Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1947 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.


זה לא השרשור הראשון בתקציב הזה ועברתי על כמה. ההמלצות סה"כ מתיישבות עם מה שאני מכיר אבל בכל זאת רציתי לשאול לגבי דרישות ספציפיות שלי. אז הדרישות הן:

  • חשבתי ללכת לכיוון הסופר מיני כי רוב הזמן אני נוסע ללא נוסעים אז אין באמת צורך ברכב משפחתי. אבל כמובן מעדיף רכב כזה שכן אפשר להכניס אליו אנשים באופן פרקטי.
  • הרכב לא ייסע הרבה.
  • נסיעות עירוניות עם הרבה עליות וירידות
  • יותר מ-4 הילוכים. לא נגד ידני למרות שאולי קצת מעצבן באיזור הררי.
  • נפח אחסון לא קטן מדי.
  • בטיחות, אמינות, שמירת ערך, וחיסכון בדלק - כמובן. בסדר הזה.
  • אבזור יהיה יתרון - שיהיה לפחות משהו קצת מודרני. וויז מובנה למשל או התממשקות נוחה לטלפון למשל.
  • גובה הנהג: כ-1.8 מ'
  • להחזיק ברכב לפחות 4 שנים.

 

 

הכיוון הוא רכב 2016-2017 האופציות שנשקלות:
1. סוזוקי בלנו - בעד: זמינות, אבזור. נגד: מבחן ריסוק לא טוב ושדה ראייה לא משהו לנהג גבוה (לפי מה שנאמר לי)
2. מזדה 2 דינאמיק - נגד: קצת חורג מהתקציב
3. סיטרואן c3 - נגד: ירידת ערך מוגברת (?), אמינות שנויה במחלוקת (?)
4. הונדה ג'אז - נגד: זמינות נמוכה (כלומר, אני בקושי מוצא אותם ביד2 עם קילומטרג' נמוך), מראה רכב די משעמם
5. יונדאי i20, טויוטה יאריס - נגד: זמינות נמוכה

 

האם יש עוד המלצות? גם אם זה אומר לעבור לרכב גדול יותר. האם הגדלת התקציב עוד קצת תכניס לרשימה משהו מתאים משמעותית? אשמח לשמוע דעות ואת סדר העדיפויות שלכם.
תודה מראש

 

פורסם

הסיטרואן אחת המכוניות הנוחות שיש, מעולה לשברים העירונים, כמו כן בעלת מנוע טורבו לכן לא חוששת מעליות. האבזור טוב, במיוחד ברמת אבזור הבכירה shine pk.

יש גם את אחותה 208 שתהיה דינמית יותר, בעל מנוע דומה ונוחות טובה, בסיטרואן השליטה על כול המערכות הוא במסך המולטמדיה, לחלק זה פחות נוח לכן מהבחינה הזאת, יתרון ל208.

לשניהם יש רצועת טיימינג שיכולה להתפורר, יש ריקול בנושא ולכן כדי לבדוק האם הוחלפה הרצועה.

 

הגאז מרווחת הרבה יותר, אך לך זה לא קריטי, מה שכן הגאז חלשה יותר ורועשת יותר עקב הגיר רציף, שמירת ערך טובה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה. על הנייר C3 אכן נראה מרשים. החשש שלי זה כל הדיבורים על ירידת ערך. מנסיונכם, ההפרש הוא מספיק משמעותי (ביחס לרכב יפני/קוריאני) כדי לקחת כשיקול לפני רכישה?

פורסם

מומלץ להסתכל במחירון יצחק לוי ולראות מה ירידת הערך ביחס למתחרות האסיאתיות.

בנוסף, כדאי גם לראות באילו מחירים נסחרים אקזמפלרים במצב טוב ביד 2.

אני חושב שה-C3 היא אופציה טובה.

 

אני בכלל לא מבין את ההתלהבות מהיאריס, מכונית מאוד בינונית, לא מאוד נוחה, לא חזקה במיוחד בגרסה ההיברידית.

היתרון שלה הוא בעיקר בסחירות, בגלל שהיא מוערכת (יתר על המידה) בשוק הישראלי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

@mgno, קבל עוד נקודת מבט בעניין הסחירות. 

אני כמובן לא מזלזל בערך הכסף ולא נכנס לאף אחד לכיס, אבל בכל זאת צריך מידי פעם לשים את העניין בפרופורציה המתאימה, בטח כאשר מדובר בסופר-מיני בת כ-5 שנים. 

 

בוא נצא מנקודת הנחה של-C3 תהיה ירידת ערך גדולה יותר מאשר יאריס, מאזדה 2 או ג'אז. אתה הרי מראש קונה רכב בן כ-5 שנים שאת ירידת הערך המשמעותית שלו עבר כבר מזמן ואתה מתכנן להחזיק את המכונית כ-4 שנים, כך שביום המכירה שלך היא תהיה בת 9 או 10 , גיל בו רמת התחזוקה משפיעה על הביקוש לא פחות מה"מחירון" המפורסם ההוא. ובינתיים, בארבע השנים שהיה אצלך, לפחות נהגת ברכב שענה על הדרישות שהצבת בלי להתפשר על, נאמר, קילומטראז אינטר-גלאקטי, בטיחות או נוחות. נושא הטיימינג ב-C3 וב-208 עולה כמעט בכל שרשור סופר-מיני אבל זו לא איזו תקלה שאמורה להפתיע אותך בסופו של דבר כי הנושא ידוע, השפיע על מנועים עד שנתון מסויים והחלפת רצועת טיימינג אמורה להיות מתועדת במוסך כך שלדעתי זו לא ממש סיבה לפסול את שני הדגמים האלה. למרות התדמית, יכולים להעיד כאן לא מעט אנשים שבאופן בסיסי אין תקלות מיוחדות בזוג הצרפתי ו-C3 נמכרת כאן משנת 2017 ללא שינוי משמעותי באופן כללי ומיכני בפרט. 

 

ובחזרה לנושא הסחירות - גם אם זו בצרפתיות פחותה מזו של יאריס, מאזדה 2 או ג'אז, הרי גם מחיר הרכישה של C3 או 208 הוא נמוך יותר, אז כמה כבר יהיה ה'הפסד' שלך ברכב בן 5 במכירה עתידית בעוד כ-4 שנים? לא מדובר בעשרות אלפי שקלים וגם לא מדובר על חוסר יכולת למכור, דגמים צרפתיים ישנים יותר - גם כאלה שהרוויחו ביושר את תדמית חוסר האמינות - מוצאים בעלים חדשים לאחר 10 שנים, ובכל מקרה C3 ו-208 מהשנים האחרונות זה סיפור שונה מבחינת האמינות.

 

שניים מששת הדגמים שהזכרת נמצאים ב'צי' הביתי שלנו, אם אתה רוצה עוד מידע בעד ונגד על מאזדה 2 ו-C3, תן קריאה. 

עריכה אחרונה על ידי X9500

The older you get, the better you used to be

×
×
  • תוכן חדש...