Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1913 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי רכב מסוג לנצ'יה איפסילון ידנית עם מנוע 1242 סמ"ק של תאגיד פיאט - מנוע FIRE נפוץ עם 69 כ"ס. 

הרכב נסע כבר 207,000 ק"מ. מנוע מקורי ותקין שאינו צורך כלל שמן. 

היצרן קובע טיפול/החלפת שמן מנוע+פילטר כל 30,000 ק"מ. אני כמובן מחמיר ומחליף כל 15,000 ק"מ, אפילו שרוב הנסועה בינעירונית. 

אני קונה בעצמי שמן ופילטר במקומות מהימנים (אבי ברחובות, אוטוסטור חולון) ומביא למוסך כללי לביצוע בפועל. 

שמן המנוע הנדרש לפי היצרן הינו 5W40 העומד בתקן ACEA C3 ותקן פיאט   S2-955535.

ניסיתי לחילופין שני סוגי שמנים שמחיריהם סבירים ועומדים בוודאות בשני התקנים הנדרשים. 

1. שמן תוצרת בלגיה - צ'מפיון  NEW ENERGY . 

2. שמן תוצרת צרפת - MOTUL X-CLEAN 8100.

שמתי לב שיש הבדל ברור בין שני התוצרים. 

בשימוש בשמן של צ'מפיון  -- בהתנעה קרה לוקח כשנייה וקצת עד שנורית האדומה של לחץ שמן מנוע נכבית. לאורך זמן השימוש - השמן מתחיל להתכהות כבר לאחר 1000-2000 ק"מ מהחלפתו ובהדרגה מתכהה יותר. 

בשימוש בשמן של מוטול - בהתניה קרה מייד נורית לחץ שמן המנוע נכבית. לאורך זמן השימוש - השמן נותר בהיר וצלול כ- 5,000 ק"מ מהחלפתו ומתחיל להתכהות במעט בהדרגה לאחר מכן. 

להבנתי, יש יתרון לשמן של מוטול בכך שמייד הנורית של לחץ השמן נכבית וההגנה למנוע בשניות הראשונות, בהן יש מירב השחיקה - עדיפה. 

לעומת זאת יש יתרון לשמן של צ'מפיון שמתחיל להתכהות משמעותית יותר מהר - דהיינו סופח אליו משקעים ומנקה את המנוע באופן עדיף. 

שאלתי - האם התובנות הנ"ל נכונות ?  

בהתאם - איזה שמן מנוע איכותי יותר ועדיף לי להשתמש בו?  

20180102_094632.jpg

IMG_20210420_114650.jpg

IMG_20210420_114707.jpg

IMG_20210420_114729.jpg

IMG_20210420_114741.jpg

IMG_20210420_114803.jpg

פורסם

האם פילטר שמן היה זהה בשני המקרים? 

זמן ארוך עד לכיבוי נורה בלוח שעונים קשור באופן ישיר לפיטר שמן ללא שסתום Anti drain שמונע מהשמן להתרוקן מהפילטר בזמן שהאוטו חונה. 

פילטרים תחליפיים זולים מגעים ללא שסתום כזה או עם שסתום שמתפקד באופן חלקי. 

פורסם

מכווון ששני סוגי השמנים מתאימים וטובים ואתה כנראה מתעקש לחפש סיבה במי להעדיף, אז אני ממליץ שתשתמש בשמן שמדליק את הנורת לחץ שמן לזמן הקצר ביותר.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, ABSULUTT כתב:

למה נדלקת נורה של לחץ שמן לאחר ההנעה זה מצב תקין בכלל?

זה בכלל לא מה שציינתי .

בכל רכב אם פותחים סוויץ' למצב ביניים לפני הפעלת סטארטר נדלקות מספר נורות אזהרה (לחץ שמן, טעינה, כריות ועוד). 

מייד לאחר ההתנעה הן אמורות להיכבות . 

בהתנעה ראשונה קרה בשימוש בסוג שמן אחד - המוטול - מייד נכבית נורית לחץ השמן בעוד שבשמן האחר לקח מעט זמן - כחצי שניה לערך - עד שכבתה הנורית. 

לדניאל - תודה על העיצה - אמשיך באמת להשתמש במוטול. 

עריכה אחרונה על ידי orankohn
פורסם

רק שתדע כי אני בדעה גמורה שגם המוצר השני הוא תקין וטוב ולא יפגע לך ברכב בשום צורה, אם תשתמש בו (נגיד בגלל בעייה של זמינות של המוצר הראשון). 

התופעה שאתה מצייין לא תיגרום לנזק והבלאי שנגרם למיסבי המנוע בזמן בקצר של בניית לחץ שמן לערך של היוניט, הוא קטן מאוד. 

• תוכן חדש...