Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חבל על עוד שרשור יוקר מחיה (יש כבר מספיק כאלו), אבל ישוע המשיח בן אדם, אתה הזוי! ברמות אחרות של הזוי!

כאילו, אתה טס כל חודש וקונה כל מה שאתה רוצה? ככה, לפחות איזה 5,000₪ בחודש שהיית יכול לחסוך? 60,000₪ בשנה? 600,000₪ בעשור (בהנחה שאתה לא מצליח להרוויח כלום מהכסף הזה על הדרך)? וכל זה ממשכורת של ילד בן 22, בלי לקחת בחשבון קרנות השתלמות (200,000₪ בעשור בכיף, אם לא יותר), בונוסים, העלאות משכורת וכו'?

ולך אין סיכוי לקנות דירה?!?!? יאוש? אין עתיד?

מה נסגר עם אנשים היום???

תן לעצמך בעיטה ותפסיק לחשוב שכולם טמבלים סביבך.

אין לי לא דירה ולא סבתא שתוריש לי אחת. עולה חדש קוראים לזה.

אתה פשוט עצלן ופחדן - לך תעשה עם עצמך משהו, היום תואר במדמ"ח ממכללת נתניה יכניס לי 20 אלף בחודש אחרי שנתיים בשוק העבודה.

נסה לבהות קצת פחות זמן באינסטוש ובסרטונים של ערסים עשירים וקצת יותר בספרי לימוד שיתנו לך כלים לחיים.

שלא תצטרך לשנן 'תודה שקנית בילו' כל חייך.

יש לי תואר ראשון במדעי המחשב ושירתתי "במקום טוב", יש לי גם אחלה שכר, הרבה יותר משאר חבריי,

ועדיין אין לי סיכוי לקנות דירה.

פורסם

חרטא.

שליש ממליון ורבע שקל זה לא משהו שהייטקיסט לא יכול לחסוך.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)

ואז מה ? כל החיים לשלם משכנתה?

על 4 קירות שמי שקניתי ממנו אותם קנה אותם בשקל וחצי ב-2008.

או קיבל אותם מהסבתא עליה השלום.

אגב, איפה יש דירה במיליון ורבע? בקרית שמונה עיר מגוריי דירה סבירה עולה 800 אלף.

במרכז אין פחות מ-2 מיליון

עריכה אחרונה על ידי nimrod7676

פורסם (נערך)

ועדיין אין לי סיכוי לקנות דירה.

מובן. אם אתה זורק את כל כספך אין לך סיכוי.

אבל דרך המחשבה שלך צריכה להיות: אני יכול לחסוך 60,000 ש"ל בשנה. להתחתן עם אשה שחסכה עוד 60,000 ש"ח בשנה.

בעוד 8 שנים תעמדו יחד על חסכונות של קרוב למיליון ש"ח. זה לא נראה קצת יותר טוב?

אבל זה מצריך ממך משמעת עצמית כדי לחסוך את הכסף.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ואז מה ? כל החיים לשלם משכנתה?

על 4 קירות שמי שקניתי ממנו אותם קנה אותם בשקל וחצי ב-2008.

או קיבל אותם מהסבתא עליה השלום.

אגב, איפה יש דירה במיליון ורבע? בקרית שמונה עיר מגוריי דירה סבירה עולה 800 אלף.

במרכז אין פחות מ-2 מיליון

בתרחיש קצת יותר ריאלי ממה שהוצג קודם (המשכורת שלך עולה, אתה מרוויח קצת מהחיסכון שלך על הדרך, אתה מקבל בונוסים / אופציות) אתה חוסך קרוב למיליון ש"ח בעשור. אז אם אתה לא רוצה לשלם משכנתא, תוך 20 שנה יש לך חיסכון של שני מיליון ש"ח, להלן "דירה במרכז" (בלי לשלם משכנתא, כן?).

זה בכלל לא משנה כמה הדירה הזו עלתה למי שאתה קונה אותה ממנו ב-2008. עכשיו לא 2008, ועד שלא תביא דלוריאן ביבוא אישי גם לא תוכל לחזור ל-2008. זה גם ממש לא משנה שב-1950 יכולת לקנות חצי עיר באותו סכום. זה גם לא משנה שיש אנשים שקיבלו עשר דירות בירושה. זה אולי "לא פייר" אם יצאת עכשיו מגן חובה, אבל אלו החיים.

