Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1120 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 דקות, nev כתב:

רכבים בני 14-15 שנה ממש לא רלוונטיים מבחינת שמירת ערך. או שיש כאן קונספירציה לא נורמלית או שהיפנים הם היחידים (כרגע) שלא מייצרים רכבים עם התיישנות מתוכננת.

לא, יש פשוט רכבים שמיועדים לסף קילומטראז' מסוים שממנו הם מתחילים "להתיישן".

זה נמצא אצל כל היצרנים. ולאו דווקא הצרפתיות חסרות היגיינה

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תגובות 1.5 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 11 דקות, nev כתב:

רכבים בני 14-15 שנה ממש לא רלוונטיים מבחינת שמירת ערך. או שיש כאן קונספירציה לא נורמלית או שהיפנים הם היחידים (כרגע) שלא מייצרים רכבים עם התיישנות מתוכננת.

לא הבהרתי את עצמי די. מדובר באופן עקרוני בכל מי שרוכש רכב יפני, ישן כחדש. ושלא תטעה גם על רכב יפני ישן ישלמו יותר מאשר על מקביל אירופאי בשל מוניטין שמירת הערך והאמינות העודפת.

פורסם
לפני 6 דקות, רועי5 כתב:

לא הבהרתי את עצמי די. מדובר באופן עקרוני בכל מי שרוכש רכב יפני, ישן כחדש. ושלא תטעה גם על רכב יפני ישן ישלמו יותר מאשר על מקביל אירופאי בשל מוניטין שמירת הערך והאמינות העודפת.

לא הבנתי - האם אתה מסתמך על מחקר מדעי שמדגים את ההטיה המובנית הזו ותוכל לשים הפניה אל המחקר הזה?

הרי הטיה מובנית אפשר לעשות איך שרוצים - לדוגמא: בעלי רכב יפניים פחות מטפלים ברכבים שלהם כיוון שהם חושבים שהם קנו רכב אמין שלא צריך טיפולים...

ורק להבהיר, בעברי היו דייהטסו (שרייד ואפלאוז), קיה (קארנס), פיאט (פנדה), פיז'ו (307), סיטרואן (קקטוס) ועכשיו קיה ופורד (נירו ופוקוס).

פורסם
לפני 4 שעות, nadavd4 כתב:

כמו שאמרו פה, יש ברכב חלקים בעלי אורך חיים קצר יותר ואף אחד מהם לא משאיר אותך תקוע בצד הכביש עם מנוע מגמגם.
אני למשל כבר החלפתי באחריות סולנואיד טורבו שגרם לתקלה פעם בכמה חודשים ותושבת גיר, כשהחלקים לבד עולים מעל 2000 ש"ח וגם העבודה דורשת הרבה פירוק. אצלי זה קרה כשעברו כולה 4-5 שנים מיום הייצור (מתוכם רק 3 שנים ו30 אלף על הכביש), אבל לדעתי נהג פחות פדנט היה נוסע ככה גם 100 אלף ק"מ בלי לשים לב.

ובינתיים, בעלי המאזדות שמחליפים חלקים מתבלים כל כמה שנים במחיר של של אלפי שקלים שותקים... אולי כי זה יפני, או כי זה לא מדליק נורה מאיימת ומאפשר (טכנית) להמשיך ליסוע עד שמשהו יתפרק לגמרי.

עוד יותר מצחיק, שרק לאחר שקניתי מאזדה 2 גיליתי שמנועים גומרים ראש מנוע על הזנחה של החלפת הפלאנג'ים לרדיאטור החימום, ולחצי מהרכבים שבדקתי היה חופש לא סביר בהגה בגלל חלק יקר במערכת ההיגוי שהולך כמו פיסטוקים - כנראה שאם אתה קונה רכב צרפתי, יש יותר סיכוי שתמצא מישהו שגם מתלונן עליהן בריש גלי, ואם אתה אוכל לאקרדה ברכב יפני אתה משלם ושותק.

