Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1474 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 16 שעות, BEEKER כתב:

זה מתאים אולי לתחרויות spl כשמישהו עומד ליד עם מטף צמוד.

אתה תהיה מופתע לגלות עד כמה המגבר הזה נותן תמורה גם בSQ. עם פיוז! בלי מטף! למרות שיש אה... וואלה אני צריך לקנות מטף!

לפני 15 שעות, kalmangar כתב:

וואלה בתכלס אני עדיין אשאר עם ההי אנד כי מעדיף מוצרים אמינים לשנים אבל שוב אם אתה מבין מה אתה עושה יכול להיות פתרון מגניב אבל בטח ובטח שזה לא לכל אחד.

Value for money?

Yep

אמינות, איכות, נוחות התקנה, חוסר כיעור?

Nope

היי אנד היה לי לא מעט - הייתי שם, עשיתי את זה - משעמם כבר, הלאה!

אתה שוכח שאני כבר אולי בסיבוב עשירי שלי בתחביב. 

ואני גם אחזור להיי אנד - אבל לאט חביבי - אני כבר לא ילד בן 20 שהולך וזורק את כל המשכורת החודשית שלו על מגבר. 

יש אשה, שני ילדים, ארנבת, דירה, שני רכבים ויוקר מחיה שכאילו אנחנו גרים בבורג' בדובאי בשם הארנק הקדוש!

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לחיות איתו 

טוב, אחרי תקופה קצרה עם המגבר הזה הנה הרשמים שאני יכול לתת בוודאות. 

כן זה מגבר זול ולא רק שזה מגבר זול - זה מגבר ברזילאי זול!

הוא זכה אצלי לכינוי מגבר חד"פ (חד פעמי) כי אני לא בטוח כמה ניתוקים וחיבורים בכלל של כבלי RCA הוא ישרוד מבלי שאצטרך להלחים לו כבל RCA ישיר. 

והמפסקים שלו והפוטנציומטרים שלו - באמת משהו שנלקח מקיט של מעבדה לבתי ספר ייסודיים. 

שלא לדבר על זה שהוא מגבר לא בטיחותי בעליל (אין פיוז בתוך המגבר עצמו חייבים לשים אחד חיצוני) 

שלא לדבר על זה שהטרמינלים שלו לא בדיוק בנויים לכבלים נורמליים לצריכה שהוא באמת מסוגל לדרוש. 

אבל גולת הכותרת שלו היא - הסאונד. 

בשביל מה ששילמתי עליו - בכלל, לא רק מחיר - אין לי מילים! 

הוא שולט בסאב ששמתי עליו בגישור - בצורה מעוררת פליאה.

הכוח שהוא מעביר למידבאסים, הניקיון שלהם, השקט של המערכת - מעורר פליאה ומעלה שאלות קשות מאוד על ציוד שמוגדר "היי אנד" - שאלות שצריכות להטריד לא מעט אנשים. 

אי לכך ובהתאם לזאת - החלטתי להמשיך עם תכנית שיש לי למערכת הבאה והוזמן אתמול מגבר ברזילאי מאחד משני המותגים המובילים שלהם. 

TARAMPS MD1200.1 

מדובר במונובלוק פול ריינג' עם הספק שנמדד למעלה מ600 וואט ב4 אוהם והוא יהיה אחד מתוך שניים כאלו שישמרו במחסן לטובת הגברת מידבאסים בעתיד. 

המגבר עלה לי סה"כ 160 דולרים במסגרת מבצע מאסטר  כארד דיי בתוספת מיסים 176 דולרים. 

מה כבר יכול להיות? 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

ערב טוב, 

אני מראש אומר שהדברים שאכתוב כאן, נאמרים כדיעה אישית שלי בלבד ואין בה בכדי להסכים או לשלול דיעתו של אף אדם. 

בסוף הודעה זו אבקש להעביר מסר לקהילת האודיו בארץ ולאחר מכן השרשור הזה ינעל היות והוא יסטה מייעודו המקורי. 

המטרה והייעוד המקורי של השרשור 

מטרת השרשור היתה לתת לקהל הקוראים ידע על מגברים מתוצרת ברזיל.

מגברי קלאס D שעובדים בטופולגיה שנקראת HALF BRIDGE למגברים רבי הערוצים שלהם, ומגברי מונו FULL RANGE בהספקים חסרי תקדים.

היתרונות של מגברים אלו - 

קלי משקל

עלויות רכישה נמוכות במיוחד

הספקים מוצהרים גבוהים מאוד, נכונים ואמיתיים במבחני דיינו לרובם המוחץ. 

יעילות גבוהה תוך אחוזי עיוות נמוכים במיוחד 

קלאס D במיתוג מהיר וצריכת זרם חסכונית

החסרונות 

חלק מהרכיבים פשוטים וזולים להחריד - בעיקר במגברים הזולים בסקאלה של המוצרים.

