Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

סבבה. האם יש משמעות ל"איכות" המים המזוקקים? אני רואה שהם כולם די זולים, אבל אני מבין שיש הבדלים בתהליכי היצור. יש משהו שכדאי להסתכל עליו, כשאני קונה?

כמו כן, מצאתי בכמה חנויות גרסא "מוכנה לשימוש" של המוצר הזה: https://www.motorstore.co.il/items/3706969-נוזל-קירור-PETRONAS-Paraflu-UP-2L-מוכן-לשימוש-פראפלו

ניתן לדעתכם להשתמש בזה, למרות שכרגע במכונית יש את הגרסא המרוכזת(ככה אני מניח, אין לי מושג מה עשו בטיפולים, לפני שרכשתי את האוטו)?

עריכה אחרונה על ידי sheff2k21
פורסם

קודם כל תבדוק מה נפח מערכת הקירור ברכבך, ולא של רכב "סטנדרטי". כמו שאתה יודע אפשר לטבוע בשלולית שעומקה הממוצע 30 ס"מ.

עכשיו, אם אתה יודע לדוגמה שנפח המערכת 7 ליטר, ואתה משלים פחות מליטר - לא נורא אם תשים מרוכז כי אתה סך הכל מעלה מעט את היחס בכל המערכת.

אם צריך לדלל - בהוראות היצרן כתוב שניתן להשתמש במי ברז בתנאי שהם עומדים במיליון ואחד תנאים שניתן לבדוק רק במעבדה.

ואם אין לך מים באיכות כזאת, אז להשתמש במים מזוקקים.

לכן אני משתמש במים מזוקקים (הזולים, אלה שנמכרים ב15 שח לגלון) כבר שנים ואני לא רואה סימני אבנית בשום מקום בחלקי המנוע ומערת הקירור.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני כשעה, amosbmw כתב:

קודם כל תבדוק מה נפח מערכת הקירור ברכבך, ולא של רכב "סטנדרטי". כמו שאתה יודע אפשר לטבוע בשלולית שעומקה הממוצע 30 ס"מ.

עכשיו, אם אתה יודע לדוגמה שנפח המערכת 7 ליטר, ואתה משלים פחות מליטר - לא נורא אם תשים מרוכז כי אתה סך הכל מעלה מעט את היחס בכל המערכת.

אם צריך לדלל - בהוראות היצרן כתוב שניתן להשתמש במי ברז בתנאי שהם עומדים במיליון ואחד תנאים שניתן לבדוק רק במעבדה.

ואם אין לך מים באיכות כזאת, אז להשתמש במים מזוקקים.

לכן אני משתמש במים מזוקקים (הזולים, אלה שנמכרים ב15 שח לגלון) כבר שנים ואני לא רואה סימני אבנית בשום מקום בחלקי המנוע ומערת הקירור.

בדקתי, 5.4 ליטר. באמת נראה לי שאין משמעות להוספה של כמה מאות מיליליטרים של נוזל מרוכז.

פורסם

כנראה שזה יהיה מאוד זניח ויוסיף כנראה ל"איכות" הנוזל שיש לך- כמו שנאמר מעלי אתה מעלה את הריכוז מעט של הנוזל הקיים, שככל הנראה עם הזמן גם איבד חלק מהתכונות שלו ככה שזה בהחלט +.

סתם לצורך ההשוואה אצלי ברכב הנוזל המקורי מגיע מוכן לשימוש, ה"גלון" אם אני לא טועה הוא 5 ליטר(לא באמת גלון) ונשאר לי עוד איזה ליטר אולי יותר מזה אחרי ההחלפה, ככה שאצלי ברכב הנפח הוא משהו כמו 3.7-4 ליטר של נוזל קירור, בערך כמו הכמות של השמן מנוע.

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

למגיב מעלי
ברוב המכוניות נפח נוזל הקירור משמעותית יותר גדול מנפח שמן המנוע.
יותר סביר להניח, שגם אם ניסית לרוקן את כל המערכת, עדיין נשאר לך איזה ליטר או 2 מהנוזל הישן. זה בדרך כלל מה שקורה.

• מעניין 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)

חח מקודם אני בא למלא מהנוזלים(קניתי גם מים מזוקקים), לפני נסיעה ארוכה. ומה אני מגלה, כשאני פותח את המיכל של נוזל הקירור? שהוא כחול, בעוד שאצלי אדום(המוסכניק ראה את זה בבירור..).על האריזה לא כתוב הצבע(לפחות לא באנגלית).

אמנם ההגיון שלי אומר שאין שום משמעות טכנית לצבע, החלטתי שקודם אשאל אתכם. האם יש מצב כלשהו שלצבע  יש משמעות?(מעבר לעובדה שערבוב בין הצבעים עלול אולי להקשות עלי לראות את הרמה של המים במיכל).

דבר נוסף: אני רואה שיש הבדלים במחיר בין האדום לכחול, בחנות ספציפית, מה שמוביל אותי לחשוב שאולי כן יש הבדל....תגידו, למה המכונאים בארץ כאלו חאפרים? מה זה זה?

