Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחדשתי בבאטמוביל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 895 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נשמע שאתה בכיוון לאפיק פרנסה חדש.🤪

גם בארה"ב יש כזו סטיגמה שלילית לסוחרי רכב??? 😉

Today is a great day!

Just like every day...

• תגובות 214
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 30.5.2021 בשעה 03:15, GR8Day כתב:

נשמע שאתה בכיוון לאפיק פרנסה חדש.🤪

גם בארה"ב יש כזו סטיגמה שלילית לסוחרי רכב??? 😉

לא שאני מכיר, אבל אני עדיין חדש פה.

רוב הסוחרי רכב שפגשתי עד עכשיו היו ממש סבבה, חוץ מאחד ספציפי בסוכנות של יגואר.

פורסם (נערך)

ד"א, אני לא זוכר אם כתבתי את זה בדיון כבר או לא, אבל נהגתי שוב במיאטה לפני שבוע בערך ונזכרתי שוב למה הרכב הזה כל כך מדהים.

אני חושב שהייתי קונה כזו שוב, בארה"ב, אם לא כמעט-וטו של האשה "הרכב בלתי נסבל לנוסע".

את הנסיעה הקצרה עשיתי עם חבר מהעבודה דווקא, בערך בגובה של אשתי, שיצא מהנסיעה בהלם תרבות ואישר כמה הרכב בלתי נסבל לנוסע.

כנראה שאחכה בסבלנות לברז החדשה שאמורה להגיע לפה עוד כמה חודשים.

בגדול הייתי שמח מאוד לגג פתוח, אבל אני פשוט לא מצליח למצוא רכב שעונה על כל שאר הדרישות.

אם ה 718 היתה אטמוספרית - כנראה שהייתי קונה את הדגם הבסיסי, אבל פשוט לא הצלחתי להתגבר על הטורבו לאג שם.

עריכה אחרונה על ידי Morningstar
פורסם

@Morningstar המיאטה שנהגת עליה היתה ב spec שונה מבארץ? אני יודע שאתה אישית אהבת את זה אבל אני יודע שבארה״ב יש מיאטות בתצורה יותר ספורטיבית מבחינת המתלים, פחות ספינתיים ומתנדנדים.

כמה עולה אגב פורשה יד שנייה אטמוספרית שמורה? ולא אחת עם אופציות של עשרות אלפי דולרים למרות שאני יודע שאצל לקוחות פורשה זה חלק מהקטע התוספות האלה שמכפילות את המחיר. בכל אופן אמרת שנהגת על קאיימן ולא נהנית אז למה זו אופציה?

הברז דור הבא היא אחלה אופציה, למרות שמאכזב שנראית פחות טוב בעיני (ובעיני רבים) והיא לא עכשיו קפיצת דור מטורפת אלא סוג של ה ND2 של הברז שבאה לתקן את החולשות של הדור הנוכחי ולשפר עוד קצת את הקיים, כאילו זו עדיין אותה שלדה ורכב במובן מסויים אבל היא צפויה להיות פצצה של רכב כי הבסיס גם ככה ממש טוב. 

אם כבר אתה הולך אולי על התאומות אז בניגוד לדור הנוכחי שבו הברז היתה מעט עדיפה מה 86, דור הבא מסתמן שהמצב יהיה הפוך ובפער משמעותי יותר, ה 86 נאה יותר, נשמע שגם עברה שיפורים של קבוצת גאזו בהתנהגות, מנוע עם טיפה יותר כוח ויחס דחיסה עדיף, בקיצור תלך על ה 86.

אגב מה עם ה 400Z? נראית אחלה אופציה, הרבה כוח, אינטריור נורמלי ולא מגעיל כמו של הקודמת, נכון קצת כבדה אבל שווה בדיקה.

יא מניאק כמה אופציות יש לך שם במחירים שפויים אני גם רוצה 😥

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, Doron_Z כתב:

@Morningstar המיאטה שנהגת עליה היתה ב spec שונה מבארץ? אני יודע שאתה אישית אהבת את זה אבל אני יודע שבארה״ב יש מיאטות בתצורה יותר ספורטיבית מבחינת המתלים, פחות ספינתיים ומתנדנדים.

