Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2489 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם, חדש בפורום. צריך עזרתכם המקצועית.

אני אחרי החלפת מנוע לסנטה פה 2007 בקבוצת שלמה נאור בא.ת בבית שמש. (המנוע הקודם היה לו מה שנקרא "פאקום ראש", או "העברה" כלומר, המנוע מייצר קומפרסיה לא נכונה. התרכובת אוויר ודלק והבעירה לא טובה ומייצרת קומפרסיה עם O2 מאוד גבוה שמייצרת לחץ והורסת חלקים ברכב. זה התבטא בנזילות מים חוזרות ונשנות שלא מפסיקות, ויורד כל הזמן מים ירוקים מהרדיאטור והמיכל עיבוי)

כל זה הבנתי ממוסך אמין (מוסך חזי ואפי ביהוד באלטלף 25) שאמר לי בדיוק מה יש לרכב.

מי שמכר לי את הרכב היה סוחר (שעבד עלי יפה מאוד עקב חוסר הבנתי המובהק לעת עתה ברכבים :cry::cry:)

ועד שהבנתי בכלל מה יש לרכב, הגעתי למוסך שאיתר את הבעיה שיש לי ברכב.

עד הנקודה הזו כבר הספקתי להחליף ברכב:

1. משולשים קדמיים
  2. שיפוץ ציריה ימנית
  3. רדיאטור
  4. אלטרנטור
  5. משאבת מים

הכנסתי את הרכב לקבוצת 'שלמה נאור' אחרי בירורים והמלצות. שם נאמר לי שהמנוע החדש שיותקן עבר 30,000KM והוא שנת 2010.

אישרתי את ההחלפה. קיבלתי שטר מכר עם אחריות לשלושה חודשים אך ללא כיתוב מס' הק"מ המדוייק.

אחרי הרבה שיחות עם מנהל המוסך ומנהל העבודה אני די נמצא בערפל.

הומלץ לי להחליף עוד חלפים תוך כדי החלפת המנוע, כמו:

1. סט טיימינג
  2. רצועת מנוע
  3. מחזיר שמן קדמי ואחורי
  4. משאבת מים (שהייתה תקולה)
  5. טרמוסטט

הרכב עבר נסיעת מבחן על ידי מנהל המוסך שאמר לי שהכל תקין.

אחרי שהוצאתי את הרכב, כשהרכב נמצא במצב של עמידה (פארקינג וקלאץ' למעלה או במצב של נסיעה וברקס לחוץ) אני התחלתי להרגיש את הרכב רועד קדימה ואחורה. כשאמרתי את זה למנהל המוסך ומנהל העבודה הם אמרו לי שהדבר נובע מחיישני חמצן/ממיר קטליטי תקול שגורם לאוטו לרקוד ככה בעצירה.

הייתה נורת צ'ק אינג'ין שדלקה ואחרי בדיקה בסקנר הראה שיש 3 חיישני חמצן תקולים מתוך ארבעה. שתיים קדמיים ואחד אחורי שמאלי.

ביקשתי ממנו שיסדר גם את זה וענה לי הוא לא מתעסק עם זה והוא יכול להפנות אותי למוסך ליד בשם "המדביק" ושם יעזרו לי.

שוחחתי עם בעל המוסך "המדביק" ואמר לי שיש צורך בהחלפתם.

השאלות הם:

א. "המדביק" הציע לי חיישני חמצן יפנים תואמים. האם זה יתפוס ברכב?

האם זה יקלט טוב או שחייב מקוריים? (החיישני חמצן החליפיים הוא הציע במחיר של 450 ש"ח ליחידה לא כולל עבודה. המקוריים במחיר של 1000 ש"ח)

ב. במידה והוא יחליף והסקנר יראה שזה ממיר קטליטי, ברכב הזה יש 2 שני ממירים ועלות כל אחד הוא אמר לי גם 1000 ש"ח. הגיוני?

ג. במידה והחלפתי את כל החיישני חמצן התקולים והממירים הקטליטיים של הרכב (2 במספר). ועדיין האוטו רועד כמו שציינתי מעלה.

