Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1728 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

השאלה הזו אולי יותר רלוונטית לאנשים שבקיאי םבאמת במחירון ובשוק היום שהוא ממש פסיכי:
קרוב לסגירה , נתוני הרכב הם כלקמן:
דגם הרכב הוא אקטיב (הזול יותר)
עליה  לכביש  09\2009

קילומטראז' 111700 (שזה אומר שעשה 55000 ק"מ בממוצע לשנה , האם זה בעיה??)
יד ראשונה מליסינג נהג יחיד
אחרי השבחה (לא מתלהב מזה)
יש אחריות על כל המכלולים שליסינגים נותנים אחריות לשנתיים.
כרגע אין אחריות טויוטה על הסוללה (עבר 100000 ק"מ ולכן היא פגה), הם ידאגו ביום ראשון להארכת אחריות, אחרי שבדקתי היום עם טויוטה (שהבהירו לי שאחרי ובהנחה שהליסינג יאריך אחריות לא תהיה בעיה שאני אאריך גם כן אחרי העברת בעלות תקינה ובבוא הזמן (15000 ק"מ הבאים)) והראיתי להם שהסיפורים שלהם על אחריות שלהם לא ממש רלוונטיים.
אז נניח כרגע שיש אחריות על הסוללה והכל בסדר.

הבדיקה של הרכב טובה , אין בעיות בכלל , רק פנס שכבר הוחלף , הם החליפו על חשבונם צמיגים לאיזה סיני דפוק שאני בטח אצטרך להחליף, אי אפשר להזכות על זה מולם.
היסטורית טיפולים נקייה ,טיפולים בזמן , שום דבר מיוחד.
הכל נראה בסדר, נהגתי על הרכב, מרגיש טוב.

עכשיו השאלה:

הם רוצים על הרכב 112000
בגדול השוק של הפריוס פלוס פסיכי וזה מאד מבלבל אותי , אנשים דורשים כל מיני מחירים.
כשאני בודק מחירון יד שניה , המחיר לפני שקלול יוצא 114000 ואחרי שקלול יוצא 96000!!!
כשאני בודק באפליקציה של לוי יצחק המחירון יוצא משוקלל 86000 שזה הזוי , וגם אין שם בכלל את הדגם הספציפי .אלא רק פריוס פלוס כללי.
 הנציג של הליסינג עבר איתי לפני שבועיים על המחירון ספטמבר שיש אצלו והראה לי שהמחיר שהוא מבקש הוא לפי מחירון , אבל הפער הזה בין המחירון שאצלו לבין מה שאני מוצא ברשת (לא מצאתי לוי יצחק ברשת , רק חוברת כפי שראיתי אצלו או באפליקציה שזה פער של 30000 בין שניהם !!!)

אני לא מבין , אני מפספס משהו?  אני מבין שהשוק מטורף ואנשים מבקשים  מעל המחירון ואפילו הרבה , אבל כן חשוב לי לדעת שאני לא ממש משלם מוגזם או מפספס משהו.

אם הייתי יכול לחכות שהשוק ירגע הייתי מחכה , אבל אני לא ממש רואה את זה. ומצד שני שואל את עצמי אם אני פספסתי משהו בבדיקות מחירון שלי , או שפשוט זה המצב וצריך לקבל זאת.

בגדול חיפשתי מבין אאוטלנדר \XTRAIL ופריוס פלוס כשהרכב אמור להיות 7 מקומות אמין ל3-4 שנים.
אאוטלנדר נפל בעיקר כי אין לו יתרון משמעותי על היתר , הוא אמנם אמין וסחיר , אבל לא חסכוני והפער בצריכת דלק חשוב.
XTRAIL דווקא היה האופציה המועדפת בגלל הסחירות המצוינת שלו והשילוב בין זווית ישיבה טובה לדיזל חסכוני שלא מכריח אותי להפרד מהמוסכניק שלי, אבל פשוט לא מוצא רכב באמת טוב.
אז נפל הפור על פריוס פלוס , ואני כן הייתי רוצה לדעת שאני לא יוצא פה אידיוט בעלות , בגלל הפער מול המחירונים.
אשמח לעצה מאנשים בקיאים.