הדבר היחידי שבאמת אין לך סיכוי לעשות, זה לקנות דירה במרכז וגם להמשיך ולהיות 12 פעמים בשנה בחו"ל ולקנות כל מה שאתה רוצה. שזה, לדעתי, די סביר ולא בדיוק מתחבר לתלונה אמיתית על יוקר המחיה. זה גם בסדר להחליט שאתה לא רוצה לקנות דירה ויש לך סדרי עדיפויות שונים. זה פשוט לא סביר להגיד ש"אין לך סיכוי לקנות דירה" כי אתה בדיוק, אבל בדיוק מהאנשים שיש להם סיכוי ריאלי לגמרי לקנות דירה, ואחת סבירה לגמרי.

תראה, "המרכז לחלוקת דירות במרכז בחינם להייטקיסטים שקשה להם ע"ש me5000" עדיין לא נחנך. אבל יש סיכוי שבקרוב הוא יפתח. אז אולי בכל זאת שווה לך להמתין.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אחד רוצה שהמדינה תסבסד פיקנטו חדשה לכל אחד כאילו בלי זה לא ניתן להתקיים.

השני, בגיל 22 טס כל חודש לחו"ל, קונה כל מה שבא לו ובוכה שבחיים לא תהייה לו דירה.

במקביל רץ שרשור שכן על אדם שנכנס לחובות של 20K ורוצה לקחת הלוואה של 30K, במקביל נוסע בלי ביטוח ויש לו 2 סמארטפונים חדשים.

"אכול ושתה כי מחר נמות".

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

להיות 12 פעמים בשנה בחו"ל

חשבתי אתה מקצין אבל אז ראיתי שהוא באמת כל חודש בחו"ל.

והחשבון שלכם אופטימי מדי. אף הייטקיסט לא יכול לתכנן מראש קריירה עם שכר עולה ל20 שנה קדימה. אנחנו אפילו לא יודעים אם יהיה פה הייטק עוד 20 שנה בכלל.

ומי שמתחנתן לא בהכרח מתחתן עם בת זוג שמרוויחה סכומים זהים. מי שבוחר להביא ילדים לעולם או אפילו סתם לאמץ כלב, ימצא את עצמו מוציא עוד ועוד וחוסך פחות.

אבל הייטקסיטים עם שכר גבוה גם לא מייצגים את הממוצע. והשאלה היותר מעניינת היא, כמה חובות יש או כמה תמיכה מההורים מקבל כל מי שממלא את הטרמינלים בנתבג או קונה ג'יפונים חדשים, ומרוויח שכר ממוצע או סביבו.

"אכול ושתה כי מחר נמות".

נכון, אבל יש לזה עוד כיוון. אנשים מבזבזים היום הרבה יותר כי יש הרבה יותר על מה לבזבז.

וזה הופך את כל הניתוחים האלו לסופר מעגליים. מצד אחד מציגים את הבזבוזים כהוכחה לעליה ברמת החיים של כולם. מצד שני, אם מי שרק ריאלית יכול להרשות לעצמו לבזבז היה עושה את זה, כנראה שטרמינל 3 היה ריק רוב הזמן.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

תראה, אין לי דלוריאן, אבל לדעתי גם בעבר היה על מה לבזבז וגם פעם אנשים היו נכנסים לחובות. אי אפשר לדעת מאיפה כל אחד מביא את הכסף לבזבוזים ולא כל אחד נכנס לחובות רק בגלל שטויות שניתן לוותר עליהן כמו חו"ל וג'יפים. מה שכן אפשר זה להוקיע את הגישה שלאדם אין שום אחריות על העתיד שלו וכל שקל שנכנס צריך מיד לצאת על בלק ג'ק וזונות.

פורסם (נערך)
תן לעצמך בעיטה ותפסיק לחשוב שכולם טמבלים סביבך.

אין לי לא דירה ולא סבתא שתוריש לי אחת. עולה חדש קוראים לזה.

אתה פשוט עצלן ופחדן - לך תעשה עם עצמך משהו, היום תואר במדמ"ח ממכללת נתניה יכניס לי 20 אלף בחודש אחרי שנתיים בשוק העבודה.

נסה לבהות קצת פחות זמן באינסטוש ובסרטונים של ערסים עשירים וקצת יותר בספרי לימוד שיתנו לך כלים לחיים.

שלא תצטרך לשנן 'תודה שקנית בילו' כל חייך.

