Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1758 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אשמח לקבל את עזרתכם לפני בחירת רכב ליסינג.

הרכב אמור לשרת משפחה עם 3 ילדים.

היום נוסעים בספורטאג פרטית ומאוד מרוצים.

בדרך כלל נוסעים משהו כמו 12-15k ק"מ  בשנה.

וההתלבטות היא כזאת: 

1- טויוטה קורולה היברידית (סדאן או סטיישן)

2- יונדאי איוניק.

הייתרון של השניים האלו הוא הנחת שווי המס להיברידיות וכמובן צריכת הדלק.

3- סקודה אוקטביה

להבנתי ממה שקראתי  רכב טוב יותר מהשניים למעלה

4- סיאט אטקה 

בעיקר כי התרגלנו לרכב גבוה (suv) ושווי השימוש שלו זהה לזה של האוקטביה.

מה שחשוב לנו זה בעיקר הנוחות, המרווח מאחורה וכמו שציינתי הישיבה הגבוהה זה יתרון משמעותי.

מודה מראש על העזרה 🙂

פורסם

הביצועים באוקטביה ובאטקה יהיו טובים יותר משמעותית, האיוניק באמצע והקורולה בסוף.

האוקטביה והאטקה גם מצעים מרווח פנים גדול יותר. 

לגבי הטבת המס אני חושב שהיא מתבטלת בסוף השנה, אבל אולי אני טועה.

פורסם
לפני 26 דקות, yoav911gt2 כתב:

הביצועים באוקטביה ובאטקה יהיו טובים יותר משמעותית, האיוניק באמצע והקורולה בסוף.

האוקטביה והאטקה גם מצעים מרווח פנים גדול יותר. 

לגבי הטבת המס אני חושב שהיא מתבטלת בסוף השנה, אבל אולי אני טועה.

קודם כל תודה...

כשאתה אומר מרווח יותר בסקודה והסיאט אתה מתכוון למושב האחורי?

לגבי הטבת המס אי אפשר לדעת...בחלק מהכתבות רשום שההטבה מתבטלת ובחלק רשום שהביטול מתבטל.

פורסם

בתור בעלים של אטקה וספורטאז' - הספורטאז' מרווחת הרבה יותר לכל כיוון.

אולי שווה לקחת את הספורטאז' דיזל החדשה אם השווי שימוש לא מפריע לך. 

המושב האחורי באטקה די צר ואם יש 2 כיסאות בטיחות המושב האמצעי מבוטל ,

3 יושבים ללא כיסאות יסתדרו סביר בגלל מרווח כתפיים לא גדול. 

לאבא שלי יש קורולה והיא לדעתי קצת נוחה יותר מהאיוניק והנירו שבדקתי בעבר, התא מטען קטן משתי הקוראניות.

האוקטביה היא כנראה האופציה האיכותית ביותר פה במיוחד עם המנוע 1500 ומבחינת מרווח די מתקרבת לספורטאז'. 

פורסם

תוודא זמני אספקה , אני גם הזמנתי ליסינג אבל זמני אספקה לסקודה וסיאט היו למרץ ופברואר . בסוף לקחתי איוניק צריכה להגיע עד סוף החודש . יש לה דלת חמישית לתא מטען  חסכונית מאובזרת בסה"כ נראה לי רכב לא רע . טויוטה צפופה מדי .

פורסם
לפני 10 דקות, dani12 כתב:

תוודא זמני אספקה , אני גם הזמנתי ליסינג אבל זמני אספקה לסקודה וסיאט היו למרץ ופברואר . בסוף לקחתי איוניק צריכה להגיע עד סוף החודש . יש לה דלת חמישית לתא מטען  חסכונית מאובזרת בסה"כ נראה לי רכב לא רע . טויוטה צפופה מדי .

תודה,

איך הספסל האחורי באיוניק?

אני עם שלושה ילדים ואחד מהם עם כיסא תינוק.

פורסם

כרגע נראה שהטבת המס לא תתבטל, היא נכנסה לטיוטת חוק הסדרים וצפוי שהיא תאושר, אבל עד שזה לא קורה זה לא וודאי.

באיזו אוקטביה מדובר?