שלא יבינו אותי לא נכון. המאזדות האלה נחשבות בעיני כרכב סופר אמין. אבל גם ברכב אמין יש בלאי וגם בו צריך לטפל נכון, וזה עולה כסף בניגוד לתפיסה הישראלית הרווחת שאוטו זה רק דלק וביטוח. כך גם ברכבים האמינים שכן יצאו פה ושם ליצרנים הצרפתים למיניהם, וברמת האחזקה זה לא שונה בעיניי מכל רכב אחר, יפני או לא יפני.

אני רואה שמצטטים כאן את השרשור שלי אודות 12 שנות אחזקה של מאזדה 3 ואכן במבט לאחור היה לא מעט בלאי / תקלות (בחר לך את נקודת המבט) והחזקתי אותה יותר מדי זמן.

המנוע , הגיר והמזגן (בעיני לא פחות חשוב) גילו אמינות טובה מאוד אבל משולשים , בולמים , חיישנים , ציריות , סלילי הצתה ועוד ועוד הוחלפו ואתה מתחיל לשים חלקים מפירוק / משופצים / חליפיים עד שנמאס . 

פורסם
לפני שעתיים, nev כתב:

אתה צודק. כל בעלי היפניות התכנסו והסכימו שאסור לדבר על בעיות.

אני בינתיים אמשיך לנסוע על הסובארו 2008 שלי מטיפול לטיפול ואמשיך לעקוב אחרי דיון בן 68 עמודים (ותופח9 על רכבים בני 4-5 שנים מקסימום.

אם היה, לא הזמינו אותי.

לפני שעתיים, איציק נ. כתב:

זה בדיוק מה שאני אומר כבר שנים. 

סוג הלקוחות שונה ובהתאם לזה גם סוג התלונות והתפוצה שלהן. 

אני לא חושב שסוג א' קונה צרפתי, וסוג ב' יפני. יש כאן כמה שקנו את שניהם ומבסוטים עד הגג.

מההתרשמות שלי, הציפיות בקניה שונות ומכאן מובילות להתנהלות צרכנית שונה.

זו רק השערה שמבוססת על החוויה האישית שלי, ובדיוק כמו כל שאר ההשערות כאן אין לה הוכחה חותכת, כי המספרים נמצאים רק אצל היבואנים והיצרנים.

לפני 11 דקות, zvigolden כתב:

אני רואה שמצטטים כאן את השרשור שלי אודות 12 שנות אחזקה של מאזדה 3 ואכן במבט לאחור היה לא מעט בלאי / תקלות (בחר לך את נקודת המבט) והחזקתי אותה יותר מדי זמן.

המנוע , הגיר והמזגן (בעיני לא פחות חשוב) גילו אמינות טובה מאוד אבל משולשים , בולמים , חיישנים , ציריות , סלילי הצתה ועוד ועוד הוחלפו ואתה מתחיל לשים חלקים מפירוק / משופצים / חליפיים עד שנמאס . 

ולדעתי זה נורמלי לחלוטין, כי זה רכב עם עלויות אחזקה קצת יותר גבוהות אבל סה"כ הגיוניות כשאתה לוקח אותן בחשבון בזמן הקניה.

בשלב מסוים זה כבר מגיע לחוסר כדאיות כלכלית/הוצאת מרץ ושם צריך להיפרד לשלום.

פורסם (נערך)

להלן נתונים: 

https://www.warrantyweek.com/archive/ww20200910.html

Accrual באחוזים זו הפרשה לתיקונים באחריות כאחוז מהמכירות.

Claims זה אחוז תיקונים באחריות בפועל כאחוז מהמכירות. 

Claims זה נתונים שוטפים והפרשה מייצגת ציפיות עתידיות לגבי דגמים יותר חדשים על ידי החברה עצמה.

