שיקנה, למה להביא רק דגמי RS שעולים הרבה יותר?

- תשאל את יבואן הונדה למה לא הביאו לפה את הסיוויק SI באף פ**ינג שלב?

התשובות שבדרך כלל עולות? 🤔

בישראל, יש שוק קטן יחסית, היבואנים חושבים שאנחנו בשנת 1992 ואנשים לא יודעים מה יש בעולם עד שלא מגיע מגאזין של Car and Driver לדוכנים,

אז זהו, שזו 2022 (כן יודע, היתה קורונה..) -

יש פה ים כסף בארץ - בדיוק, אגב, מה שהשרשור הזה בא ומראה - 

תנו לאנשים להזמין מה שבא להם, שיחכו חצי שנה, אבל שינהגו במה שהם רוצים, ולא בגרסת דיאט שמישהו החליט עבורם שהיא הטובה ביותר.

מבטיח לך,

אם היו מאפשרים פה להזמין רכבים בהזמנה אישית ולא ביבוא מקביל או מיוחד, דבר שמפחיד לא מעט לקוחות, גם עבור מכוניות שלא עולות חצי מיליון שקל וצפונה - היה פה שוק רכב אחר ולא עם שחושב שהוא "הביא אותה בשיחוק" כי יש לו רכב ליסינג פח מהעבודה,

מי יודע, אולי היתה פה תרבות מוטורית. 

🙂

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 5

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, Super_T כתב:

התגובה ארוכה לא כי אני כועס עליך, פשוט הרמת לי לפרוק על דברים שמציקים לי - אתה אחלה :-)

ידידי, מעולם לא היתה בישראל האופציה להזמין את מנוע ה-2.5/2.4 טורבו של סובארו שמגיע ברכבים בארה"ב, ברכבי השטח לפחות,

לפחות לא מאז הפורסטר XT טורבו שהיתה פה לפני עידן ועידנים וגם במספרים לא גדולים במיוחד,

זו לא היתה אופציה פה ב-8 שנים האחרונות, אשמח להיות מתוקן ולאכול את הכובע, תאמין לי. אפילו אביא את המלח בעצמי. 😏

מציע לך להיכנס לאתר סובארו האמריקאי, כל תוספת אפשרית וכמויות של רמות גימור שמבלבלות לך את העיניים - 

שים לב למה שהולך שם, תחזור ומבחינתי נפתח שרשור שלם על איך חלק גדול מהיבואים עושים מהלקוח בארץ צחוק,

כי ה-2.5 הזה על קרוסטרק, מבחינת הנתונים וגודל הרכב, הוא שיפור ואשכרה יכול להביא את הרכב הזה לביצועים יפים ביחס לרכב קרוס אובר דמוי ג'יפון שעושה בשטח צחוק מהרבה רכבים שיקרים ממנו בהרבה, תאמין לי, אם יש משהו מרשים זו היכולת של מערכת ה-4*4 של סובארו, ואני לא "סובי-פאנבוי".

במקום לאפשר הזמנות למי שיכול להרשות לעצמו ולהיות אשכרה יבואן שמייבא רכבים מסוג מסויים ברמת גימור מסויימת,

😐

הנושא הזה עלה בדיון אחר שניהלנו פה בעבר על רמות גימור ומה מקבלים בהן בארץ לעומת חו"ל (לאו דווקא ארה"ב),

- תשאל את יבואן טויוטה למה הוא בורח מכל דבר ספורטיבי מאז היאריס ספורט שהיתה פה בכמויות קטנות ולמה אין בארץ סופרה מהדור החדש או כל דבר עם התג של GR עליו (כיום בעולם לפחות שני דגמים אם לא שלושה...)

- תשאל את יבואן פורד למה בקושי היו פה פוקוס ST או RS? (ועל הדרך תשאל למה צריך למכור שלוש כליות בשביל ברונקו)

- תשאל את יבואן סובארו למה אין פה WRX , שהוא דגם שהרבה יותר אנשים יכולים להרשות לעצמם מ-STI, כבר שנים - רק STI היו פה (וברזים כמובן).

