Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1683 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 14 שעות, קורן בן אשר כתב:

חבל רק שפה בישראל האופציה הזו די נכחדה,

לא הבנתי איזו אופציה נכחדה.

הרי הרוב המוחלט של הישראלים היהודים, נמצאים איפשהו על הרצף שבין אתאיזם לחרדים ורק מיעוט נמצאים בקצוות.

למעשה, רוב הישראלים בוחרים לעצמם את אוסף המצוות והמסורות החביב עליהם ומתעלמים מכל שאר המצוות.

• אהבתי 3

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בדיוק ככה.

רוב האנשים פה הם חילונים עם זיקה מסויימת למסורת. לא דתיים או אתאיסטים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 44 דקות, SlowRide כתב:

בדיוק ככה.

רוב האנשים פה הם חילונים עם זיקה מסויימת למסורת. לא דתיים או אתאיסטים.

אני אתאיסט עם זיקה למסורת.

יהדות, בניגוד לדתות אחרות, היא גם לאום וכלאום יש לנו היסטוריה שמבוטאת גם בחגים הדתיים וגם החגים הלא דתיים (כמו חנוכה למשל) וזו הסיבה שאני מציין אותם. זו המורשת שלנו כעם וזו ההיסטוריה שלנו גם בלי החלק הדתי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הכוונה באתאיסטים זה לאנשים שלא עושים שום דבר שקשור למסורת יהודית כי מבחינתם זה דת. כמו דתיים שעושים את כל הדברים כי הדת אומרת וחייבים (ולא בגלל השורשים והמסורת), רק ההפך.

פורסם

אני אתאיסט עם בוז עמוק ומושרש לכל הדתות באשר הן, בעצם, לעצם הרעיון שעומד מאחורי דת. יחד עם זאת, חי במדינת היהודים ו"חוגג" את החגים היהודיים עם המשפחה שלי (גם הגרעינית וגם המורחבת) שחולקת איתי את השקפת העולם (כנראה בצורה קצת פחות קיצונית ממני).

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 48 דקות, SlowRide כתב:

הכוונה באתאיסטים זה לאנשים שלא עושים שום דבר שקשור למסורת יהודית כי מבחינתם זה דת. כמו דתיים שעושים את כל הדברים כי הדת אומרת וחייבים (ולא בגלל השורשים והמסורת), רק ההפך.

אלה לא אתאיסטים אלא בורים.

אין לי שום קשר לדת. לא עליתי לתורה, לא הנחתי אף פעם תפילין, לא צם, לא שומר כשרות ולא הולך לבתי כנסת. ועדיין אני יהודיי אתאיסט שמכיר ומוקיר את ההיסטוריה שלנו.

פורסם

אגב אחד התחביבים הכי אופיינים שאני מכיר בהקשר הזה, זה התעסקות אובבסיבית בחיפוש שורשים יהודיים אצל מצליחנים שונים או סתם דמויות מוכרות - מקולומבוס ועד לולידימיר פוטין. היו לי קרובים משפחה, ילדי שנות ה-20-30 של המאה ה-20, שהפכו את זה ממש להתמחות. כאילו כל אחד מאיתנו מרגיש קצת יותר חכם, רק מהידיעה שגם אינשטיין היה יהודי או משהו כזה

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

זה כמו אצל המרוקאים שכולם היו או הספר של המלך, או הטבח שלו או הגנב שלו.

ד"א, האבא של סבתא שלי היה השומר של מלך בולגריה (ויש הוכחות. יש תמונה שלו במדים)

• מצחיק 1

פורסם

טוב אני חייב לספר משהו, נדמה לי שכבר סיפרתי את זה באחד השירשורים. 

המקצוע הנפוץ של יהודים באיזורינו היה סנדלר. 

לפני כמה שנים במקרה גילינו שסבא שלי וסבא של מנהל פורום אחר  שניהם סנדלרים, עבדו יחד באותו בית מלאכה בעיירה קטנה שפעם הייתה בפולין, פעם באוקראינה. (היה שינוי גבולות ב 1939)

זו תמונה שצולמה בערך ב 1950-1955, הסבא שלי מימין, הסבא של מנהל פורום האחר במרכז. 

זה היה גילוי מרגש ומעניין מאוד. 

Screenshot_2019-07-25-09-56-22(1).jpg

• אהבתי 3

פורסם

פורום של סנדלרים 🤣

הקומוניזם הרס את המרקם היהודי העתיק.

סבא שלי ז"ל היה הולך בשבת בבוקר לבית הכנסת,חוזר לארוחת בוקר (שלא ממש כשרה) ומקנח עם תה חם וסיגריה במרפסת.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מישהו פעם הגדיר את זה כ"כיפות שקופות". 

• תוכן חדש...