כמה עולה אגב פורשה יד שנייה אטמוספרית שמורה? ולא אחת עם אופציות של עשרות אלפי דולרים למרות שאני יודע שאצל לקוחות פורשה זה חלק מהקטע התוספות האלה שמכפילות את המחיר. בכל אופן אמרת שנהגת על קאיימן ולא נהנית אז למה זו אופציה?

הברז דור הבא היא אחלה אופציה, למרות שמאכזב שנראית פחות טוב בעיני (ובעיני רבים) והיא לא עכשיו קפיצת דור מטורפת אלא סוג של ה ND2 של הברז שבאה לתקן את החולשות של הדור הנוכחי ולשפר עוד קצת את הקיים, כאילו זו עדיין אותה שלדה ורכב במובן מסויים אבל היא צפויה להיות פצצה של רכב כי הבסיס גם ככה ממש טוב. 

אם כבר אתה הולך אולי על התאומות אז בניגוד לדור הנוכחי שבו הברז היתה מעט עדיפה מה 86, דור הבא מסתמן שהמצב יהיה הפוך ובפער משמעותי יותר, ה 86 נאה יותר, נשמע שגם עברה שיפורים של קבוצת גאזו בהתנהגות, מנוע עם טיפה יותר כוח ויחס דחיסה עדיף, בקיצור תלך על ה 86.

אגב מה עם ה 400Z? נראית אחלה אופציה, הרבה כוח, אינטריור נורמלי ולא מגעיל כמו של הקודמת, נכון קצת כבדה אבל שווה בדיקה.

יא מניאק כמה אופציות יש לך שם במחירים שפויים אני גם רוצה 😥

מאזדה ביטלו את הגרסא על המתלים של בילשטיין, לפחות לשוק האמריקאי - אבל לא ביטלו את החבילה עצמה.

כלומר החבילה כן כוללת מושבי רקארו, ג'אנטים של BBS ובלמים של ברמבו כמו לפני כן - היא פשוט לא כוללת יותר את המתלים של בילשטיין.

הוכחה חותכת לכמה המתלים האלו היו גרועים בעיני הלקוחות.

לשאלתך - הרכב שנהגתי עליו היה עם החבילה הזו, ואני חייב להגיד שלא הבנתי מה ההתלהבות מהמושבי רקארו...

כן, הם נחמדים, אבל לא משהו שהייתי יוצא מגידרי בשביל שיהיה לי ברכב (אנשים משלמים רק על המושבים 3000-5000$ באיביי).

בסופו של דבר הם בדיוק באותו מבנה של המושבים המקוריים פשוט עם אלקנטרה במקום עור.

הפורשה, נהגתי אתמול, איכזבה אותי מאוד. נהגתי על ה 981 (דור 2012 עד 2016) זה עם המנוע האטמוספרי.

השוק שלה בארה"ב כרגע משוגע. פשוט משוגע. רכב בן 9 שנקנה ב 70K נמכר ב 60K וכאלה.

היתה אחת צהובה עם אופציות טובות ב 47K, נקנתה ב 80K לפני 7 שנים, נמכרה באותו יום שפורסמה (לא figure of speech, בנאדם אשכרה בא והביא למוכר מזומן באותו יום).

אני כן מצליח להבין למה... (אבל זה לא אומר שאני מסכים עם השוק, אני פשוט מבין מה מניע אנשים)

כל הביקורות אומרות שהמנוע ב 718 (זה הדגם שהתחיל ב 2017) לא עושה את אותה עבודה במחלקת הרגש כמו האטמוספרי.

כל הביקורות גם אומרות שחוץ מזה ה 718 יותר טובה בכל דבר - ובפער לא קטן.

לדעתי חוץ מהמנוע אין באמת יותר מדי מה להתלהב שם. הרבה קרקושים, לא איכותית יותר מדי, לא מתנהגת יותר מדי, הגה לא הרגיש מדויק מדי...

