Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אתה מאד נחרץ, אבל הפורמט חי ובועט. אם הגודל חשוב הוא מצויין. מבחר ה-APS-C יותר גדול, אבל אין תאימות בין היצרנים השונים, ואפילו אותו יצרן מייצר ציוד לא תואם. אז סוני או פוג'י או קאנון יכולים להיות טובים מאד, אבל יותר גדולים, יקרים או עם בעיות תאימות. נניח המצלמות המצוינות של סוני, אבל העדשות היקרות. יתרון ה-m43 הוא השת"פים שמאפשרים מבחר עצום של רכיבים בכל רמות המחיר. ודגמים חדשים ממשיכים לצאת לשוק.

FF? הבחור מחפש משהו pocketable, לא משהו שצריך תרמיל גב. זה פוסל גם crop DSLR.

לגבי מצלמות גישור - גם אני לא מתלהב, אבל לצרכים מסויימים עשויות להיות פתרון מתאים. היתרון היחיד של טלפון סלולרי הוא הזמינות שלו. עם כל ההתלהבות מהטלפונים הם יכולות הצילום שלהם מוגבלות מאד.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 157
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

התאימות היא רק בין פנסוניק לאולימפוס. בנוסף זה לא תמיד 100% תאימות. תלוי במצלמה ובעדשה.

שלא תבין אותי לא נכון בהחלט קיימות מצלמות M43 מצויינות, אבל צריך לשים את הקלפים על השולחן.

יש את המצלמה הקומפקטית הזאת עם חיישן APS-C:

https://www.dpreview.com/reviews/ricoh-gr-iii

בנוגע ל-FF מצלמה Sony DSC-RX1 R2 נכנסת לכיס. עולה 3,200$, אבל אין מה לעשות דברים ממש מגניבים עולים כסף.

אם יש פרוטה בכיסו והוא לא רוצה לסחוב מצלמה כבדה ומגושמת זה יכול להיות אחלה פיתרון.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם (נערך)

אתה שם לב שהמצלמה שקישרת היא בדיוק ההפך ממה שאתה מטיף לו: אמנם קומפקטית, אבל עם אורך מוקד קבוע (צריך לבדוק אם השקול ל-28 מ"מ מתאים לצרכי השואל) וגם לא זולה (900 דולר לפני מיסים ומשלוח). במחירים האלה תוכל למצוא מצלמות גישור או חסרות מראה של מיטב היצרנים. ואני כבר לא מדבר על הסוני שהזכרת. רק 3300 דולר לפני מיסים ומשלוח למצלמה עם אורך מוקד קבוע. זה כנראה מיועד לצרכים ספציפיים, לא למשתמש הכללי.

דרך אגב - התאימות של צ43 אינה רק בין פאנאסוניק לאולימפוס (והזכרתי את עניין הייצוב בעדשה שאינו תואם בין שני היצרנים). גם לשיומי מצלמה זולה מאד בפורמט זה (הוזכרה קודם - יתרונה היחיד הוא המחיר ואולי הגודל), ויש עוד יצרני עדשות שמיצרים עבורו.

אילו הייתי מחפש מצלמה היום יתכן מאד שהייתי בוחר ב-APS-C של פוג'י או סוני (ודרך אגב, המצלמה הראשונה שלי היתה קוניקה, שהיום היא חלק מסוני). אבל, שוב, בדיוק כמו ברכב: צריך לבחור בהתאם לצרכים, כולל הצפי לצרכים עתידיים במשך החיים של המצלמה, שזה עניין של 5-10 שנים. מה שבטוח הוא שלא הייתי חוזר ל-DSLR. אלה מסורבלות מדי.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

מצלמת גישור זה כסף לפח. עדיף כבר לקנות סלולר מכשיר דגל ולהרוג שתי ציפורים במכה גם אחלה טלפון וגם אחלה מצלמה.

אני מאוד מאמין בפתגם "The best camera is the one you have with you"

מצלמה שהיא נטל מהר מאוד תמצא את עצמה צוברת אבק על המדף.

אני מטיב לכת. ברשותי M50 של Canon. מצלמה יחסית קומפקטית, אבל עדיין נטל כאשר נמצאים חצי יום על הרגליים.

זה או לסחוב אותה על הצוואר כמו קולר של עבד בדרום קרוליינה ב-1840 או לסחוב אותה בתיק וכל פעם שרוצים לצלם צריך לעצור - להוריד את התיק - להוציא את המצלמה - להכין את המצלמה לצילום - לצלם - לכבות את המצלמה - לשים מגן עדשה - להחזיר אותה לתיק - לשים את התיק על הגב ולהמשיך ללכת.

כל פעם שאני עושה את זה אני מת עוד קצת בפנים.

מצלמת כיס זה הדבר. ואם אפשר לקבל חיישן APS-C במצלמה שנכנסת לכיס אז למה לא.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

תראה, לא ברור לי מדוע הבחור רוצה מצלמה שתהיה צמודה אליו, וכפי שכתבתי - הצרכים קובעים את הדגם המתאים.

למצלמה של טלפון אני קורא "מכשיר לתעוד נזקים לרכב". כמובן שהזמינות חשובה, אבל אם הבחור רוצה להחזיק עליו מצלמה קטנה עם גמישות מסויימת ל"שימוש כללי" או שמסיבות כאלה ואחרות אינו מעוניין בטלפון יקר מצלמת גישור יכולה להיות הפתרון בשבילו.