הייתי מת לדעת למה אין פה לא מעט זמן S3, SQ3, GOLF GTI CLUBSPORT ושאר דגמי ספורט שניתן היה בשמחה להביא והיה מי שיקנה, למה להביא רק דגמי RS שעולים הרבה יותר?

בישראל, יש שוק קטן יחסית, היבואנים חושבים שאנחנו בשנת 1992 ואנשים לא יודעים מה יש בעולם עד שלא מגיע מגאזין של Car and Driver לדוכנים,

תנו לאנשים להזמין מה שבא להם, שיחכו חצי שנה, אבל שינהגו במה שהם רוצים, ולא בגרסת דיאט שמישהו החליט עבורם שהיא הטובה ביותר.

מבטיח לך,

אם היו מאפשרים פה להזמין רכבים בהזמנה אישית ולא ביבוא מקביל או מיוחד, דבר שמפחיד לא מעט לקוחות, גם עבור מכוניות שלא עולות חצי מיליון שקל וצפונה - היה פה שוק רכב אחר ולא עם שחושב שהוא "הביא אותה בשיחוק" כי יש לו רכב ליסינג פח מהעבודה,

🙂

סובארו ביטלו את הפורסטור טורבו לפני 4 שנים (לא סגור על מתי הפסיקו לייבא)
https://www.torquenews.com/1084/subaru-gives-3-reasons-why-they-axed-popular-forester-20xt

יבואן טויוטה (או סוזוקי ) לדעתי פשוט לא רוצים להתעסק בזה, זה לא שווה להם את הטרחה. 
פבל דיבר פעם על פורד ואמר שכשהם כן נכנעו ללחץ והביאו לארץ פוקוס ST אז אף אחד לא קנה.
תראה את פיג'ו: הם הביאו 208 ו 308 GTI במחירים אטרקטיביים ולא בדיוק הציפו את כבישי ישראל.
לגבי הסיוויק SI לדעתי האפשרות לייבא אותה נפתחה רק לא מזמן אם אישור התקינה האמריקראית וגם שם היבואן כנראה מניח שאין לזה ביקוש. 
סיוויק רגילה הגיעה עם גיר רגיל, אותו מנוע 1.5 טורבו (20 כ"ס פחות) במחיר סביר ובקושי מכרה וה SI תהייה יקרה יותר 
לגבי דגמי ספורט של קבוצת פלקסווגן אני באמת לא יודע אבל בהתחשב בזה שיש להם היסטוריה של דגמי ספורט מה שלא מגיע כנראה לא מגיע בגלל חוסר כדאיות והקצעות ולאו דווקא כי "לא בא להם"
הרי היו פה בעבר גם דגמי S של אאודי.

בארץ אולי יש "ים כסף" (אבל בידיים של מי?) אבל אין פה תרבות מוטורית. מסלולים נפתחו פה אתמול, ליגות מרוצים לא היו כאן.
בהשוואות לOECD אין לנו כח קניה רב כי המיסים שלנו הרבה יותר גבוהים והמשכורות לא 
image.thumb.png.f85d5114bc837d39e0f48e1c70c87190.png 

עריכה אחרונה על ידי mcshmupi

פורסם

מקווה שלא נשנה את נושא השרשור - למרות שהכל קשור פה בסופו של יום לשוק היד השניה ומצבו כרגע - אז יאללה... :-)

לפני 4 שעות, mcshmupi כתב:

סובארו ביטלו את הפורסטור טורבו לפני 4 שנים (לא סגור על מתי הפסיקו לייבא)

כנראה שהרבה קודם, יש פה כמה חברי פורום שיכולים לעזור עם זה, אולי @PriceDevil יודע..

יבואן טויוטה (או סוזוקי ) לדעתי פשוט לא רוצים להתעסק בזה, זה לא שווה להם את הטרחה. 
פבל דיבר פעם על פורד ואמר שכשהם כן נכנעו ללחץ והביאו לארץ פוקוס ST אז אף אחד לא קנה.
תראה את פיג'ו: הם הביאו 208 ו 308 GTI במחירים אטרקטיביים ולא בדיוק הציפו את כבישי ישראל.
לגבי הסיוויק SI לדעתי האפשרות לייבא אותה נפתחה רק לא מזמן אם אישור התקינה האמריקראית וגם שם היבואן כנראה מניח שאין לזה ביקוש. 
סיוויק רגילה הגיעה עם גיר רגיל, אותו מנוע 1.5 טורבו (20 כ"ס פחות) במחיר סביר ובקושי מכרה וה SI תהייה יקרה יותר 
לגבי דגמי ספורט של קבוצת פלקסווגן אני באמת לא יודע אבל בהתחשב בזה שיש להם היסטוריה של דגמי ספורט מה שלא מגיע כנראה לא מגיע בגלל חוסר כדאיות והקצעות ולאו דווקא כי "לא בא להם"
הרי היו פה בעבר גם דגמי S של אאודי.