אפשר לראות שפיאט וואג מככבים אבל הצרפתים נראים לא רע בכלל יחסית.

fig6.png.464579ca282f0f12c5ac461cb653f96e.pngfig3.png.d747e971441f0b0ddeec858b0e0d4187.png

עריכה אחרונה על ידי edward

האתר שלי: long.co.il

פורסם
לפני 46 דקות, zvigolden כתב:

החזקת רכב 12 שנים. אנחנו מדברים כאן על מנועים גמורים ברכבים בני 5-6. רחמים על מי שיחזיק פג׳ו כזאת כשתיהיה בת 12.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, רועי5 כתב:

זה בסדר גמור, גם אני נוסע כבר 21 שנה על בורה 2 ליטר שמגלה אמינות מצוינת לגילה ולקילומטראז' שעברה ( אני יד ראשונה והאוטו עבר אצלי 220K פלוס ). ועדיין, יש לא מעט בורות כאלו כמו שלי שדוחפות חרציות וגם אם ישנן כאלו בחיים חלקן ודאי מדלג מתקלה אחת לשניה, בקיצור האוטו הפרטי שלי לא אומר כלום ושום דבר על כלל המכוניות מאותו דגם. בענין היפניות, צריך להבין את ההטיה המובנית שקיימת אצל חלק נכבד מבעליהן. אחרי הכל אחד השיקולים המרכזיים בקניה של רכב יפני הוא מוניטין של אמינות נחזית ושמירת ערך טובה. באופן טבעי בעלים כזה לא יתלהב לגרום לפגיעה במוניטין בשלו קנה מלכתחילה את האוטו ולכן תגלה פחות תלונות כאלו. זו גם הסיבה בשלה קשה לסמוך על ממצאי סקרי שביעות רצון. לא צריך להתכנס בכדי להגיע לתוצאה דומה.

ומצד שני חבר טוב החזיק בורה  (קנה בזמנו חדשה) ידנית והיה מרוצה עד הגג, לאחר שנה החליף אותה לאחת אוטומטית הוציא עליה תיקונים ב3 שנים ביותר מ18K ש"ח ומכר אותה כנבלה (ניסה בזמנו לתבוע את צ'מפיונס)...

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, galbh כתב:

החזקת רכב 12 שנים. אנחנו מדברים כאן על מנועים גמורים ברכבים בני 5-6. רחמים על מי שיחזיק פג׳ו כזאת כשתיהיה בת 12.

ליתר דיוק - הרכב היה  אצלי  12 שנים , אני הייתי יד שלישית .

יד ראשונה ליסינג באוויס לזמן יחסית קצר (לא 3 שנים).

יד שנייה בן של קצין רכב של החברה שאצלה היה הרכב.

אני קניתי ממנו בפברואר 2010.

הרכב היה מודל 2005 וקניתי אותו עם 78000 ק"מ. מכרתי עכשו עם 230000 ק"מ.

באמת כבר לא רואים הרבה על הכבישים דגמי פיז'ו ורנו מודל 2005.

עריכה אחרונה על ידי zvigolden
פורסם (נערך)
לפני 38 דקות, zvigolden כתב:

באמת כבר לא רואים הרבה על הכבישים דגמי פיז'ו ורנו מודל 2005.

לא רואים על הכביש כי בגלל מחירון נמוך ואי סחירות לא מתחזקים את הרכבים והם נעלמים.

אם רנו בת 15 הייתה שווה 20 אלף שקל במחירון ועם שוק יד 2 חזק היית רואה הרבה מאוד כאלה.

אני כבר עם צרפתיה שלישית בת 10+. הרכבים האלה נוסעים ונוסעים בתנאי שיודעים לשפוך כסף מתי שצריך.

עריכה אחרונה על ידי edward

האתר שלי: long.co.il

פורסם
לפני שעתיים, llaavvii כתב:

ומצד שני חבר טוב החזיק בורה  (קנה בזמנו חדשה) ידנית והיה מרוצה עד הגג, לאחר שנה החליף אותה לאחת אוטומטית הוציא עליה תיקונים ב3 שנים ביותר מ18K ש"ח ומכר אותה כנבלה (ניסה בזמנו לתבוע את צ'מפיונס)...

