Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2095 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ברווז, לא תמיד מה שנראה לך טריוויאלי הוא כזה לכל אחד. 

אני רואה את העזר כנגדי. לא רק שאינה מסוגלת להדפיס מסמך וורד, היא בקושי יודעת להקיש אנטר כדי לעבור שורה. אבל, זה ממש לא מנע ממנה לנהל ביד רמה ובהצלחה בית ספר עם 50 מורים ו-400 תלמידים. לא כל אחד מאתנו מבין מה סט היכולות שנדרש לביצוע תפקיד זה או אחר.

גם בפורום הזה אני נתקל לעתים בשאלות שנראה לי שחיפוש בגוגל יענה עליהן בקלות. אתמול עלתה שאלה כזו בשרשור מכונות הכביסה. היה ברור לי שהתשובה נמצאת בספר ההוראות של המכונה, איתרתי אותו וצרפתי את הקטע הרלוונטי. כנראה ששואל השאלה לא ידע מה או איפה לחפש תשובה לשאלה ספציפית בעוד שלי זה נראה טריויאלי. אתה מוזמן להציץ בשרשור, לא היו עקיצות, ובסוף היה פוסט של תודה. וכאן הפורום אנונימי לגמרי, מה שמקל על אנשים להיות ישירים, לפעמים ישירים מדי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 205
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

ברווז, לא תמיד מה שנראה לך טריוויאלי הוא כזה לכל אחד. 

לחפש בגוגל זה טריוויאלי.

גם לתת לינק לגוגל ולא להיעלב מזה כמו ילדה קטנה זה טריוויאלי.

אנשים מפגרים,מחפשים על מה לריב וממה להיעלב,שיהנו להם.

אין סיבה לבזבז על זה את הזמן ולחשוב על זה.

אני לא מסנן יותר מידי בשום פלטפורמה ורושם מה שאני חושב,מי שנעלב בעיה שלו.

אני רואה את העזר כנגדי. לא רק שאינה מסוגלת להדפיס מסמך וורד, היא בקושי יודעת להקיש אנטר כדי לעבור שורה. אבל, זה ממש לא מנע ממנה לנהל ביד רמה ובהצלחה בית ספר עם 50 מורים ו-400 תלמידים. לא כל אחד מאתנו מבין מה סט היכולות שנדרש לביצוע תפקיד זה או אחר.

אולי ב1986 זה היה נכון.

בשנת 2020 לא הגיוני שאדם עם תפקיד ניהולי לא יידע לתפעל מחשב.

זה בסיסי ברמה של לדעת להתקלח.

גם בפורום הזה אני נתקל לעתים בשאלות שנראה לי שחיפוש בגוגל יענה עליהן בקלות. אתמול עלתה שאלה כזו בשרשור מכונות הכביסה. היה ברור לי שהתשובה נמצאת בספר ההוראות של המכונה, איתרתי אותו וצרפתי את הקטע הרלוונטי. כנראה ששואל השאלה לא ידע מה או איפה לחפש תשובה לשאלה ספציפית בעוד שלי זה נראה טריויאלי. אתה מוזמן להציץ בשרשור, לא היו עקיצות, ובסוף היה פוסט של תודה. וכאן הפורום אנונימי לגמרי, מה שמקל על אנשים להיות ישירים, לפעמים ישירים מדי.

כן זה הקטע של הפורום, קצת מתווכחים וקצת עוזרים אחד לשני.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

אז זהו, פוטייטו. זה ההבדל בין בן 25 לבן 65. אתה גדלת עם עכבר ביד, אבל מתברר שלמי שלא גדל כך זה לא טריוויאלי. אני מזמין אותך לחדר הניתוחים, שבו יש ריכוז גבוה של פלאי הטכנולוגיה - אבל אלה מופעלים על ידי אנשים המתמחים בכך. ואז הרופא שתיקן לך את העצם השבורה או הוציא את הגידול הסרטני מהמעי שלך או בנה מעקף לעורק בקוטר 2 מ"מ יוצא מהחדר ומקליד את דו"ח הניתוח באצבע אחת.

שום דבר אינו טריויאלי אם לא למדת אותו והוא משמעותי להתנהלותך.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אתה טועה.