ואני וודאי אחזור למוסך שלמה נאור לבדיקה של הרכב שוב.

מה לדעתכם אבל יכולה להיות הבעיה?

1. האם יכול להיות שהרכב רועד במצב עמידה בגלל ממיר קטליטי או חיישן חמצן לא טוב? או שזה יכול להיות משהו אחר?
  2. רצועת מנוע משמיעה רעש של ציקצוקים כשהיא עובדת, והיא חדשה. זה קשור איכשהו?
  3. אחד העובדים שם ציין שיש לי "הרבה אוויר במערכת" ולכן הוא ממליץ לתקן את הכל כבר עכשיו כדי לא לפגוע במנוע החדש.

אני מרגיש שכבר הוצאתי הרבה מאוד כסף כדי ליישר קו עם הרכב אך כל פעם אני מתחיל להכין את הכיס מחדש להוצאה אחרת. :roll:

אני מעוניין ברכב כי הוא 7 מקומות והוא עדיף מלקנות רכב יותר חדש ב-100,000 ש"ח. אני מנסה ליישר אתו קו אך די חושש להמשיך אתו.:shock:

מה דעתכם? להמשיך עם זה או פשוט לעזוב את הנושא?

ואם להישאר בעסק, עד מתי להישאר. כי זה מרגיש שכל פעם אני מכונת מזומנים.

אשמח להתייחסותכם לנושא ומיוחד לשאלות א-ג' ושאלות 1-3.

תודה רבה ושנה טובה

פורסם (נערך)

סיכום קצר וקולע.

כמה כסף הושקע עד כה בשיקום הנבלה ?

האם המוסך שבדק את הרכב (אמין ובניו) לא נתן לך רשימה מתומחרת של מה צריך ליישר מראש ?

כי ב ₪15000 אתה קונה סיטרואן C4 פיקאסו 2009 אחרי ישור קו של גיר ומזגן. מנוע 2000 סמק והרבה פחות בעיות.

טוב, אולי צריך לשייף טיפה פנסים עכורים.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

א. אתה יכול לשים חיישנים תואמי מקורי יפני אין עם זה שום בעיה. אם תוכל לבדוק שמדובר בדנסו או משהו בסיגנון זה יהיה מצוין.

ב. כן...הגיוני. ממיר חליפי זה העלות שלו לערך.

ג. לבדוק קומפרסיה. האם הסלד נמוך מידי שהרעידות קורות? מצתים הוחלפו? ניבדקו? שייבדקו גם סימוני טיימינג.

1. כן...הגיוני.

2. זה לא קשור אבל ייתכן והיא לא מתוחה הייטב שייבדקו.

3. תשאל אותו לאיזה אויר הוא מיתכוון. אם לאויר במערכת הקירור אז שינקז אותו והכל יהיה בסדר.

פורסם
א. אתה יכול לשים חיישנים תואמי מקורי יפני אין עם זה שום בעיה. אם תוכל לבדוק שמדובר בדנסו או משהו בסיגנון זה יהיה מצוין.

ב. כן...הגיוני. ממיר חליפי זה העלות שלו לערך.

ג. לבדוק קומפרסיה. האם הסלד נמוך מידי שהרעידות קורות? מצתים הוחלפו? ניבדקו? שייבדקו גם סימוני טיימינג.

1. כן...הגיוני.

2. זה לא קשור אבל ייתכן והיא לא מתוחה הייטב שייבדקו.

3. תשאל אותו לאיזה אויר הוא מיתכוון. אם לאויר במערכת הקירור אז שינקז אותו והכל יהיה בסדר.

היי מאור, תודה רבה על התשובות.

א. מדובר בדנסו.

ב. אוקיי, תודה

ג. כן. הסל"ד יורד כשהרעידות קורות. מצתים הוחלפו במסגרת הטיפול (שכחתי לציין זאת). ניבדקו-לא יודע. מה זה סימוני טיימינג?

1. אוקיי, תודה.

2.הבנתי, תודה.