אין פה ענין של "צד שני". אני כותב מפורשות שהעובדה שהאוטו שלי ממשיך לחייך אלי, לא אומרת כלום. ורק בשביל לסבר את האוזן, ככה זה מכוניות, בלי קשר לשאלה היכן נולדו.

פורסם
לפני 3 שעות, galbh כתב:

זה לא יקרה ואם כן אז זה יהיה אחד שממש אוהב את הסגמנט או אחד שנפל אקזמפלר שמור ומשומר

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

יש משהו שאומרים על מכשירי חשמל ואני מאמין שתופס גם על רכבים.

היום בגלל גלובליזציה ושינויים תקופים מאד קשה לעקוב אחרי אמינות יצרנים ועוד יותר אחרי אמינותם ספציפית של דגמים מתחלפים.

לכן מתוך הנחה שלא משנה מה תקנה ייתכנו צרות צרורות, מוטב יהיה לרכוש רכב של יבואן שיודע לתת שירות איכותי ולקחת אחריות כשצריך.

אני מאמין שאם היבואנים שמככבים בשרשור זה היו מטפלים בלקוחות כמו שצריך אז לא היינו עדים לשרשור מריר  זה.

• אהבתי 4
פורסם

היבואנים תלויים לחלוטין ביצרניות. יבואן מתפעל חברה למטרות רווח, הוא לא אמור לחלק מתנות חינם. אם יצרן שבמוצרים שלו, הולכים מנועים לאחר תקופת האחריות בגלל כשל תכנוני, לא מגבה את היבואן, אז אין ליבואן דרך לעזור לצרכנים. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני 7 שעות, galbh כתב:

תשמע, ככה בדיוק דיברו על ה C4 כשיצאה ב 2006.
ומה קרה אחרי כמה שנים ? עם כל זה שהרכב היה "מסובך" אז, היום הרכבים האלו נחשבים סוסי עבודה - ואני רואה כאלה כמו זבובים, כל יום.
הזמן עובר, לומדים את הכשלים, כשהרכב עוד חדש הם מתוקנים - וכשהם מתיישנים הם זוכים לעדנה משלהם. לצערנו הרב בהרבה מאוד מכוניות זה ככה.
ושהיה ברור: נקודתית ל 1.2T אני מסכים עם כל מילה שלך. בשלב הנוכחי, לעצמי, לא הייתי קונה רכב עם מנוע כזה בחיים - לפחות עד שלא יטפלו בכל הכשלים המהותיים שלו (שימצאו רצועה נורמלית ואם צריך יחזקו את הטבעות בוכנה ויוסיפו הגנות למשאבת שמן). על ה 1.6T הייתי הולך בידיעה גמורה של מה מחכה לי (ועשיתי את זה, להזכירך, לפני קצת יותר משנתיים).
אם היתה התחייבות שהרכב יכול לעמוד בנסיעות קצרות בתלות בהחלפת שמן אפילו כל 6 חודשים, הייתי קונה. אבל במצב של היום אני יודע שנסיעות קצרות יגמרו אותו תוך זמן קצר. טבעות הבוכנה הדקות מאפשרות את חילחול אדי הדלק בקלות למערכת השמן, ומשם הדרך לכשל ברצועה הוא קצר מאוד (ואיתו גם המנוע בסכנת חיים).

לפני 9 שעות, דור-- כתב:

אגב, מנסיוני האישי סובארו לא נופלת מסיטרואן בכיול מתלים, הרכבים של סובארו מאוד נוחים.

נסעתי על 308 ו c4, וכלל לא התרשמתי מנוחות מפליגה או משלדה מתקשרת במיוחד, הפוקוס בעיניי עדיפה מבחינת דינמיות והסובארו מבחינת נוחות.

