Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2678 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אנסה לתמצת שלא יהיה ארוך...

בחור שעובד עם אישתי שמע שאנו מחפשים רכב שני למישפחה. פנה אליה ואמר יש ברשותו את הרכב הנל שנת 2005 אם היא מעוניינת הרכב עומד בחניה ולא זז שתיקח אותו בחינם. כבר באותו ערב יצרנו קשר איתו על מנת לשמוע פשר הדברים. הבחור הסביר שהוא יד ראשונה על הרכב 154 אלף קמ קנה ישירות מהחברה והרכב טופל בכל חייו במוסך מורשה מסודר. ביום בהיר אחד החל הרכב להתחמם ומשם העלילה רק החלה להיסתבך. הגיע למוסך ששם סידרו איזה נזילה ושיחררו אותו לשלום בטענה שהכל בסדר. נסע מעט ושוב הרכב מיתחמם..חזר אליהם וגזר הדין לא אחר להגיע: יש בעיה במנוע/ראש מנוע ויצריך תיקון יקר. הבחור עובד הייטק שלא מבין רבע דבר בתחום ובלי זמן למישחקים ונדידות בין מוסכים החליט שאם זו התקלה וזה המוסך שהוא סומך עליו בעיניים עצומות ואם אמר אז אמר וזה התיקון חבל לו להשקיע, הוא זרק את הרכב בצד והתקדם לרכב אחר.

אמרתי טוב, נותנים בחינם לא ניקח? כמה ימים לאחר מיכן הרכב הועבר אליי על גרר מחברת הביטוח. מניע את הרכב ומייד מרגיש מנוע שעובד לא עגול, מקרטע, לאחר מיספר דקות החל גם להתחמם לכיוון המקסימום. הוכנס הרכב אחר כבוד למחלקה...ואכן ניראה רכב שטופל יפה, כל פלסטיק וכל קונקטור וחיווט במקומו\ גומיות שלמים...ממש כמו בספר. אבל עדיין..ראש מנוע אמרו לא? בדיקה ראשונה לפני הכל ביצעתי לחץ הפוך למנוע...נקי לחלוטין צילינדרים מחזיקים לחץ יופי יופי, שמן מנוע ונוזל קירור נקיים. משם נמשיך לסריקת תקלות.

מחבר סורק והופ..תקלת מיספייר כללית ותקלת אינג'קטור כללית. מייד פירקתי את יחידת הסלילים המשותפת לכל הצילינדרים וניצוץ בריא מיתקבל בכל 4 המצתים. המשכתי בפירוק יחידת המזרקים והופ..בבדיקת היתנגדות מזרק אחד לא תקין...מתח לאותו מזרק..וכלום...נאדה! מתח לכל שלושת המזרקים האחרים נותן יופי יופי! בודק מול פזו..מחיר מזרק 800 שח לפני מעמ. תודה לפזו..יום אחרי מצאתי את כל היחידה של המזרקים עם החליל והצמה מפירוק ב 300 שח במצב מצוין. הורכבה היחידה והופ...הרכב חזר לנשום ולבעוט הקירטוע נעלם כלא היה!

ונמשיך לעניין ההתחממות..במהלך הבדיקה שהרכב התחמם הרגשתי שהטרמוסטט לא ניפתח כמו שצריך והרדיאטור פשוט לא מקבל את הנוזל החם ונישאר ברובו קר. מייד פירקתי טרמוסטט שניראה דיי מעוות, ניבדק במיים רותחים ונמצא שלא ניפתח במלואו. הוחלף טרמוסטט, נעשתה שטיפה לרדיאטור שיצא כמו חדש נקי לחלוטין עם הנוזל קירור המקורי וזה הכל..הרכב כמו חדש לא מיתחמם וכבר מיספר ימיםך נוסע ומתפקד כהלכה...

אז ראש מנוע אמרו? לא היה ולא ניברא! כמובן שהבחור מבחינתו ויתר על הרכב אך עדיין לא ייתכן הקלות ראש שבה נחרץ גורל של מנוע בגלל שהבדיקה לא נכונה ועד כמה זה משפיע על החלטות של בעל הרכב. המיקרה הזה באמת חרה לי כי זה לשחק בכיס של בן אדם בחוסר מקצועיות ולכן שיתפתי.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser
פורסם

לא יכול להיות מקרה כזה, אתה משקר, הרי אתה עובד בבית אתה לא מקצוען כמוהם.

תגיד לי רגע, ידעת את בעל הרכב בדימוס? שידע לא להכניס את הרכב לשם יותר...

פורסם

אין לי ספק שלשם הוא לא ייתקרב. כואב הלב באמת, זה כמו לבוא לרופא ולשמוע שיש את הדבר הקשה ביותר שבתכלס אתה מבין בסוף שהיה רק גזים. 14 שנים אתה בונה אמון במקום מסויים שרק עליו אתה מרגיש שאתה סומך ואז שקורה מיקרה כזה לך תריץ תרחישים של 14 שנה אחורה מה נעשה כל התקופה ברכב ואם בכלל היה צריך להיעשות...

