Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1771 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

מצאתי רכב 500X עם ק"מ נמוך (40 אלף), אבל רוצים עליו 1,000 מעל המחירון.

הרכב בן 5 באמת שמור ועם היסטוריית טיפולים מלאה מהחברה.

האם פיאט בכללי, והדגם הזה בפרט, נסחרים מעל המחירון של לוי יצחק ב1,000 שח?

היה הגיוני אם היו אומרים שיונדאי או מאזדה נסחרות מעל המחירון, אבל מבאס אותי לשלם מעל המחירון על פיאט.

מה דעתכם?

הונדה סיוויק ES 2002

פורסם

למה על יונדאי או מאזדה זה הגיוני ועל פיאט לא? כדי לא "לצאת פראייר" מול החבר'ה ששילמת מעל המחירון על פיאט?

האם זה 1000₪ מעל המחירון הרגיל (והאם יד 2 או יצחק לוי) או מעל המחירון המשוקלל?

אם זה מעל המחירון הרגיל, תבדוק מה המחירון המשוקלל. אם זה מעל המחירון המשוקלל, אני חושב שכן שווה לשקול לשלם מעט מעל המחירון אם הרכב אכן מצדיק את זה (נתונים טובים, הרכב שמור, יש היסטוריית טיפולים מסודרת וכו').

כמובן לקחת לבדיקה, יכול להיות ששם תוריד סכום כלשהו ממחיר הרכב.

על איזה מנוע וגיר מדובר?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תיראה ביד 2 כמה רוצים על רכבים דומים

כשאני חיפשתי רכב, ה-500X הייתה בניהם גם, וממה שאני זוכר רכבים עם אחלה נתונים היו נסחרים בכמה אלפים פחות ממחירון יד 2 הלא משוקלל. 

פורסם (נערך)

התכוונתי 1,000 מעל המחירון המשוקלל "לוי יצחק".

ואין פה עניין של "לצאת פראייר". אף אחד לא אוהב לשלם אלפי שקלים יותר על מוצר שלא בצדק. 

כסף לא גדל על העצים

עריכה אחרונה על ידי shlomi88

הונדה סיוויק ES 2002

פורסם

המחירון אמור לשקף רכב ממוצע.

אם יש לאקזמפלר הספציפי ק"מ נמוך מהממוצע, הרי שהגיוני שזה ישתקף במחיר שלו, והמחיר יהיה מעל הממוצע, ולכן מעל המחירון.

אם הוא שמור - הרי שהוא במצב טוב יותר מהממוצע, וגם זה הגיוני שישתקף במחיר שלו.

הרי זה לא שהמחירון אומר מחיר ממוצע לרכב בן 5 הוא X, ואז מאזדה ויונדאי אתה אומר שווים מעל הממוצע הזה, אבל פיאט פחות.

המחירון הוא מחיר ממוצע, של פיאט 500X בת 5, עם שיקלולים.

ובלי קשר, יש את נושא השוק החופשי - כמה יש לך אלטרנטיבות אחרות לקנייה באותו מצב ובמחיר נמוך יותר?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 6 שעות, m3x7r3m3 כתב:

המחירון אמור לשקף רכב ממוצע.

אם יש לאקזמפלר הספציפי ק"מ נמוך מהממוצע, הרי שהגיוני שזה ישתקף במחיר שלו, והמחיר יהיה מעל הממוצע, ולכן מעל המחירון.

אם הוא שמור - הרי שהוא במצב טוב יותר מהממוצע, וגם זה הגיוני שישתקף במחיר שלו.

הרי זה לא שהמחירון אומר מחיר ממוצע לרכב בן 5 הוא X, ואז מאזדה ויונדאי אתה אומר שווים מעל הממוצע הזה, אבל פיאט פחות.

המחירון הוא מחיר ממוצע, של פיאט 500X בת 5, עם שיקלולים.

ובלי קשר, יש את נושא השוק החופשי - כמה יש לך אלטרנטיבות אחרות לקנייה באותו מצב ובמחיר נמוך יותר?