לא לדעת לתפעל ציוד בסיסי בעבודה בזמן סביר מאט את התפוקה במקרה הרע או גורע לאותו רופא מזמן הפסקת הקפה בין מטופלים כי במקום להקליד ב10 שניות לוקח לו דקה וחצי שמצטברות עם הזמן.

אני מכיר מקרוב את המכשור הרפואי בחדרי ניתוח,תסכים איתי שרופא בן 65 שיתעקש לא להשתמש במכשור מתקדם שמקצר זמן החלמה רק כי הוא "רגיל לעשות את הניתוח איך שהוא עושה" יימצא את עצמו מחוץ לחדר הניתוח מהר מאוד.

מוסדות ממשלתיים ובתי חולים צריכים לשלוח עובדים לקורסים של הקלדה מהירה או משהו כזה...

משום מה (כרגיל,אלא מה) לא נתקלתי באנשים שלא יודעים לתפעל מחשב באופן בסיסי מחוץ למוסדות ממשלתיים,עובדים מהנדסים/רואי חשבון/פקידים בני 60-50 שמתפעלים יופי...עצלנות לשמה.

רופא הוא בעל מקצוע,וכמו בכל מקצוע יש את העבודה ה"תכלס" ויש עבודה שחורה מסביב שגם אותה צריך לדעת לעשות ביעילות ומהירות.

עריכה אחרונה על ידי Potato

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)

אנשים מרשים לעצמם להתבא בתקשורת בכתב לר כמו שהם מרשים לעצמם להתבטא במציאות. כן, גם כאלו שהם דוגרי וראסמי וטופאק שקור. לא רק בגלל האנונימיות. 

מצד שני, בקראיה, כשאתה לא רואה את הכותב, קל נורא לפרש בהקצנה כל דבר שנכתב. וגם זה קורה. ובמקרה של פותח השרשור, כולם סובלים מזה, כנראה, כל אחד גם עם רגשי הנחתיות שהוא חי איתם.

הטענה שחוזרת על עצמה הרבה כאן, כאילו כולנו רכיכות בניגוד לגברים הקשוחים של פעם, מעבר לזה שהיא תמיד מזכירה לי את הנאומים של טוני סופרנו אצל הפסיכולוגית שלו, נראה לי קצת לא לוקחים בחשבון מה יכולה לייצר תקשורת מהסוג שכאילו מתגעגעים אליה. יש לי תחושה קלה שכותבים כאן שמתגעגעים ליכולת להגיד למי שהם רוצים מה שהם רוצים - לא לוקחים בחשבון שהם יכולים להיות בצד הנפגע.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

יותר מדי אסטרוגן

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

@Potatoשוב, אתה צריך להבין שיש דברים רלוונטיים ויש כאלה שפחות. אותו מנתח צריך להכיר את הציוד שאתו הוא עובד לפני ולפנים, ואת זה הוא לומד כל הזמן ומתעדכן, שאם לא כן הוא יהפוך לא רלוונטי.

אבל אין לכך קשר לכל מיני מיומנויות שאתה רואה כבסיסיות, אבל מבחינת אותו רופא הן משניות, וכאשר הוא צריך חהשקיע זמן בהתפתחות מקצועית הוא ישים במקום נמוך בסדר העדיפויות. 

כמובן שהרפואה היא רק דוגמא, זה נכון לכל מקצוע.

אם נחזור לדוגמא של אשתי - המייל היה בשבילה כלי בסיסי, אז היא למדה להשתמש בו. את מסמכי הוורד היא נתנה למזכירה שמיומנת בשימוש בכלי הזה, וכך גם פינתה לעצמה זמן למשימות היותר חיוניות.

מה שצריך להבין שלא צריך להיות jack of all trades, master of none. עדיף להתמקצע בתחומים החיוניים ולהעזר במומחים אחרים בעניינים אחרים. זו יכולה להיות המזכירה, טכנאי הציוד או קולגה שפיתח מיומנויות מקבילות ושניכם משלימים זה את זה.

פורסם (נערך)
לפני 27 דקות, sperial כתב:

@Potatoאם נחזור לדוגמא של אשתי - המייל היה בשבילה כלי בסיסי, אז היא למדה להשתמש בו. את מסמכי הוורד היא נתנה למזכירה שמיומנת בשימוש בכלי הזה, וכך גם פינתה לעצמה זמן למשימות היותר חיוניות.