עריכה אחרונה על ידי shlomiyan4
פורסם

רק תתקן עליה לכביש 9-2019

גם לי נשמע שהמחיר מטורף, הייתי ממליץ להמתין קצת ולעבור עוד על הלוחות.

בכזה קילומטרז' המחיר צריך להיות אולי 90 אלף.

משתדל לעזור

פורסם (נערך)
לפני 48 דקות, PASHUT כתב:

רק תתקן עליה לכביש 9-2019

גם לי נשמע שהמחיר מטורף, הייתי ממליץ להמתין קצת ולעבור עוד על הלוחות.

בכזה קילומטרז' המחיר צריך להיות אולי 90 אלף.

אכן 2019.
אני שואל את עצמי אם אני עושה איזו טעות בבדיקת המחירון.
ואני אומר שוב , אשמח שמי שעונה לי יקח בחשבון את מצב השוק  היום.

כמובן שאין לי טענה למי שענה עד כה , מעריך כל תגובה.

פורסם (נערך)

האם הבדיקה היא מטעמך? או בדיקה של המוכר/מגרש?

הרכב לדעתי בק"מ מאד מאד גבוה ביחס לשנתון (ממוצע שנתי הוא 15-20 אלף ק"מ), והמחיר רחוק מלהיות אטרקטיבי.

אין אקזמפלרים טובים בפרטי?

בכ"מ, לדעתי אם כבר אתה רוכש ממגרש, שזה יהיה מגרש "גדול".

עריכה: כמובן ששכחתי לציין בנוגע למחירון, יש הפחתה על רכבי ליסינג (אינני זוכר את האחוזים בע"פ).

עריכה אחרונה על ידי Kooper
  • רעיון טוב! 1

POLO, 1.4 2001 > SPARK, 1.0 2014 > 108, 1.2 2016 > CLIO - 5, 1.0T 2021

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, Kooper כתב:

האם הבדיקה היא מטעמך? או בדיקה של המוכר/מגרש?

הרכב לדעתי בק"מ מאד מאד גבוה ביחס לשנתון (ממוצע שנתי הוא 15-20 אלף ק"מ), והמחיר רחוק מלהיות אטרקטיבי.

אין אקזמפלרים טובים בפרטי?

בכ"מ, לדעתי אם כבר אתה רוכש ממגרש, שזה יהיה מגרש "גדול".

1- בדיקה  מטעמי.
2- אין בפרטי נתונים טובים יותר, המחירים בפרטי די דומים , אבל או קילומטראז' מפוצץ או מס' בעלים רב , ומצב סוללה לא ברור וכו'. חיפשתי רכב משעמם יחסית מבחינת היסטוריה.
כל המודעות של דגמים מבוקשים מלאות "אני יודע שאני מבקש הרבה מעל מחירון , נא לא לשגע אותי אם לא מודעים למצב השוק" וכאלה
זה בגלל שהחוסר ברכבים חדשים גורר ביקוש מוגבר בשוק המשומשות , כמה מוגבר? בחלק מהדגמים פסיכי ממש- 15-20 מעל מחירון.
השאלה שלי מכוונת בין היתרלהבין אם אני טועה בנתונים שאני מזין מה שגורם לי להגיע למחירון שגוי?
3- ליסינג ומגרש אינם אותו דבר , מדובר באחד הליסינגים הטובים ככל שאני יודע , גם בהתנהלות וגם בשקיפות.
צא מנקודת הנחה שהרכב טוב ושהנקודה הזו מכוסה

פורסם

3 - רכב שהיה בעלות ליסינג ברישום מקורי.

הדבר היחיד שאותי היה מוריד מהעסקה הזו, העובדה שזה רכב יוצא ליסינג עם נסועה שנתית מטורפת.