היום ניתן להכניס את כל הפרמטרים ולקבל מחיר משוקלל.

ובכל זאת, מסכים איתך שכמו שרכב עם צמיגים שחוקים/ לפני טיפול/ לפני טסט/ מצבר גמור ימכר מעט פחות גם רכב במצב טוב ימכר ביותר ואין המחירון אלא אומדן בלבד להערכת שווי.

בהזדמנות זו ברצוני לציין לגנאי את ''מבקש 5k מעל המחירון כי התקנתי רמקולים,סאב וכו' ".

צודקים המגיבים שיגידו שוק חופשי אך אותי אישית זה מעצבן.

פורסם (נערך)

הכוונה מעבר לשיקלול עצמו, רכב במצב טוב מהממוצע = רכב במצב פחות נפוץ ולכן נדיר יותר ויקר יותר

כמו שלא תשלם מחירון משוקלל על רכב בן 5 עם 200K ק"מ, למרות שזה לכאורה משוקלל במחירון המשוקלל

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 1 דקה, m3x7r3m3 כתב:

הכוונה מעבר לשיקלול עצמו, רכב במצב טוב מהממוצע = רכב במצב פחות נפוץ ולכן נדיר יותר ויקר יותר

כמו שלא תשלם מחירון משוקלל על רכב בן 5 עם 200K ק"מ, למרות שזה לכאורה משוקלל במחירון המשוקלל

לכן רשמתי אומדן בלבד.

הרי אין לזה סוף ומקרים כמו תאונה שהוחלף בה פנס לעומת תאונת פגיעה בשאסי.

• אהבתי 1
פורסם

נכון, לדעתי להוסיף 1000 שקל מעל המחירון לרכב עם קילומטראז' נמוך (כ-8K בשנה) במצב טוב ומטופל היטב זה הגיוני

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

כאחד שמכר רכב השבוע (פיקנטו 2019) - 4000 מעל למחירון (משקולל לוי יצחק), פנו אליי 3 לקוחות ביום שפרסמתי וכולם היו מוכנים לשלם את המחיר.

לא רואה בושה לקנות רכב במחיר מחירון וטיפה מעל (5-7%) אך רק כשזה בהלימה מלאה למצב הרכב.

פורסם

ובנוסף , פיאט זה לא מותג חזק כך שהמחירון מראש לא מאוד גבוה .

אם הרכב מטופל ושמור ומתאים לצרכים , הייתי קונה גם אם זה עוד 1000 / 2000 שקל יותר .

אם מתאים לך , קנה את האוטו ואת ה 1000 / 2000 שקל תשכח מהר

פורסם

ואתמול התפרסם שפעם ראשונה מזה הרבה שנים, בחודש הבא לוי יצחק מעלה את מחירי הרכבים המשומשים.

אני מניח שלא את כל הרכבים המשומשים וכל הדגמים וכו', אבל זה אינדיקציה יפה למצב השוק

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 5 דקות, m3x7r3m3 כתב:

ואתמול התפרסם שפעם ראשונה מזה הרבה שנים, בחודש הבא לוי יצחק מעלה את מחירי הרכבים המשומשים.

אני מניח שלא את כל הרכבים המשומשים וכל הדגמים וכו', אבל זה אינדיקציה יפה למצב השוק

לצערי ככל הנראה העליה תהיה עקב כך שצריכה להיות קורלציה עם עליית המחירים של הרכבים החדשים.

קרי צמצום פערים.

נחזור לרב קו...אה בעצם גם שם רוצים לבטל את ההטבה.

מזל שעל הליכה (בנתיים) לא גובים תשלום.

פורסם

פחות סביר, כי עליית מחירים יש לאורך כל השנים, מי יותר, מי פחות, @פבל או @discoTD5 יכולים לספר על זה, זה נדון בימים האחרונים בשרשור הטסלה נדמה לי.

העליית מחירים היא בגלל ביקוש, כך שנוצר מצב שבו המחירון ומחיר השוק התרחקו ולוי מנסה לתקן את זה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...