אתה חייב להתחיל להרגיע קצת את הסובייטיות שלך. מנטליות "עמדתי מגיל 6 כל יום 4 שעות בשלג בשביל לחם וזה הפך אותי ליותר חכם וחזק" כבר מה זה לא באופנה. אני מדבר אתך בתור אחד שגם גדל בתוך החרא הזה. תעשה סוויץ' בראש. יעשה לך רק טוב.

khalil צודק,

מה גם - הציבור בכלל לא מודע לכמות תשתיות התחבורה הציבורית המתוכננות בימים אלו המדינה, קו רכבת מזרחי למשל, קו רכבת קלה לטבריה, מסילות לק"ש, נת"צ בכביש 5.

כמו גם פרוייקטים של שדרוג כבישים קיימים (בעיקר בדגש על בטיחות) - מחלף פלוגות, כביש 293, מחלוף הכניסה הצפונית לאשדוד, מחלף חדש וכניסה חדשה ליבנה, ועוד רבים אחרים.

על פרוייקט הכפלת כביש 4 ע"י יצירת מפלס נוסף בתחום מורשה-מסובים מישהו שמע כאן? חלק מהעניין הוא הקמת נת"צ.

בתור מי שעובד בתכנון תשתיות - משרדי התכנון בעומס מטורף, רק שאתם תראו את זה בעוד 5-15 שנים.

אז אם יש דבר אחד שאפשר לתת לכ"ץ זה את זה (ולא אני לא מצביע ליכוד), הוא בהחלט דחף תכנון של תשתיות, שאחוז גבוה מאד מהן הוא תחבורה ציבורית ומוקדי סיכון.

ואם אתם שואלים למה לא בונים הכל כאן ועכשיו, אז דאו לכם שלהסדיר תחנת אוטובוס במקום שהיום אין אחת עולה קרוב ל150,000 ש"ח, וק"מ כביש עולה כמה מליונים, שלא נדבר על זה שלתכנן כביש של 20 ק"מ לוקח קרוב לשנתיים.

קראתי כמעט על כל הפרויקטים שציינת.

אתה רק מוכיח כמה עד כמה כץ היה שר תחבורה כושל.

במקום לחפש דרכים להוציא אנשים מהמכוניות שלהם הוא רק נתן לאנשים סיבה להמשיך לנהוג.

כבישים ומחלפים. תחנות רכבת באמצע שום מקום.

מה בדבר נתיבים לתחבורה ציבורית שתקועים במשך שנים? מה בדבר רשת שבילים לאופניים בגוש דן שתקועה מעל 5 שנים? מה בדבר מסילה רביעית בתל אביב שמדברים עליה כבר משנת 2005 ועבודות עליה יתחילו במקרה הטוב ב-2026?

זה לא שר תחבורה. זה יבואן רכבים.

והחשבון שלכם אופטימי מדי. אף הייטקיסט לא יכול לתכנן מראש קריירה עם שכר עולה ל20 שנה קדימה. אנחנו אפילו לא יודעים אם יהיה פה הייטק עוד 20 שנה בכלל.

ומי שמתחנתן לא בהכרח מתחתן עם בת זוג שמרוויחה סכומים זהים. מי שבוחר להביא ילדים לעולם או אפילו סתם לאמץ כלב, ימצא את עצמו מוציא עוד ועוד וחוסך פחות.

עזוב הייטקיסטים. מומחים לתעסוקה טוענים שהדור שלנו יחליף 3-4-5-6 קריירות עד שנזחל לפנסיה אי שם בגיל 85. אני ממש לא מטיף למנטליות "אכלו ושתו כי מחר נמות", אבל אנשים צריכים להבין שהעולם משתנה בקצב מסחרר, הפערים החברתיים גדלים ורובוטים כנראה יחסלו די הרבה משרות או במקרה הטוב יגרמו לקיצוץ חד בשכר של העוסקים בתחום.

כוח רצון של מה ?

יש לי סיכוי לדירה אי פעם בלי להשתעבד למוות?

בגדול - לא.

במיוחד אם אתה שואף לרכוש דירה במקום שאנשים אשכרה רוצים לגור בו.

אבל ככל שתתחיל בגיל צעיר יותר יהיה לך יותר סיכוי להגיע לנכס או לצמצם חלק ניכר מהמשכנתא לפני שאטרקטיביות שלך בשוק תצלל כמו מניות בואינג.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
אתה חייב להתחיל להרגיע קצת את הסובייטיות שלך. מנטליות "עמדתי מגיל 6 כל יום 4 שעות בשלג בשביל לחם וזה הפך אותי ליותר חכם וחזק" כבר מה זה לא באופנה. אני מדבר אתך בתור אחד שגם גדל בתוך החרא הזה. תעשה סוויץ' בראש. יעשה לך רק טוב.

