Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת הרכב כל 3 שנים - על מה ולמה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2546 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תגידו, מכירים את האנשים שמחליפים רכב כל 3 שנים?

הכוונה היא כמובן רכבים חדשים, פרטיים, לעיתים קרובות מדובר גם על אותו הדגם של הרכב, ואני לא מתכוון ללקוחות ליסינג.

מדוע?

הרי הרכבים היום אמינים במיוחד, עמידים, בקלות יכולים לשרוד גם 5-6 שנים והרבה מעבר.

ושלא לדבר על ירידת הערך שבעל הרכב מפסיד.

יש הגיון בזה?

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הגיון יש אבל הוא לא כלכלי.

3 שנים זו לרוב תקופת האחריות של הרכב אז יש הגיון פסיכולוגי.

3 שנים זה לרוב הזמן שבו צריך להחליף צמיגים ומצבר אז יש הגיון תפעולי.

Sent from my Redmi 6A using Tapatalk

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

א. אנשים יכולים בקלות יותר להחליף רכב (מימון והלוואות זולות)

ב. שני טסטים בתקופה של 3 שנים במקום 3 (טסט ראשון אחרי שנתיים,השני אחרי 3)

ג. קל להם יותר למכור רכב שהוא עדיין בסטטוס חדש

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

מלא אנשים קנו רכבים חדשים בממון, עם "בלון" בסוף.

אחרי 3 שנים, כאשר צריך להחזיר את הבלון, אין להם גרוש - אין ברירה אלא להתחיל עסקה חדשה ולדחות את הבלון לעוד 3 שנים וכך האלה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

יש לי שכן מעדה מסוימת הידועה כקמצנית... אני צוחק כמובן. הוא מחליף לאשתו מכונית בכל שנה, שנה וחצי! לטענתו, כן, יש אבדן ערך גדול של אולי 30% בשנה הזו, אבל כך אשתו נהנית תמיד ממכונית חדשה לגמרי, בלי כאבי ראש ומוסכים, וכשהוא מוכר, המכונית עם ק"מ מאד נמוך, כי גם כך היא נוסעת לעבודה ובחזרה ותו לא. אז בכל שנה, הסכום שהוא צריך להוסיף זה ה-30% הזה ואולי מעט יותר, תלוי במחיר של המכונית החדשה שהוא קונה. לשיטתו, הוא מצליח למכור יפה אפילו צרפתיות חסרות שוק וחסרות מחיר כמו רנו קליאו!

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

להפסיד כל שנה 30% ממחיר של רכב חדש, בנוסף לעלויות של ביטוח ודלק, לא נשמע לי כמו מציאה גדולה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אם הכוונה הייתה לטסט עצמו, {מבחן הרישוי},זה די זניח,

כי מדובר בפחות מ-100 שקל לשנה.

את אגרת הטסט, שזה החלק המשמעותי, והיקר, משלמים בכל מקרה.

גם כשמוציאים את הרכב מהסוכנות, כי זה מגולם במחיר הקנייה, וגם לאחר מכן בכל שנה.

פורסם

אתה נמצא בפורום רכב שבו אנשים רגילים לקצת תחזוקה ואוהבים להתעסק עם האוטו. המחשבה שתצטרך להחליף מצבר או צמיגים נתפסת אצל אנשים מסויימים כחרדה קיומית של ממש, והם מוכנים לעשות הכול, פשוט הכול, כולל אובדן ערך של עשרות אלפי שקלים במחזוריות של 3 שנים, כדי להימנע מתיקונים.

קטע פסיכולוגי כזה.

חוץ מזה כל מה שנאמר לפניי נכון - הקלות הבלתי נסבלת של גלגול הלוואה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

רוב האנשים שאני מכיר שמחליפים רכב כל 3 שנים (להוציא ליסינג מההשוואה) בעיקר עושים זאת בגלל שופוני.

אחזקה זה שטויות, אין סיבה שיתקלקל משהו ברכב בן 4 שנים עם 30K.

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם
להפסיד כל שנה 30% ממחיר של רכב חדש, בנוסף לעלויות של ביטוח ודלק, לא נשמע לי כמו מציאה גדולה.