אשתדל לענות לך לפי הסדר:

-- מה זאת אומרת "לא רוצים להתעסק עם זה"? 
הם יבואנים, זו העבודה שלהם להתעסק עם זה 🤯

טויוטה פחדנים במיוחד, לא נוגעים עם הזרת ברכבים הספורטיבים של היצרן, בזמן שבעולם גרסאות ה-GR עושות ברדק חיובי בכל מקום, פה הביאו אחת של בעל סוכנות טויוטה והוא שילם עליה הון במקום שיכניסו את זה לרשימת ההזמנות, למה לקרסו זה עובד עם המגאן ולטויוטה זה לא? 🙂

-- יש לי חבר שנהג בפוקוס ST סטיישן, רכב מגניב ברמות על, אני לא יודע למה לא קנו - אולי כי לא שיווקו את זה כמו שצריך? אני זוכר את השיווק של סדרת הטורבו של שברולט כשהם "טירבתו" את כל הליין שלהם - זה היה בטלויזיה נון-סטופ.

-- היו דיי הרבה 208 ו-308 GTI בכבישים, עד היום אלו רכבים מבוקשים, ובתור אחד שנהג ב-308GTI אני יכול לומר לך שזה רכב מגניב ברמות, ואם בפיז'ו לא היתה חבורת חובבנים והנושא היה משווק כמו שצריך - אז ה-308GT היתה נמכרת פה כמו לחמניות 😎

שוב, חוזרים ליבואנים והיכולות שלהם והרצון שלהם.

-- הסיוויק SI שווקה גם באירופה (בריטניה למשל) כ-TYPE S בעבר הרחוק, לגבי הדגם ממתיחת הפנים של 2016-7 אני חושב לא היגיעה לאירופה, מצד שני יש פה רכבים שמגיעים עם תקינה אמריקאית, הקרוסטרק של סובארו למשל ולדעתי גם קיה מביאים רכבים עם אבזור אמריקאי.. אז אם רוצים - אפשר, פשוט (שוב) לא רוצים, לפחות את ה-טייפ R הביאו.

-- לגבי צ'מפיון, על זה אני מדבר - היו פה דגמי S, למה לא להביא שוב? למה ללכת על RS ולתמכר אותם במחיר דירה?

בארץ אולי יש "ים כסף" (אבל בידיים של מי?) אבל אין פה תרבות מוטורית. מסלולים נפתחו פה אתמול, ליגות מרוצים לא היו כאן.
בהשוואות לOECD אין לנו כח קניה רב כי המיסים שלנו הרבה יותר גבוהים והמשכורות לא 

יש כסף להמון אנשים, תאמין לי, הכל עניין של לאן אתה מתעל אותו. 😏

האם תשקיע ברכב טוב, או בלקפוץ מעל לפופיק ברכישת הדירה שלך?

כדוגמה, כל זוג צעיר קונה היום דירה של 5 חדרים, "שיהיה עוד חדר", לא מעט חברים שלי עשו את זה,

גם אם יש לכם 2 ילדים דירת 4 חדרים תספיק, אבל לא, קונים דירות ענקיות, מוציאים כסף בלי לחשוב, טיסות לחו"ל בהלוואות, מוצרים חומריים כאילו אין מחר,

והרכב? מה שמלווה אותך כל יום ובסופ"שים,

לוקחים ליסינג מהעבודה (ונעזוב לרגע אם זה כלכלי לכולם או לא - כנראה שלא) או ליסינג פרטי של רכב פשוט כזה או אחר.