לא רע לי,

ואתה צודק, להיות 'גבר' כבר לא באופנה היום - היום באופנה להיות סמרטוט בכיין.

אני אשאר בצד האלטרנטיבי שלי ואמשיך לא להתלונן כמה רע לי ואין לי שקל על התחת תוך כדי שאני צופה בפח הגדול מהטלוויזיה 50" החדשה שלי.

קראתי כמעט על כל הפרויקטים שציינת.

אתה רק מוכיח כמה עד כמה כץ היה שר תחבורה כושל.

במקום לחפש דרכים להוציא אנשים מהמכוניות שלהם הוא רק נתן לאנשים סיבה להמשיך לנהוג.

כבישים ומחלפים. תחנות רכבת באמצע שום מקום.

מה בדבר נתיבים לתחבורה ציבורית שתקועים במשך שנים? מה בדבר רשת שבילים לאופניים בגוש דן שתקועה מעל 5 שנים? מה בדבר מסילה רביעית בתל אביב שמדברים עליה כבר משנת 2005 ועבודות עליה יתחילו במקרה הטוב ב-2026?

זה לא שר תחבורה. זה יבואן רכבים.

אתה בטח יודע יותר טוב ממני.

כל דבר שתקוע לדעתך - תנסה לברר למה הוא תקוע לפני שאתה צועק ססמאות לאוויר, אם אתה חושב שרשת שבילי אופניים בת"א זה פרוייקט פשוט - אז אין לך חצי מושג על מה אתה מדבר, תכנון של תשתיות חדשות במרכז מטרופולין בקנ"מ כזה הוא מורכב וכל מטר לוקח ימים.

אני לא טוען שמוסדות התכנון של המדינה יודעים לעבוד, אני טוען ההיפך אפילו.

אבל הם בהחלט מתקדמים, 'תחנות רכבת בשום מקום' הם אלו שהפכו את בנימינה לרלוונטית, הן אלו שמאפשרות פיתוח בעפולה ובית שאן.

אם אתה חושב שאפשר להכניס למרכז נתניה תחנת רכבת כאילו זו מינימום שטוטגרט, תנסה לראות איפה הייתה תחנת הרכבת של שטוטגרט ביחס לעיר כשבנו אותה.

תראה איך הרכבת באיילון פיתחה את סביבתה, תראה איך פארק המדע ברחובות גדל ותחנת הרכבת שם שנמצאת בקצה העיר היא מהעמוסות במדינה.

במקום להשוות אותנו לאירופה, תתעורר ותבין שלפני 40 שנה היו פה שיכונים ופחונים ושהמדינה הזאת במלחמה כבר קרוב לשני עשורים וזה עולה כסף ומשאבים ומשפיע על כל דבר בתכנון.

תיבה טובה סטייל DSG

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אחת הבעיות בתכנון פה היא שהמדינה לא נותנת לאנשי המקצוע לעבוד כמו שצריך. יש יותר מדי פקידים, כל אחד רוצה לשנות משהו ולהשפיע על משהו, לעכב ולתקוע ובינתיים הזמן עובר.

פורסם

אמרתי שקל לתכנן רשת שבילי אופניים? אמרתי שסדר העדיפויות מעוות מהיסוד.

במקום לפתח תחבורה ציבורית ותשתית לתחבורה אלטרנטיבית בונים עוד כבישים ומחלפים שמנקזים את התנועה לכניסות הפקקות למוות של תל אביב.

בנוגע לרכבת עשית cherry picking בערך ל-4 תחנות רכבת הכי נורמליות בישראל - תחנות תל אביב ובנימינה.

תחנת רכבת ברחובות תחנה איומה, צפופה, ממוקמת באמצע שום מקום ומחייבת שימוש ברכב רק בשביל להגיע לרכבת. אנשים נוסעים ברכבת כי האלטרנטיבה היא להיטחן בפקקים האיומים לתל אביב ולא כי התחנה היא פנינה תכנונית אורבנית. .

באירופה לפני 50 שנה אכלו שימורים שאמריקאיים הצניחו ממטוסים ובדרום קוריאה בנו את סיאול בעשר אצבעות אחרי מלחמת קוריאה שהרגה מיליונים. איפה התחבורה ציבורית שלהם ואיפה שלנו? דרום קוריאה לפני 30 שנה הייתה מדינת עולם שלישי שקיבלה חבילות מזון מהאו"ם.

הכל עניין של סדר עדיפויות. כץ למרות שישב כמעט 10 שנים במשרד התחבורה לא עשה חצי דבר בשביל לנסות לשנות את דפוסי החשיבה של מוסדות התכנון במדינה.

