Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1763 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא נראה לי הגיוני שניידות סיור/תנועה יהיו חשמליות - הן עובדות 24/7 ועוברות ממשמרת למשמרת, כמעט ולא יהיה זמן להטעין. 

רכבי קצינים ומנהלה לעומת זאת, רצוי ואפשרי

פורסם
לפני שעתיים, Blap כתב:

לא נראה לי הגיוני שניידות סיור/תנועה יהיו חשמליות - הן עובדות 24/7 ועוברות ממשמרת למשמרת, כמעט ולא יהיה זמן להטעין. 

רכבי קצינים ומנהלה לעומת זאת, רצוי ואפשרי

יש הרבה פחות ניידות על הכביש באמצע הלילה מאשר ביום. תסתכל בכל תחנת משטרה ותראה שבלילה החניון מלא בניידות.

פורסם
לפני כשעה, eladts כתב:

יש הרבה פחות ניידות על הכביש באמצע הלילה מאשר ביום. תסתכל בכל תחנת משטרה ותראה שבלילה החניון מלא בניידות.

הייתי שוטר סיור בעיר. בדרכ יש קו אדום של ניידות שחייב להפעיל במשמרת. אצלנו משמרת בוקר וצהריים היו עם הכי הרבה ניידות ומשמרת לילה בדרכ אולי ניידת אחת, מקסימום שתי ניידות פחות מהמשמרות האחרות. 

בנוסף, לפחות אצלנו מדובר בעיר גדולה אז היינו נוסעים מאירוע לאירוע. נכנסים לתחנה רק כשצריך ויוצאים כשמסיימים. 

כל מה שאני אומר תקף לסיור. 

בנוגע לניידות תנועה עירוניות לדוגמה, אתה צודק. אם במשמרת בוקר יש 2-3 ניידות תנועה, אז במשמרת לילה יש אחת. 

כנל שיטור עירוני. 

פורסם

הרבה משטרות בעולם פסלו את טסלה בגלל שלחברה יש גישה מרחוק לרכב, למצלמות ולמיקום שלו וזה לא משהו שמשטרה רוצה למישהו אחר תהיה גישה אליו.

פורסם
לפני 11 שעות, bobi כתב:

הרבה משטרות בעולם פסלו את טסלה בגלל שלחברה יש גישה מרחוק לרכב, למצלמות ולמיקום שלו וזה לא משהו שמשטרה רוצה למישהו אחר תהיה גישה אליו.

לגיטימי לגמרי לרכבים של יחידות מאוד מסוימות.
אתה באמת חושב שיש ערך מוסף לחברת טסלה/כל גורם אחר לדעת מתי השוטר איציק עוצר לקנות פלאפל ומתי הוא מחנה כדי לתת דוחות על חניה באדום לבן?

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם כל להיות צעיר וטיפש:roll:

פורסם
לפני 3 שעות, bobi כתב:

איזו דמגוגיה בשקל. כן כי זה הדבר היחיד ששוטרים עושים, קונים פלאפל.

הם עושים המון מעבר כמובן,אבל הם לא מנהלים מרדפים ב250 קמש כל יום ביומו,במיוחד לא שוטרים עירונים רגילים..
נ.ב ממש לא התכוונתי לזלזל במשטרה,סהכ הוספתי מישהו שיגרום לקוראים קצת לגחך;)

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם כל להיות צעיר וטיפש:roll:

פורסם

לפני 17 שעות, bobi כתב:

אפשר לכבות את הגישה מרחוק מתוך הרכב. כמובן שאם מכבים את הגישה מרחוק אי אפשר יהיה לשלוט ברכב עם האפליקציה בטלפון.

פורסם
לפני 12 שעות, airsof כתב:

אתה באמת חושב שיש ערך מוסף לחברת טסלה/כל גורם אחר לדעת מתי השוטר איציק עוצר לקנות פלאפל ומתי הוא מחנה כדי לתת דוחות על חניה באדום לבן?

איזה קשקוש. הגישה הזאת מזכירה לי את החיילים שהיו מצלמים את עצמם לאינסטגרם באמצע שטח כינוס או בסיס סודי.

גם לשוטר איציק יש גישה למידע רגיש (במסוף למשל), שהחוק בכל מדינה מתוקנת אוסר על מעבר שלו החוצה - וטוב שכך.