ההבדל במחיר שבין רכישה של דירת 5  חדרים ל-4 חדרים יכול לכסות אחלה רכב ככל הנראה..

עכשיו, בוא נאמר שמבחינתנו, כאן בפורום הרכב, יש לחלק גדול מאיתנו חשיבות לרכב שבו אנו נוהגים, מצד שני, לא כולם ככה בחוץ,

אני מקבל את זה,

אבל - 

אני חייב לומר לך שיש פה תרבות מוטורית

אולי היא לא ענפה כמו בגרמניה או ארה"ב, אולי אין פה מפגשים ואירועים ברמה של Wörthersee או SEMA,

אבל הייתי בלא מעט מפגשי Cars and Coffee בוריאצייה ישראלית שהיתה על הכייפק

הייתי במפגשי ערב, מפגשי לילה, נהיגות בוקר מוקדמות ומה שתרצה, 

הכל קיים, כולל טיולים של חבורות נהגים שהם חברים, או בעלי אותו סוג רכב (למשל מועדון אלפא..), ימי מסלול, פתוחים, סגורים, פרטיים, ללקוחות מסויימים, מה שתבקש - יש 👍 ולא משנה אם הרכב שלך מהסוכנות או יד שניה.

הכל עניין של שיווק, רצון וקהל יעד -

בעיני, כל עוד הנושא המוטורי ישווק כמוצר למשוגעים לדבר - כך הוא יישאר - נישתי,

ברגע שיפתחו את זה ויהיו פה מהלכים רציניים של יבואנים, כמו למשל ההצהרה של יבואן יונדאי להביא לפה את סדרת N לארץ - שוב, באופן מסודר, אפשר יהיה לשנות.

לומר אי-אפשר - תמיד אפשר, 

לשנות חשיבה של אנשים ולגרור אחריך אנשים לתוך השיגעון המוטורי שלך ולגרום להם לאהוב, בדרכם שלהם, את הנושא - זה מאתגר, אבל זה כייף גדול שמקרב אנשים ויכול להביא לשינוי אמיתי, אחרי הכל - תראה את הפורום פה, יש לא מעט מאיתנו.

🙃

פורסם
לפני 19 שעות, Super_T כתב:

😐

מבטיח לך,

🙂

דווקא קפוצת פולקסווגן היא הפעילה ביותר בתחום רכבי הנישה בישראל, ובשנים האחרונות לדוגמה ניתן להשיג את כל דגמי הביצועים של אאודי, כולל S3 שלא ברור לי מדוע כתבת ואין דגם SQ3, יש RS Q3 וגם את דגם זה אתה יכול לרכוש כיום. GTI CLUBSPORT? אתה זוכר את ההצלחה ההיסטרית של הגולף R בישראל? אז זה זה. 

טויוטה הביאה את ה- GT86 בעבר, בקושי מכרו, הם גם לא ממש יודעים איך למכור כאן רכבים מסוג זה, וסגרו את הבסטה בנושא של רכבי ספורט שוב. כמה ירכשו כאן יאריס GR במחיר של כ- 220,000 שקל? 

אפשר להמשיך ולהמשיך אבל בשורה התחתונה, תאפשר ליבואנים הסדירים לייבא רכב באותם התנאים של ייבוא מקביל, כלומר עם אפס אחריות בעצם, בלי מלאי חלקים, הכשרות וכו', ותראה שגם להם אין שום בעיה להזמין לך איזה רכב שתרצה. 

פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, ch2856 כתב:

דווקא קפוצת פולקסווגן היא הפעילה ביותר בתחום רכבי הנישה בישראל, ובשנים האחרונות לדוגמה ניתן להשיג את כל דגמי הביצועים של אאודי, כולל S3 שלא ברור לי מדוע כתבת ואין דגם SQ3, יש RS Q3 וגם את דגם זה אתה יכול לרכוש כיום. GTI CLUBSPORT? אתה זוכר את ההצלחה ההיסטרית של הגולף R בישראל? אז זה זה.  

אני מת שתגיד לי מתי נמכרה פה S3 או S4 מהיבואן, כי אני לא זוכר שזה היה בארבע חמש שנים האחרונות,

SQ3 הוא ממש לא RSQ3, בטח שלא במחיר.