מה שצריך להבין שלא צריך להיות jack of all trades, master of none. עדיף להתמקצע בתחומים החיוניים ולהעזר במומחים אחרים בעניינים אחרים. זו יכולה להיות המזכירה, טכנאי הציוד או קולגה שפיתח מיומנויות מקבילות ושניכם משלימים זה את זה.

תאר לך מצב - אישתך פורשת, ולתפקיד שלה לוקחים מנהלת חדשה.

היא באה לראיון, שואלים אותה - האם את יודעת להשתמש באופיס? מערכת ניהול ממוחשבת (כדי לצפות בפרטים של תלמידים)?

והיא עונה - מה פתאום, אני לא צריכה להתמקצע בתחומים לא חיוניים, יש מזכירה בשביל זה, תפקידי לנהל.

מה היית עושה במצב כזה?

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, Mr.Hybrid כתב:

0.2% !

אתה לא הבנת את השירשור.

צריך לרשום ככה:

image.png.3880d29b1a1acade92d2f97357a5767b.png

וכמובן פוטייטו שוב רב פה עם אבא... יהיה טוב.

אבל הוא צודק תפוד... זה:

לפני שעה, Potato כתב:

אני לא מסנן יותר מידי בשום פלטפורמה ורושם מה שאני חושב,מי שנעלב בעיה שלו.

זה לא ישרת אותך טוב.

עריכה אחרונה על ידי David32
  • אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אז זה העניין - את המערכת החיונית היא תלמד בשטח. אם היא הגיעה מבית ספר או רשת אחרת ממילא היא השתמשה במערכת אחרת ותצטרך ללמוד משהו חדש.

אבל כשם שהיא לא צריכה להיות מנהלת חשבונות  - בשביל זה יש מנהל אדמיניסטרטיבי - היא גם לא תצטרך להפעיל וורד, כי בשביל זה יש מזכירה.

הבעיה אינה מיומנות טכנית זו או אחרת, הרבה יותר חשוב לדעת לעבוד בצוות ולדעת לנצל את היכולות של כל עובד בתחומו. המנהל צריך לראות את התמונה הרחבה, הוא צריך להכיר את המשאבים שלרשותו - אבל לא לבזבז את זמנו על פרטים שבהם יש מומחים גדולים ממנו בהם הוא יכול להעזר. צריך לדעת מה לשאול את המומחה, צריך להיות מסוגל להבין את התשובות ומשמעותן, אבל את יצירת המידע והידע להשאיר למומחה. ואם נוצר צורך ללמוד משהו חדש יותר חשוה יכולת ללמוד אותי מאשר להגיע עם הידע מלכתחילה.

פורסם
לפני 14 דקות, sperial כתב:

אבל כשם שהיא לא צריכה להיות מנהלת חשבונות  - בשביל זה יש מנהל אדמיניסטרטיבי - היא גם לא תצטרך להפעיל וורד, כי בשביל זה יש מזכירה.

לגבי א' - נכון, היא לא צריכה להיות מנהלת חשבונות, אבל צריכה להבין דברים בסיסיים בזה, כין היתר כדי לדעת לדווח לממונים עליה.

לגבי ב' - לוורד יש המון פיצ'רים מתקדמים (אתה יכול לכתוב ספר שלם בזה, כולל פירמוט מתאים), שגם המפתחים של זה לא מכירים את כולם, אבל  - לדעת לפתוח מסמך ריק, לעשות לו כותרת, לכתוב תוכן ולשמור - זה שווה ערך לידיעת קרוא וכתוב היום. זה כמו שנהג לא יידע לבדוק שמן, מים ולנפח אוויר בגלגלים "כי זה לא התפקיד שלו, בשביל זה יש מכונאים".

• אהבתי 2
  • מעניין 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

ואדים ופוטייטו, אתם אנשים טכניים ועוסקים בתחומים טכניים, לכן הוורד נראה לכם כטריויאלי. 

זה לא כך בכל מקום, ואם יש מזכירה, שמקבלת שכר כדי לתפעל את האופיס, המנהל לא צריך להשחית את זמנו בהקלדה.

לגבי א' - ציינתי שהמנהל צריך לדעת לשאול את השאלות הנכונות ולהבין את התשובות. אבל לא צריך להבין מה קורה בקופסא השחורה של הסאפ.

עריכה אחרונה על ידי sperial

• תוכן חדש...