אתה לגמרי צודק...אולי זה הפסד של קצת פחות מ-30%. בכל מקרה, השכן מבסוט ויש לו כל שנה/ שנה וחצי שקט נפשי ותמיד מכונית חדשה.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

כל שנה אדם מאבד כסף על הרכב שהערך שלו יורד, יוצא שככל שהזמן עובר הוא יצטרך לשלם יותר כסף בשביל להתקדם לרכב חדש יותר...

אנשים לפעמים מעדיפים לשלם היום פחות מאשר עוד 5 שנים יותר, אפילו שבחשבון הכללי הוא מפסיד יותר.

פורסם

מזכיר לי שדן אריאלי, שהוא מומחה בכלכלה התנהגותית, סיפר סיפור מעניין:

נגיד שאתה מת על שוקולד.

אם אני אבוא עכשיו ואגיד לך, קח חפיסת שוקולד עכשיו או עוד שבוע אני אתן לך 2 חפיסות שוקולד.

מה תחליט ?

רוב המוחלט של האנשים יקחו את החפיסה עכשיו.

ואם אני אגיד לך אותו דבר, על עוד שנה.

עוד שנה אני אתן לך חפיסה אחת, או עוד שנה ושבוע, אני אתן לך 2 חפיסות.

מה תחליט?

רוב המוחלט של האנשים יבחרו לחכות שנה ושבוע ל2 החפיסות.

רוצה לומר:

האני העתידי שלי, הוא תמיד יהיה מסודר, הוא תמיד יסתדר כלכלית, הוא לא תיהיה לו בעיה לממן בעתיד.

אבל האני העכשיוי, זה משהו אחר, זה השרדותי, זה צריך עכשיו כי מחר אין.

פורסם

לדעתי זה טיפשי ולא כלכלי להחליף רכב חדש בחדש כל 3 שנים , הסיבה היחידה שאני בעד זה , היא כי אני השלב הבא בשרשרת המזון ,

קונה בדרך כלל רכבים בני 3-4 אחרי שספגו 40-50 אחוז ירידת ערך.... (בדרך כלל אני קונה רכבים בקבוצה 6, שם ירידת הערך אכזרית במיוחד)

החסכון כביכול בעלויות אחזקה בשל העובדה שהסתיימה האחריות , מתגמד מול אובדן הערך העצום .

דווקא השלב של אחרי האחריות הוא השלב שבו העלויות מתחילות לרדת : מחיר הטסט, טיפולים (לא חייבים לטפל במורשה) וכו'...

עובד איתי מישהו שב6 השנים האחרונות החליף 3 פעמים מיצובישי אאוטלנדר במיצובישי אאוטלנדר חדשה מהסוכנות . (אותה רמת גימור ומנוע)

מה הסיבה לדבריו? לא לספוג ירידת ערך גבוהה .... לדעתי ההפך הוא הנכון.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
יש לי שכן מעדה מסוימת הידועה כקמצנית... אני צוחק כמובן. הוא מחליף לאשתו מכונית בכל שנה, שנה וחצי! לטענתו, כן, יש אבדן ערך גדול של אולי 30% בשנה הזו, אבל כך אשתו נהנית תמיד ממכונית חדשה לגמרי, בלי כאבי ראש ומוסכים, וכשהוא מוכר, המכונית עם ק"מ מאד נמוך, כי גם כך היא נוסעת לעבודה ובחזרה ותו לא. אז בכל שנה, הסכום שהוא צריך להוסיף זה ה-30% הזה ואולי מעט יותר, תלוי במחיר של המכונית החדשה שהוא קונה. לשיטתו, הוא מצליח למכור יפה אפילו צרפתיות חסרות שוק וחסרות מחיר כמו רנו קליאו!

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

האיש הזה הוא הכי רציונלי שבעולם! ההוצאה שלו אינה על מכוניות אלא מתחזק את האשה.

וברצינות - אין הגיון כלכלי או טכני בהחלפת מכונית כל 3 שנים, אלא אם כן מדובר בצרכים שהשתנו, הסוכה גבוהה או רכב לא אמין. אבל חברות הליסינג הרגילו את ישראל וישראל ישראלי שמכונית מוחלפת מדי 3 שנים אם צריך ואם לא. ההגיון של חברות הליסינג כלכלי, אבל לא רלוונטי לבעל הרכב הפרטי.

אישית אני מחזיק מכוניות 8-12 שנה, כל עוד הן אמינות

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...