באמת שלא מבין על מה הרעש הגדול מצרפתיות (אולי c5 מצדיקה את המוניטין, לא נהגתי עליה)

סובארו היא היפאנית הנוחה ביותר (לטעמי) מהיפאניות של שנות ה 90 (דור הלגאסי והאימפרזה) ואולי גם אחרי (לא בדקתי כל דגם על בוריו, אבל גם מי שמחזיק כאלה בפורום מדווח על נוחות ברמה גבוהה - יותר ב B4 אבל אני מהמר שגם האימפרזה\B3 לא סובלת מזה).
אממה, אין בינה לבין הסדרות המוצלחות של פיג'ו - שום קשר. נסיעת מבחן גם לא תמיד פותרת את החידה, צריך לחיות מעט עם האוטו בשביל לנסוע במתווה היום יומי שלך כדי להבין את ההבדלים.
לדעתי יש מעט מאוד מכוניות מיינסטרים ברמה של ה 208, 508 דור שני ו-3008 (דור שני) מבחינת כיול מתלים ושילוב פנומינלי של נוחות נסיעה וניהוג ברמה גבוהה ביחס לקטגוריה שהם יושבים עליה (סופר-מיני, מנהלים וג'יפונים SUV-C).

בנוגע לסיטרואן, זה לא מה שהיה פעם. עדיין נשארו כמה דגמים נוחים שלהם בצורה יוצאת דופן (כמו ה C5 איירקרוס) אבל ה C4 עוד מאז שהוצגה לא היתה מכונית נוחה כמו שסיטרואן היתה, והפיג'ו מלכתחילה היתה מכוונת יותר לניהוג ומהודקת יותר על הכביש.
למרות שהפיקאסו וה-3008 דור שני חולקות לכאורה שילדה ומכלולים זהים, המכוניות מכויילות באופן ברור אחרת, והן גם מרגישות שונה על הכביש (ולא מדובר בהבדלים פסיכולוגיים). את הליטוש המצויין של פיג'ו מרגישים בכל פניה, עצירה או מפגש עם כבישים משובשים.

בנוגע לאמינות היפאניות המודרניות, יש הרבה דברים שאנשים לא קוראים עליהם כאן בדיוק בגלל עניין השוק והסטיגמה, ואמר יפה @nadavd4: "כנראה שאם אתה קונה רכב צרפתי, יש יותר סיכוי שתמצא מישהו שגם מתלונן עליהן בריש גלי, ואם אתה אוכל לאקרדה ברכב יפני אתה משלם ושותק."
אני מכיר מישהו באופן אישי עם CX-30 שהיבואן צריך להחליף לו גיר אוטומטי. לא רק שהוא מורח אותו כבר חודשים, עד שכבר הביאו גיר - מסרו אותו בטעות ללקוח אחר ועכשיו הוא נאלץ לחכות שוב עד שיגיע גיר. אז מה היה לנו שם ? אקסמפלר לא אמין, גיר אוטומט חדש בניילונים שהלך ללקוח אחר (כנראה גם הוא עם אקסמפלר לא אמין שצריך החלפת גיר), יבואן שעושה צחוק מעבודה ולקוח אחד שסובל בשקט. מה אני אגיד, פאר האמינות ששווה לשלם בשבילו יותר (NOT).

בתור אחד שחצה את הקווים, היום אני יודע שלכל יצרן יש דגמים מוצלחים יותר ומוצלחים פחות. צריך לדעת לדוג את הדגמים המוצלחים ולדעת להנות ממה שיש להם להציע. למי שלא מחפש הנאה, שימצא לעצמו איזה ענתיקה בת 15 עם מנוע אטמוספרי וגיר 4 הילוכים - ובא לציון גואל.
בסופו של יום -  בלאי יש בכל רכב... השאלה היא רק כמה אתה רוצה להנות מהדרך.

איציק

• אהבתי 5

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...