Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2582 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קצת התייעצות, אמנם אני מתכנן להביא רכב עוד כשלושה חודשים - אבל שמתי את הרכב הנוכחי שלי למכירה ואם הוא ימכר

במהירות פלא יש מצב גדול שאחליף כבר החודש.

התקציב הוא פלוס מינוס 140, כמובן שזה תקציב מחושב - לא הכסף האחרון וזה לא תקציב שירצח אותי כלכלית.

אם אין טעם לא צריך להשתמש בכולו.

מחפש רכב, כנראה משפחתי - ירדתי מג'יפונים בעיקר בגלל שה"נורמאליים" שמגיעים עם אבזור כלשהו מתחילים ב 160 וזה כבר יקר מדי.

אני יותר אוהב רכבים נמוכים ולכן מעדיף לקחת משפחתית מאובזרת וזריזה במקום לשבת גבוה.

אופציות שחשבתי עליהן, החסרונות וההיתרונות שאני רואה בהן, אשמח בסוף לקבל מכם אולי נקודת מבט שונה וייעוץ.

1- מאוד רציתי סיוויק 1.5 ידנית שחורה, הלכתי לפני כמה ימים לסוכנות והודיעו לי שבשנה הזו לא יגיעו הונדות ידניות שחורות,

האוטומט כבר עולה 148 + אני פחות בקטע של גיר רציף, אז כרגע שמתי אותה בצד.

2-גרנד קופה 1.3 המאובזרת ב 138 - בעיקרות נראה לי רכב מושלם, מבחינת יופי, אבזור, מה שהוא מציע תמורת המחיר, יש לי נסיעת מבחן עליו שבוע הבא אך החסרון העיקרי הוא שאני מפחד לקחת צרפתית שעוד 3~5 שנים המחירון שלה יצנח ביחס לנגיד קורולה / רכבים אחרים באותו התקציב.

3-מזדה 3, העכשווית, ראיתי שלפני כשנתיים היא קיבלה מלא תוספות ואני מכוון על הדגם פרמיום (שקיים גם ב 0 ק"מ) - סאנרוף, יפה, מושבי עור ובכללי נראה רכב ששם וי בכל פרמטר, חסרון בולט הוא שיוצאת עוד כמה חודשים המזדה החדשה - אני לא הולך לגעת בגרסת ה 122 כ"ס, וגרסת הX תהיה בוודאות מתומחרת יותר מדי לתקציב שלי.

4- אבא שלי מאוד רוצה קורולה בגרסא הבחירה, בעיקרון אני פחות מת על הפנים שלה ולא יודע כמה בא לי רכב שהולך לשרת אותי כמה שנים טובות שיהיה יחסית מסורס ועם גיר רציף, אני אבצע עליה נסיעת מבחן בקרוב. היא נראית לי כמו אופציה יחסית "בטוחה" מבחינת שוק והכל, אולי קנייה חכמה, אך פחות מתחבר לכל ההיברידי וכו.

יש אופציות טובות שפספסתי?

אני מניח שלפי האופציות פה הבנתם מה הכיוון שלי, משהו יחסית זריז, מאובזר ,מאוד אוהב את המראה של הסיוויק והגרנד קופה האגרסיבי, יש פחות דגש לגודל הרכב ותא המטען, דיי אמין ובעיקר שירגיש לי כמו פרמיום יחסית ליונדאי אי10 שיש לי כרגע.

תודה לעוזרים!

פורסם

כמה זמן אתה מתכנן להחזיק את הרכב?

מה לגבי קונצרן וואג? סיאט לאון? סקודה אוקטביה? גולף? אני מתכוון לחדשות כך שיש אחריות לפחות לשנתיים. הן זרידות בזכות שילוב מנוע וגיר, יופי הוא עניין של טעם וגודל לטענתך פחות חשוב.

8) ידני זה הכי אחי 8)
פורסם
כמה זמן אתה מתכנן להחזיק את הרכב?

מה לגבי קונצרן וואג? סיאט לאון? סקודה אוקטביה? גולף? אני מתכוון לחדשות כך שיש אחריות לפחות לשנתיים. הן זרידות בזכות שילוב מנוע וגיר, יופי הוא עניין של טעם וגודל לטענתך פחות חשוב.

מתכוון להחזיק את הרכב בערך 5 שנים, מאוד מפחיד אותי נושא האחריות שנתיים והגיר שמעלה שאלות.

פורסם

רק רוצה לאמר שהגרנד קופה אולי נראית אגרסיבית והיא יחסית זריזה אבל זה רכב שמכוון לנוחות, פחות להתנהגות והנאה מנהיגה. אני אומר את זה כי בין השורות זה נשמע שאתה כן רוצה רכב מתנהג וכיפי והקופה היא לא בדיוק מכוונת לשם.

