Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1839 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

רכשתי רכב יד 2, סיאט איביזה AM5 2015 עם 80 אלף ק"מ, מטופלת בזמן כמו שעון.

החלטתי לפנק אותה עם תוסף דלק, אך לא בטוח איזה תוסף והאם זה נחוץ?

טיפול הבא ב 90 אלף, על מה שווה לשים דגש בטיפול הבא?

המנוע קצת מלוכלך, שמן שרוף וכד', יש חומר מומלץ שאוכל לנקות את המנוע באופן עצמאי?

אשמח לתובנות.

תודה

פורסם (נערך)

אתה תשמע דעות לכאן ולכאן. יהיו כאלה שיגידו שזה מחולל ניסים ונפלאות, יהיו כאלה נייטרלים, וגם כאלה שיאמרו שזה רק עושה נזק.

אני בדעה שזה מיותר. אין פה עניין של לפנק. אם אין איזו בעיה שאתה נואש לפתור באמצעות התוסף (שרוב הסיכויים שלא הייתה נפתרת באמצעותו) לדעתי תוותר..

מבחינת ניקיון מנוע, אם הרכב טופל בשמן איכותי במשך כל השנים לא אמורה להיות בעיה מיוחדת, או סיבה לניקוי מיוחד.

עריכה אחרונה על ידי ramik33
:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

ראיתי דווקא הרבה מכונאים שממליצים על התוסף הנ"ל אבל אם זה לא הכרחי אז אולי באמת אוותר (הרכב חדש כך שאני לא באמת מכיר את הצריכת דלק שלו).

ומבחינת הטיפול הבא (90 אלף ק"מ), על מה כדאי לשים דגש?

הכוונה לניקוי מנוע חיצוני (חומר ניקוי) וכד'.?

פורסם

זה רק דיעה שלי, מניסיון שלי, במספר לא קטן של רכבים, אבל זה מרגיש כמו כוסות רוח למת. אני חושב שהרבה יותר אפקטיבי לתדלק פעם ב-5-6 תדלוקים 98 במקום 95. כמובן אם המנוע מתוכנן לזה.

פורסם
לפני שעתיים, hondacivic02es כתב:

זה רק דיעה שלי, מניסיון שלי, במספר לא קטן של רכבים, אבל זה מרגיש כמו כוסות רוח למת. אני חושב שהרבה יותר אפקטיבי לתדלק פעם ב-5-6 תדלוקים 98 במקום 95. כמובן אם המנוע מתוכנן לזה.

האוקטן מודד התנגדות להצתה עצמית לא לריכוז יותר גבוהה של ממיסים בדלק או מה שניסית לומר

למלא אוקטן יותר גבוהה גם לא מזיק למנוע.

פורסם

אם זה מנוע TSI אז אין טעם.
במנועי הזרקה ישירה רגילים בדלק מוזרק לסעפת היניקה ומשם עובר לצילינדר, לכן תוסף דלק יוכל לנקות משקעים ולכלוך שהצטברו בסעפת.
במנועי הזרקה ישירה חדישים יותר כמו TSI הדלק מוזרק ישירות לצילינדר זמן קצר לפני הצתה לכן הוא לא בא במגע עם הסעפת ומתלקח ממש אחרי ההזרקה אז לדעתי למנוע כזה אין טעם.

• תוכן חדש...