לגבי הקלאבספורט של GOLF, היא עדיין לא R, ועובדה, נמכרו פה ים לאון קופרה וכיום קופרה לאון (ואטקה ופורמנטור VZ) עם המנוע הזה, או קרוב אליו, 

אז אפשר, אנשים יקנו, רק תביאו.

אני זוכר שטויוטה הביאו GT86, זה על משקל הברז שנמכרה פה לא רע, עניין של שיווק לקהל היעד הנכון,

אנחנו ב-2022, כבר עשור שדוחפים פה לאנשים לוריד באופן יומיומי פרסומות מכוונות פרסונלית, אז פה הבעיה?

לא קונה את זה, פשוט לא רוצים להשקיע. נקודה.

קל יותר למכור קורולה ו-RAV4, אז למה להתאמץ? זה הגיע למצב שאנשי מכירות בטויוטה לא קמים אליך בכלל כשאתה נכנס לסוכנות, קרה לי כשהאשה שקלה לקנות רכב של טויוטה, קרה לשני חברים וקרה להורים שלי, אולי זו סוכנות פה (מפרץ חיפה) ואולי זו גישה, אבל מבטיח לך שגישה כמו שהיתה כשהזמנתי את הקופרה שלי, ולפניה את הפולקסוואגן ובביקור הנימוסים שלי בג'נסיס - אין בטויוטה.

ועדיין, הרכבים שלהם נמכרים ביד שניה עם אחוזים פסיכים מעל למחירון, כנראה שהם עושים משהו נכון.

ויודע מה? 

כן,

אנשים יקנו יאריס GR ב-200K כי מי שמבין את ה-FUN FACTOR של הרכב, ירצה כזה.

אתה זוכר שיווק אגרסיבי של סדרת N של יונדאי בארץ? גם אני לא, אולי דף באיזה מגאזין (אם היה פה) בנושא, או באנר באתר "אוטו", 

עדיין, יש לי קולגה בעבודה שנוהג ב-i30N "סדאן", הוא מת על הרכב (אחד משניים בארץ בגרסה הזו) ונוהג בו כדיילי, לפניו היתה לו 208GTI, יש לו משפחה וילדים, ורחמנא ליצלן הוא נהנה ממה שהוא נוהג בו, כנ"ל חבר נוסף (חבר פורום) שעבר מ-208GTI ל-308GTI - הכל אפשרי.

לפני 21 דקות, ch2856 כתב:

כלומר עם אפס אחריות בעצם, בלי מלאי חלקים, הכשרות וכו'

אחריות היא חלק מהיותך יבואן, כנ"ל הכשרות,

המטרה היא לספק ללקוחות שלך פתרונות נכונים טכנית וחווית שירות לאחר הרכישה, 

לא מתאים? אל תהיה יבואן.

אני יודע שיעופו עלי בגלל הדוגמה - אבל,

אם שולחים נציג יבואן לשבת ב-BMW בחו"ל ולתפור גרסאות מיוחדות לשוק הישראלי של חלק גדול מהרכבים הפחות נפוצים שלהם (נגיד סדרה 4 זה מה שקופץ לי מהעת האחרונה) - אז בטח שיבואן כמו טויוטה שמוכר פי כמה וכמה יכול.

מה נעשה שבגלל שיווק ודעת קהל שעובר שטיפת מוח - יש פה יותר ריגוש מיונדאי היברידית מאשר מאחת עם תג N ספורטיבית,

היחידים שאני יכול לחשוב עליהם שעשו "רעש חיובי" עם נושא השיווק לאחרונה היו קופרה, פנטסטי בעיני. כן ירבו.

בסופו של דבר כולנו רוצים את אותו הדבר - שוק מלא אופציות שיהפכו לאחר מכן לאופציות ביד 2 למי שירצה, זו צריכה להיות מטרה שלנו כצרכנים - אם נפעיל לחץ על היבואנים - זה יקרה.