יש צורך בפיוז חיצוני 

אין תקן ברור 

הסיכום שלי במשפט אחד לאחר שרכשתי מגבר אחד כזה לניסיון - 

אכן איכות הרכיבים וההרכבה נמוכה אבל בשביל הסכום ששילמתי התוצאה בפן הסאונד - בלתי נתפסת. 

רכשתי שני מונובלוקים נוספים כתוצאה מכך. 

מעבר לכך לא אוסיף לדון בנושא, אולי בפרוייקט המשך אחזור להוסיף מידע.

לאן השרשור הזה פונה כרגע (ובכך גם ינעל היות והנושא מיצא את עצמו)

בהודעה הראשונה בשרשור הזה העליתי תמונה של ההתקנה החפוזה שנעשתה בין לילה הודות לתקלה במערכת הקודמת שאילצה אותי להחליף DSP והגברה ברכב.

לאחר מכן התקנתי את המגבר הברזילאי והוצאתי לגמלאות את האודיסון ווצ'ה.

ההתקנה היתה מאוד לא נאותה בפן המקצועי ובוודאי שלא בפן האסטתי - אך טרחתי לציין זאת במפורש! 

התמונה הזו פורסמה במדיומים אחרים בעברית ובאנגלית והבנתי שעוררה דאגה וסערה רבה - אך גם התמונה הוצאה מאוד מהקשרה. 

למרות שאני לא מחוייב בהסברים - אומר זאת:

- אינני עוסק בתחום למחייתי כלל! 

-אינני מתקין מקצועי אלא חובב DIY.

-מדובר ברכב האישי שלי וזה הרכב השני בבית. 

-אני עוסק כמהנדס בתחום ההיי טק ובשנה האחרונה הלחץ בעבודה נכנס לסחרור, תוך כדי הקמת צוות חדש והכשרתו תוך כדי עבודה, בית, ילדים, אבא שגם לו הייתי צריך לדאוג - סידור ההתקנה קיבל עדיפות נמוכה ביותר ולא חזרתי לזה עד היום נכון לשעה אחורנית. 

נכון לעכשיו כך נראית ההתקנה:

image.thumb.jpeg.d10be07241a06c0b1c923ea5dab723c1.jpeg

כן - זו עדיין לא התקנה רהוטה למשעי אך:

- כל בליל חוטי הרמקולים והRCA הועבר אל צידה האחורי של הפלטה ואין יותר יכולת מגע בהם.

- מימין למגבר הסטטסום צמת החוטים הודקה בלפיף צמות ייעודי ואין לה חופשים כלל. 

- צמת הכוח של המוסקוני פיקו - הודקה אל הפלטה וגם כן מלופפת במיגון לצמות חשמל לרכב. 

- כל חיווט הרמקולים מהודק באזיקונים ועובר אל צידה האחורי של הפלטה.

- חיווט החשמל וכל שאר החוטים גם כן מהודקים היטב אל הפלטה. 

- התווסף לרכב מטף (אם כי למגבר יש פיוז חיצוני וגם כך מדובר במערכת לצרכי SQ וההספקים אינם מתקרבים כלל למשהו שאמור לעורר דאגה). 

ובנימה זו - 

הודעה אישית 

כאמור - אינני מתפרנס או עוסק בתחום למחייתי.

אני עורך את פורום אודיו ואת שאר תתי הפורומים בקארז פורום מתוך תחביב ובהתנדבות מלאה.

אינני! מקצוען בתחום אך אני מודע לכך היטב כי אני מהווה דמות משפיעה בתחום. 

הדרך שלי לקדם את התחום הינה דרך של מתן ידע, חלוקת מידע - ותו לא! 

ובכך אמשיך לקדם את התחום - יחד עם זאת אומר גם את הדבר הבא. 

אני לא מצפה מאף אחד - לאהוד אותי.

אני לא יכול למנוע מאף אחד - לסלוד ממני. 

לפני עשרים שנה כאשר נכנסתי לתחום - היו עשרות כמוני! 

אנשים שלא רק שהיה להם ידע וגם היכולת ללמוד - אלא גם אנשים שהיה להם הרצון וגם היכולת לשתף בידע שלהם ולהעביר אותו הלאה. 

כמות האנשים מהסוג הזה - התמעטה ברמה שהפכנו לנדירים. כל אחד מסיבותיו האישיות הוא. 

הפרוייקט הבא שלי - יהיה האחרון שאתעד. 

אמשיך לערוך את הפורום ופה ושם אם וכאשר ארצה ואוכל - אעלה מאמר בנושא מסויים אך את חיי האישיים אני מפסיק לשתף - תודה על הבנתכם.

היות וציינתי שהשרשור סטה ממטרתו הוא גם ינעל.

• מצחיק 1
  • מבאס 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

Pioneer TS-X150

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1474 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...