דרך אגב - מצאתי כאן אתר שמשווה בין המצלמה שאתה מחזיק לבין זו שבה אני משתמש. אין יתרון מובהק לאחת מהן - בדברים מסויימים הקאנון עדיפה, באחרים הלומיקס (הפחות מעודכנת), וההשוואה כלל אינה מתייחסת לעדשות, שבסופו של דבר קובעות הרבה מאד מהתכונות.

פורסם

היי,

רוב הצילומים שלי זה צילומים עירונים, לכן חשבתי לרכוש מצלמה קומפקטית שלא תשקול הרבה ותיכנס לתיק/או לכיס במקרה הטוב.

שמתי עין על פוג'י X100F אבל שמעתי שאמורה להגיע מחליפה 100XV אז אני ממתין קצת עם זה.

הדבר היחידי שמגביל אותי זה שאצטרך לצלם טבע ואז אצטרך לקחת את הDSLR.

ברור שאני יכול לרכוש סלולרי כמו P30 ולהשתמש במצלמה שלו אבל אוהב "לצלם" עם מצלמה ולא סלולרי

זה לא אותו הדבר אוהב להרגיש את הכפתורים ובחירת ISO מאשר בסלולרי.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

רק אני מסתובב עם 10 ק"ג על הגב? :-P

בכל אופן, לכל מי שלא רוצה להיסחב עם DSLR, אני ממליץ לעבור לקומפקטיות היקרות של החברות. (Canon G וכד'). הן נותנות איכות מעולה במשקל נמוך (אם כי, הן לא תמיד זולות).

אני לא רואה הבדל גדול, מבחינת משקל ועדשות, בין DSLR ל- Mirrorless. הרי בסופו של דבר, כדי לקבל איכות מקבילה ל- DSLR, קונים עדשות טובות, שאמנם קלות יותר, אבל עדיין כבדות ועדיין צריך להחליף עדשות.

פורסם
היי,

רוב הצילומים שלי זה צילומים עירונים, לכן חשבתי לרכוש מצלמה קומפקטית שלא תשקול הרבה ותיכנס לתיק/או לכיס במקרה הטוב.

שמתי עין על פוג'י X100F אבל שמעתי שאמורה להגיע מחליפה 100XV אז אני ממתין קצת עם זה.

הדבר היחידי שמגביל אותי זה שאצטרך לצלם טבע ואז אצטרך לקחת את הDSLR.

החלטה טובה.

בדיעבד אני מצטער שלא רכשתי X100F.

פורסם
רק אני מסתובב עם 10 ק"ג על הגב? :-P

בכל אופן, לכל מי שלא רוצה להיסחב עם DSLR, אני ממליץ לעבור לקומפקטיות היקרות של החברות. (Canon G וכד'). הן נותנות איכות מעולה במשקל נמוך (אם כי, הן לא תמיד זולות).

אני לא רואה הבדל גדול, מבחינת משקל ועדשות, בין DSLR ל- Mirrorless. הרי בסופו של דבר, כדי לקבל איכות מקבילה ל- DSLR, קונים עדשות טובות, שאמנם קלות יותר, אבל עדיין כבדות ועדיין צריך להחליף עדשות.

כול יום? אם כן אני מצדיע לך. :lol:

פורסם

לא כל יום.

אבל עם כל יציאה לפארק שבו אני רוצה לצלם את הילדים, אני עם התיק.

אני דווקא אוהב לצאת עם התיק.

אף אחד לא יכול להידחף (הוא פשוט גדול... :-D)

אני שם בו עוד כמה דברים שאני צריך (יכול להכניס עם laptop)

יש לי את כל העדשות (והמצלמה של אשתי, ככה שלא תמיד אני צריך להחליף עדשות).

פורסם

הדבר הכי טוב במצלמה קומפקטית/ללא מראה כמו הפוג'י X100F שאתה יכול לצלם בלי לבלוט יותר מדי

כמו DSLR עם עדשות גדולות.

פורסם

זה או לסחוב אותה על הצוואר כמו קולר של עבד בדרום קרוליינה ב-1840 או לסחוב אותה בתיק וכל פעם שרוצים לצלם צריך לעצור - להוריד את התיק - להוציא את המצלמה - להכין את המצלמה לצילום - לצלם - לכבות את המצלמה - לשים מגן עדשה - להחזיר אותה לתיק - לשים את התיק על הגב ולהמשיך ללכת.

כל פעם שאני עושה את זה אני מת עוד קצת בפנים.

https://www.peakdesign.com/products/capture/

תודה לי אח"כ.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מוצר מעולה. ועדיין המצלמה עשויה לשקול ל מעט.

דרך אגב, ראיתי אתמול שמועה שקאנון רשמה פטנטים ל-3 עדשות עם נתונים דומים מאד ל-MFT. אז או שהם מצטרפים לפורמט או שמוציאים מתחרה דומה מאד.

פורסם

אני עם הרצועה הזו כבר שנתיים וממליץ עליה בחוםהיא בצד הגוף ואפשר להתאים את האורך לפי מה שבא לך באותו רגעhttps://www.peakdesign.com/products/slide

כי החיים הם לא רק קו ישר PSI

• תוכן חדש...