עריכה אחרונה על ידי Super_T
  • אהבתי 1

פורסם

אודי S3 יש כאן כבר שנים רבות, גם מהדגם החדש. אין כזה דגם SQ3 יש רק RS Q3. היה SQ5 שגם שווק בישראל בהצלחה יחסית, דגם SQ5 כבר מספר שנים עם דיזל בלבד באירופה ובארץ זה לא משהו שיכול להצליח. לא, אף אחד לא ישלם כאן על גולף קלאבספורט מחיר של כ-280 עד 300 אלף שקל כאשר יש להם קופרה זולה הרבה יותר, זה בדיוק מה שהיה עם הגולף R, אנשים פשוט רכשו S3 במקום במחיר דומה ועם הסמל הנכון יותר למרות שמדובר בדגמים עם אופי שונה (הגולף R הדוקה וחדה יותר). כמה גולף R פגשת לאחרונה בייבוא אישי? גם קלאספורט אפשר ואני די בטוח שלא נפגוש על כבישי ישראל ולו אחת כזו. 

היה בהחלט שיווק אגרסיבי לדגמי N של יונדאי, הלקוחות פשוט לא הגיעו. 

ולאחריות הזו יש מחיר לא קטן. תחשוב לדוגמה מה יהיה אם יבואן טויוטה צריך לשווק כאן את הסופרה. הרי זו BMW בכלל, זה אומר שלדגם אחד הוא צריך לצייד את המוסכים בציוד שאין להם, חלקים שאין להם והוא מיוחב לזה לפי חוק. אז מה הוא צריך את כאב הראש הזה בשביל 10 יחידות בשנה? אם הרגולטור היה מאפשר לדוגמה לצרכן לחתום שהוא מוותר על אחריות כזו של היבואן, אז ליבואן לא הייתה בעיה לשווק רכבי נישה, שיש לא מעט מהם שמגיעים בערוץ הייבוא האישי. 

אני מאמין בנוסף שאם המס על רכבים בישראל היה נורמלי יותר, אז גם המשוואה הזו הייתה משנתה כי כמות הרוכשים הפוטנציאליים הייתה עולה. 

פורסם (נערך)

עצם העובדה ש-S3 עולה פה סביב 400K ש"ח אומר הכל, אין ספק.

אני לא רואה סיבה לשלם כזה סכום על כזה רכב, לעומת זאת בחיסכון של 80-90 אלף שקלים, לקנת GOLF R או חיסכון של 100 אלף שקלים לקנות GTI CLUBSPORT זה לגמרי אפשרי מבחינה שיווקית. 

ואז יש את קופרה לאון, שאמנם עם המנוע הנכון, אבל הנעה קידמית בלבד.

לוקח את הטעות שלי על SQ3, אבל זה לא ממש משנה, קח את זה ותלביש את המשל על S4 או SQ2 שיכול היה להימכר פה בכמויות רציניות עם המחיר הנכון,

על גרסאות AVANT אני בכלל לא מדבר, המחיר של RS4 או RS6 פשוט גובל בהזיה.

אפשר גם להיפרד שניה מאאודי ולשאול למה אין פה פולקסוואגן T-ROC או T-ROC R? 

אנחנו מבינים שיש פה הרבה מיסים - זה בסדר, ואת זה לוקחים בחשבון כשקונים רכב,

מצד שני גם רכבים שהם ספורט-יבים יכולים להיות מפוזרים הרבה יותר בכבישים - ובשביל זה צריך שייבאו אותם 🙂

אני לא בטוח שהיו נמכרות פה 4 סופרות בשנה, כמו שאני לא מאמין שמאזדה מוכרת פה 10 מיאטות בשנה, אני צריך לחזור לבדוק מה פירסם pricedevil בסיכום האחרון שלו... (אפרופו מאזדה שהיבואן בארץ מסרב להביא לפה את מנועי הטורבו שלה..)

אני מניח ששנינו רוצים את אותה התוצאה, 

אני פשוט חושב שעלינו מוטלת חובת ההדבקה ההמונית של האנשים בלהכיר את האפשרויות שיש בפניהם לקנות רכבים "אחרים" ו"מיוחדים" יותר.

לגבי הפירסומים של יונדאי, זוכר שראיתי אחד או שניים וזה כי אני מתעניין בעולם הרכב, לא זוכר פרסומת בפריים טיים בטלויזיה, אולי היתה..

