Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1854 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

רציתי לשאול את המומחים כי ניסיתי להסביר את זה לעצמי בכל מיני צורות אבל באמת שלא הגעתי למסקנה שמניחה את הדעת.

שני רכבים, שניהם היו שלי לחלוטין ועם שניהם נסעתי לא מעט. הנסיעות זהות לחלוטין והשאלה היא בכל מקרה לגבי שיוט במהירות קבועה לגמריי בכביש מהיר ובמישור.

רכב 1:
שברולט אימפלה 2005 מנוע 3.4 180 כ"ס ב 5200 סל"ד ובערך 28.3 קג"מ ב 4000 סל"ד לפי הפרוספקט (הבדיקה נכונה לגבי 2020 אז אני מניח שהמספרים בפועל כבר היו נמוכים משמעותית)

גיר 4 הילוכים עתיק יחסית ללא נעילת ממיר מומנט (ז"א הסל"ד משתנה בעליות\ירידות בניגוד לגירים עם נעילה שהסל"ד נשאר קבוע)

משקל עצמי בערך 1.5 טון

שיוט ב 120 קמ"ש במישור בערך 1900 סל"ד קבוע

רכב 2:
ניסאן מקסימה 2015 מנוע 3.5 290 כ"ס ב 6400 סל"ד, 36.1 קג"מ ב 4400 סל"ד לפי פרוספקט (דרך אגב בפועל בגלגלים בדיקת הספקים בוצעה היום עקב התקנת מערכת גפ"מ, נמדדו 235 כ"ס על בנזין ו 223 על גפ"מ)

גיר רציף

משקל עצמי בערך 1.6 טון

שיוט ב 120 קמ"ש במישור בערך 2300 סל"ד קבוע

שאלתי היא כדלהלן:
לניסאן מנוע חזק יותר, היא חדשה יותר (מנוע פחות שחוק משמעותית) ועם גיר רציף שכביכול אמור לספק "גמישות אינסופית" ביחס לגיר 4 הילוכים מיושן יחסית. המשקל של 2 הרכבים די דומה.

אם כן, כיצד ייתכן שהסל"ד בשיוט עם מנוע חזק יותר וגיר גמיש יותר יהיה גבוה יותר בלא מעט סיבובים?

תשובות אפשריות שעלו על דעתי:
1. עקומת מומנט שונה משמעותית - לא סביר כיוון שהניסאן מרגישה חזקה יותר בסל"ד נמוך, ז"א בוודאות יותר קל לה לזוז גם בסל"ד נמוך מאוד מאוד של אזור ה 1500 (בעיר אני כמעט תמיד על פחות מ 2000 סל"ד)

2. העדפה של מחשב המנוע להיות בסל"ד כזה עקב סיבות כאלה ואחרות - אולי המנוע יהיה חסכוני יותר בסל"ד כזה מאשר בסל"ד נמוך יותר. מה שכן גם אם בסופו של דבר זו התשובה, אני לא מצליח להבין את ההגיון (את הסיבה האמיתית).

אני מתפלא בעיקר מפני שכיום נהוג לייצר גירים עם המון הילוכים בכדי לאפשר שיוט בכביש מהיר בסל"ד מאוד נמוך (במיוחד רואים את זה ברכבי יוקרה שהגירים מגיעים עם 8, 9 ו 10 הילוכים), ודווקא גיר רציף לפי הבנתי אמור לתת גמישות כמעט אינסופית.

תודה מראש!

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

לגיר רציף יחסי העברה אין סופיים בטווח הפעולה שלו, עדיין יש לו נקודת קצה שהוא יכול להגיע אליו.

אל תתפלא אם אותו הגיר מורכב גם במיקרה עם מנוע 1000 שמשייט באותה המהירות ובאותו הסל''ד.

פורסם

לא מורכב במיקרה אותו גיר, הגיר במיקרה הוא גיר שמיועד למנועים עד 1600 ולא יכול להתמודד עם הספק ומומנט גבוהים. 

וגם כשיש את אותו גיר בדיוק בשני דגמים שונים, עדיין זה לא אומר שסל"ד במהירות נתונה יהיה זהה כי קוטר הצמיגים ויחס העברה סופי בדיפרנציאל יכולים להיות אחרים. 

• רעיון טוב! 1

פורסם
בתאריך 19.6.2021 בשעה 09:32, trademark כתב:

לגיר רציף יחסי העברה אין סופיים בטווח הפעולה שלו, עדיין יש לו נקודת קצה שהוא יכול להגיע אליו.

ברור, אם כי הייתי רוצה לחשוב שגיר רציף שבא עם ניסאן מקסימה אמור להיות עם יחס העברה סופי נמוך יותר מגיר 4 הילוכים מיושן יחסית.

יש איזשהו קונפליקט לגבי גיר רציף שאני ככל הנראה מפספס - אני תמיד זוכר לגבי רכבים עם גיר רציף שאומרים שרעש המנוע יחסית חזק יותר בהשוואה לגיר פלנטרי. רעש חזק יותר מסתדר אכן עם סל"ד גבוה יותר (שזה המקרה שלי), אבל מצד שני סל"ד גבוה פחות מסתדר עם חיסכון בדלק שזה מאפיין נוסף של גיר רציף (שוב ככל שאני זוכר).

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

לא בטוח שזו הסיבה כבל יתכן שב 1800 סל"ד (נגיד) ב 120 קמ"ש מנוע אטמוספרי של מקסימה צריך פתיחת מצערת גדולה יותר בשביל להתמודד עם התנגדות האוויר ודווקא יהיה פחות חסכוני מאשר ב 2300 סל"ד.

אני מאמין שיחסי העברה בגיר לא נבחרים באופן שרירותי ומישהו כן עשה את הבדיקה הזו. 

פורסם
בתאריך 19.6.2021 בשעה 09:32, trademark כתב:

אל תתפלא אם אותו הגיר מורכב גם במיקרה עם מנוע 1000 שמשייט באותה המהירות ובאותו הסל''ד.

כן הרבה פעמים מתקינים את אותו הגיר בכמה דגמים אבל משנים את היחס הסופי.

לדוגמא בפיאסטה שלי יש את ה4f27e עם יחס סופי של 4.2, במאזדה 3 יש את אותו הגיר בדיוק רק ביחס סופי של 4.47.

פורסם
בתאריך 20.6.2021 בשעה 12:06, Buki כתב:

לא בטוח שזו הסיבה כבל יתכן שב 1800 סל"ד (נגיד) ב 120 קמ"ש מנוע אטמוספרי של מקסימה צריך פתיחת מצערת גדולה יותר בשביל להתמודד עם התנגדות האוויר ודווקא יהיה פחות חסכוני מאשר ב 2300 סל"ד.

אני מאמין שיחסי העברה בגיר לא נבחרים באופן שרירותי ומישהו כן עשה את הבדיקה הזו. 

אני בטוח שיש סיבה טובה לכך, השאלה מהי בדיוק. במיוחד כשהיום נוטים לייצר גירים פלנטריים עם כמה שיותר הילוכים כדי לאפשר מהירות שיוט בסל"ד נמוך יחסית יותר מאשר בעבר.

הייתי רוצה לדעת למשל על כמה סל"ד יעבוד מנוע דומה על רכבים דומים עם גיר פלנטרי מרובה הילוכים בשיוט נינוח על 120 קמ"ש (דוגמא שעולה לראש מיידית קרייזלר C300 עם 8 הילוכים, ואפילו שברולט אימפלה מהדגם החדש יותר עם 6 הילוכים).

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

• תוכן חדש...