Jump to content

yair17

  • הודעות

    42
  • כאן מאז:

כל מה שפורסם על ידי yair17

  1. מקפיץ, אולי למישהו יהיה רעיון...
  2. דרך אגב, בחיפושים באנגלית אפשר למצוא סרטונים שמדגימים איך להגדיר נעילת דלתות דרך מחשב הרכב. מחשב הרכב נראה ממש עשיר באפשרויות וכל מיני פיצ'רים. בדגם שבארץ מחשב הרכב ממש דליל באפשרויות. השאלה היא אם זה בגלל שבארץ הביאו דגם דל באבזור? אולי יש אפשרות לפתוח את זה דרך התחברות למחשב? (לא שאני יודע איך עושים את זה). אולי עדכון תוכנה במוסך יבואן יעדכן גם את המחשב? אשמח אם יש מישהו שמכיר את הדגם ויכול לענות.
  3. היי, האם יש דרך להגדיר שהדלתות ברכב ינעלו אוטומטית ברגע שהרכב מגיע למהירות מסויימת? נגיד 20 קמ"ש? ברכב יש כפתור יעודי לנעילת הדלתות, ואני יודע שהאפשרות הזו קיימת גם ברכבים פשוטים יותר (לא שהסיוויק מפוארת במיוחד...). תודה לעוזרים.
  4. רק מעדכן שבעזרת הרעיונות שנתת לי למילות החיפוש, ובעזרת אשתי שאחראית על הרכש מעלי אקספרס, הזמנתי את החלק הזה ב20 ש"ח בערך: https://www.aliexpress.com/item/1005007355880693.html?srcSns=com.whatsapp.w4b&spreadType=socialShare&bizType=ProductDetail&social_params=6000191632491&aff_fcid=2ef9eea3f1d0412187b2ad269912fe60-1731277891537-05060-_oBrQujz&tt=MG&aff_fsk=_oBrQujz&aff_platform=default&sk=_oBrQujz&aff_trace_key=2ef9eea3f1d0412187b2ad269912fe60-1731277891537-05060-_oBrQujz&shareId=6000191632491&businessType=ProductDetail&platform=AE&terminal_id=f6ccc85914154a3d833b808c3f832ac1&afSmartRedirect=y נראה לי שזה יעשה את העבודה. עכשיו רק נשאר למצוא בעל מקצוע שיפרק את הקודנית... יש למישהו המלצות לבעל מקצוע טוב מירושלים?
  5. תודה, באמת יקר... גללתי קצת בקישור ששלחת ומצאתי את זה: https://www.ebay.com/itm/235762618871 75 ש"ח, רק לא הבנתי אם זה כולל משלוח או לא. אני דרך אגב צריך רק מכסה פלסטיק שמכסה מקום של מתג אחד, לא את כל הפאנל. לא סגור אם מה שמצאתי מתאים בדיוק, לפי האתר טוענים שמתאים. כולה חלק פלסטיק קטן, חשבתי שבעידן העלי אקספרס אפשר למצוא כזה חלק בחבילה של 5 ב20 שקל... אם יש מישהו שבמקרה היה עם סיפור דומה לשלי אשמח שישתף. תודה.
  6. שלום לחברי הפורום, הרכב הונדה סיוויק סדאן 2013. אני מעוניין לפרק את הקודנית. בהונדה יש בצד שמאל של הדשבורד פאנל קטן עם מקום ל-3 לחצנים, אחד מהם זה הביטול של הבקרת יציבות. הקודנית מורכבת על אחד הפתחים בפאנל הזה, נראה יפה כאילו הגיע מקורי מהמפעל, אבל אין לי צורך בקודנית ואני רוצה לפרק אותה. הבעיה היא שאני לא רוצה שישאר לי חור בפאנל. אני רוצה להזמין מכסה תואם כדי לסגור את החור. אז השאלה היא - מישהו יודע מה לחפש באינטרנט כדי למצוא...? ניסיתי כמה אפשרויות ללא הצלחה. מצורפת תמונה של הפאנל.
  7. טוב, אז אני רק מעדכן שהבחור בדק והראה לי חשבוניות של טיפולים. לא היו את כל החשבוניות אבל אני מניח שהם סתם פשוט לא מסודרים, הרכב עבר טיפולים במוסכים שונים והם לא שמרו חשבוניות. אז למי שהיה סקרן, אכן היה מדובר בפג'ו 108... בכל מקרה, הלכתי לראות את הרכב וירדנו ממנו. לא בגלל הטיפולים, אלא שלדעתי, הרכב לא שמור חיצונית וקוסמטית כמו שהייתי מצפה מרכב שנסעו עליו רק 30 אלף ק"מ. לגבי הדגם עצמו, הגיר הרובוטי שלו מעצבן אבל נראה לי שעם זה היה אפשר להסתדר בסוף. העיצוב הפנימי נראה ממש כמו צעצוע אבל גם את זה אפשר לסבול. הפתיעה אותי מאוד העובדה שהרכב נראה ומרגיש ממש זול, בין אם זה בפלסטיקה, במגע של הכפתורים, בפתיחה של הדלתות, הכל מרגיש ממש פשוט פשוט פשוט. בביקורות ראיתי שאוהבים להשתמש במילים "כמקובל בקטגוריה", לא יודע, יצא לי לנסוע גם בפיקנטו ישנה יותר והיא הרגישה איכותית יותר משמעותית. נראה לי שבאמת ננסה לחפש פיקנטו. יש מצב שעדיף. תודה לכל מי שהגיב ותרם את ידיעותיו ונקודת מבטו.