פורסם

נראה לי שהמוסך התנהג לא מקצועית אלא מתימטית:

1+1=2 אבל רכב שהתחמם + מנוע מזייף לא תמיד =ראש מנוע.

בדיקות כמו שביצע מאור היו מביאות מוסך מקצועי לתוצאות הנכונות.

בברכה - רפי לין

פורסם (נערך)

לפחות לא מכרו לו מנוע משופץ . אם אפשר לשחרר את שם המוסך : אני מחזיק טבלת מוסכים ,כדי לדעת איפה לא להתקרב.

דיאגנוזה הוא תחום מאד בעייתי .

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

במוסך שאני מטפל ברכב בפיג'ו 206 / 1.4 אוט' מודל 2006,

נדלקה מנורת אזהרה כתומה בלוח המחוונים - נורת ניהול מנועCheck Engine,

לאור ממצאי בדיקה במחשב לאבחון תקלות הוחלפת 2 מזרקים בעלות: 950.00 ₪.

פורסם

אתה ביצעת סדרה של בדיקות / פעולות כדי להגיע לשורש הבעיה , גם של הקירטוע וגם של החום.

אני לא כל כך בקיא בפן הזה, אבל אילוא המוסך היה מבצע בדיוק את אותם סדרת בדיקות ופירוקים שאתה עשיתה, כמה זה היה משתכלל מבחינת עלויות עבודה+חלפים לבעל הרכב המקורי ?

פורסם
אתה ביצעת סדרה של בדיקות / פעולות כדי להגיע לשורש הבעיה , גם של הקירטוע וגם של החום.

אני לא כל כך בקיא בפן הזה, אבל אילוא המוסך היה מבצע בדיוק את אותם סדרת בדיקות ופירוקים שאתה עשיתה, כמה זה היה משתכלל מבחינת עלויות עבודה+חלפים לבעל הרכב המקורי ?

בראש ובראשונה כדי לבצע סריקה של תקלה זה עיסוק של חצי דקה.

לאחר מכן לבצע בדיקת לחץ זה גם לא סיפור, במקום פלאגים מחברים את המערכת ובודקים קומפרסיה, כבר כאן היו מבינים שאין בעיה בראש.

לפרק מזרקים ולבדוק התנגדות דורש קצת ידע גם בחשמל וזה אולי החלק הכי בעייתי שהיה בפעולות שמאור ביצע.

יש פה חוסר מקצועיות יותר מדי גדול כך שאני בספק שזה רק נובע מחוסר מקצועיות, אלא מחזירות.

פורסם

לא באתי לסנגר על המוסך או לבחון את היבט המורכבות של הפעולות שמאור עשה , כפי שכבר אמרתי אני לא מבין בפן הטכני, גם הדברים שאתה רשמת לא אומרים לי יותר מדי למען האמת.

מה שכן , אני מתעניין לדעת כמה זה היה עולה ללקוח של מוסך ?

פורסם

כנראה שפחות משיפוץ ראש.

אני אסביר לך

הפלאגים מתחברים כך שיש פלאג לכל צילינדר, החיבור הוא בהברגה.

כשעושים בדיקת לחץ בעצם מכניסים את ערכת הלחץ במקום הפלאג לתוך הצילינדר, ובודקים אם יש בריחת קומפרסיה.

פורסם

מה שכן , אני מתעניין לדעת כמה זה היה עולה ללקוח של מוסך ?

לדעתי מוסך אמור לגבות על דיאגנוסטיקה מלאה בסדר גודל המדובר כשעה עבודה בהנחה והלקוח מבצע אצלו את התיקון.

הבעיה שבארץ נהוג לגבות שעת עבודה על חיבור של מחשב לכמה דקות, ומעטים האנשים שמתעמקים בתקלה מעבר למה שהמחשב זורק. הבעיה שהמחשב תמיד מצביע על תסמינים ולא על המחלה ולהסתמך עליו באופו עיוור זו חובבנות, חובבנות שמביאה לתוצאות כפי שמתאר פותח השירשור.

יום טוב גם לך

פורסם

כמו שרפי רשם כך זו גם דעתי שהמוסך עשה מישוואה פשוטה של רכב מיתחמם פלוס מקרטע שווה אטם ראש שניפרץ..והוא בטח גם הוסיף למישוואה את העניין של רכב ישן ומישם כבר לא יודע מה עבר לו בראש. קצת מטריד אותי שאלה משוואות ונוסחאות שמוסך כזה מייצר לו ואם כך הוא עובד אז מי יודע מה ההתנהלות שלו מול רכבים אחרים שניכנסים אליו. בעל הרכב כעת בחול אז בעניין שמו של המוסך אני לא יודע אם יירצה לתת יותר מידי פרטים היות והוא מאוד צנוע ותמים ולא מחפש באלאגאנים יותר מידי אז אנסה להוציא זאת ממנו ניראה מה יהיה. אין ספק שעסק שמתנהל בצורה שכזו פשוט לא צריך להיתנהל כעסק בטח לא עסק עם תעודות! אני מאמין שאם היו עולים על התקלה ומחליטים לתקן זה אולי היה מגיע ל 1000 שח במידה ובאמת היו מחליפים את מה שצריך ולא מעבר.

