Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2080 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני צריך רכב בעיקר לנסיעות יומיומיות מהמרכז לירושלים (אזור ה 90 ק"מ ליום), והכיוון שלי הוא לקנות טויוטה יאריס משומשת כנראה שנתונים 2012 עד 2014. האם לצורך הזה משתלם לקנות טויוטה יאריס היברידית ? או שעיקר החיסכון של היברדית היא בנסיעות בתוך העיר ולא בין עירוני כמו בשימוש שלי ולכן לא ישתלם לי...

כמובן שיש גם את עניין הסוללה שצריך להחליף כל כמה שנים, השאלה האם בסוג הצורך שלי החיסכון בדלק (אם בכלל..) יגבר על ההוצאות על הסוללה..

תודה מראש לעונים,

ויום נפלא (-:

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש סיכוי לא רע שהחלפת הסוללה תהיה במשמרת שלך. היבואן יקח קרוב ל ₪10000 . תעשה חשבון .
ל 100 ק"מ ביום הייתי בוחר רכב יותר נח על חשבון אמינות.
אבל כל אחד והגב שלו.

פורסם

לא מזמן היה פה פוסט עם בעל יאריס שהייתה צריכה ליבור החלפת סוללה בעלות של כמה אלפים טובים. 

בתקציב הזה הייתי בודק פיגו 208, תהיה נוחה מאוד לנסיעות ארוכות, זריזה ועקב שמירת ערך פחות טובה תהיה גם חדשה יותר.

כדי לחפש את רמת אבזור אקטיב המאובזרת יותר.

לרכב יש רצועת טיימינג שיכולה להתפורר, לכן כדי לבדוק האם הוחלפה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

נהגתי על יאריס היברידית 2019 (כמדומני אותו שילוב מנוע וגיר שרלוונטי עבורך), הרכב הרגיש חלש מאוד מחוץ לעיר, לא הייתי קונה רכב כזה, בטח לא בשביל לנסוע לירושלים.

ה-208 שיוליאן הציע היא אופציה עדיפה בתקציב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 6 שעות, dorsht כתב:

נהגתי על יאריס היברידית 2019 (כמדומני אותו שילוב מנוע וגיר שרלוונטי עבורך), הרכב הרגיש חלש מאוד מחוץ לעיר, לא הייתי קונה רכב כזה, בטח לא בשביל לנסוע לירושלים.

ה-208 שיוליאן הציע היא אופציה עדיפה בתקציב.

קיבלתי לפני חצי שנה את היאריס הרגילה כרכב חליפי ממוסך (אוטופיה מודעין), הייתה חדש ווואלה זריזה מאוד, ומשום מה רעייתי מאוד אהבה...
ול208 לא התחברה בכלל, מוזר לא?

פורסם

מה מוזר? זהו רכב מבוקש אש בשוק יד שנייה, לכן המחיר שלו גבוה. נשים בכלל אוהבות יאריס.

שווה או לא, זהו דיון שמתאימים לפורום כאן, את רוב הרוכשים זה לא מעניין. בלי קשר שזה רכב חלש אבל גם האוריס לא חזק במיוחד.

פורסם

הכוונה במוזר הייתה שיש סוג של "הערצה" ל208 וסוג של תמימות דעים שהיאריס לא שווה את הכסף שלה,

ופתאום באופן אישי מישהי שלא אוהבת את ה208 וכן את היאריס....
חוץ מזה שהיאריס חייב לציין די זריזה.

פורסם

היאריס הלא חלשה, אך ה208 מציעה ביצועים עדיפים יותר, וגם בידוד עדיף.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, llaavvii כתב:

הכוונה במוזר הייתה שיש סוג של "הערצה" ל208 וסוג של תמימות דעים שהיאריס לא שווה את הכסף שלה,

חוץ מזה שהיאריס חייב לציין די זריזה.

כל אחד וההעדפות שלו, אבל היאריס של לפני חצי שנה מגיעה עם מנוע חזק יותר מאשר היאריס של 2012 - 2014 , אז זה לא רלוונטי.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, Shlomfix כתב:

שלום חברים,

אני צריך רכב בעיקר לנסיעות יומיומיות מהמרכז לירושלים (אזור ה 90 ק"מ ליום), והכיוון שלי הוא לקנות טויוטה יאריס משומשת כנראה שנתונים 2012 עד 2014. האם לצורך הזה משתלם לקנות טויוטה יאריס היברידית ? או שעיקר החיסכון של היברדית היא בנסיעות בתוך העיר ולא בין עירוני כמו בשימוש שלי ולכן לא ישתלם לי...

