Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

עלייה בסל"ד בעת בלימה בירידה תלולה


מעבר לפיתרון נפתר ע"י yair17,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2030 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי לכולם, 

כנראה שהשאלה שלי קצת מפגרת אבל אני ממש לא יודעת כיצד עליי לנהוג - יש לי טויוטה קורולה שנת 2015 ובירידות תלולות (גם בכביש 1 זה קורה לי), כשאני בולמת, המנוע עובר ל-5000 סל"ד עד שאני מסיימת את הירידה. 

זה ממש מלחיץ ואני לא כל כך יודעת מה עליי לעשות במצב הזה, אשמח לעצתכם 🙏

  • פיתרון
פורסם

זה בסדר, המחשב משנה את יחס ההעברה של הגיר כדי לייצר בלימת מנוע בירידה.

ברגע שאת בירידה ולוחצת על הבלמים, המחשב מזהה את זה. אם תלחצי על הגז תוך כדי הירידה אז בשלב מסויים הסלד ירד.

יש לי גם טויוטה עם הגיר הרציף (דגם אחר), ולדעתי זה מאוד נוח.

תכירי את האוטו, ותלמדי איך ״לשחק״ עם הגז והברקס, ככה תוכלי לשלוט בזה יותר.

פורסם

כמו שיאיר תיאר זה משהו שהיה לי גם בשברולט ספארק 2017 שלי עם גיר רציף

המטרה היא לעזור לך לבלום עם בלימת מנוע וזאת תכונה די נחמדה במיוחד בירידות תלולות מאוד כדי שלא תשתמשי יותר מדי בברקסים ותחממי את הבלמים יותר מדי ובמצבים קיצוניים מאוד תאבדי הרבה מכוחם מחימום יתר וגם סתם תצטרכי להחליף אותם לעיתים תכופות יותר (במיוחד לחיפאים/ירושלמים)

 

חוץ מזה שאת המצה הזה המנוע משתמש ב0 דלק כי הוא מונע מהאינרציה של הירידה וזה עוזר לך לחסוך בדלק

 

פורסם

אז אני יכולה להיות רגועה ולא להילחץ מהתופעה כי היא לא מזיקה לרכב אלא פועלת לטובתי? ובעצם גם לנסות "לשחק" עם הגז וברקס כמו שיאיר אמר? 

פורסם

אל תשחקי עם כלום, הכוונה הייתה תלמדי איך הרכב מגיב.

פשוט תסעי כמו שאת נוסעת רגיל, בלי ניסויים בכבישים ציבוריים ובטח לא בירידות.

×
×
  • תוכן חדש...