Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעגל תנועה שטוח (עם מעבר באמצע)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2134 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שאין צרוך להסביר מה מטרת השינויים שקיימים במעגל תנועה זה לעומת מעגל תנועה סטנדרטי. 

זה קיים בכמה מקומות בארץ, נדיר למדי.

האם לדעתכם  מדובר בהתאמות שרצוי היה שיפיעו גם במעגלי תנועה אחרים? ואם כן, למה כמעט ולא רואים את זה?

1_(4).thumb.jpg.85cbf59b8605da4f62b3264bc7434bef.jpg

1_(5).thumb.jpg.d21004c3db0269c0780f2ca50a7193c8.jpg

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אמרת בעצמך "אין צורך להסביר את מטרת השינויים שקיימים במעגל תנועה זה".

כפועל יוצא הם נעשים ע"פ המיקומים הרלוונטיים בלבד.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ציינת "שינויים" - איך הוא נראה קודם? האם התכנית היא להעביר בו BRT או רק"ל או משהו כזה?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ואולי אפילו יותר חשוב - משפר את שדה הראיה. אני שונא מעגלי תנועה עם צמחיה עבותה, פסלים וכו' כיוון שאיני יכול לראות מה קורה בדרך.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה בטוח בזה בוקי?

על פניו נראה ששיטחו אותו כדי ליצור איזשהו מעבר לכלי תחבורה באמצע. לא מכיר את הרקע או איפה זה כדי להסביר למה.

דרך אגב, כשאמרת "מעגל תנועה שטוח" חשבתי שהתכוונת למעגל תנועה אשר מסומן בצבע בלבד, בלי שום מעגל "פיסי".

יש כאלה באירופה.

פורסם

ייתכן שאתה תודק אבל לא מצליח לחשוב באיזה סיטואציה צריך את המעבר הזה.

זה המיקום. אולי באמת אני טועה ויש תפקיד אחר למעבר. מישהו ידוע משהו? 

גם במעגל תנועה השני של המחלף זה ככה. 

1111.jpg.a86f2d5aa545ec9531640be3266a9778.jpg

פורסם

אפשר לראות שגם איי התנועה ה"משולשים" מונמכים. זה נראה כמו הכנה למעבר כלי רכב גדולים וכבדים כך שלא ייצטרכו להקיף את הכיכר.

עכשיו נשאלת השאלה, למה צריך בכלל את ההכנה הזו, בזמן שאפשר פשוט לנסוע ישר בכביש המהיר בלי לעלות על המחלף? לשאלה הזו אין לי תשובה.

חזיר דיזל

פורסם

בדיוק כך חשבתי כשאמרתי שאני לא רואה סיבה לזה. מתחת לגשר כביש דו נתיבי רחב, מי שנוסע ישר, יסע בכביש המהיר שמתחת לגשר. 

מי שעולה על המחלף כדי לפנות, בכל מקרה חייב להקיף את הכיכר. 

פורסם

שיטוח מעגל תנועה, מיועד לעזור לכלי רכב ארוכים לעבור במקום עם מינימום תמרונים ורוורסים (בקרית אתא יש מעגלי תנועה שטוחים במקומות שרכב גדול/ ארוך יתקשה לתמרן).

לא אמור להיות קשור לנהג שהשתולל ועף באויר.

לגבי המעבר באמצע המעגל - לא ברור לי מה מטרתו. יש לי ניחושים, אך לא תשובה וודאית.

פורסם
לפני 3 דקות, Buki כתב:

בדיוק כך חשבתי כשאמרתי שאני לא רואה סיבה לזה. מתחת לגשר כביש דו נתיבי רחב, מי שנוסע ישר, יסע בכביש המהיר שמתחת לגשר. 

מי שעולה על המחלף כדי לפנות, בכל מקרה חייב להקיף את הכיכר. 

הדבר ההגיוני היחיד שעולה בראשי הוא שכשהרחיבו את הכביש לפני 6-7 שנים, עבדו על הכביש בשלבים, בנו את הכיכרות, ניתבו את כל התנועה דרכן בכבישי שירות זמניים, בזמן שעבדו על הכביש באמצע. במקרה כזה היה צריך להשאיר פתרון לכלי רכב כבדים, היות שזה ציר תנועה ראשי לנמל אשדוד ובנוסף בעל חשיבות בטחונית. ההשערה הזו מבוססת על זכרון מעורפל היות שנסעתי ואני מרבה לנסוע בכביש הזה לגדרה, מצד שני זה לא מסתדר עם האורתופוטו באתר גובמאפ ובגוגל ארץ.

אם מישהו רומז לנימוקים ממחלקת "סוס כמוס לפרה ולסוס", אני לא חושב שיש כאלה; לא ראיתי מעבר כזה באף מקום כולל על צירים בעלי חשיבות בטחונית. מישהו מכיר עוד דוגמאות כאלה בארץ?

חזיר דיזל

פורסם
לפני 12 דקות, קורן בן אשר כתב:

הדבר ההגיוני היחיד שעולה בראשי הוא שכשהרחיבו את הכביש לפני 6-7 שנים, עבדו על הכביש בשלבים, בנו את הכיכרות, ניתבו את כל התנועה דרכן בכבישי שירות זמניים, בזמן שעבדו על הכביש באמצע. במקרה כזה היה צריך להשאיר פתרון לכלי רכב כבדים, היות שזה ציר תנועה ראשי לנמל אשדוד ובנוסף בעל חשיבות בטחונית.

זה גם לא מסתדר. אחרי שפתחו את הכביש, היו אמורים לבטל את המעברים הזמניים ולפרוס גינה על כל שטח הכיכר.

אבל פה זה נעשה בכוונה, כולל הנמכת מדרכות. 

למייטב זכרוני (לא חותם על זה) בהתחלה הכירכת נבנו רגיל ואחרי כמה זמן הוסבו למה שרואים בתמונה. 

עריכה: יש לי תאוריה סבירה.

אחרי שבנו, גילו שמוביל של משהו מאוד רחב וגבוה לא יכל לעבור מתחת לגשר מבחינת גובה. וזה הפתרון שנמצא. 

פורסם

הוזכר מעבר המטרונית ביציאה מקריית אתא - מעבר במרכז מעגל תנועה המיועד ל-BRT (וזו הסיבה שבגללה שאלתי קודם על אפשרות זו בהודעה #3).

בספרד נתקלתי בלא מעט מקומות בהן התנועה ישר עוברת במרכז הצומת\מעגל, בעוד שמי שיוצא מהדרך פונה ימינה ומקיף עד היציאה הדרושה לו (אין פניה שמאלה למי שממשיך ישר למרכז המעגל). זה אחד הפתרונות של הספרדים למניעת פניות שמאלה. יש להם עוד שיטה - יציאה ימינה ואז עיקול שמאלה וחצית הדרך בניצב לה. פעם היתה פניה כזו בנשר (752) אבל היא בוטלה עם בניית נתיב המטרונית.

פורסם

יש שם רק אוטובוסים רגילים שאין להם שום בעיה להקיף את הכיכר.

• תוכן חדש...