ה 1.0 לא מרגישה זריזה יותר מהאיוניק.

תעשה את השיקול מה ההפרש בנטו בין האיוניק/נירו לבין האוקטביה או אטקה, ותראה אם הפער שווה לך.

פורסם
לפני שעה, דור-- כתב:

כרגע נראה שהטבת המס לא תתבטל, היא נכנסה לטיוטת חוק הסדרים וצפוי שהיא תאושר, אבל עד שזה לא קורה זה לא וודאי.

באיזו אוקטביה מדובר?

ה 1.0 לא מרגישה זריזה יותר מהאיוניק.

תעשה את השיקול מה ההפרש בנטו בין האיוניק/נירו לבין האוקטביה או אטקה, ותראה אם הפער שווה לך.

מדובר באוקטביה 1.5, נירו לא ברשימה.

האטקה והאוקטביה אותו שווי שימוש.

השיקול המרכזי הוא המושב האחורי ואחריו הגובה.

פורסם

קודם כל תבדוק אם באמת הליסינג משתלם לך, אולי שווה לך להישאר עם הספוטאג'.

כמו שציינו, יש היום בעיות אספקה ולחלק מהרכבים יש מועד אספקה משוער עמוק בתוך 2022.

על פניו אף אחד מהרכבים שציינת לא עומד בדרישות שלך, הכי טוב אם תוכל לבקש מהליסינג נסיעה קצרה או לפחות התרשמות מהרכבים, כך  יהיה לך יותר קל להחליט על מה לפסול ועל מה לוותר.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 4 שעות, hararim כתב:

מדובר באוקטביה 1.5, נירו לא ברשימה.

האטקה והאוקטביה אותו שווי שימוש.

השיקול המרכזי הוא המושב האחורי ואחריו הגובה.

האוקטביה מעולה מאחור לשניים, פחות לשלוש בגלל מבנה מושב ותעלה גבוהה באמצע.

פורסם

עוד אין לי את הרכב אבל אני עם אחת קטנטונת כך שלי הספספל האחורי לא מהווה שיקול דלת חמישית כן אני עכשיו עם i25 על הנייר תא המטען שלה די גדול אבל קשה איתו לדברים גדולים או גבוהים אפילו תלת אופן של הילדה.  בגלל זה פסלתי קורולה. אוקטביה לדעתי רכב מעולה עם תא מטען ענק וגם מאחור די מרווח לילדים זה בטוח. השאלה זמני אספקה . לחכות יותר מחצי שנה לרכב שהוא גם כך ליסינג ממש לא התחשק לי. כמו כן גם צריכת דלק ההיברידי מדהימה. יש בעבודה כאלו וצריכת דלק שלהם היא 20 קמ לליטר בקלות והרכב באמת זריז וחזק ליום יום . לטיולי סופש זה טוב כך גם בעבודה לא יתלוננו על בזבזנות .

פורסם

ההתלבטות הצטמצמה לאחת משלושת ההיברידיות: 

1 - איוניק

2- קורולה

3- קורולה סטיישן 

המלצות יתקבלו בברכה

פורסם

קורולה סדאן מול סטיישן , תא מטען פחות פרקטי ונגיש בסדאן, מפתח כניסה קטן יותר למושב האחורי. 

איוניק - יחידת הינע זורמת יותר והנדסת אנוש טובה יותר, אישית הייתי מעדיף אותה. 

פורסם

קורולה סדאן פחות מתאימה לצרכים שלך ולא הייתי שוקל אותה.

השחקניות שלך הם איוניק מול קורולה סטיישן. מהבדיקה שלי אפשר לסכם את היתרונות של כל אחד מהרכבים (בדגמי הליסינג):
לטובת האיוניק: יחידת הנעה נעימה ונמרצת יותר, מולטימדיה סבירה, מושב אחורי רחב יותר, חלונות כהים מאחור, מושב נהג שלרוב הנהגים עדיף ביחס לקורולה.
לטובות הקורולה: נפתח תא מטען ונוחות הטענה, נוחות מתלים (הרכב יותר רך ומגהץ את הכביש).

תחליט מה חשוב לך יותר, ותבחר.

• תוכן חדש...