ועדיין לא פתרנו את התעלומה של סובארו בארץ 😄

עריכה אחרונה על ידי Super_T

פורסם
לפני שעה, Super_T כתב:

מקווה שלא נשנה את נושא השרשור - למרות שהכל קשור פה בסופו של יום לשוק היד השניה ומצבו כרגע - אז יאללה... :-)

כנראה שהרבה קודם, יש פה כמה חברי פורום שיכולים לעזור עם זה, אולי @PriceDevil יודע..

אשתדל לענות לך לפי הסדר:

-- מה זאת אומרת "לא רוצים להתעסק עם זה"? 
הם יבואנים, זו העבודה שלהם להתעסק עם זה 🤯

טויוטה פחדנים במיוחד, לא נוגעים עם הזרת ברכבים הספורטיבים של היצרן, בזמן שבעולם גרסאות ה-GR עושות ברדק חיובי בכל מקום, פה הביאו אחת של בעל סוכנות טויוטה והוא שילם עליה הון במקום שיכניסו את זה לרשימת ההזמנות, למה לקרסו זה עובד עם המגאן ולטויוטה זה לא? 🙂

-- יש לי חבר שנהג בפוקוס ST סטיישן, רכב מגניב ברמות על, אני לא יודע למה לא קנו - אולי כי לא שיווקו את זה כמו שצריך? אני זוכר את השיווק של סדרת הטורבו של שברולט כשהם "טירבתו" את כל הליין שלהם - זה היה בטלויזיה נון-סטופ.

-- היו דיי הרבה 208 ו-308 GTI בכבישים, עד היום אלו רכבים מבוקשים, ובתור אחד שנהג ב-308GTI אני יכול לומר לך שזה רכב מגניב ברמות, ואם בפיז'ו לא היתה חבורת חובבנים והנושא היה משווק כמו שצריך - אז ה-308GT היתה נמכרת פה כמו לחמניות 😎

שוב, חוזרים ליבואנים והיכולות שלהם והרצון שלהם.

-- הסיוויק SI שווקה גם באירופה (בריטניה למשל) כ-TYPE S בעבר הרחוק, לגבי הדגם ממתיחת הפנים של 2016-7 אני חושב לא היגיעה לאירופה, מצד שני יש פה רכבים שמגיעים עם תקינה אמריקאית, הקרוסטרק של סובארו למשל ולדעתי גם קיה מביאים רכבים עם אבזור אמריקאי.. אז אם רוצים - אפשר, פשוט (שוב) לא רוצים, לפחות את ה-טייפ R הביאו.

-- לגבי צ'מפיון, על זה אני מדבר - היו פה דגמי S, למה לא להביא שוב? למה ללכת על RS ולתמכר אותם במחיר דירה?

יש כסף להמון אנשים, תאמין לי, הכל עניין של לאן אתה מתעל אותו. 😏

האם תשקיע ברכב טוב, או בלקפוץ מעל לפופיק ברכישת הדירה שלך?

כדוגמה, כל זוג צעיר קונה היום דירה של 5 חדרים, "שיהיה עוד חדר", לא מעט חברים שלי עשו את זה,

גם אם יש לכם 2 ילדים דירת 4 חדרים תספיק, אבל לא, קונים דירות ענקיות, מוציאים כסף בלי לחשוב, טיסות לחו"ל בהלוואות, מוצרים חומריים כאילו אין מחר,

והרכב? מה שמלווה אותך כל יום ובסופ"שים,

לוקחים ליסינג מהעבודה (ונעזוב לרגע אם זה כלכלי לכולם או לא - כנראה שלא) או ליסינג פרטי של רכב פשוט כזה או אחר.

ההבדל במחיר שבין רכישה של דירת 5  חדרים ל-4 חדרים יכול לכסות אחלה רכב ככל הנראה..

