Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש לנו רק שמן מקורי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

את המשפט הזה אמר לי אתמול בעל המוסך כאשר נכנסתי לטפל ברכב ובקשתי שמן מסוג מסוים. כל השמנים האחרים שהוא עובד איתם פשוט לא זמינים כרגע (מוטול, של או קסטרול). לא שמפריע לי שמן מקורי של היצרן, אבל נדהמתי שזה המצב אליו הגיע שוק הרכב בכללותו, זה כבר לא רק עיכוב באספקת רכבים חדשים, זה גם הגיע לשוק החלפים עם בעיות אספקה משמעותיות. 

עריכה אחרונה על ידי ch2856
  • ספונסר פורום
פורסם

זה כבר לא בגדר הפתעה או מצב נקודתי. בכל העולם הופרעה שרשרת האספקה - ושוק הרכב אינו שונה בזה.

מרכבים חדשים ועד לחלפים - ייקח עוד לא מעט חודשים (ויש האומרים יותר) עד שנחזור לאיזושהי נורמליות...

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם
לפני 5 שעות, ch2856 כתב:

את המשפט הזה אמר לי אתמול בעל המוסך כאשר נכנסתי לטפל ברכב ובקשתי שמן מסוג מסוים. כל השמנים האחרים שהוא עובד איתם פשוט לא זמינים כרגע (מוטול, של או קסטרול). לא שמפריע לי שמן מקורי של היצרן, אבל נדהמתי שזה המצב אליו הגיע שוק הרכב בכללותו, זה כבר לא רק עיכוב באספקת רכבים חדשים, זה גם הגיע לשוק החלפים עם בעיות אספקה משמעותיות. 

היום, הדה מרקר:

https://www.themarker.com/dynamo/cars/.premium-1.10302541

ספקים של חלקי חילוף, יבואנים ולקוחות בארה"ב ובישראל מתלוננים כי בעיות בשרשרת האספקה העולמית מובילות למחסור בחלקים - ולעתים גם להשבתה של כלי הרכב לתקופות ממושכות

רון אוחנה, בעל מוסך רון בתל אביב, מתאר מצב דומה, אבל אומר שהמחסור אינו ברמה מדאיגה עדיין. "יש מחסור בחלקים מסוימים. זה יכול להיות בכל מוצר מיובא. אתה רוצה בוכנות לרכב - אין. חיפשתי במשך חודש קלאץ' לרכב ולא היה, אז הרכבתי קלאץ' משומש, דבר שלא עשיתי 30 שנה". הוא הוסיף כי המשבר לא מאפיין רק יצרניות רכב מסוימות, אלא את התעשייה כולה.

לדבריו, הלקוחות מבינים את המצב, "הם גם שומעים חדשות". בנוסף, הוא אומר שבעלי המוסכים מצליחים להסתדר באמצעות חלקי חילוף משומשים "כשאין ברירה". לפי אוחנה, "זה לא שמכוניות יושבות תקועות במוסך. אני מקווה שהמשבר לא יחריף, כי המצב סטטי כבר חצי שנה. זה עיכוב, אבל לא מעצור כללי בנשק".

• אהבתי 2

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אני מנסה להשיג פנסים קדמיים ל2008 של גיסתי כבר כמה חודשים ופשוט אין באף חנות וחרשתי את כולן פחות או יותר.

מתלבט אם להזמין מחול.

פורסם

והנה מאמר טרי, על עליית מחירי החלפים - 

https://www.themarker.com/dynamo/cars/.premium-1.10310169

אין כרגע מחסור בחלקי חילוף. אבל אתם עומדים לשלם עליהם הרבה יותר 
מחירי החלפים לרכב עלו בישראל בשנה האחרונה ב-12%-32%, לפי בדיקה של אתר סולו ■ בין הסיבות לעליות המחירים: מחסור בחומרי גלם ועומס בתובלה הימית והיבשתית ■ "בעבר היתה עליית מחירים פעם בשנה, כיום כל חודשיים מתפרסם מחירון חדש"

image.thumb.png.62506ca1c0d66e3f3b735cfbb0f55ef5.png

• רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...