פורסם
אחד רוצה שהמדינה תסבסד פיקנטו חדשה לכל אחד כאילו בלי זה לא ניתן להתקיים.

סליחה, אבל פיקנטו זו אפלייה! למה שמישהו יסע על S קלאס ומישהו אחר יסע על פיקנטו. בוא ניתן לכולם S קלאס בחינם (כמובן הדגם הכי חזק ברמת גימור מייבאך או AMG).

איך אומרים: אם לחלק שווא לכולם, הוגן זה לא יהיה.

לגבי תחבורה ציבורית, המצב של זה נע בין פריפריה בתור המוצא האחרון למי שאין דרך אחרת להגיע ליעד לבין מרכז שמהווה יוצא מן הכלל עם תחבורה ציבורית שמישה ואפילו יעילה בתל אביב.

מיסוי לפי קילומטרים לא הוגן. כי מי שגר בפריפריה, אין לו אלנטרנטיבה בתור תחבורה ציבורית. אם לוקח להגיע 3 שעות במקום שעה וחצי, זה עוד שעה וחצי מהחיים. שלא לדבר על חוויה אנטרופולוגית, רכבות מלאות עד 0 מקום (בשעות השיא אין מקום אפילו לשבת על מדרגות, בקושי יש מקום לעמוד - ככה לנסוע שעה וחצי זה לא כיף גדול), הכל מטונף ברמות מטורפות, חצי מהאנשים מצוננים בעונות מעבר.

מי שאמר לגור על יד רכבת או ליד תחנת אוטובוס? לגור ליד צירי תנועה מרכזיים (ליד כבישים עמוסים) זו לא מציאה, זו איכות חיים נמוכה של רעש מהכביש ומהרכבת, זיהום אויר וכד' (חלונות טריפלקס לא פותרים את הבעיה, עדיין רעש בלתי נסבל). חוץ מזה, אין מספיק מקום לכולם לגור מסביב לתחנת רכבת.

הבעיה מתחלקת לשתיים:

1. העבודה יש רק במספר מוקדים מרכזיים.

2. ברוב מקומות העבודה אין הסעות.

שני דברים האלו יורידו את העומס בכבישים פלאים. הרי כולם נוסעים בבוקר לעבודה, יש מלא רכבים עם אדם אחד ברכב. ולא, תחבורה שיתופית זה לא פתרון.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
לא עשה חצי דבר בשביל לנסות לשנות את דפוסי החשיבה של מוסדות התכנון במדינה.

אז אני מנסה להסביר לך שאתה טועה, כי במשרד שאני עובד בו, שהוא אחד מהמשרדים הגדולים בתחום התכנון עוסקים יותר ברכבות מבכבישים.

זה פשוט לוקח המון זמן לתכנן קו רכבת.

הרי נתתי לך סקירה של פרוייקטים שעיקרם הוא תח"צ.

אגב, בשנתיים האחרונות הנחיות התכנון העירוניות השתנו מהותית לטובת הולכי הרגל והתח"צ, כמובן שיישום של מדיניות חדשה יקח זמן.

בקיצור, האופסט בין תכנון לביצוע הוא בין 5 ל10 שנים (כתלות בגודל ומורכבות הפרוייקט והאם הוא מקומי, איזורי או ארצי).

וכבישים חדשים בפריפריה זה דווקא מצויין, קשה מאד לתת שירות תחבורה הולם למקום כמו פעמי תש"ז או יסוד המעלה או אפילו קיבוץ נען, אדם שהולך לגור במקום כפרי - צריך אוטו.

התחנה ברחובות היא לא תחנה גרועה בכלל, היא פשוט נבנתה לפני שהבינו מה הפוטנציאל של פארק המדע והיום עוברת שיפוץ שיתאים אותה למצב החדש.

ולגבי תחבורה, אמא שלי עובדת בפארק המדע וגרה במזרח העיר והיא לא נוהגת, איכשהו היא כבר 20 שנה מסתדרת נהדר, ולאחרונה אפילו התווספו לה קווים.

אני לא חי באופוריה, אבל אני כן חושב שהמצב אצלינו לא גרוע כמו שאנחנו טוענים, כי אנחנו מפונקים - בשביל להיות אירופה, צריך שיהיו פה אירופאים - ובשביל להיות קוריאה צריך להיות קוריאנים, כל מי ששיחק במחשב אי פעם בחיים שלו יודע שקוריאנים הם גזע עליון, אז ההשוואה לא במקום.

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...