Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגים ל-147?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר שלי מוצא עצמו נאלץ להחליף את ארבעת הצמיגים ב-147 שלו (2.0 ל' ידנית 3 דלתות, אינעל אחותו). הציעו לו שני צמיגים שאינם מוכרים לי - ברידג'סטון MY01 (נשמע לי כמו טעות) ודנלופ SP490 (שאותם ראיתי רק במזרח הרחוק - לא קיימים באירופה). הם זולים משמעותית פחות מהפירלי P6000 המקוריים שיש לו על האוטו.

לי זה נשמע כאילו מדובר בסתם צמיגים זולים מהמזרח, אבל אולי אני טועה. מישהו מכיר? יש המלצות? הוא מעוניין בצמיגים שלא יהיו פחות טובים מהנוכחיים. מודה שלא היה לי זמן להתעמק בהגדרתו ל"טובים"...

תודה על כל עזרה.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

1. על איזה אוטו?

2. $$$?

תודה

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

סיירה RS2000

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

טל, הדנלופים המתוארים טובים יותר מה-P6000 שאינם מצטיינים כלל וכלל. לא צריכה להיות בעיה למצוא אותם במידה 185 (שיש לו אם יש לו את ה-105, או במידה 195 שיש לו אם זאת ה-120 ).

***עריכה - המחיר דומה למדי לזה של ה-P6000 אם אני זוכר נכון. סביבות ה-400-500 לצמיג.

אה, ושיניתי (סוף סוף) את תמונת השבוע :wink:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני החלפתי באחרונה ל-Dunlop SP9000 ומדובר בחתיכת גומי דביקה ביותר, ביבש וברטוב, לא מחייבים חימום של שעתיים בטאבון כדי להגיע לטמפ' עבודה, ובהחלט שווים את מחירם. ה-2 ליטר נועל רוחב 205 למיטב זכרוני, שזה מה שיש לי. לקח לי זמן רב למצוא צמיגים טובים, שכן רבים מהצמיגים הספורטיביים באמת אינם מיובאים לארץ באופן סדיר אלא בחתכים נמוכים יחסית, שעושים אולי רושם טוב על החבר'ה אבל קצת פחות על מע"צ. את הדאנלופ אפשר למצוא במגוון חתכים.

המלצה נוספת לידידך, במידה ואינו מכיר את מועדון אלפא רומאו: המועדון מארגן ממש בימים אלה קנייה מרוכזת של צמיגים לחברים. במחירי צמיגים ספורטיביים, ההנחה האפשרית עולה על מחיר ההרשמה למועדון, כך שהוא יעשה עסק טוב אם יצטרף !! (ומכיוון שהמועדון הוא מלכ"ר איש לא יאשים אותי בהחדרת פרסומת, אני מקווה)

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם
יש לו 150.... לא 105 ולא 120....

טעות שלי - יש לו 1.6 120. ולדבריו, ג'נטים 17 - מה שאומר צמיגי 215/45, לא? נשמע לי קצת מוזר...

טל

פורסם

צמיגי 215/45R17 הם אופציה ל-147, אם כי מפתיע שיש לו כאלה כי סמל"ת לא נוהגים להציע אופציות מסוג זה... סביר להניח שהוא (או בעלים קודם) החליף מידה בעצמו.

בכל מקרה - ה-147 ראויה לצמיגים טובים, חבל להתפשר על פחות מהטוב ביותר. עוד צמיג שעליו שמעתי טובות מחברי מועדון שהתנסו בו הוא ה-TOYO פרוקסס (לאו דווקא על 147) וכמובן גודייר F1 היקר יותר, צמיג מעולה שכמה מבעלי ה-156 נועלים בהנאה.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

ערן -

שתי הבהרות קטנות -

הצמיגים של TOYO מהסדרה הספורטיבית (PROXES) המומלצים הם מדגם T1-S ולא מדגם T1 שהוא הדור הקודם (שלא מיוצר כבר מספר שנים) או דגם ה PROXES 4 המוגדר כ-M+S (קיצור של mud & snow, לא צמיג "ישראלי" בעליל).

דגם ה-T1-S הוא אכן מומלץ ביותר בזכות האחיזה הגבוהה על יבש ועל רטוב, נוחות נסיעה פנומנלית לצמיג ביצועיסטי ברמה כ"כ גבוהה, והעובדה שהם מאוד שקטים.

יש גם לציין עובדה נוספת שהופכת את הצמיג הנ"ל למעולה - משקל עצמי נמוך מאוד שהשוואה לצמיגים אחרים (חשוב - זה משקל בלתי מוקפץ וגם מסה מסתובבת).

הצד הפחות טוב שלהם הוא העובדה שדפנות רכות שטובות להעלאת נוחות הנסיעה הן לא הכי טובות שיש בהפנייה הראשונית של ההגה (Turn-in), מה שהופך את התגובה הראשונית שלהם לאיטית יותר.

אגב, הדגם הנוכחי כרגע מוחלף בדגם חדש שיצא כבר באירופה ועדיין לא הגיע לארה"ב - PROXES T1-R שצריך להוות שיפור נוסף.

לגבי הגודייר F1, מן הראוי שתציין לאילו מדגמי ה-F1 אתה מתכוון שכן הכינוי F1 מתייחס לקשת דגמים שלמה מבית גודייר.

הצמיג של גודייר המקביל לטויו המדובר הוא ה-Eagle F1 GS-D3, שניהם מוגדרים כצמיגי כביש מסיווג ביצועים Max Performance לקיץ עם יכולות אחיזה משופרות לתנאים לחים / רטובים.

מוטי.

פורסם

הדאנלופ SP9000 בהחלט מומלצים, והם בתפוצה די רחבה כך שסביר שיהיה ניתן למצוא אותם במחיר אטרקטיבי.

אגב, סתם מסקרנות, ה-147 של חבר שלך כסופה במקרה? :-P

אל תשאל מה אתה יכול לעשות בשביל תרבות מוטורית, שאל מה תרבות מוטורית יכולה לעשות בשבילך.

המלצת השבוע: יפני זה money.

• תוכן חדש...