3. הוא אמר לי לתת גז והוציא את מדיד השמן והחזיר כל פעם וביקש מאנשים שם להיות בשקט וקירב את האוזן כמה שיותר למנוע. אז הוא אמר לי יש לך תערובת אוויר במערכת ואני לא רוצה שתפגע במנוע החדש עם הזמן ולכן עדיף שתתטפל בזה ואז הפנה אותי ל"מדביק". לא יודע אם זה במערכת הקירור..

פורסם
סיכום קצר וקולע.

כמה כסף הושקע עד כה בשיקום הנבלה ?

האם המוסך שבדק את הרכב (אמין ובניו) לא נתן לך רשימה מתומחרת של מה צריך ליישר מראש ?

כי ב ₪15000 אתה קונה סיטרואן C4 פיקאסו 2009 אחרי ישור קו של גיר ומזגן. מנוע 2000 סמק והרבה פחות בעיות.

טוב, אולי צריך לשייף טיפה פנסים עכורים.

היי, לא נתן רשימה מתומחרת. אך הוא רצה 20,000 ש" רק על החלפת מנוע. אצל שלמה נאור חצי מחיר.

סיטרואן אמינות? פעם ראשונה אני נחשף לזה. אשמח לדעת יותא על הרכב. הבעיה שאני צריך 7 מק' בגלל משפחה מתארחבת וכבר קניצי את הסנטה פה ואני השקעתי עליה קרוב ל-18,000 ש"ח.

פורסם (נערך)

הסיטרואן ההיא עם מנוע מאד אמין. הגיר צרפתי 4 הילוכים אבל עם נקודת תורפה ידועה. אז פעם בכמה שנים צריך החלפת שסתומים. זה עולה כ ₪2500 . המזגן גם מתעייף אחרי כמה שנים. גם זה שיפוץ של כ ₪3000 . אבל תיקונים כאלה מחזיקים הרבה . לפעמים צריך ניקוי מגעי כפתור חלון. הרכיבים דיי זולים .

למשל החלפת טרמוסטט תעלה כ ₪170 כולל עבודה. יש רצועת טיימינג פעם ב 5 שנים או 120K.

זהו . יחסית אמין. 7 מקומות .

ב 2010 התחיל דגם עם מנוע גרוע.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם (נערך)

מותר לשאול כמה עלתה הסנטה פה ? נשמע שעם כל התיקונים חברת ביטוח כבר היתה מכריזה אבדן להלכה.

ואולי גם שם הסוחר , שנדע איפה לא לקנות .

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
היי מאור, תודה רבה על התשובות.

א. מדובר בדנסו.

ב. אוקיי, תודה

ג. כן. הסל"ד יורד כשהרעידות קורות. מצתים הוחלפו במסגרת הטיפול (שכחתי לציין זאת). ניבדקו-לא יודע. מה זה סימוני טיימינג?

1. אוקיי, תודה.

2.הבנתי, תודה.

3. הוא אמר לי לתת גז והוציא את מדיד השמן והחזיר כל פעם וביקש מאנשים שם להיות בשקט וקירב את האוזן כמה שיותר למנוע. אז הוא אמר לי יש לך תערובת אוויר במערכת ואני לא רוצה שתפגע במנוע החדש עם הזמן ולכן עדיף שתתטפל בזה ואז הפנה אותי ל"מדביק". לא יודע אם זה במערכת הקירור..

טיימינג זה מערכת התיזמון של המנוע ואמרת שעשו טיימינג אז ייתכן וכל הסיפור התחיל אחרי שעשו את הטיימינג בעת החלפת המנוע בגלל שמיקמו לא כל כך נכון את הרצועה אז שייבדקו שהיא יושבת נכון. לא הבנתי כל כך מה הוא מנסה לשמוע מפתח המדיד שברור שייצא ממנו מעט אויר שהמנוע עובד. אני הייתי מציע שתבקש בדיקת קומפרסיה למנוע ששמו לראות שהוא בריא והכל.