  8. חכו חכו לפני שנופלים עליו לגמרי... כמו שאמרתי, דיברתי איתו שוב, הפעם הוא הבין מה אני רוצה ממנו והוא יבדוק ויחזור אלי. יש שם איזה טלפון שבור שהבן מטפל במכירה עבור אבא שלו. אז אני מחכה.
  9. מסכים איתך שהבנאדם בכלל לא נשמע כמו סוחר או נוכל. לא רציתי לכתוב איזה רכב זה כדי שאנשים לא יזהו את הרכב ביד2 וירתעו מלפנות למוכר. אין לי עניין לפגוע בו או משהו, שכל אחד יעשה את הבחירות שלו... בכל אופן, פניתי אליו שוב ושאלתי פעם נוספת במפורש אם החליפו שמן ופילטרים. הוא הבין מה אני רוצה ממנו, הוא יבדוק ויחזור אלי. אם התשובה שלילית ארד מזה סופית! דרך אגב, בעבור הסקרנים, לא מדובר באיזה דגם מיוחד. רכב סטנדרטי...
  10. מה שאתה אומר מעניין, זה לא כזה טרטור ללכת לראות את הרכב, השאלה היא - מה אני בכלל יכול לבדוק? אני לא יודע להסתכל ולראות אם יש בוצה במנוע. אפשר בכלל לבדוק את זה בלי לפתוח את המנוע?
  11. אני מצרף את ההתכתבות איתו. תגידו לי אם לא הייתי ברור...
  12. מעניין מה שאתם אומרים. לא נראה לי שיש פה איזה זדון או זיוף ק"מ. לפי המידע באתר משומשת האוטו באמת יד ראשונה פרטי. אבל אולי אני תמים...לא יודע. בתמונות האוטו נראה טוב. לא יודע לגבי לוח השעונים, לא הלכתי לראות את האוטו... הרגשתי בפנים שמשהו פה טוב מידי, כשראיתי את המודעה אמרתי יאללה סוגרים איתו ושהמטלה הזאת תרד ממני. בסוף היה קאטצ'. קשה קשה למצוא מכוניות... היו למוכר קצת פערי שפה האמת. לא הייתי סגור שהוא 100% מבין אותי, שאלתי אותו במפורש אם אבא שלו עשה טיפולים שנתיים לאוטו, וספציפית אם החליפו שמן ופילטר. הכל בוואטסאפ. סקרנת אותי לגבי ההתראה. אם לדעתכם זה סבבה להגיד איזה רכב זה, אולי מישהו ידע אם יש ברכב הזה התראה על טיפול.
  13. ביקשתי ממנו ספר טיפולים לפני שאני מגיע לראות את הרכב. או לפחות חשבוניות מהמוסך. מודה שלא הבנתי 100% את הראש שלו. לקח לו קצת זמן להבין מה אני רוצה. הרכב של אבא שלו והוא מטפל בשבילו במכירה. אבא שלו אמר ש"הוא לא עשה טיפולים כי לא היה צריך", זה ציטוט ממנו אחרי שדיבר עם אבא שלו. לא עשה עלי רושם של נוכל או סוחר בכלל, היה גם את הטלפון של אשתו במודעה, ולפני כן דיברתי איתה. נשמעים כמו זוג צעיר, תמימים כאלה. או שאולי אהבלים...לא יודע. דרך אגב, לא שזה משנה, אבל הרכב לא בשבילי אלא עבור חמותי.
  14. יאללה ירדתי מזה! נמשיך לחפש, אין לחץ. תודה למגיבים.
  15. זה לא גרושים. הרכב מפורסם ב8000 ש"ח מעל המחירון המשוקלל. (הסכים לרדת קצת תוך כדי התקשורת ביננו). לדעתי זה לא נוכלות, או שהוא חיפש לחסוך כסף כי הרכב נסע מעט, או שהוא באמת חושב שאין צורך בטיפולים עם כזה קילומטרז'.
  16. התלבטתי אם לומר איזה רכב כדי לא לפגוע במוכר. נראה לי שיהיה קל למצוא אותו ביד2...