• ספונסר פורום
פורסם

אני לא חושב שאתה צודק ברצון שלך לעשות שיימינג למוסך על סמך מידע יד שניה שניתן לפני כמה חודשים .

יכול להיות שהלקוח שחזר פעם שניה למוסך עם רכב ישן ומקרטע לא רצה להשקיע שקל ורק זכר את שנאמר לו

שיש מצב שמדובר בראש מנוע .

יכול להיות שהמוסך אמר משהו בסגנון תשמע צריך לבצע איבחון שיקח זמן ויעלה כסף ,במקרה הטוב הלך לך מזרק

וטרמוסטט או הרדיאטור במקרה הרע גם יכולה להיות בעיה בראש המנוע .

במקרה הטוב הוצאה של 1500 שח

במקרה הרע הוצאה של 5000 שח .

אותו בחור אני מניח כבר רצה להחליף את הרכב ולכן ויתר מיד ולא רצה להיכנס לשום הרפתקאה כי הוא יודע

לפי חוקי מרפי שאצלו כנראה הלך ראש מנוע .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

לא קשור לדיאגנוזה שגויה אלא ליותר עניין של מחיר (מחיר התיקון והאם כדאי לתקן או לא) - מקרה דומה היה לי עם 206 (מנוע 1600 גיר אוטומט AL4 שנת 2006) של חברה טובה לפני ממש שבוע-שבועיים:

הרכב הגיע בגרר למוסך המרכזי של לובינסקי ברשל"צ.

רצועת האביזרים נעלמה (זאת לאחר ש 3 חודשים קודם לכן, הרכב עשה אצלם טיימינג מלא והחליפו גם רצועת אביזרים).

במרכזי קבעו: צריך להחליף מותחן דינאמי + רצועת אביזרים + גלגלת. 1500 שח :shock:

כל ניסיונותינו לשכנע אותם שמדובר באלטזאעכן (רכב ישן כאילו...) ולשים חלק תחליפי לא עזרו (רק מקורי. בשביל לסבר את האוזן - מותחן מקורי עולה 600+מעמ ואותו המותחן של DAYCO נמכר בחנויות חלפים ב 360+ מעמ ברוטו לפני הנחה).

אחרי תחנונים (וזה שהרכב כבר שם) אמרו שלא צריך להחליף את הגלגלת אלא רק רצועה+מותחן דינאמי + עבודה. 1100 שח אחרי הנחה כולל מעמ :shock:

עדיין זה סכום מטורף כי בחוץ זה היה נגמר ב 80-100 שח רצועה, מותחן (אני בכוונה מגזים למעלה) 400 ועבודה. לא יותר מ 700-800 שח בלי הרבה טובות... אבל את הנעשה אין להשיב, ובמצבים כאלה לפעמים לקוחות נמצאים שבויים (הבן אדם ישלם שוב גרר 300 שח ממוסך למוסך ועוד ישלם על הפירוק והדיאגנוזה שעשו לו.... לא משתלם. אז בסופו של דבר משלמים את המס אשכנזים ומתקדמים הלאה).

בלי כל קשר לעניין הרצועה - האוטו לאחרונה פיתח רעשים מדאיגים שמקורם בין הגיר למנוע.

המרכזי נתן הצעה מחיר לפירוק (8 שעות עבודה) של הגיר האוטומטי לבדיקה + ייתכן וצריך להחליף ממיר מומנט (2000-2500 שח). סדר גודל של 5000 שח + מעמ בתור "סיפתח".

כאן כבר הטלתי וטו ואמרתי - האוטו יוצא עם הרעשים (אללה ירחמו שלא יקרה כלום בדרך) ונוסע ליוסי (מוסך גבע).

כבר משיחה עם יוסי קיבלתי הצעת מחיר עם כיוון אפשרי לתקלה (כנראה פחית בין הגיר למנוע).

בסופו של דבר - האוטו הגיע ליוסי ופירקו את הגיר.

יוסי מצא את הפחית בין הממיר מומנט לגלגל תנופה קרועה + גלגל תנופה שגם כן נקרע.

גלגל תנופה מקורי = 1900 שח + מעמ.

גלגל תנופה מפירוק = 500 שח.

פחית חדשה מקורית = כ 100 שח.

כמה ימים לאחר מכן האוטו יצא נוסע כמו חדש (!) בעלות של כ 2000 ש"ח.

אם היה נשאר במרכזי זה היה נגמר בלא פחות מ 5000 שח + מעמ (פירוק והרכבה של הגיר + גלגל תנופה חדש), והרכב לא היה מתוקן אלא הולך לפירוק (רכב כזה נוסע נמכר באיזור ה 4000-4500 שח). למרכזי אין שום עניין לחסוך לאנשים כסף, בטח לא ע"י חלק מפירוק ובטח לא ע"י חלק תחליפי. מי שנכנס לשם עם רכב ישן צריך לקחת זאת בחשבון כי אין להם רחמים.

בקיצור - עוד 206 ניצלה מלהיגרט....

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2678 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...