Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לי כל הרכבים היו צרפתיות.רנו 5.פיזו 205.פיזו 106 אוטומטית  1600 דור 1.סיטרואן סקסו.רנו מגאן דיזל.סיטרואן קקטוס ועכשיו 308. יחסית לא היו בעיות תהומיות.אמינות לא יפנית אבל לא כמו שמתארים.

• תגובות 1.5 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, מלטבשי כתב:

עכשיו, אני לא מתמם, נכון שהרכבים לא שיא האמינות. אבל הדגמים הישנים היו צריכים יד שמכירה ואוהבת (הכוונה גם לנהג וגם למוסך).

אנחנו לא מדברים על הדגמים הישנים, אלא על ה-1.2T.

לפני 14 שעות, איציק נ. כתב:

ושהיה ברור: נקודתית ל 1.2T אני מסכים עם כל מילה שלך. בשלב הנוכחי, לעצמי, לא הייתי קונה רכב עם מנוע כזה בחיים

גם אתה וגם @menir1 כתבתם דברים דומים ביחס למנוע (שהוא נושא השרשור) ועם זאת, עדיין אפשר למצוא שרשורים בפורום ייעוץ רכב בו ממליצים לקונים פוטנציאליים לרכוש רכבים עם המנוע הנ"ל (למרות שאין עדיין הוכחה שגרסאות 2 או 3 של הרצועה פותרות את הבעיה) במקום שתיהיה אזהרת מסע למשל.

לפני 14 שעות, menir1 כתב:

היבואנים תלויים לחלוטין ביצרניות. יבואן מתפעל חברה למטרות רווח, הוא לא אמור לחלק מתנות חינם. אם יצרן שבמוצרים שלו, הולכים מנועים לאחר תקופת האחריות בגלל כשל תכנוני, לא מגבה את היבואן, אז אין ליבואן דרך לעזור לצרכנים. 

מכיוון שאנחנו מדברים בהקשר של הצרכן הישראלי אין משמעות להפרדה בין יבואן ליצרן (אני שם בצד יבוא מקביל שהוא די מזערי). 

מן הסתם הדיון שוב נגרר לתוצרת צרפתית VS השאר/אסייתיות. אבל הדיון התחיל בתחלואי מנוע ה-1.2T הבעייתי, לכאורה כמובן.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

לדוגמה, קופסת פיוזים, הולכת אחרי 10~ שנים, כך שהחלפה אחת בחיי הרכב. זאת הכוונה. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני 15 שעות, Gavrik כתב:

אמרת הכל.
יש רכבים נוחים יותר ויש רכבים מתנהגים יותר, אבל רכבים שמצליחים לשלב את שתי העולמות יש לצערי ממש מעט והצרפתים ביניהם.

ה'צרפתים' כולל גם את סיטרואן ורנו? כי אם כן ההתרשמות שלי עם קליאו ופלואנס ממש אחרת.
אולי רק הפיג'ו משלב, וגם זה תלוי באיזה דגמים.
לדעתי פוקוס ופיאסטה נותנות פייט של שילוב נוחות והתנהגות ואולי אף מתעלות על פיג'ו, ולמרות הכל הן זוכות פחות ליח"צ.

לא שיש לי טענות נגד הנוחות וההתנהגות של פיג'ו, אבל גם לא צריך להסחף ולעשות ממנה מרכבת האלים שמשלבת התנהגות של מיאטה ונוחות של S-Class ולכן היא מצדיקה ויתור על אמינות ותלות במוסכים ספיציפים מתמחים בצרפתיות.

פורסם

לפיאסטה גם הייתה את המחלה שלה- גיר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

למה? הפלנטרי היה אמין ממה שאני יודע.

הרובוטי אכן לא היה מוצלח.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

פוקוס mk1 נהדרת--מיישרת קו עם צרפתיות מבחינת מתלים.

מה שכן, לנהיגה ספורטיבית--אין כמו תיבת AL4. תיבה שנועדה לנהגים עצבניים.

• מצחיק 1

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

מסכים,

נהגתי על גרסאות הסטיישן של ה-308 ושל הפוקוס, על הפוקוס נהגתי בארץ ועל ה-308 בגרמניה (עם כ-40% מהקילומטראז' של הפוקוס) והפוקוס הייתה לא פחות נוחה.

שתיהן היו נוחות כמשפחתיות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם (נערך)
בתאריך 9.1.2022 בשעה 08:12, מלטבשי כתב:

זה יותר גרוע מתקלה ברכב.

תקלה מפתיעה אותך ותוקעת אותך ללא הכנה.

מנועי 165, עם כל השיפור שבהם, סובלים מבלאי מהיר של חלקים. ז"א שיש פג תוקף שאתה בתור נהג צריך להתכונן אליו.