אבל, אני מניח שאם מחלקת משטרה/צבא כזו או אחרת בעולם תבחר בטסלה הם ימצאו דרך לבטל את החיבור הזה לרשת, בין אם על ידי הסכם עם טסלה או באופן אחר.

פורסם
לפני 1 דקה, nadavd4 כתב:

גם לשוטר איציק יש גישה למידע רגיש (במסוף למשל), שהחוק בכל מדינה מתוקנת אוסר על מעבר שלו החוצה - וטוב שכך.

מה קשור המידע שבמסוף המשטרתי לטסלה? זה מחשב נפרד שלא קשור בכלל למערכות הרכב. 

פורסם

מעניין מתי תקום מערכת הפעלה קוד פתוח לרכבים חשמליים/אוטונומיים, דוגמת לינוקס/אנדרואיד אבל לרכב.

בטוח אפשר להריץ את כל המערכות האלה תחת freeRtos, או אפילו לינוקס

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, eladts כתב:

מה קשור המידע שבמסוף המשטרתי לטסלה? זה מחשב נפרד שלא קשור בכלל למערכות הרכב. 

לטסלה יש גם מצלמות ומיקרופונים שמשמשים את התפעול הקולי, אוטופיילוט וכו'.

פורסם
לפני 34 דקות, vadim6385 כתב:

מעניין מתי תקום מערכת הפעלה קוד פתוח לרכבים חשמליים/אוטונומיים, דוגמת לינוקס/אנדרואיד אבל לרכב.

יש כבר פרוייקטים שרצים על לינוקס (על בסיס ROS).

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
בתאריך 5.9.2021 בשעה 20:16, airsof כתב:

לגיטימי לגמרי לרכבים של יחידות מאוד מסוימות.

זה לא עניין של "יש או אין ערך מוסף לחברה" אלא שהעברת מידע מרשות שלטונית (קל וחומר רשות שלטונית שעוסקת באכיפה - קרי משטרה) לחברה פרטית, מצריך תשתית חוקית שתאפשר את זה.

בנוסף לזה התפיסה המשפטית אומרת - לאזרח כל מה שלא אסור - מותר. לרשות שלטונית - כל מה שלא מותר - אסור.

ולכן צריך ממש לחוקק חוקים שיאפשרו העברת מידע כזה, גם אם הוא "לפעמים" או "אולי" עובר לחברה הפרטית", וגם אם אין בו ערך מוסף לחברה הפרטית.

בתאריך 6.9.2021 בשעה 01:51, eladts כתב:

אפשר לכבות את הגישה מרחוק מתוך הרכב. כמובן שאם מכבים את הגישה מרחוק אי אפשר יהיה לשלוט ברכב עם האפליקציה בטלפון.

זה יצריך גם הקשחת ההגדרה הזו באופן מוחלט, כך שהיא תהיה כבויה, ולא ניתן יהיה לאפשר אותה.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3
  • רעיון טוב! 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לחברת טסלה כחברה אין  עניין במעקב אחרי ניידות משטרה.

אבל לגורמים אחרים יש שיכולים לנצל את המידע שיש ברשותה בהחלט יש.

רק עכשיו ראינו מה קורה כאשר משרד אדריכלים פרטי מחליט לפרסם תוכניות של בית כלא שהוא תכנן.

עכשיו תאר לעצמך שלאנשים שמסתירים את הנמלטים האלה יש חבר, אזרח רגיל ולא מישהו שעבר איזה סיווג בטחוני כלשהו שעובד בטסלה עם גישה למיקומי ניידות המשטרה באזור, למיקום ניידות סמויות בתפקידי מעקב. לעבריינים תהיה גישה למצלמות של ניידות שעוקבות אחרי יריבים שלהם וכו..

שלא לדבר על האקרים שמי יודע מה הם יכולים לעשות בשרתי טסלה. ולא מדובר במשהו הזוי, בכל יום מתפרסמות ידיעות על פריצה למאגרי נתונים של ארגונים גדולים. רק היום פרסמו את פרטי ותכתובות המייל של כל עובדי ותלמידי אוניברסיטת בר אילן לאחר שהאוניברסיטה סרבה לשלם כופר לפורצים. 

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...