עכשיו, בוא נאמר שמבחינתנו, כאן בפורום הרכב, יש לחלק גדול מאיתנו חשיבות לרכב שבו אנו נוהגים, מצד שני, לא כולם ככה בחוץ,

אני מקבל את זה,

אבל - 

אני חייב לומר לך שיש פה תרבות מוטורית

אולי היא לא ענפה כמו בגרמניה או ארה"ב, אולי אין פה מפגשים ואירועים ברמה של Wörthersee או SEMA,

אבל הייתי בלא מעט מפגשי Cars and Coffee בוריאצייה ישראלית שהיתה על הכייפק

הייתי במפגשי ערב, מפגשי לילה, נהיגות בוקר מוקדמות ומה שתרצה, 

הכל קיים, כולל טיולים של חבורות נהגים שהם חברים, או בעלי אותו סוג רכב (למשל מועדון אלפא..), ימי מסלול, פתוחים, סגורים, פרטיים, ללקוחות מסויימים, מה שתבקש - יש 👍 ולא משנה אם הרכב שלך מהסוכנות או יד שניה.

הכל עניין של שיווק, רצון וקהל יעד -

בעיני, כל עוד הנושא המוטורי ישווק כמוצר למשוגעים לדבר - כך הוא יישאר - נישתי,

ברגע שיפתחו את זה ויהיו פה מהלכים רציניים של יבואנים, כמו למשל ההצהרה של יבואן יונדאי להביא לפה את סדרת N לארץ - שוב, באופן מסודר, אפשר יהיה לשנות.

לומר אי-אפשר - תמיד אפשר, 

לשנות חשיבה של אנשים ולגרור אחריך אנשים לתוך השיגעון המוטורי שלך ולגרום להם לאהוב, בדרכם שלהם, את הנושא - זה מאתגר, אבל זה כייף גדול שמקרב אנשים ויכול להביא לשינוי אמיתי, אחרי הכל - תראה את הפורום פה, יש לא מעט מאיתנו.

🙃

זאת העבודה שלהם אבל בשום מקום לא כתוב שהם חייבים להביא את כל קשת הדגמים של הייצרן

בגלל זה הבאתי את הדוגמה של פבל: באו לדלק מוטורס ואמרו (אני מנסח ביד חופשית): "יא חבורה של עצלנים מקובעים, תביאו פוקוס ST ותראו שיש לזה ביקוש" ולא היה.

לכן גם הבאתי את הדוגמאות של פיג'ו שהגיעה במחיר טוב יחיסית ולא מכרה הרבה , 308 סה"כ מכרו שישים וקצת מכוניות (ה308 שלי למשל נרשמה יד 1 על היבואן מה שאומר שהיבואן לא הצליח למכור אותה במשך שנה).

לכן גם העליתי את נושא התרבות. זה לא רק הקהל, זה גם היבואנים. 

אבארט' זה מפעל של איש אחד ,עומר גלברט למיטב הבנתי וגם בקרסו נדמה לי שזה ככה (עם אלדר שאחראי גם על רנו וגם על ניסן). 

טויוטה עושים מכוניות ספורט לא בגלל הרווחים העצומים (אם אני לא טועה על ה LFA הם הפסידו כסף) אלא משום שיש להם תשוקה לדבר, התרבות הזאת זורמת בעורקים של אקיו טויודה.

אבל את יוניון מוטורס זה לא מעניין, הם רוצים למכור מאסות ותו לא. לדעתי הם בהחלט חסרי תרבות בתחום בו הם עוסקים אבל זאת זכותם. ים של כסף לא מחכה להם שם.

הייתי שמח גם להגיע למפגשי קפה\נהיגה.  איפה נרשמים?

פורסם
לפני 1 דקה, mcshmupi כתב:

הייתי שמח גם להגיע למפגשי קפה\נהיגה.  איפה נרשמים

בתור התחלה נגיע כולנו למפגש 20 שנה לפורום 😏

נכיר, נשוחח, נתווכח, נצחק, נלחץ ידיים ונקבע את המפגש הבא, 

כל השאר תלוי באיזור ממנו אתה מגיע בארץ.

בקריות נפגשים אנשים כל שישי, איזור איקאה ו/או צומת BIG ק.אתא,

היו מפגשים גדולים יותר לפני הקורונה, כיום המפגשים זזים מדי פעם לחניון שמול איקאה (קניון אדום כזה של עיצוב לבית),

יש שם חברים ממועדון ה-5, חברה ממועדון אלפא, אנשים עם ספורטיביות ושאר ירקות..

מבחינת נהיגה ומפגשים וטיולים, זה כבר יותר פרטני לפי המיקום בישראל וסוג הרכב למיטב ידיעתי. 

• תוכן חדש...