אני רואה גם שזה לא לגמרי אותו דגם, אחד נקרא up והשני 11. מבחינתם רק לקחת כסף ולך הבייתה:

Untitled.png

עריכה אחרונה על ידי sheff2k21
פורסם

כולם אשמים חוץ ממך :laugh:.

למה לא בדקת בספר הרכב איזה נוזל קירור מתאים לרכבך ? למה לא בדקת לפני הקנייה מהו הנוזל הקיים במערכת הקירור ברכבך לפני הרכישה ?

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

תוכל לקרוא כאן מהסברי היצרן המקורי:

https://petronas.oilitecha.eu/en/for-consumers/petronas-oils/coolants-and-antifreeze/

בעיקרון הנוזל הכחול (11) משמש לרכבי פיאט ישנים עד 2002 בערך. 

הנוזל האדום (UP) משמש לרכבי פיאט חדשים יותר. 

החדש מגן יותר טוב על מתכות עדינות במנועים מודרניים ולכן לדגמים שהגיעו עם האדום מהיצרן מאוד כדאי להמשיך איתו. 

יתרון נוסף של ה- UP שהוא מחזיק זמן רב ללא איבוד התכונות וכמעט מייתר החלפתו. 

עריכה אחרונה על ידי orankohn
פורסם
לפני 41 דקות, orankohn כתב:

תוכל לקרוא כאן מהסברי היצרן המקורי:

https://petronas.oilitecha.eu/en/for-consumers/petronas-oils/coolants-and-antifreeze/

בעיקרון הנוזל הכחול (11) משמש לרכבי פיאט ישנים עד 2002 בערך. 

הנוזל האדום (UP) משמש לרכבי פיאט חדשים יותר. 

החדש מגן יותר טוב על מתכות עדינות במנועים מודרניים ולכן לדגמים שהגיעו עם האדום מהיצרן מאוד כדאי להמשיך איתו. 

יתרון נוסף של ה- UP שהוא מחזיק זמן רב ללא איבוד התכונות וכמעט מייתר החלפתו. 

תודה רבה. כן, הזמנתי כבר את את הUP מאיזה אתר, מקווה שיגיע מהר(ונכון..)

למרק 10: אתה צודק, אבל אני מאד חסר נסיון ומבולבל מכל העסק הזה, ואני גם יצאתי מתוך נקודת הנחה שבדבר שקורא לעצמו "מוסך מורשה", יתנו לי את מה שצריך. אבל שכחתי איפה אני חי.

פורסם (נערך)

פייר במקרה כזה מה שהייתי שוקל הוא כבר החלפה מלאה של נוזל הקירור- אתה לא יודע מה יש בפנים.

כן לצבע יש משמעות- כלומר אתה לא רוצה לערבב בין צבעים, יותר מזה אתה גם לא רוצה לערבב בין נוזלים שונים באותו הצבע.

הצבע ברמת העקרון עוזר לך פשוט להבין בין נוזלים שונים(לא 100% fool proof, אבל בהחלט אינדיקטור מועיל), מה שאתה כן רוצה להיות בבקרה עליו זה הנוזל שיש אצלך במערכת והנוזל שאתה קונה, וכמובן שהם יהיו זהים ומתאימים לרכב(לא חייב מקורי אבל בהחלט רצוי)

לגבי מוסך מורשה- קח כל מילה שהם אומרים לך בערבון מוגבל ותבדוק לבד בנוסף, הרמה המקצועית של רבים מהם מאוד מביכה וממש לא תואמת את מה שאתה כנראה מצפה מהם(כמובן שיש יוצאים מן הכלל)

מה שכתבתי למעלה אמנם תקף למוסכים מורשים אבל גם למוסכים אחרים רבים(הצדיקים והמקצועניים ביניהם הם יחידי סגולה), וממה שנתקלתי גם תקף לגמרי לרוב המוחלט של אנשי המקצוע בתחומים פיזיים- כדוגמת שיפוצניק\אינסטלטור\חשמלאי וכו

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם
בתאריך 30.6.2021 בשעה 23:32, Shab00 כתב:

רוב המנועים עד נפח 1.4 הם סביב ה4.

ממש לא נכון להתייחס לכמות נוזל הקירור בהתייחס לנפח המנוע בלבד. קיימים מנועי 1.4 ליטר עם קיבולח של נוזל קירור 8 ליטר לעומת מנועי בנפח של 1.8L עם קיבולת של 5.5 ליטר.

נפח נוזל הקירור תלוי במספר משתנים כגון:  מנוע בנזין/סולר עם טורבו או בלי טורבו ועוד מספר משתנים שאינם קשורים לרכבים המשווקים בארץ.

איזה כייף לי :)

פורסם

בסדר ברכבים עם מנוע במרכז הגוף גם הנפח הכי קטן יעבור את ה8 אבל אני מדבר על 1.4 נפוץ בארץ.

חוץ מזה שעדיף לבדוק ולא פשוט לשאול כמה בדרך כלל יש.

• תוכן חדש...