חוץ מזה הרכב מעולה ומציע חבילה ממש טובה. כמובן שירידת הערך תהיה גבוהה יותר מאשר יפנית אין מה לעשות, אם לעניין ירידת הערך יש פקטור גדול בהחלטה שלך אז תלך כבר על הקורולה/ מאזדה 3 או שתחכה למאזדה החדשה שתגיע לארץ, אולי היא תהיה האחת שתסמן וי על כל מה שתרצה מבלי לעשות פשרות מיוחדות.

פורסם

יונדאי קונה אמנם רכב פנאי אבל לא באמת גבוהה, חזק וזריז (1.6 טורבו).

יונדאי i30 , מאובזר טוב (1.4 טורבו).

אם אתה לא חייב משפחתית יש 208gti , היא בתקציב (הכי הרבה כוח וכיף לשקל). לחלופין, אולי עוד 3 חודשים תחנת כאן הסוויפט ספורט, היא גם סופרמיני אבל בניגוד ל208 היא 5 דלתות. לפי ביקורות בחו"ל היא ממש טובה. הייתי מנסה לברר עם היבואן האם תגיע באמת

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם
היה כאן משתמש שרק השבוע פתח שרשור בפורום הטכני על החלפת מצמדים בפאביה 2017.אם אתה מפחד מתחזוקת הגיר הזה גם אם הרכב מהיר, זריז וחסכוני יש לזה מחיר ולא קטן.

אישית, הייתי הולך על משהו קצת יותר בטוח כמו הקורולה או המאזדה 3 ואם אתה תחזיק ברכב 5 שנים בשקט תוכל לרכוש מ 0 קמ אם המחיר מספיק טוב.

הייתי בקלות מעלה את התקציב וקונה גולף בכירה, נושא הגיר והאחריות שנתיים מבחינתי פוסל לגמרי את הקונצרן - יש מצב גדול שאני מפספס רכבים מדהימים אך אני לא מתכנן לזרוק קוביה ולקוות לטוב.

המזדה 3 פרמיום 0קמ באמת נראית לי VFM מאוד גבוה

רק רוצה לאמר שהגרנד קופה אולי נראית אגרסיבית והיא יחסית זריזה אבל זה רכב שמכוון לנוחות, פחות להתנהגות והנאה מנהיגה. אני אומר את זה כי בין השורות זה נשמע שאתה כן רוצה רכב מתנהג וכיפי והקופה היא לא בדיוק מכוונת לשם.

חוץ מזה הרכב מעולה ומציע חבילה ממש טובה. כמובן שירידת הערך תהיה גבוהה יותר מאשר יפנית אין מה לעשות, אם לעניין ירידת הערך יש פקטור גדול בהחלטה שלך אז תלך כבר על הקורולה/ מאזדה 3 או שתחכה למאזדה החדשה שתגיע לארץ, אולי היא תהיה האחת שתסמן וי על כל מה שתרצה מבלי לעשות פשרות מיוחדות.

זהו שהמזדה 3 העכשווית מבחינתי מסמנת וי לגמרי.

מישהו יודע אולי מה הצריכת דלק האמיתית של מזדה 2.0? בכמה היא יותר גבוה מסיוויק 1.5?

פורסם

שתי המנועים אנמיים, ברוך השם לקחתי מאזדה 3 2.0 מרוב שהיא עצלנית אני לא לוחץ ולא מקבל קנסות .

והסיוויק מרוב שהיא צורחת לא בא ללחוץ, אתה מרגיש שבוכנה הולכת לעוף .

פורסם

ואדים,

אני מבין שפסלת את כל קונצרן VAG אבל אולי בכל זאת שווה להסתכל על המבצע העדכני של סיאט לאון.

דגם FR עם מנוע 2.0 ב-155K, תוסיף עוד 1000 לשנת אחריות שלישית.

לא תקבל יותר חזק ומאובזר מזה במחיר שכזה.

לדעתי גם לא מדובר בגיר DQ200 הידוע לשמצה, אשמח אם מישהו שמבין יאשר או יפריך.

אישית הייתי לוקח את הרנו, התמורה הכי טובה למחיר היום.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

בסיאט 2 ליטר טורבו יש את הגיר 7 הילוכים החדש הרטוב של וואג לדעתי dq381.

Dq200 בדגמים החלשים יותר עד 25.5 קגמ.

Xpeng P7 LR - For me

Xpeng G6 LR For the wife ;)

• תוכן חדש...