פורסם
טיימינג זה מערכת התיזמון של המנוע ואמרת שעשו טיימינג אז ייתכן וכל הסיפור התחיל אחרי שעשו את הטיימינג בעת החלפת המנוע בגלל שמיקמו לא כל כך נכון את הרצועה אז שייבדקו שהיא יושבת נכון. לא הבנתי כל כך מה הוא מנסה לשמוע מפתח המדיד שברור שייצא ממנו מעט אויר שהמנוע עובד. אני הייתי מציע שתבקש בדיקת קומפרסיה למנוע ששמו לראות שהוא בריא והכל.

היי מאור,

תודה על התגובות.

א. הרעיון שלי לשלול את הרעידות על ידי החלפת חיישני החמצן התקולים. במידה ועדיין הרעידות ממשיכים, ויופיע בסקנר ממיר קטליטי, אז לתקן גם אותו.

ב. אם עדיין הרעידות ממשיכים אז אני יכול להגיע ל'שלמה נאור' ולומר לו:

"תשמע, החלפתי הכל וזה עדיין ממשיך. אין שום סיבה שבעולם שהרעידות ימשיכו" ואז לבקש את הבדיקת קומפרסיה.

או שבלי שום קשר לבקש את הבדיקת קומפרסיה למנוע (הם עושים במקום? לוקחים על זה שירות? לא ידוע..)

האם זה נשמע סביר והגיוני ללכת לפי הסדר הזה?

ג. בכל מקרה אכנס אליהם שוב ואגיד להם לבדוק שאכן הרצועת טיימינג ממוקמת נכון.

פורסם
מותר לשאול כמה עלתה הסנטה פה ? נשמע שעם כל התיקונים חברת ביטוח כבר היתה מכריזה אבדן להלכה.

ואולי גם שם הסוחר , שנדע איפה לא לקנות .

היי,

אני יכול לתת עוד שם של סוחר שעבד עלי עם הרכב הראשון (שברולט קרוז שנת 2009 עם 96,000KM ואחרי בדיוק כחמישה חודשים / חצי שנה הלך לה ראש מנוע. למותר לציין שניסיתי לסדר וראיתי שלא הולך כי הרכב כפשוטו מתפרק. אתה נוגע במשהו אחד, משהו אחר צץ)

אז עשיתי עליו החלפה עם הסוחר הנוכחי, וגם הוא לצערי לא אמין. (והכל אני כותב בלשון המעטה. הטורים שלי פשוט עולים עליהם כל פעם שאני שומע עליהם ואני פשוט פגוע ברמות. והכל בגלל שהם לצערי קולטים אדם שלא מבין במכוניות).

השאלה אם להעלות פה שמות זה דבר אפשרי, כי ביקשו המנהלים להימנע מסובייקטיביות ולהיצמד יותר לעובדות והבנתי שיש פניות מסויימות שהם יעדיפו שלא יעלו.

אם זה אפשרי, אני יעלה כדי שאחרים גם יזהרו מהם. אין לי שום בעיה.

הסנטה פה עלתה לי 34K. אז בחישוב מהיר אני עדיין עוד על 50K עם השקעה. לדעתי, זה עדיין שווה רכב שטח 4X4 7 מקומות שאתה מיישר איתו קו ואתה יודע שהוא כמו שצריך אחרי היישור קו ואתה יודע הוא עובד כמו שצריך.

שוב, זו דעתי. יכול להיות שאני טועה.

לכן אני גם עושה את הסיעור מוחות הזה.

"ותשועה ברוב יועץ"

פורסם

בדיקת קומפרסיה לא קשורה לחיישנים הנל שזוהו בסריקה כתקולים. בדיקת קומפרסיה נועדה לבדוק מצב המנוע ולא אמורה להיות בעיה ואני מאמין שיעשו לך זאת כשירות כדי להוכיח שמה שמכרו לך תקין. בלי קשר אם חיישני חמצן תקולים באמת אז בהחלט לטפל בזה כולל בממיר אם הוא לא במצב תקין. ולבדוק מצב הטיימינג שנעשה.

• תוכן חדש...