אתה יודע מה הולך להתקלקל, יודע כמה זה יעלה לך לתקן, רק לא באיזה יום ספציפי.

להחליף ממיר קטליטי עולה כמה אלפים טובים (החליפיים לא שווים הסתכלות). אף אחד לא אומר לך לעשות עדכון תוכנה שנועד לשמור עליו (כי למה שאני יוציא עוד 300 שקל אחרי שהוצאתי 4,000).

ואז תבוא לך תקלת מצערת והיד עוד נטויה..

אגב, גם ב-208 GTI התקלות זהות

בתאריך 9.1.2022 בשעה 08:56, menir1 כתב:

בהחלט - אין כמעט GTi שלא החליפה ממיר ועברה 120K ק"מ. וממיר חייב להיות מקורי (עלות החלפה כ-5K ש"ח). 

ב-GTi יש שני סלנואידים, כי יש תזמון משתנה גם לשסתומי היניקה וגם לפליטה (ב-165/180 יש רק סלונואיד אחד).

זה נכון גם לגבי ה308 gti?

בתאריך 9.1.2022 בשעה 10:12, galbh כתב:

רוב הרכבים טופלו לפי הוראת יצרן והרצועה התפוררה, בהרבה מהרכבים התחילו תקלות לא הרבה אחרי סוף תקופת האחריות. אולי יש מקרים שהרכב לא טופל לפי הוראת יצרן והרצועה התפוררה.

לפי הסרטון שהיה פה בשרשור בהתחלה הוראות היצרן היו גרועות: מרווח טיפולים גדול מידי ולא חשבו שצריך הלחליף את הרצועה מוקדם

עריכה אחרונה על ידי mcshmupi

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם (נערך)
לפני 58 דקות, dorsht כתב:

מסכים,

נהגתי על גרסאות הסטיישן של ה-308 ושל הפוקוס, על הפוקוס נהגתי בארץ ועל ה-308 בגרמניה (עם כ-40% מהקילומטראז' של הפוקוס) והפוקוס הייתה לא פחות נוחה.

שתיהן היו נוחות כמשפחתיות.

דור 2 או 3? 
אם להשוות תפוחים לתפוחים (פוקוס דור 3 ל308 דור 2) אז לא הייתי מגדיר את הפוקוס כרכב נוח. מהתרשמות שלי המושב לא מוצלח במיוחד וקצר בזמן שהעיצוב של הדשבורד מגביל מאוד את המקום לברכיים. מזכיר רכבים משנות ה2000 כמו מגאן דור 2 שבה הרגליים תקועות מול הדשבורד במקום להיכנס מתחתיו.
בידוד הרעשים בדגש על רעשי רוח גם פחות טוב כמו רמת הגיהוץ על שיבושים קטנים אך ההבדל לא תהומי ולא יורגש לאדם מן העם.

לפני 58 דקות, דור-- כתב:

וה S-max של פורד שמבחינת התנהגות השאיר אבק ל 5008 דאז (שהיה מיניוואן ולא ג'יפון)

גם ה308 דור א, וה3008 דור 1 וגם ה207 היו רכבים שדיי איבדו את הDNA של פיג'ו.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם
לפני כשעה, דור-- כתב:

וה S-max של פורד שמבחינת התנהגות השאיר אבק ל 5008 דאז (שהיה מיניוואן ולא ג'יפון)

ייתכן שהשאיר אבק לפיג'ו על הכביש אבל צבר אותו בחזרה במוסך ובתחנת הדלק. רכב כבד יותר עם מערכת מתלים יותר מורכבת, מנוע יותר חזק וגיר בעייתי. 

וכבעלים של אותה פיג'ו 5008 דור ראשון אני חייב להגיד שזה רכב לא פחות ממדהים (ביחס למחיר המגוחך בשוק המשומשות). 

האתר שלי: long.co.il

פורסם
לפני 36 דקות, Gavrik כתב:

דור 2 או 3? 
אם להשוות תפוחים לתפוחים (פוקוס דור 3 ל308 דור 2) אז לא הייתי מגדיר את הפוקוס כרכב נוח. מהתרשמות שלי המושב לא מוצלח במיוחד וקצר בזמן שהעיצוב של הדשבורד מגביל מאוד את המקום לברכיים. מזכיר רכבים משנות ה2000 כמו מגאן דור 2 שבה הרגליים תקועות מול הדשבורד במקום להיכנס מתחתיו.
בידוד הרעשים בדגש על רעשי רוח גם פחות טוב כמו רמת הגיהוץ על שיבושים קטנים אך ההבדל לא תהומי ולא יורגש לאדם מן העם.

גם ה308 דור א, וה3008 דור 1 וגם ה207 היו רכבים שדיי איבדו את הDNA של פיג'ו.

פוקוס דור 3.

• תוכן חדש...