מה גם שיש תרחיש שהסוללה לא באחריות.

מה היא הנסועה השנתית שלך תוואי הנסיעה והדרישות שהלכת על היברידי, ולמה דווקא הדגם הזה?

פורסם
לפני 14 דקות, Kooper כתב:

3 - רכב שהיה בעלות ליסינג ברישום מקורי.

הדבר היחיד שאותי היה מוריד מהעסקה הזו, העובדה שזה רכב יוצא ליסינג עם נסועה שנתית מטורפת.

מה גם שיש תרחיש שהסוללה לא באחריות.

מה היא הנסועה השנתית שלך תוואי הנסיעה והדרישות שהלכת על היברידי, ולמה דווקא הדגם הזה?

נראה לי שאתה לא קורא מה ששאלתי במקור ואת הנתונים שהעליתי, במחילה ובהערכה.

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, shlomiyan4 כתב:

נראה לי שאתה לא קורא מה ששאלתי במקור ואת הנתונים שהעליתי, במחילה ובהערכה.

הרכב בבעלות מקורית של ליסינג.

לפני שעה, shlomiyan4 כתב:

יד ראשונה מליסינג נהג יחיד

לפי מה שציינת

לפני שעה, shlomiyan4 כתב:

הם רוצים על הרכב 112000
...
כשאני בודק מחירון יד שניה , המחיר לפני שקלול יוצא 114000 ואחרי שקלול יוצא 96000!!! ראה התייחסות בתחתית
כשאני בודק באפליקציה של לוי יצחק המחירון יוצא משוקלל 86000 שזה הזוי , וגם אין שם בכלל את הדגם הספציפי .אלא רק פריוס פלוס כללי.
 הנציג של הליסינג עבר איתי לפני שבועיים על המחירון ספטמבר שיש אצלו והראה לי שהמחיר שהוא מבקש הוא לפי מחירון , אבל הפער הזה בין המחירון שאצלו לבין מה שאני מוצא ברשת (לא מצאתי לוי יצחק ברשת , רק חוברת כפי שראיתי אצלו או באפליקציה שזה פער של 30000 בין שניהם !!!)

ההפחתה שאתה רואה בשקלול נובעת ממה שצירפתי בהודעה הקודמת.

על בעלות מקורית ליסינג יש הפחתה. כפי שמפורט בקישור.

ההפחתה היא 17% ככלל, ועולה ל21% כשאין אחריות/תיקונים על בדיקה וכודומה.

מהנתונים שהצגת, נראה שהמקום שממנו אתה מעוניין לקנות, אינו משקלל את ההפחתה (לכן גם נשאלה השאלה האם זהו מקום "גדול").

נשאלה השאלה של נסועה שנתית, כיוון שציינת חסכון בדלק בעדיפות גבוהה. בנסועה נמוכה, אין יתרון לרכב היברידי/דיזל, משום שהחסכון בדלק זניח.

שורה תחתונה,

מהנתונים שאני רואה כרגע, הפער במחירונים (30,000 כפי שציינת) מגיע ממה שציינתי.

בשורות טובות.

פורסם
לפני 4 דקות, Kooper כתב:

הרכב בבעלות מקורית של ליסינג.

לפי מה שציינת

ההפחתה שאתה רואה בשקלול נובעת ממה שצירפתי בהודעה הקודמת.

על בעלות מקורית ליסינג יש הפחתה. כפי שמפורט בקישור.

ההפחתה היא 17% ככלל, ועולה ל21% כשאין אחריות/תיקונים על בדיקה וכודומה.

מהנתונים שהצגת, נראה שהמקום שממנו אתה מעוניין לקנות, אינו משקלל את ההפחתה (לכן גם נשאלה השאלה האם זהו מקום "גדול").