כמובן שיש גם את עניין הסוללה שצריך להחליף כל כמה שנים, השאלה האם בסוג הצורך שלי החיסכון בדלק (אם בכלל..) יגבר על ההוצאות על הסוללה..

יאריס ספציפית אני לא מכיר, אבל יכול לענות לגבי היברידי בכללי.

עם איוניק אני עושה 19-20 קמ"ל גם בבינעירוני, אז עדיין שווה (יחסית לרכב משפחתי, לא יודע לגבי היאריס).

לגבי החלפת סוללה - אין "צורך" להחליף אותה כל כמה שנים. מחליפים כשהיא מתה. לגבי מתי היא מתה - תלוי בנסועה ובאחזקה.

בפריוס של ההורים שלי הסוללה מתה אחרי 7 שנים ו160 אק"מ, אבל לא חסר גם דוגמאות של רכבים שמחזיקים גם חצי מיליון על סוללה מקורית (פריוס זה רכב מאוד נפוץ אצל נהגי מוניות באירופה וארה"ב).

דוגמא - לחבר יש פריוס 2009 עם 230 אלף, עדיין על סוללה מקורית.

מה שכן מאוד חשוב לבדוק, זה:

א) האם בוצעה הארכת אחריות לסוללה? זה כ-400 ש"ח לשנה תוספת לטיפול, אבל שווה כל שקל. בפריוס של ההורים שלי הסוללה הוחלפה במסגרת האחריות, ככה תחסוך מעצמך כמה אלפים על החלפת סוללה.

ב) האם הסוללה הוחלפה? במידה וכן, לוודא שהיא הוחלפה במורשה יבואן בסוללה חדשה מקורית בלבד. אחרת לך תדע מתי היא תמות שוב, משפצים למיניהם מחליפים רק את התאים שמתו.

ג) לוודא הסטוריית טיפולים במוסך מורשה יבואן. מאוד חשוב בטויוטה היברידית, בגלל רכיבים ייחודיים ושגרת טיפולים קצת שונה. אומנם הרכבים מאוד אמינים, אבל חשוב לשמור על שגרת טיפולים מסודרת כדי שKing Toyota ימשיך לחייך אליך.

בגדול, סוללה זה רכיב מאוד רגיש להתחממות, ויש לה מאווררים ופילטרים. חשוב לנקות את זה אחת לשנה, כי יש להם נטייה להסתם מאבק, ממש כמו מאווררים במחשב נייד.

עריכה - במקרה שלך אתה תעשה חצי מהנסועה בירידה, אז ההיברידי ועוד איך ישתלם לך, מהסיבה שמנוע בנזין לא פועל בירידה או האטה, ו"רכיבה" על הבלמים בירידה תטעין לך את הסוללה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני שעה, llaavvii כתב:

קיבלתי לפני חצי שנה את היאריס הרגילה כרכב חליפי ממוסך (אוטופיה מודעין), הייתה חדש ווואלה זריזה מאוד, ומשום מה רעייתי מאוד אהבה...

היא שאלה על ההיברידית ואני נהגתי על ההיברידית.

לפני 27 דקות, llaavvii כתב:

היאריס הקודמת בהחלט לא מצדיקה את המחיר, רכב מיושן ביחס לרוב הקטגוריה, תא נוסעים פשוט, רכב לא נוח, לא מאובזר במיוחד וגם הסחיבה לא להיט בבינעירוני בדגם ההיברידי.

היתרונות היחידים שלה זה אמינות, סחירות ואולי צריכת דלק. למה אולי? כי לפי מחשב הדרך ההיברידית מחוץ לעיר לא הייתה חסכונית במיוחד.

חוץ מזה לא הבנתי מה אתה מנסה להגיד לגביי ה-208. בשרשור הזה לא ראיתי שום התייחסות של פות"ש ל-208.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

llaavvii

הערצה ל -208 ובכלל לפיג'ו' היא מאפיינת פורומי רכב כמו כאן,  השוק מצביע אחרת, למרות שיש חלופות לא רעות מול יאריס, אפילו עדיפות

עדיין אנשים מונעים משיקולים שלא קשורים מהנאה מנהיגה, או משוקלים אחרים שלרוב קשורים באמינות וסחירות גבוהה כביכול.

היום המצב שונה, אבל הסטיגמה נשארה.  

פורסם

תגידו על יאריס מה שאתם רוצים, אבל מי שמחפש רכב קטן היברידי אין לו אלטרנטיבה אחרת

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...