נהגתי גם על ה 718 והפער בניהוג פשוט עצום.

לגבי מחיר - אתה יכול למצוא מציאות ב 20-30K ואתה יכול לראות מודעות שאשכרה נמכרות ב 50-60-70K הטווח גדול מאוד.

לדעתי, תוריד את הסמל של פורשה, הרכב שווה גג 20K - וגם זה הגזמתי.

האמת שאני לא מעודכן בהבדלים הקטנים בין ה 86 לברז, הייתי תחת הרושם שזה אותו רכב, וסובארו נותנים פה יותר אחריות.

אבל אני אבדוק את הנושא...

ה 400Z לא אופציה כי היא תגיע רק עוד שנה+ במקרה הטוב.

עריכה אחרונה על ידי Morningstar
פורסם

אני חייב כבר לעשות סיבוב במיאטה להבין על מה המהומה כי הרבה אומרים שהמתלים שלה בסטוק איומים וחייבים לעשות לה קוילאוברים ואתה כמובן אומר אחרת לגמרי וזה לגטימי, יכול להיות שלחיות מסלול הרכב בסטוק לא הכי שמיש אבל לאנשים כמונו שאוהבים את התחום אבל לא עכשיו מנסים לשבור שיאים כל שבוע אין שום בעיה מיוחדת עם המתלים והם אפילו מהנים בדרכם. 

בסכ״ה רוב ביקורות הרכב רק משבחות את הרכב ואת התמורה והפאן שנותן אז אני משער שהוא ממש סבבה גם עם המתלי סטוק עבור הרוב.

בנוגע לפורשה, אז אתה אומר שהדור האחרון מעולה אבל דור לפניו פחות טוב בהרבה, מקרקש וכו׳, בנוגע לקרקושים יכול להיות שהרכב שנהגת בו הזדקן או לא נשמר הכי טוב, בנוגע לניהוג ולהתנהגות לא חשבתי שזה משהו ששופר עד כדי כך בדור הנוכחי אבל זה הגיוני כי פורשה גם עם ה GT3 החדשה התמקדה בעיקר בדברים האלה ולא בלהוסיף עוד כוח אבל בין שופר ועד להדור הקודם גרוע מבחינת התנהגות, היגוי וכו׳, לא ציפיתי לשמוע את זה.

השוק יד 2 בארה״ב מטורלל לגמרי לפי המחירים שאתה נותן, נשמע שאין בכלל טעם להתעסק בו אלא לקנות פשוט רכב חדש, מבחינתי רכב בן 9 שנמכר כמעט באותו מחיר כחדש זה הזייה.

בנוגע לברז נגד הטויוטה, את האמת לא ידעתי שיש הבדלים באחריות, יצאתי מנקודת הנחה שהתנאים שלך שווים. אם ככה שווה לחכות להשוואות כדי לראות עד כמה השינויים והשיפורים שטויוטה טוענת שעשתה משמעותיים, כבר אפשר לאמר שהטויוטה יפה יותר בפרונט שלה אבל לא בטוח שזה לבד שווה וויתור על אחריות ארוכה ואין לי ספק שיהיו מספיק מודים לברז כדי לשפר את המראה שלה אם זה יפריע לך. המנוע שלה מוציא טיפה יותר סוסים (235 מול 228 של הברז) ונשמע שעובד טיפה אחרת אבל זה כנראה שולי, הנעלם הגדול זה שיפורי ההתנהגות שטויוטה טוענת שצוות Gazoo הכניס לרכב, נהיה יותר חכמים כשהרכבים יצאו.

פורסם

הברז החדשה גם אמורה להתנהג קצת יותר טוב מהקודמת שהייתה מעולה לכשעצמה. לא חושב שיהיה הבדל גדול בהתנהגות בין הטויוטה לסובארו, לפי מה שראיתי לפחות בסרטונים על הברז. 