נשאלה השאלה של נסועה שנתית, כיוון שציינת חסכון בדלק בעדיפות גבוהה. בנסועה נמוכה, אין יתרון לרכב היברידי/דיזל, משום שהחסכון בדלק זניח.

שורה תחתונה,

מהנתונים שאני רואה כרגע, הפער במחירונים (30,000 כפי שציינת) מגיע ממה שציינתי.

בשורות טובות.

קודם כל תודה על הסבלנות:
1- ליסינג נהג פרטי אני רואה הפחתה של 10% , אחריות על בדיקה  ועל מכלולים יש- של שנתיים. אחריות של חברת הליסינג.
יתרה מזאת , לפי מחירון לוי יצחק - כפי שהראה לי המוכר - יש תוספת של 5% על אחריות כזו.
2- כפי שציינתי קודם , ביררתי היום - הסוללה לא באחריות אבל היא במצב שניתן לעשות אחריות (יש 30K ק"מ אחרי 100K שניתן בהם להרחיב אחריות ולא אחר כך. אז אני משאיר לחברה לבצע את הארכת האחריות עליה מהטעם שאם זה יהיה עלי אפילו אם אתקזז בעלות , אני עשוי לגלות בבדיקת הסוללה בטויוטה שהיא במצב שלא מאפשר הרחבת אחריות , ולכן הם התחייבו לבצע הארכת אחריות ביום א' ואני לא אקנה את הרכב בלי זה.)
3- בין רכב שעושה 10-12 ק,מ לליטר לרכב שעושה 18 תסכים איתי שיש פער גם בלי לטחון את הרכב בהגזמה, יחד עם זאת , אני הולך לעשות בערך כ30K ק"מ שנתי פלוס מינוס. 

אז לאור מה שציינתי , כולל שנתון ומועד עליה לכביש שגם הוא מוסיף מעט למחיר הרכב לפי מחירון לוי יצחק - לכן אני לא מצליח להבין את הפער.
ויודע מה? נניח שיש פער.
השאלה אם באמת לאור מצב השוק צריך להשלים איתו , או אולי בכל זאת אם זה הביקוש לפריוס פלוס צריך להשאיר את הרכב הזה לאחרים.
אני ממש מתחיל לשאול את עצמי אולי פשוט לרדת משמעותית בתקציב ולחפש רכבים ישנים יותר עם קילומטראז' סביר שאני לא אתחרט על פער התשלום הזה בתקופה כה פסיכית.

באמת שבמקור כשהתחלתי בחיפוש, חיפשתי בסה"כ 7 מקומות אמין ונוח שישמור  על הערך ויבקר כמה שפחות במוסך , אנחנו לא מפונקים , ולא חייבים חדש.
הרכב הקודם היה פורד גלקסי 2008. ככה לסבר את האוזן.
פשוט המרדף הזה כבר גורם לכל השיקולים שלי להתברבר לחלוטין.

פורסם (נערך)

אני ממליץ לך לפעול לפי הקו מחשבה השני שלך.

אקזמפלר קצת יותר ישן מפרטי עם ק"מ קצת יותר מאוזן.

מהאופציה ההיברידית בתור משומש לא הייתי הולך גם מפרטי, בעיקר בגלל הסוללה והאחריות.

ועם נסועה שנתית של 30 אלף בשנה החסכון יהיה יותר מורגש מרכב שייסע 12-15 אלף בשנה.

ההבדל בעולם אמיתי בין הצריכות דלק יהיה יותר בין 1:12 ל1:16 בממוצע לדעתי.

פורסם

זה המחירון ביד 2 לפי מה שבדקתי.

לשלם הפרש של 18000 ש"ח מעל המחירון לדעתי ממש ממש לא משתלם. 

תנסה לחפש מאזדה 5 עם נתונים טובים סביב 2015 מונעת בגז ותשלם 30000 ש"ח פחות ממה שתשלם על הפריוס פלוס.

גילוי נאות, יש לי חבר שמוכר מאזדה 5 על גז, אם מעניין אותך תשלח בפרטי ואשלח לך את המס שלו.