  17. שלום לחברי הפורום ולמומחים, במסגרת חיפושי רכב, מצאתי רכב שעונה על הדרישות. הבעיה היא כזו: הרכב עם קילומטראז' נמוך של כ30 אלף ק"מ. הרכב בן 6 שנים ולא טופל אף פעם! הוא נסע 6 שנים ללא החלפת פילטר ושמן. מצד שני מבחינת קילומטראז', אם הוא היה עושה את זה בשנה אחת אז לא הייתי מתרגש מזה כל כך. מה אתם אומרים? זה משנה אם רכב נסע 30 אלף בלי טיפול בשנה אחת או ב6 שנים? תודה!
  18. חברים אני מקפיץ, אשמח לקבל תגובות למי שיש. בנוסף, יצרו איתי קשר מסוכנות כלמוביל ביטוח, ביקשתי הצעת מחיר כי אני גם ככה מחפש לעזוב את הסוכן ביטוח (הוא כבר נהיה גדול ואיבד את כל הרעיון של סוכן אישי, היחס לא שונה מביטוח ישירות דרך חברה). ההצעה של כלמוביל גבוהה בכמעט 600 ש"ח מההצעה שנתן לי הסוכן. הנציגה טוענת שהם מתחייבים לחלקים "מקוריים וחדשים" (כך כתוב בנייר שהיא שלחה לי למייל), ושבמקום אחר לא יכולים להתחייב על זה, אלא רק על בסיס זמינות חלקים אצל היבואן. אמרתי לה שגם הסוכן נתן הצעה עם חלקים מקוריים (לצערי לא הצעה כתובה אלא רק כשדיברתי איתו בעל פה), והיא אמרה לי שרק בסוכנות שלהם באמת יכולים להתחייב על זה כי הם עובדים תחת היבואן. במקומות אחרים החלקים המקוריים זה רק על בסיס זמינות חלפים אצל היבואן ולכן בפועל זה מאפשר לביטוח פרצה כדי להתחמק מחלקים מקוריים. בנוסף, כל המוסכי הסדר שלהם הם מורשי יונדאי, ובמקומות אחרים זה לא ככה. לי זה נשמע קצת קשקוש, אם אני מבין נכון הם בסך הכל סוכנות שמתווכת ביני לבין החברת ביטוח. אז למה שיהיו הבדלים כשהפוליסה היא דרך סוכן כזה או אחר? מישהו מכיר? יודע במה מדובר? אשמח מאוד לחוות דעת.
  19. חברים, ביצענו הזמנה של הטוסון 2 ליטר. מכיוון שזו פעם ראשונה שאני קונה רכב מהיבואן, הייתי שמח לשמוע האם יש המלצות לדברים שיש לבדוק וכדומה.
  20. השאלה היא אם יש אותו במלאי. אנסה לשאול אצל היבואן. הטוסון 2.0 קיים כרגע במלאי. אמנם לא קריטי לנו הרכב במיידי, אבל ברגע שכבר קיבלנו החלטה הרצון הוא לזרז תהליכים. תודה, הסתכלתי במפרט והפתיע אותי לראות שתא המטען שלו קטן מידי.
  21. חברים, הלכתי לראות את היונדאי. דווקא נראה נחמד. השאלה שלי היא - האם ניתן להכניס מאחורה בוסטר גב ושני כסאות? אני יכול להתאים את הכסאות לרכב, השאלה היא אם יש אפשרות עקרונית כזאת? מבחינת רוחב מושב אחורי, כמו של משפחתית סטנדרטית, למרות שהרכב רחב משמעותית! יש סיבה לזה שהרכב רחב, חוץ מלעשות חיים קשים בחניה?
  22. אכן יקר! בדיקה זריזה בוובי מראה שזה סדר גודל של 7500 אלף חובה + מקיף (קיימת תביעה מלפני שנתיים). השאלה אם זה שונה מרכבים אחרים בטווח המחירים הזה? מצד שני, בדקתי וטוסון 2018 לא זול משמעותית. האם הטוסון יקר עקרונית לביטוח?
  23. אני מעדכן שקבעתי נסיעת מבחן על הטוסון דגם 2 ליטר בשבוע הבא. אשמח לקבל טיפים והמלצות מה לבדוק/לשאול וכדומה. האם נותנים לצאת עם הרכב לכביש מהיר? לא הייתי רוצה לנסוע רק בפקקים. דבר נוסף - במידה ויהיה רלוונטי - האם יש טיפים למשא ומתן מול היבואן? האם נותנים הנחות וכולי?
  24. העלאת המחירים זה לא רק לרכבים היברידיים\חשמליים? הבנתי שהולכים לבטל הטבות מס, כך לפי הבנתי. חוץ מזה - עוד יותר טוב. אם אפשר להזמין ולבטל ללא קנס נוכל בזמן הזה לנסות לחסוך את הסכום שחסר ולא להזדקק להלוואה (או לפחות הלוואה מינימלית ביותר). הכל בראש מתחבר לי לרכב חדש, ישבתי על זה מאתמול בערב וזה הזוי. ואני בכלל לא מתלהב מהרעיון של רכבים חדשים, הרכב השני שלנו הוא בן 16, אצלי כבר 8 שנים ומצידי לנסוע בו עד שיהיה בן 20.
×
×
  • תוכן חדש...