Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מבין בחצובות קומפקטיות, אבל מאוד מאוד מרוצה מהחצובה של manfrotto שקניתי לפני 15 שנה או יותר,

איכות ייצור מופתית, הכול מתפקד כמו ביום הראשון. תבדוק עד כמה מתאימה לך הגרסה הקומפקטית שלהם:

https://www.manfrotto.com/global/collections/supports/compact-series/

מבחינת משקל - צריך להיזהר ולהשוות תפוחים לתפוחים, ראש החצובה שוקל כמעט כמו הרגליים,

ובמקרה של מנפרוטו ועוד, שבו אתה קונה את הראש בנפרד או כחלק מהקיט, לפעמים שוכחים לציין את משקל הראש

ומציינים רק את משקל הרגליים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 157
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

החצובות של מנפרוטו אחלה, אבל הן יקרות מדי וצלם חובב שלא מתעלל בציוד שלו לא צריך את האיכויות שלהן.

הייתה לי חצובה מאוד דומה לזו שאליה קישרתי (נגנבה) והיא אמנם לא הספיקה להזדקן אבל שימשה אותי ממש אחלה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

החצובה הקומפקטית שלהם גם די נראית כמו זבל עופות, וגם מאוד נמוכה (130 ס"מ). באותו כסף אתה קונה אחלה בחלה חצובה סינית שתהיה הרבה יותר נוחה.

פורסם

עניין של העדפה. אני אוהב שהחצובה עצמה (בלי הראש) מגיעה לגובה העיניים שלי - ככה שעם ראש ועם מצלמה עליה אפשר להגיע לנקודת מבט שהיא קצת יותר גבוהה מזו שלך - בערך 20-30 ס"מ יותר גבוה מהעיינים שלך, ובערך 10 ס"מ מעל הראש שלך.

אבל בדרך כלל, אני חושב שחצובה שמגיעה יחד עם הראש והמצלמה לגובה העין שלך +/- תהיה מספיקה. בשבילך אני מניח שמדובר על 155-160 ס"מ בערך.

פורסם

קל יותר, אבל בחצובות כאלה הפערים לא מאוד גדולים - בערך 300-500 גרם. על הנייר זה לא נשמע כמו הרבה ,אבל אני חושב שזה קשור לזה שהראש שהן מגיעות איתו די כבד (משהו כמו חצי קילו) בפועל ההבדל די מורגש.

Screenshot_1.jpg

האם זה שווה את התוספת? זה - כמו הגובה - עניין של העדפה וצרכים. אם אתה מצלם בסטודיו והחצובה לא זזה לשום מקום, כנראה שבכלל לא, אם אתה לוקח אותה לטרקים של שבוע, ברור שכן. חוץ מזה, אם אתה מצלם הרבה בתנאים קשים של הרבה רוח, חצובה קלה זה דווקא חסרון כי היא תהיה פחות יציבה.

that being said, היתרון הכי גדול של קרבון זה... שזה קרבון. וקרבון זה מגניב D:

פורסם

אתם אשכרה לוקחים חצובה לחופשה?

איזו מהירות סגר אתם צריכים, שמערכת ייצוב מודרנית לא מספיקה לכם?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

חשיפות ארוכות בלילהעכשיו טס לחודש וחצי להודו עם מוצילה ולא הולך לוותר על החצובה

כי החיים הם לא רק קו ישר PSI

פורסם

אף מערכת ייצוב - גם הטובה ביותר שקיימת היום בשוק - לא תספיק בשביל חשיפה של אפילו 5 שניות על עדשה רחבה (20-30 מ"מ בערך). אני הצלחתי להגיע ל-3 שניות ב-24 מ"מ וזה היה קצה גבול היכולת שלי.

לחילופין, לצילום טוב של דברים מאוד רחוקים דוגמת ספארי/ציפורים עם עדשת 400 מ"מ חובה חצובה/מונופוד. וזה בכלל בלי שמתייחסים לעובדה שעדיין יש מלא מצלמות בלי מייצבים מובנים, והמייצבים בעדשות הם לא מי יודע כמה (2-3 סטופים בטובות ביותר).

ולחופשות? לא יודע, אני לא יוצא לחופשות, אז אני לא qualified לענות לשאלה הזו.

פורסם

תרמילאות של 10 ימים במחוז יונאן בסין.

נופים של פעם בחיים. אני רוצה למקסם את הסיכוי להוציא תמונות טובות.

כמובן לא אשקיע 200$ בחצובה, אבל 50 - 100 בשביל משהו סביר למה לא.

פורסם

אוקיי, אם זאת המטרה, הייתי הולך על החצובה הכי קלה שאפשר, ולא אמור להפריע לך אם היא בגובה של 140 או אפילו 130 ס"מ, לצילום נופים זה בסדר גמור.

מה שכן הייתי ממליץ לך להוסיף לתיק זה משהו שיאפשר לך לעשות פנורמות טובות יותר, כי מסתבר שכדי לעשות פנורמה טובה צריך לסובב את המצלמה לא על הציר של ההברגה שבתחתית שלה, אלא על איזה ציר מסתורי שנקרא nodal point ומשתנה לפי העדשה.

יש ראשי חצובה מיוחדים בשביל זה, אבל נראה שהם עולים מאות דולרים. חלופה קצת ghetto אבל שאמורה לעבוד עקרונית אותו דבר היא arca plate ארוך יותר. משהו כזה, שיאפשר לך להציב את המצלמה יותר אחורה ביחס לחצובה ולסובב אותה סביב הציר המסתורי הזה.

הנה דוגמה לאיך לא עושים את זה (אפשר לראות את העיוות ב-1:39):

והנה סרטון שמסביר איך צריך לעשות את זה ומסביר על הציוד (אני חושב, רפרפתי עליו). אתה לא צריך את הציוד הזה כי היא נועד לצילומים במצב portrait, מה שנראה לי כמו השקעה מוגזת. הסרטון קצת ארוך, אבל נראה שיש שם את כל ההסברים.

[video=youtube;M1bvzd-zYoQ]

פורסם

אני - בחיים לא, אבל יש פה כמה שאוהבים לצאת לטיולי סולו שכל מטרתם היא לנפיקצילומים. נשמע לי אחלה. אם כבר סולו, עוד 500 גרם לפה או לשם לא ישנו שום דבר לדעתי.

ולגבי הצילומים הפנורמיים של spire - בחיאת זומזום, לוקחים את העדשה הנכונה ולא צריך שום דבר מעבר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לא הנס, לא כל אחד משקיע הון בעדשה של 10 מ"מ. שלא לדבר על העיוות שלה. אז מצלמים פנורמה ומדביקים בלייטרום (עם העיוותים שלו) ושלום על ישראל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...