Screenshot_20211008-164134_Chrome.jpg

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם
לפני 17 דקות, המהיר הזהיר כתב:

זה המחירון ביד 2 לפי מה שבדקתי.

לשלם הפרש של 18000 ש"ח מעל המחירון לדעתי ממש ממש לא משתלם. 

תנסה לחפש מאזדה 5 עם נתונים טובים סביב 2015 מונעת בגז ותשלם 30000 ש"ח פחות ממה שתשלם על הפריוס פלוס.

גילוי נאות, יש לי חבר שמוכר מאזדה 5 על גז, אם מעניין אותך תשלח בפרטי ואשלח לך את המס שלו.

Screenshot_20211008-164134_Chrome.jpg

1- הרכב כן באחריות של הליסינג לשנתיים.
וגם אם אינני טועה באחריות יצרן לשנה.
2-  מאזדה 5 היא רכב שמשום מה אני מתקשה לשאת.  לא אוהב איך שהיא נראית.

פורסם

אני ממליץ לך לרדת מהרכב,

אני לצערי כבר אכלתי את הסרט הזה פעמיים בחצי שנה,

קנינו רכב שעשה תאונה וירד מהכביש אחרי 3 חודשים, ואחריו בדיוק נרכש עוד רכב אחר שגם אחרי חודשיים עבר תאונה והוגדר כ"אובדן גמור",

וחברות הביטוח שלמו לי לפי מחירון לוי מחירון לוי יצחק משוקלל, יד 2 לא מעניין אותם, כך שאם הרכב סופר שמור ומבוקש הייתי אומר לך אין בעיה לקנות בכמה מאות שקלים מעל המחירון, אני אלך איתך עוד יותר רחוק, 3K לרכב טוב ומטופל בלי תאונות הייתי מבין, אבל הפרש של כמעט 20K ש"ח?! למה מה קרה, אם למחרת הרכב נגנב או עבר תאונת אובדן כלשהו, באותו רגע הפסדתה לא מעט כסף.

מעבר לכך, אתה נוסע 30K בשנה, ואתה מתכוון להחזיק את הרכב 3-4 שנים,

הייתה מוכן לקנות היום רכב משומש שנת 2016 עם 200K ק"מ? או 2015 עם 230K ק"מ? , אני בטוח שזו תהיה משימה קשה ואולי בלתי אפשרית בלי לשחוק את מחיר הרכב בעשרות אלפי שקלים,

כל זה כל עוד ממשיכים הרחבת אחריות ואין בעיות,

אז לא מבין מה חסכתה כאן?!

במקומך במחיר הזה הייתי קונה רכב אחר עם קילומטראג' הרבה יותר סביר, בנזין רגיל או דיזל חסכוני (כמובן עם קילומטאג' כזה עדיף דיזל שיהיה הרבה יותר קל למכור בעתיד וגם חסכוני יותר), כאן ירידת הערך תהיה הרבה יותר מתונה ויהיה מבוקש בעתיד עם קילומטראג' גבוהה,

לצורך העניין אני כבר רואה בלוח יד 2,

קיה ספורטאג'/פיג'ו 3008/סיטרואן C5 דיזל 2017/2018, עם 60 עד 80 אלף ק"מ סביב ה100K ש"ח שאיתם בוודאות לא תצטרך לדאוג לשום אחריות מורחבת על שום סוללה, יהיו מספיק חסכוניים, ולמכור אותם בעתיד יהיה פי אלף יותר קל מהטויוטה הזו, זה כמו לחפש רכב דיזל שנת 2013-2014 היום עם 150-170 אלף ק"מ בערך, ואני אומר לך מניסיון של חבר סוחר, שמכוניות דיזל בגיל הזה עם קילומטראג' כזה נחטפות מהר מאוד במחיר מחירון פלוס.

לשיקולך, ובהצלחה.

• תוכן חדש...