לגבי ה-981 והניהוג שלה. ממש לא מתחבר למה שנאמר פה. נהגתי הרבה ב- 718 וגם קצת ב- 981 עם גיר ידני וגם אוט'. לא הרגשתי שהיא נחותה בהתנהגות מה- 718 ובטח גם לא בהיגוי החד. אני מניח שיש הבדל כלשהו אבל הוא מינורי וממש לא בפער משמעותי. כמובן שבכל יום ובכל שעה, הייתי מעדיף 981 ידנית. 

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

חייב לשתף מסקנה מעודדת מאוד שהגעתי אליה מאז שהגעתי לפה:

היחס בין כמות ההנאה שרכב מספק למחיר שלו - זו פונקציה לא לינארית בעליל.

הכוונה שזה שקניתי רכב ספורט ייעודי ב 50K לא בהכרח אומר שיהיה לי יותר כיף מרכב ספורט ייעודי ב 20K.

ניסיתי כל כך הרבה רכבים בכל טווח המחירים והכי מהנה עד עכשיו באמת היתה המיאטה (לא עשיתי נסיעת רענון עם הברז כי אני יודע שאין סיטואציה שאני קונה כשהדגם החדש ממש מעבר לפינה). אני זוכר בזמנו שהפער בין הברז למיאטה היה קטן והתלבטתי המון - לכן אני מניח שהברז החדשה תהיה התאמה טובה.

אמור להגיע בסתיו השנה לפי הדילרים פה.

• אהבתי 1
פורסם

תתחדש (כשיגיע הרגע), נראית קנייה די בטוחה מבחינת מה שאתה מחפש ברכב שהוא לא מיאטה אבל עדיין מספיק קרוב (והפעם גם בכוח!) באריזה שימושית הרבה יותר. 

• אהבתי 1
  • שנה מאוחר יותר...
פורסם

קצת עצוב אבל עברה יותר משנה ועדיין לא נרכשה מחליפה לג'וליה - עדיין די עצוב לי על המכירה שלה שאפילו לא זרקתי את הרישיון רכב.

השוק בארה"ב כרגע לא מאפשר לקנות כלום, דילרים מבקשים 30-40% יותר מ MSRP על רכבים רגילים כמו BRZ או מיאטה.

אני מניח שאם המצב היה יותר הגיוני הייתי שם הזמנה custom ל Boxster GTS 4.0 אבל ההמתנה כרגע עומדת על שנה וחצי (במקרה הטוב).

סיטואציה מוזרה שאין צורך ממשי ברכב שני בבית אבל כן יש חשק לרכב שני בבית - אבל אין מה לקנות. לא להאמין.

ייתכן שהאשה תתחיל עבודה לא remote בקרוב ואז יהיה צורך אמיתי בעוד רכב.

פורסם

רגע, מדובר ברכב שני? רק לכיף?

אם כן, אומרים שארה"ב היא גן עדן מוטורי.

אולי תוכל לקנות איזו מכונית זולה רק בשביל הכיף.

Z370 או 350, E46, מיאטה כמובן, או אפילו ZX300 טווין טורבו.

או שפספסתי פה משהו.

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם
לפני 4 שעות, Froyne כתב:

רגע, מדובר ברכב שני? רק לכיף?

אם כן, אומרים שארה"ב היא גן עדן מוטורי.

אולי תוכל לקנות איזו מכונית זולה רק בשביל הכיף.

Z370 או 350, E46, מיאטה כמובן, או אפילו ZX300 טווין טורבו.

או שפספסתי פה משהו.

אני לא חסיד גדול של רכבים ישנים, ויש סיכוי די גדול שהאוטו יהיה דיילי גם, עושה רושם שלאט לאט כולם חוזרים למשרדים.

פורסם

חייב בפנסיה לעבור לאמריקה. לפחות בסוף חיי ארכוש איזו פורשה.

gladen pro25+rs audio 100m -mosconi pro 4/30

eton ug 20sub-ground zero gzpa 2sq

gladen pro10-mosconi pro 1/10

fiio 11m plus coax-mosconi aerospace 6to8 dsp

• תוכן חדש...